marți, 25 aprilie 2017

Produsele inovatoare Fissler – calitate germană pentru pasionații de gust

V-aţi gândit vreodată de ce aveţi în vedere anumite criterii atunci când vă alegeţi vasele de gătit? De ce preferaţi un brand în locul altuia? De ce unele vase şi ustensile de bucătărie primează în faţa altora? Avem întotdeauna nevoie de confirmări înainte de a merge la cumpărături deoarece vrem, după cum este şi firesc, lucruri de calitate, rezistente, practice şi uşor de întreţinut.

Atât profesioniștii, cât şi amatorii de gătit care aud vorbindu-se despre „Fissler” ştiu exact despre ce este vorba. Acest brand este pe buzele tuturor celor interesaţi de arta culinară. Ne referim inclusiv la bucătarii-şefi profesionişti din marile restaurante ale lumii pentru care o bucătărie fără vase de gătit de calitate nu este, de fapt, o bucătărie. Vă întrebaţi, probabil, de ce, dintre toate brandurile de acest fel existente pe piaţă, Fissler este atât de iubit şi de căutat.

De ce Fissler?
Cu o experienţă de peste 170 de ani, Fissler este o companie germană recunoscută pe plan mondial pentru fabricarea produselor pentru gătit, fiecare dintre acestea fiind ştanţate cu marca „Made în
Germany”, garanţie incontestabilă a calităţii. Povestea a început pe la 1845, în Germania, cu Carl Philipp Fissler, fondatorul brandului. Acesta a înfiinţat „Tunul cu gulaş”, o bucătărie mobilă, un fel de rulotă fast food a zilelor noastre. În 1920, a apărut prima tigaie de aluminiu pentru plite electrice. După 30 de ani, Fissler a venit pe piaţă cu prima sa inovaţie: oala sub presiune prevăzută cu o valvă de control cu setări multiple şi primul vas de gătit patentat, din inox, cu bază de tip SuperThermic, din inox. Fissler a continuat să se remarce ca o companie inovatoare, dezvoltând, constant, noi tehnologii şi aducând îmbunătăţiri asupra designului modern actual.

Astăzi, oalele şi tigăile Fissler au baza adaptată pentru orice dispozitiv de încălzire, inclusiv plitele cu inducţie, fără a se degrada. Gama de produse de bucătărie mai include cuţite, oale sub presiune, accesorii şi o suprafaţă pentru gătitul prin inducţie. Produsele Fissler sunt fabricate prin procese complexe de producţie şi au permisiunea de a fi expediate din companie doar după ce au fost supuse un control strict al calităţii. 

Pentru inovaţiile continue aduse designului şi funcţionalităţii produselor pentru gătit, Fissler a primit, de-a lungul anilor, numeroase premii internaţionale, păşind, de multe ori, pe primul loc pe „holul faimei”. Tehnologia de valoare şi precizia manufacturii sunt o garanţie a standardului „Made in Germany”, preţuit pretutindeni în lume. Pentru asigurarea acestui standard, brandul german a implementat Sistemul de Management al Calităţii certificat de către Deko – compania de inspectare a vehiculelor şi sistemelor tehnice din Germania – în acord cu certificarea ISO 9001.

Garanţia calităţii
Fissler se bazează nu doar pe precizia instrumentelor de control al produselor, ci şi pe ochiul vigilent al inginerilor. În fiecare fază a procesului de fabricare, produsele sunt verificate îndeaproape, în timp ce instrumentele şi metodele companiei sunt perfecţionate în permanenţă. Punând accent pe precizie, funcţionalitate şi materialele folosite, Fissler garantează că toate produsele vor trece, garantat, cu succes, proba de foc a inginerilor. 

În mod consecvent, an de an, Fissler introduce pe piaţă produse noi care facilitează tot mai mult procesul de gătit,  astfel încât timpul petrecut în bucătărie să devină distractiv şi relaxant. Totodată, însă, se ocupă şi de îmbunătăţirea produselor existente.

