joi, 12 iulie 2018

Secretele celor mai delicioase ciorbe răcoroase de vară

Începutul sezonului de grătare ar trebui să însemne sfârșitul sezonului de ciorbe? Nici vorbă! Acum, când tarabele sunt pline de legume proaspete, este momentul să preparaţi cele mai parfumate şi mai aromate ciorbe de vară, fie reci sau călduţe.

Vara este anotimpul când natura defilează într-o paradă fastuoasă de roşii suculente, ardei dulci, dovlecei verzi şi aurii, vinete purpurii, porumb proaspăt şi crocant. Toate acestea sunt mai mult decât nişte simple legume bune de perpelit pe grătar sau de aruncat în bolul de salată. Ele sunt cele mai potrivite ingrediente pentru ciorbele răcoroase de vară. Şi nici măcar nu aveţi nevoie de reţete, mai ales dacă aveţi, în bucătărie, o mână de legume variate. Cu puţin timp şi efort, aproape orice legumă poate fi folosită la ciorbă.
Cu toate că vara temperaturile sunt mai ridicate şi nimeni nu îşi doreşte să fie prins între căldura aragazului şi curentul de aer condiţionat, nu înseamnă că este imposibil să gătiţi în casă. Iar, de multe ori, o ciorbă răcoroasă de vară merită din plin acest mic sacrificiu. Ele ne înviorează ziua şi ne dau un răgaz de la căldura, uneori copleşitoare, fiind şi o opţiune numai bună pentru o cină sănătoasă.
Secretul pentru o ciorbă de vară perfectă este să nu o serviţi fierbinte, ci la temperatura camerei, precum italienii. În acest fel, se va potrivi cu vremea.

Secretele ciorbelor de vară
Bucătarii italieni adaugă aromă ciorbelor pe tot parcursul procesului de gătit. Iată câteva moduri în care puteți face acest lucru.
  • Pentru o aromă de carne în mâncare, gătiți o pancetta în formă de cubulețe, cu legume precum morcov, ceapă şi ţelină.
  • Adăugați verdeţuri proaspete ca rozmarin sau cimbru, pentru o notă de prospeţime mai profundă.
  • Pentru o aromă cât mai naturală, folosiți, ori de câte ori este posibil, zeamă cu legume preparată în casă.
  • Înghețați resturile de coajă de parmezan și apoi aruncați o parte din ele în oala de ciorbă pentru a infuza zeama. Cireaşa de pe tort: Răzuiţi crusta de brânză înmuiată, înainte de a servi ciorba.
  • Decoraţi ciorba pentru a-i oferi contrast şi pentru adăugarea unor texturi și arome complementare. Parmigiano sau pecorino proaspăt rase, crutoane prăjite, frunze de salvie prăjită și / sau o picătură de ulei de măsline extra-virgin de foarte bună calitate reprezintă nişte opțiuni cu adevărat delicioase.

Care sunt legumele de care aveţi nevoie? Orice fel de legume!
Aproape orice legumă va face ciorba gustoasă, cartofi dulci,
dovlecei, napi turceşti, roșii, țelină, ciuperci, ceapă, praz, varză, varză kale, cartofi, nap suedez, conopidă, broccoli şi lista ar putea continua.
Singura regulă este că trebuie să vă placă aroma legumelor. Puteți atenua amăreala napului turcesc cu smântână sau cu iaurt și puteți să echilibraţi aroma de varză cu fasole albă cremoasă. Singurul lucru pe care nu îl puteţi face este să ştergeţi  în întregime gustul unei legume din supă, deci nu adăugaţi ceva care chiar nu vă place.
În acelaşi mod, puteţi folosi legume cu orice textură, de la verdețuri delicate la dovlecei tari, dar timpul de preparare va diferi. O oală mare de mangold se va găti mai rapid, în timp ce dovlecelul  va avea nevoie de mai mult timp.
Pentru a prepara mai rapid ciorbele şi pentru a păstra proprietăţile
 Oala presiune Fissler
nutritive ale alimentelor, vă recomandăm să aveţi, întotdeauna, în bucătărie, o oală sub presiune. Puteţi opta pentru o oală sub presiune Fissler - apreciată de bucătarii profesionişti nu numai pentru aspect, ci şi pentru nenumăratele beneficii (rezistenţă sporită, durabilitate în timp, funcţionalităţi multiple, mânere detaşabile, asistent electronic, sistem de tip "semafor", mai multe niveluri de gătire, printre care şi gătitul la aburi). 

Accesaţi aici oferta de oale sub presiune Fissler.

Dacă aveţi un buget mai limitat, puteţi beneficia de oferta KingHoff. Aceste oale sub presiune sunt fabricate din inox de foarte bună calitate şi au mâner ergonomic, uşor de folosit.

Accesaţi aici oferta de oale sub presiune KingHoff.

De reţinut:
Elementele esențiale sunt legumele și zeama, la care se adaugă uleiul de măsline sau untul și puțină sare și piper.
La urma urmei, totul este opțional. Pentru aromă, puteţi adăuga ceapă, usturoi sau praz și câteva verdeţuri proaspete. Puteți da mai multă aromă legumelor cu sare sau condimente afumate, cum ar fi boia afumată. Uneori, puteţi adăuga, în zeamă, şi un strop de vin.
La final, există multe alte modalități de a adăga gust ciorbei de vară: roșii tăiate bucăţele, fasole albă sau năut, un vârf de parmezan sau puţin iaurt.

Paşi de parcurs
1. Tăiaţi legumele
Tăiați aproximativ o jumătate de kilogram de legume în bucăţi medii – cam 2.5 cm - sau mai mici dacă folosiţi legume tari şi dense, cum ar fi cartofii sau dovleceii.

2. Gătiţi legumele tari până când se înmoaie
Sotaţi legumele tăiate pătrăţele în puţin ulei de măsline sau în unt, la foc mic și lăsaţi-le să se prepare bine şi să elibereze aromele. Dacă doriți, rumeniţi-le. După ce s-au înmuiat și au eliberat arome și parfumuri, adăugați aproximativ un litru de zeamă, acoperiți și lăsaţi să fiarbă.

3. Fierbeţi legumele până se frăgezesc
Fierbeţi legumele timp de aproximativ o oră sau până când sunt moi. Dacă vă place supa cremă, turnaţi apoi amestecul în blender şi mixaţi legumele până când se transformă în piure.
La final, serviţi!

Când gătiţi legume în zeamă în acest fel, aveţi de ales. Vă puteți opri din gătit atunci când legumele sunt al dente și fragede și sorbiţi ciorba așa cum este, cu bucăți mari de legume înăbuşite. Sau puteţi transforma conţinutul într-o supă cremoasă. Acest lucru funcționează cu orice fel de supă și veți fi surprinşi de cât de cremoasă poate fi o supă fără niciun fel de lactate. Dar asta depinde de voi.
 Tocator chopper manual alimente FisslerPentru o supă cremă preparată rapid, din legume proaspete, vă recomandăm tocătorul manual pentru alimente Fissler. De calitate superioară, acesta este ideal pentru prepararea supelor şi sosurilor. De asemenea, taie într-o clipă alimente cum sunt morcovii şi ceapa, fructele şi verdeţurile. Sistemul de tăiere funcţioneaza fără curent şi este uşor de operat. 

Accesaţi aici detalii despre tocătorul (chopper-ul) manual Fissler.
Sau puteţi alege produsul favorit din gama noastră de tocătoare, cu un click aici.

Ciorbele contribuie la pierderea în greutate
Vi s-a întâmplat vreodată să renunţaţi la o porţie de ciorbă înainte de felul doi doar pentru că vi se părea că este prea multă mâncare? Ei bine, trebuie să ştiţi că ciorbele cu puţine calorii servite înainte de felul principal contribuie la pierderea în greutate.

Încercați această tehnică:
Timp de o săptămână, înainte de prânz sau cină, consumați o porţie de ciorbă cu puţine calorii. 250 de mililitri de ciorbă de legume cu carne de vită are aproximativ 40 de calorii. Dacă serviţi ciorbă înainte de cină timp de o săptămână și renunțați la o porţie mare de cartofi copţi - care are în jur de 290 de calorii – mai scădeţi 1.750 de calorii. Dacă serviţi ciorbă în loc de cartofi prăjiţi scăpaţi chiar și de mai multe calorii (3.150).

Ce fel de ciorbe să alegem?
Nu toate ciorbele oferă aceleași beneficii. Vă recomandăm ciorbele de legume proaspete cu zeamă de pui sau de vită sau cele din piure de legume. Pe de altă parte, supele cremă sau cele care conţin brânză sau paste pot adăuga un număr semnificativ de calorii regimului vostru alimentar. O ciorbă de broccoli şi brânză cheddar are 220 de calorii. În schimb, o ciorbă de legume cu pesto are 90 de calorii.

Ciorbele pot fi un preparat excelent. Încercați, măcar de două ori pe săptămână, să serviţi o porţie de ciorbă în locul unor mâncăruri de paste sau de carne și cartofi cu multe calorii. Serviți ciorba cu o salată în loc de pâine. 
După servirea mesei, ceea ce contează este satisfacţia invitaţilor.
 Vas cald dish pentru supa
Dacă vreţi să îi impresionaţi cu adevărat, lăsaţi-i să se servească dintr-un vas cald, zis şi dish, care păstrează mâncarea caldă, pe masă, pentru mai mult timp. Vasul KingHoff, cu recipientul din sticlă Marinex Brazilia şi suport cu capac din inox lucios, are un design modern ce va da un plus de eleganţă pe masa voastră.

Accesaţi aici vasul cald (dish) KingHoff, pentru supă. Pentru întreaga gamă de vase calde, accesaţi acest link.

Pe aceeaşi temă, vă mai recomandăm:

joi, 5 iulie 2018

Cutia de pâine păstrează pâinea proaspătă

Atât timp cât vă place pâinea împachetată din magazin, nu aveţi niciun motiv de îngrijorare. Dar atunci când vreţi o pâine de casă care să se păstreze proaspătă sau dacă preferaţi acea pâine cu o crustă frumoasă şi umedă la interior, motivele pentru a vă cumpăra o cutie de pâine sunt evidente. Depozitați o pâine frumoasă într-o pungă de plastic și, peste noapte, se va transforma într-o bucată de spumă dură. O cutie de pâine o va păstra proaspătă timp de până la trei zile.

 Cutie din bambus pentru paine KingHoff, lungime 39 cmDupă cum există recipiente de condimente, şi pâinea ar trebui să aibă un loc al ei. Cel mai potrivit loc ar fi o cutie de pâine. Şi nu doar din considerente practice. Acest produs a intrat în atenţia specialiştilor în design interior interesaţi de toastere şi blendere de modă veche, precum şi de alte artefacte din bucătăria anilor ’50.
Designerul italian Alessi a creat o cutie de pâine sub formă de capsulă care pare a fi paraşutată din spaţiul cosmic. O altă cutie produsă de către Eva Solo are laturi de oțel curbate și o clapetă de plastic negru cu aspect industrial. Piesa lui Michael Graves este o reiterare a designului robust al anilor '50, din crom şi plastic, cu aspect de fildeș. Toate acestea reprezintă o îmbunătățire majoră în comparaţie cu grămezile de pungi de hârtie mototolită strânse într-un colţ de dulap.

Cu toate acestea, suntem tentaţi să ne întrebăm dacă alegerea unei cutii de pâine este doar o chestiune de stil sau trebuie să luăm în considerare şi aspectul funcțional. Dacă nu v-aţi propus încă să achiziţionaţi o cutie de pâine, vă recomandăm să aveţi în vedere, în primul rând, avantajele reale. Desigur, sunt şi alte modalităţi în care vă puteţi păstra pâinea. Acestea însă, nu sunt nici practice şi nici utile. 

Pâinea trebuie să respire
Înainte de toate, pentru a-şi menţine acea crustă crocantă, pâinea
 Cutie pentru paine Klausberg, lungime 39 cm, material inox
trebuie să respire. Acest lucru nu se poate întâmpla atunci când este sufocată într-o pungă de plastic sau în frigider. Pe de altă parte, ţinută într-o pungă de hârtie, pâinea se va usca în aproximativ o zi. O cutie de pâine - în esență un container dreptunghiular, cu o deschizătură care nu se închide etanș - creează un mediu controlat undeva între aceste extreme. Umiditatea din pâine contribuie la creşterea umidităţii din cutie, dar circulația aerului o împiedică să se înmoaie, aşa cum s-ar întâmpla dacă ar fi ţinută într-o pungă de plastic sigilată.

O altă soluţie ar părea a fi pâinea ţinută în frigider. Într-adevăr, este ferită de mucegai, dar nu se menţine proaspătă deoarece retrogradarea amidonului apare mai repede la temperaturi scăzute. Nici congelarea pâinii nu este o soluţie atât de bună pe cât aţi crede. Deşi procesul de mucegăire este încetinit, pâinea ţinută în aceste condiţii nu îşi păstrează prospeţimea prea mult timp. În plus, îşi pierde mult din aromă şi din umiditate. O altă alternativă ar putea fi depozitarea pâinii în cămară, într-un mediu întunecat, la temperatura camerei, după cum este recomandat. Însă, şi în acest caz, există dezavantajul ca firimiturile să se împrăştie prin cămară şi să răscoliţi tot spaţiul în căutarea pâinii, ori de câte ori serviţi masa.

Pâine multă - umiditate ridicată
Cu cât mai multă pâine se află în cutie, cu atât este mai mare
 Set cutie pentru paine si 3 recipiente KingHoff, capac din bambus, rosu
umiditatea și, prin urmare, cu atât crusta este mai puţin crocantă, a explicat Harold McGee, autorul cărţii On Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchen. O cutie cu puțină pâine va avea umiditate mai scăzută și va menține mai bine crusta crocantă, este de părere acesta. "Trebuie să faceţi o alegere în privinţa pâinii", a spus el. ''Unii o preferă moale, alţii crocantă.''
Dar staţi liniştiţi. Cutiile de pâine oferă mai mult spaţiu decât aţi crede. Ajungem, astfel, la prima lecţie.

1. Cutiile de pâine sunt mari. Foarte mari.
Sunt atât de mari încât, în afară de pâine, le puteţi umple cu tot felul de sortimente de produse de patiserie: bucăți de pâine proaspătă de casă, rulouri crocante, jumătăţi de baghete. 

2. Cutiile de pâine nu sunt destinate baghetelor. 
Nicio cutie de pâine nu este suficient de lungă pentru a permite depozitarea unei baghete întregi. În orice caz, bagheta ar trebui servită proaspătă, chiar în ziua în care se coace.

 Cutie din inox pentru paine KingHoff, lungime 39,5 cm3. Cele mai multe cutii de pâine nu sunt proiectate să păstreze pâini înalte. 
Fiți pregătiți să tăiați o pâine mare pe jumătate.
O cutie suficient de mare pentru astfel de pâini ar putea fi cea de la KingHoff  cu dimensiunile 39,5 * 28 * 18,5 cm. Din oţel inoxidabil de înaltă calitate, igienic şi ecologic, cutia este uşor de folosit, iar deschiderea nu necesită spaţiu suplimentar. Este uşoară şi robustă. Vedeţi produsul aici.

 Set pentru bucatarie: cutie paine, set recipiente depozitare, suport hartie si suport cesti KlausbergO cutie de pâine destul de înaltă găsim şi la Klausberg. Achiziţionând acest produs, obţineţi un set estetic din care fac parte, pe lângă această cutie, trei recipiente pentru păstrarea condimentelor, un suport pentru rola de hârtie şi un suport de ceşti. 
Vedeţi produsul aici.

4. Aruncaţi pungile de hârtie. 
Din cauza umidității care se acumulează, hârtia se umezeşte. Prin urmare, nu acoperiţi pâinea şi, în acest fel, va rămâne proaspătă; iar crusta va fi crocantă chiar şi după trei zile. Pâinea depozitată în pungă de hârtie va avea crusta umedă şi cu textură cauciucată.

5. Nu umpleţi până la refuz cutia de pâine.
Ar putea fi tentant să folosiți o cutie de pâine ca recipient de depozitare pentru biscuiți și produse de patiserie. Întrucât circulația aerului este atât de importantă, fiți atenți la supraîncărcarea cutiei.
 Cutie din bambus si inox pentru paine KingHoff, lungime 39 cmPentru o bucătărie compactă, cutia KingHoff din bambus este cea mai potrivită. Fabricată dintr-un lemn foarte rezistent în timp, cutia este uşor de folosit, iar deschiderea nu necesită spaţiu suplimentar. Este uşoară şi robustă, cu design elegant, capacul fiind fabricat din oţel inoxidabil, cu suprafaţă satinată. Acesta poate rămâne deschis, fără a necesita susţinere. Vedeţi produsul aici.

6. Aspectul nu este totul.
În cele din urmă, concluzia este clară: toate cutiile de pâine funcționează bine, păstrând pâinea proaspătă circa trei zile. Deşi aspectul unei astfel de cutii este important şi, de multe ori, încercăm să fie în concordanţă cu designul bucătăriei, trebuie să recunoaştem că detaliile privind funcţionalitatea sunt cele care primează.
Cutiile noastre de pâine sunt proiectate să reziste ani întregi. Sunt fabricate din materiale rezistente la coroziune, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la petele de rugină, dacă se întâmplă să ajungă apă în interior. 
Stilul și funcționalitatea merg mână în mână. Prețul merită plătit, atât timp cât obțineți o cutie de pâine modernă şi foarte atractivă, perfect capabilă să depoziteze, în mod regulat, o mare cantitate de pâine, în timp ce îşi păstrează aspectul atrăgător, ani la rând.

Accesaţi aici oferta noastră de cutii de pâine.

V-ar mai putea interesa şi:

joi, 28 iunie 2018

Preparaţi salata ca la restaurant

Când vine vorba de prepararea unei salate, avem impresia că un amestec de frunze verzi, legume şi dressing este floare la ureche. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa. În acest articol, vă împărtăşim din secretele bucătarilor, pentru a şti cum să preparaţi acasă o salată plină de arome şi prospeţime, întocmai ca la restaurant.

De multe ori, salatele pe care le preparăm acasă nu se ridică la nivelul celor pe care le servim, cu atâta poftă, la restaurant. Textura crocantă, gustul acrişor al sucului de lămâie şi baia de arome fac să merite fiecare înghiţitură. Mai bine plătim mai mult, numai să avem parte de salata noastră preferată. Să faci o salată ca la carte nu este un lucru tocmai uşor. Să aruncăm un ochi în spatele uşilor închise ale bucătăriilor din restaurante şi veţi putea prepara, acasă, o versiune îmbunătăţită a salatei.

1. Tăiaţi ingredientele în bucăţi mici
Nu vreţi ca invitaţii voştri să se lupte cu o felie uriaşă de roşie sau cu o bucată groasă de castravete. Tăiaţi ingredientele în bucăţi mici şi de dimensiuni similare, astfel încât fiecare bucată să fie gustoasă şi ușor de manevrat.

2.  Uscaţi bine verdeţurile
Atunci când este umedă, salata verde nu are aromă, iar dressing-ul nu se lipeşte de frunze. Spălaţi şi uscaţi cu minuţiozitate frunzele cu ajutorul unui uscător de salată sau folosind un prosop de bucătărie curat.

3.  Preparaţi un dressing cremos şi bogat
Fără dressing, salata voastră este doar un castron trist cu legume. Un dressing clasic se prepară din grăsime şi acid. Proporţia clasică este de trei părţi ulei la o parte oţet. Puteţi folosi ulei de măsline, oţet sau suc de lămâie. Oțetul balsamic și uleiul de măsline sunt variantele standard, dar nimeni nu vă împiedică să fiţi creativi și să încercați alte uleiuri și oțeturi interesante cum ar fi ulei de avocado, ulei de nucă, oțet de orez, oţet de sherry sau oțet de șampanie.
Se păstrează o parte din grăsimea lăsată de bacon după ce l-aţi preparat la cuptor (aceasta se va solidifica la temperatura camerei). Amestecaţi cu muştar şi miere pentru a păstra dressingul emulsificat sau adăugaţi aromă de chili, şalotă şi verdeţuri. Dacă nu vreţi prea multe calorii, folosiţi iaurt grecesc fără grăsime, care va îngroşa dressingul şi îi va conferi o consistenţă mai cremoasă.
Chiar dacă folosiţi doar ulei și oțet, săraţi dressingul după gust, pentru mai multă aromă. Mulţi neglijează acest pas, dar acesta este motivul pentru care salatele de la restaurant sunt atât de gustoase. Mergeţi mai departe și utilizați o sare aromată.
Este indicat să aveţi ceva dressing în plus pentru a putea adăuga pe parcursul mesei, dacă veţi dori acest lucru. 

4.  Un amestec de arome şi texturi
Atunci când ne gândim la cea mai bună salată, ne întrebăm ce ingrediente ar fi mai indicat să folosim. Legume de sezon sau un mix plin de arome? Unii bucătari ne recomandă legumele de sezon: varză kale şi varză de Bruxelles în timpul iernii, lăptucă şi salată Romaine - primăvara şi vara. 
Pe de altă parte, un mix de legume şi verdeţuri aromate, cu diverse texturi, ne vor împrospăta ziua. Salatele Romaine şi iceberg sunt mai crocante decât spanacul sau rucola. Iar năsturelul şi rucola vor adăuga o aromă piperată, spre deosebire de lăptucă sau de simpla salată verde.
În orice caz, cea mai importantă condiţie a unei salate ca la restaurant este prospeţimea ingredientelor.

5. Folosiţi verdeţuri proaspete
Pe lângă salată, vă recomandăm să includeţi şi alte verdeţuri proaspete în acel castron plin de nuanţe de verde. Salatele vă permit să folosiţi orice verdeţuri aveți prin frigider, dar puteți, de asemenea, să vă adăugaţi și ingrediente cu mai multe frunze cum ar fi coriandru sau pătrunjel. Presăraţi coriandru într-o salată taco, busuioc într-o salată de roșii şi mozzarella, iar menta la o salată de brânză feta cu măsline.

6. Gândiţi dincolo de verde!
Suntem convinşi că, atunci când vă gândiţi la salată, primul lucru care vă vine în minte sunt frunzele verzi. Chiar dacă vă plac verdeţurile, nu este obligatoriu ca acestea să fi vedetele unei salate. Mai mult, vă provocăm să renunţaţi complet la ele. Există atât de multe posibilități dincolo de clasica salată verde! Încercați o combinație de alte legume, fructe proaspete şi uscate, nuci, cereale, carne, brânză, ouă, seminţe și pâine. Să le luăm pe rând.

Fructe
Alegeţi fructe care sunt complementare în aromă cu restul ingredientelor. Avocado este o specialitate, însă la fel de gustoase sunt fructele uscate, cum ar fi stafide, merișoare uscate sau mere deshidratate.

Nuci
Deseori, nucile sunt folosite ca topping de salată, dar, uneori, sunt prăjite înainte de a le adăuga în
salată. Înainte, însă, lăsaţi-le să se răcească la temperatura camerei și tăiaţi-le pentru a fi mai ușor de servit.
Puteţi face acest lucru şi cu migdalele sau cu nucile caju.

Cereale şi carbohidraţi
Cea mai simplă modalitate de a face salata mai voluminoasă este un mic adaos de cereale fierte, cum ar fi quinoa, bulgur, cuşcuş, orz, farro, boabe de grâu. Trebuie să ştiţi că cerealele vor absorbi mai mult dressing decât legumele, deci ajustați-le corespunzător.

Proteine
Pui răcit preparat la cuptor, miel fierbinte și crocant, ouă poşate, orice fel de brânză... o cantitate mică de proteine este binevenită atunci când vine vorba de consistenţa unei salate. Dar salata va fi mult mai delicioasă dacă marinați mai întâi carnea cu arome care completează salata pe care o faceți. Iar când aveți îndoieli, puiul la grătar adaugă o aromă plăcută la aproape orice salată.
Totuşi, legumele trebuie să fie pe primul loc. Va veni şi timpul potrivit pentru o friptură, iar locul ei nu este lângă varza kale.

Seminţe
Unele dintre opțiunile noastre preferate: semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de in (folosiţi-le cu moderaţie, când sunt prea multe pot avea gust de pește), semințe de floarea-soarelui și semințe de cânepă.

Crutoane
Cele mai bune sunt cele preparate acasă. Însă puteţi utilizați orice fel de pâine sau chiar pită.
Mai puteţi adăuga: granola, ardei roşu, fenicul  şi flori comestibile, dacă aveţi la îndemână. Acestea din urmă conferă salatei o aromă piperată şi culori strălucitoare.

7. Modalităţi de preparare a ingredientelor
La grătar
Legumele la grătar, cum ar fi şalota, dovleceii, vinetele și multe altele, adaugă o aromă plăcută de fum și chiar un gust uşor de ars, dacă sunteţi mai îndrăzneţi.

Prăjit
Folosiţi puţin ulei, aşa încât legumele să nu fie îmbibate cu grăsime.

Murat
Legumele murate adaugă o notă funcky și intensifică aroma într-un mare fel. Combinați-le cu legume sau verdeţuri crude pentru un gust mai intens.

8. Alegeţi un topping de lux
Brânză cu mucegai, rață gătită lent în propria grăsime, ouă de prepeliță sau măduvă de vită. Acestea sunt doar câteva toppinguri de lux care fac ca o salată să fie unică. Aşezaţi-le deasupra stratului de salată pentru o prezentare atractivă.

9. Nu evitaţi grăsimea!
Restaurantele nu evită să adauge grăsime în amestecul de salată și nici voi nu ar trebui. Grăsimea echilibrează aromele, contribuie la îmbunătățirea gustului și face salata mai săţioasă. Puteţi aduce grăsime în salată prin intermediul dressing-ului sau a ingredientelor precum avocado, nuci prăjite, bacon, somon afumat sau brânză.

10. Echilibraţi texturile
Dacă aveți ingrediente moi și cremoase (cum ar fi avocado sau brânză de capră), adăugaţi și ceva crocant (cum ar fi nuci sau crutoane) în salată. Acest contrast va da salatei un gust mult mai interesant.

11. Nu radeţi brânza înainte de a servi
Dacă vă grăbiţi să aveţi mai uşor la îndemână brânza rasă sau mărunţită, aceasta se va usca şi va pierde o mare parte din aromă. Mai degrabă păstraţi o bucată de parmezan în frigider (chiar şi la locul de muncă), luaţi un curăţător de legume şi tăiaţi felii subţiri de brânză, direct în salata de prânz.

12. Amestecaţi bine salata înainte de a servi
Dacă lăsați fiecare persoană să-și pună propriul dressing, unele ingrediente vor fi bine acoperite, în timp ce altele vor fi doar puţin atinse. Adăugați dressing-ul și amestecaţi câteva minute înainte de a servi, astfel încât să poată îmbiba legumele cu arome.

Accesaţi aici oferta noastră de boluri pentru salalată.

V-ar mai putea interesa şi:
Avantajele folosirii bolului de salată
Salată cremoasă de pui cu căpşuni în bolul de salată Nava, seria Carreaux
Reţetă de salată italiană
Cum preparăm agrişele pentru a fi mai sănătoşi

miercuri, 20 iunie 2018

Cum să gătiţi diferite alimente la tigaia grill

Pentru a găti grătare delicioase în această vară, nu aveţi neapărat nevoie de o curte. Dacă folosiţi tigaia grill în mod corespunzător, puteţi obţine acel grătar de vis aşa cum este preparat pe cărbunii încinşi. Aflaţi, din acest articol, cum să gătiţi, la tigaia grill, cele mai bune mâncăruri din carne şi legume.

În această perioadă a anului, ar fi ideal să daţi la schimb apartamentul pentru o casă la curte, nu-i aşa? Mai ales că pluteşte, în aer, căldura intensă a cărbunilor încinşi şi aroma delicioasă a preparatelor la grătar. O tigaie grill nu este un substitut ideal, dar poate fi un instrument util atunci când gătitul în aer liber nu este o opţiune.
Nu puţini sunt cei care au fost dezamăgiţi când au folosit o tigaie grill. În ciuda crestăturilor şi urmelor de grill, acest tip de tigaie nu oferă fumul de care avem parte la grătarul pe cărbuni. Totuşi, există secrete care vă pot ajuta să obţineţi, în propriul apartament, acea aromă inconfundabilă a preparatelor la grătar.

Cum preparaţi pieptul de pui la tigaia grill
  • Îndepărtaţi, cu ajutorul unui cuţit ascuţit, orice bucăţi de grăsime, tendoane sau oase. Noi vă recomandăm cuţitul Fissler, seria Profession pentru siguranţa sporită pe care o oferă şi pentru durabilitate, acesta fiind fabricat dintr-o singură bucată de oţel, într-o formulă specială.
  • Condimentaţi bucățile de carne cu sare și piper sau folosiţi
    condimentele preferate. Pentru o aromă mai puternică, acoperiți puiul și lăsaţi-l la frigider, peste noapte. Acest lucru oferă timp pentru ca aromele să se infuzeze în carne.
  • Lăsaţi la foc tigaia grill până se încinge. Pentru a verifica, ţineţi mâna deasupra ei şi veţi simţi când va deveni fierbinte. De asemenea, veţi vedea plutind deasupra ei valuri de căldură.
  • Ungeţi sau pulverizaţi bucăţile de carne cu ulei de şofrănel sau de avocado, după care puneţi-le în tigaie.
  • Gătiţi bucăţile de pui pe o parte timp de 3 - 4 minute, până când sunt bine marcate de urmele de grill. Întoarceţi, cu grijă, carnea, cu ajutorul unui clește şi mai lăsaţi-le încă 5 - 7 minute pe cealaltă parte.
  • După ce s-au preparat, acoperiţi bucăţile de carne şi lăsaţi-le să se odihnească timp de cinci minute, înainte de a le servi. Folosind un termometru pentru carne, determinaţi temperatura internă. Aceasta trebuie să fie de 74 de grade Celsius.
Cum preparaţi fileul de peşte la tigaia grill
  • Înainte de a găti fileul de pește într-o tigaie grill, dezgheţați-l; în caz contrar, straturile exterioare ale cărnii se vor arde înainte ca centrul să fie preparat. Majoritatea fileurilor se dezgheaţă în aproximativ 12 ore, la frigider. Dacă sunt sigilate într-un ambalaj etanș, lăsaţi-le în apă rece timp de 45 - 60 de minute. După jumătate de oră, schimbaţi apa.
  • Scoateţi fileul din ambalaj şi ștergeți-l cu un prosop de hârtie.
    Ungeţi peştele pe ambele părţi cu ulei sau cu unt topit fără sare. Condimentaţi, după gust, cu sare, piper și orice alte condimente aromate. De asemenea, mai puteţi utiliza zeamă de citrice, usturoi pisat, mărar, rozmarin, tarhon, cimbru şi curry.
  • Lăsaţi pe foc tigaia grill timp de câteva minute, până când este prea fierbinte ca să țineți mâna deasupra ei. Întindeţi fileul în tigaie şi lăsați-l timp de un minut, pentru a prinde acele urme
    frumoase de grătar. Dacă nu se desprinde cu ușurință de tigaie cu ajutorul spatulei, mai lăsaţi-l câteva secunde. Întoarceţi peştele cu grijă, pentru a nu se rupe deoarece, înainte de a se prepara, devine fragil. Lăsaţi fileul să se prepare şi pe partea cealaltă, până când carnea devine complet opacă, inclusiv în centru. Fileurile mai subțiri pot avea nevoie de aproximativ un minut după ce au fost întoarse, în timp ce fileurile mai groase pot avea nevoie de 7 sau 8 minute.

ATENŢIE! 
Peştele trebuie gătit la o temperatură internă de 63 de grade Celsius.

Cum preparaţi legumele la tigaia grill
  • Tăiaţi capetele de la dovlecei sau vinete şi feliaţi legumele în felii subţiri. Scoateţi miezul şi seminţele din ardei şi tăiaţi-i fâşii.
  • Ungeţi dovleceii şi vinetele cu ulei sau pulverizaţi-i cu spray pentru gătit. Ardeii nu necesită această operaţiune.
  • Încălziți bine tigaia până când este foarte fierbinte, aproape fumegândă.
  • Așezați legumele în tigaie, distanțându-le uniform. Dacă tigaia este destul de fierbinte, acestea ar trebui să sfârâie. Dacă doriți să aveți acele urme de grătar ca la restaurant, începeţi să gătiţi legumele la un unghi de 45 de grade, apoi rotiți-le 90 de grade, odată ce au acele semne distincte.
  • Preparaţi legumele până când sunt bine marcate de tigaia grill și încep să se înmoaie. Acest lucru poate dura aproximativ două până la cinci minute, în funcție de legume și de grosimea lor.
  • Întoarceți legumele și mai gătiţi-le încă un minut sau până când sunt destul de moi pe cât doriți. Scoteţi legumele din tigaie și condimentaţi-le ușor cu sare și piper. Serviți-le fierbinţi sau la temperatura camerei, cu un dressing pentru salată.
ATENŢIE!
Legumele poroase, cum ar fi vinetele și dovleceii au nevoie de puţin ulei pentru a se prepara corespunzător. În schimb, legumele neporoase cum ar fi roșiile și ardeii nu au nevoie de acest lucru.

Cum să gătiţi în tigaia grill din fontă
  • Încălziți, în prealabil, tigaia, la foc mediu, timp de cinci minute, indiferent de ceea ce gătiți. Astfel, evitați riscul apariției de pete fierbinți, care pot duce la gătirea exagerată a anumitor porţiuni de carne, în timp ce altele nu vor fi suficient preparate. Pentru a verifica dacă tigaia s-a încins, aruncaţi în ea câteva picături de apă. Dacă este suficient de fierbinte, apa se va evapora rapid.
  • Turnaţi, întotdeauna, puţin ulei în tigaie, pentru a forma acea suprafaţă antiaderentă. La fel ca în cazul unui grătar pe bază de cărbuni sau gaz, uleiul va împiedica alimentele să se lipească de tigaie. Cu un prosop de hârtie înmuiat în ulei, frecaţi tigaia încălzită, pentru a-i da puţin luciu.
  • Grătarele de exterior au capace pe care le puteţi folosi. Însă când vine vorba de tigăi grill, trebuie să fiţi creativi. Urmaţi indicaţiile bucătarilor şi puneţi un castron metalic peste mâncarea din tigaie, în timp ce se prepară. Utilizați acest truc pentru a găti cârnații inclusiv la interior, pentru a topi brânza pentru burger și pentru prepararea unor fripturi mai groase.
  • După ce aţi terminat de gătit, curăţaţi tigaia grill din fontă cu ajutorul unei perii abrazive sau a unui burete de sârmă. Dacă nu dispuneţi de aceste obiecte, improvizaţi, rapid, o minge din folie de aluminiu şi răzuiţi tigaia, folosind sare brută şi apă. Ştergeţi tigaia cu prosoape de hârtie, după care încălziţi-o, la foc mediu, până când se usucă complet. În cele din urmă, frecaţi suprafaţa tigăii cu un prosop de hârtie înmuiat în ulei, încălziţi tigaia încă cinci minute, lăsaţi-o să se răcească și începeţi să gătiţi din nou.


Produse recomandate pentru cel mai bun grătar:

Tigaia este perfectă pentru fripturile uzuale pe care le gătiţi atât în week-end, cât şi în timpul săptămânii. Stratul interior antiaderent Protectal+ asigură gătirea delicată, rapidă şi mai sănătoasă, fără a se lipi. Mânerul ergonomic asigură confortul din timpul utilizării, fără a se încălzi.

 Tigaie grill din aluminiu Fissler, diametru 28 cm, seria Special

Accesaţi aici oferta noastră de tigăi grill.

Cu design clasic, mânerul este fabricat din fibră de sticlă cu nituri pentru o utilizare şi siguranţă sporită. Lama este fabricată dintr-o singură bucată de oţel, într-o formulă specială (crom - molibden - vanadiu) care o face durabilă şi robustă, fiind unul dintre cele mai anticorozive aliaje.
Cu lama extrem de puternică, cuţitul asigură o tăiere fină, de maximă precizie. Ideal pentru toate tipurile de carne, precum şi pentru prepararea fripturilor şi a fileurilor.

  Cutit pentru feliat Fissler, lama 20 cm, seria Profession

Spatulă din nylon, cu mâner care poate fi folosit şi pentru a o aşeza pe blat sau a o agăţa.

 Spatula perforata lunga Nava, nylon, lungime 34 cm

Accesaţi aici oferta noastră de spatule.

Cleşte din inox şi nylon, rezistent la temperaturi înalte şi la coroziuni.

 Cleste pentru bucatarie KingHoff, inox si nylon

Accesaţi aici oferta noastră de cleşti pentru bucătărie.

Din silicon de înaltă calitate, pensula este rezistentă la temperaturi între -40 si 260 °C, nu absoarbe mirosuri sau lichide. Cu suprafaţă antiaderentă, pensula este uşor de curăţat.

 Pensula din silicon pentru bucatarie KingHoff, lungime 24 cm

Accesaţi aici oferta noastră de pensule pentru bucătărie.

Tăvile ovale de la KingHoff reprezintă combinaţia perfectă între funcţionalitate şi durabilitate.

 Set 3 tavi pentru servire KingHoff, lungime 37.5 cm, 43 cm si 49.8 cm, material inox
Accesaţi aici oferta noastră de vase pentru servit.

miercuri, 13 iunie 2018

Cum să folosiţi sarea în mâncare

Sarea este, probabil, unul dintre cele mai folosite condimente. Un vârf de sare poate adăuga o aromă delicioasă oricărui preparat, însă prea multă sare poate provoca un adevărat dezastru. În acest articol, vă expunem beneficiile folosirii acestui ingredient indispensabil în orice bucătărie, precum şi variate modalităţi în care puteţi beneficia de proprietăţile lui miraculoase. În acest fel, vă puteţi îmbunătăţi abilităţile de a găti orice fel de mâncare.


Felul în care sarea modifică gustul mâncărurilor ascunde o întreagă ştiinţă. Ferran Adrià – un renumit bucătar din Catalonia – spunea despre sare că este „singurul produs care schimbă gătitul în bucătărie”. Nu întâmplător s-a propagat, peste generaţii, expresia „ca sarea în bucate”, făcând referire la mâncăruri gustoase, preparate cu măiestrie. În plus, v-aţi întrebat de ce o anumită parte a limbii (şi anume vârful acesteia) este mai sensibilă la gustul sărat? Gustul reprezintă una dintre laturile hedonice ale existenţei noastre, latură care ne ajută să ne bucurăm de micile plăceri ale vieţii.

Sare se regăseşte, sub diferite forme, în mai multe medii de viaţă: în apa mării, în aer, în pământ (sub forma minelor de sare). Este important de ştiut că sarea conţine două substanţe esenţiale pentru organism: clorura şi ionii de sodiu cu rol în echilibrarea nivelului fluidelor din corp. 

Cum depozitaţi sarea
  • Sarea trebuie ferită de umezeală şi lumină, precum şi de expunerea la căldură. Pentru a absorbi umezeala și a evita transformarea sării într-un bulgăre, adăugați, în recipient, aproximativ zece boabe de orez.
  • Este indicat ca sarea să fie păstrată în recipiente închise ermetic, pentru a nu absorbi aromele din jur şi consumată în decursul unui an.
  • Nu depozitați sarea în recipiente de argint. Clorul din sare reacționează negativ cu argintul, provocând o decolorare verde. În schimb, păstraţi sarea în borcane de sticlă, plastic sau porţelan.

Cum să salvaţi o mâncare prea sărată
  • Dacă ați făcut greşeala să puneţi prea multă sare într-o mâncare lichidă cum ar fi o supă, adăugați apă nesărată pentru a o dilua sau strecurați în oală, pentru 15 minute, un cartof curățat şi tăiat în patru. Înainte de a servi masa, puteţi să aruncați cartoful sau îl puteţi mânca, dacă vă place. ATENŢIE! Aceste soluții nu vor avea efect dacă mâncarea este exagerat de sărată!
  • Sosurile prea sărate pot fi adesea reparate adăugând zahăr brun sau oțet. Va trebui să folosiţi aceste ingrediente, precum şi cantităţile necesare, în mod inteligent, în funcție de sos. Turnaţi câte puţin, pe măsură ce preparaţi mâncarea și gustaţi de fiecare dată.
  • Pentru supele prea sărate, dar şi pentru tocăniţe, puteţi folosi o pastă lichidă formată dintr-un amestec de orez fiert şi apă nesărată.

Când folosiţi sarea
  • Supele şi sosurile au un timp de fierbere foarte lung, timp în care zeama scade şi aroma de sare este potenţată.
  • Dacă preparaţi o mâncare cu carne sau un sos, adăugaţi sarea la începutul, pentru a beneficia din plin de o masă gustoasă.
  • Un vârf de sare atunci când preparaţi pâine sau deserturi are rolul de a potenţa aroma. Însă atunci când cantitatea de ingrediente folosite se dublează, nu dublaţi şi cantitatea de sare. Când reduceți cantitatea de sare din pâine, va trebui să reduceți, totodată, cantitatea de drojdie și de apă. Sarea este necesară pentru o drojdie de calitate, însă nu vă așteptați la aceeași calitate dacă o modificați. 
  • Sarea extrage zeama din legume, ceea ce este un lucru bun atunci când gătiţi mâncăruri cu castraveţi şi vinete. Însă dacă nu vreţi ciuperi moi şi stafidite în mâncare, va trebui să adăugaţi sarea abia la final.
  • Datorită unei interacțiuni chimice, glutamatul monosodic,
    utilizat în multe feluri de mâncare asiatice, nu numai că amplifică aroma naturală de sare, dar poate conferi un gust metalic felului de mâncare. Țineți cont de acest lucru atunci când le folosiți împreună.
  • Nu adăugați sare înainte să bateți albușurile. Sarea absoarbe umezeala, ceea ce nu numai că va duce la creşterea timpului de mixare, ci va provoca şi o scădere de volum, textură și stabilitate.
  • Atunci când fierbeţi apă pentru paste sau legume, adăugaţi sarea abia după ce apa a fiert. Apa sărată necesită un timp mai îndelungat de fierbere. Pastele şi legumele vor fi mai ferme dacă adăugaţi şi puţină sare. 
  • La prepararea sosului, adăugați în el o parte din apa din paste. Este un pas esențial în pregătirea oricărui sos bun.
  • Există unele legume bogate în sodiu precum sfeclă, varză kale, mangold, ţelină, spanac, morcovi, andive, porumb și anghinare. În aceste cazuri, aveți grijă în privinţa cantităţii de sare adăugate.
  • Contrar credinţei populare, este indicat să săraţi, în prealabil,
    carnea atunci când gătiţi la temperaturi ridicate. Sarea ajută la accentuarea caramelizării zaharurilor naturale din carne și, de asemenea, contribuie la formarea crustei care ascunde umiditatea și aroma. Pentru carne, alegeţi sare brută sau kosher.
  • Dacă dispuneţi de resurse limitate de sare, potenţaţi aroma aruncând, peste carnea gata preparată, un vârf de sare brută sau kosher, în timp ce se odihneşte.

Trucuri utile
  • O mâncare caldă nu va fi la fel de sărată atunci când este rece pentru că frigul diminuează gustul sărat.
  • Atunci când degustați mâncarea pentru a verifica dacă are
    suficientă sare sau alte arome, asigurați-vă că porția acoperă partea de mijloc a limbii şi părțile laterale ale acesteia. De asemenea, mâncarea trebuie să fie rece înainte de a gusta; dacă este fierbinte, aromele vor fi diminuate.
  • Fructele de mare sunt bogate în sare, având în vedere mediul în care se dezvoltă. Aşadar, folosiți sarea cu moderaţie.
  • Nu folosiți sare de masă pentru murături și pentru conservarea
    produselor. Aditivii pot conferi o nuanță închisă murăturilor și pot afecta procesul de fermentație. Utilizați, în schimb, sare specială pentru murături, în scopul obținerii celor mai bune rezultate.
  • Atunci când înlocuiţi sarea de masă cu sare brută sau kosher, folosiţi 15 grame de sare brută sau kosher în locul a 30 de grame de sare de masă.
  • Nu gătiți niciodată mazărea și bobul (legumă cunoscută şi sub numele de vicia) în apă sărată pentru a nu avea învelişul tare și crăpat. 

Aveţi şi alte trucuri pe care vreţi să ni le împărtăşiţi? Lăsaţi-ne un comentariu, mai jos.

Pentru a vă păstra sarea în condiţii optime, ferită de lumină şi umezeală, vă recomandăm recipientele noastre de calitate. Multe dintre aceste produse sunt seturi care încorporează râşniţe pentru sare şi piper. Accesaţi aici oferta noastră.