Inovaţii Fissler care au revoluţionat lumea gătitului:

  • Prima oală sub presiune Fissler din 1953;
  • Liniile elegante ale vaselor care nu permit lichidului să se scurgă în exterior. De exemplu, tigăile seria Alux Classic Plus. Detalii aici.
  • Combinaţia trendy dintre aluminiu turnat, sticlă și oțel inoxidabil. Pentru vase din aluminiu şi oţel inoxidabil, vezi detalii aici
  • Stratul interior antiaderent Protectal+ care asigură prăjirea delicată, rapidă şi mai sănătoasă a alimentelor, fără a se lipi. Vezi detalii
  • Fabricarea vaselor potrivite pentru toate sursele de gătit şi care distribuie căldura uniform, economisind, astfel, energie. Vezi detalii.
Seturile de oale Fissler au, în general, o construcţie robustă, practică şi sunt uşor de curăţat. 
Baza vaselor reţine şi asigură o distribuţie uniformă a căldurii, iar marginile superioare au un design practic, pentru a preveni scurgerile neplăcute. Detalii despre oalele Fissler aici
Oalele sub presiune Fissler au un design elegant, spre satisfacţia clienţilor din întreaga lume. De fapt, designul şi gradul lor de funcţionalitate sunt destinate să mulţumească şi cele mai exigente gusturi din toate timpurile. 
Pe lângă designul deosebit, oalele sub presiune Fissler VitaVit Comfort au două niveluri de gătire, putând seta, astfel, temperatura optimă a mâncării pe care o pregăiţi, în funcţie de indicaţiile oferite. Setarea blândă este pentru alimente delicate, cum ar fi legume sau peşte, în timp ce setarea de viteză este pentru carne și tocane. De asemenea, vă arată când intensitatea sursei de încălzire este prea mică sau prea mare. Nu trebuie decât să staiţi deoparte şi să o lăsaţi să îşi facă treaba. Aceste vase sunt prevăzute cu 4 sisteme de siguranţă independente, inclusiv un dispozitiv de blocare pentru a preveni deschiderea sub presiune. Baza SuperThermic le face potrivite pentru toate tipurile de dispozitive de încălzire, inclusiv plitele cu inducţie. Designul inovator face ca aceste oale să fie uşor de curăţat şi de depozitat datorită mânerelor detaşabile.

Tigăile din fontă Fissler au un aspect clasic şi atrăgător, oferind durabilitate şi retenţie îndelungată a căldurii. Precum oalele sub presiune, şi acestea au o bază de tip SuperThermic. 

Tigăile cu interior antiaderent sunt perfecte pentru prăjirea uşoară a alimentelor ce au tendinţa de a se lipi, lucru la care contribuie stratul interior antiaderent cu particule minerale. Astfel, prăjirea este delicată, rapidă şi mai sănătoasă.

Seturile de cuţite Fissler sunt elegante şi durabile în timp, fiind fabricate fie din lamă de inox şi mâner negru dintr-un plastic anti-alunecare fie, în întregime, din inox.

Seria Magic conţine accesorii fabricate în întregime din oţel inoxidabil 18/10, lustruit sau mat, de foarte bună calitate. Toate aceste produse permit agățarea lor cu ajutorul mânerului din inox cu care sunt prevăzute. Sunt simplu de curățat, fie manual, fie în mașina de spălat vase. 

IMPORTANT:
Deși produsele Fissler sunt ușor de curățat, grija pe care le-o acordăm le poate face și mai durabile în timp. Din acest motiv, este bine să folosim soluțiile de curățat şi de întreţinere Fissler care îndepărtează, fără niciun efort, dungile și conferă vaselor și ustensilelor o nouă strălucire.
Soluțiile de la Fissler elimină reziduurile de pe chiuvete și vase, simplu și fără zgârieturi. Grăsimile și alimentele arse nu au nici o șansă. În plus, sunt prietenoase cu mediul, fiind biodegradabile, fără fosfați, dar și economice în utilizare.

Comandă acum produsele Fissler de pe www.megaplus.ro.
Urmărește-ne pe Facebook sau abonează-te la Newsletter pentru noutăți și reduceri!

luni, 24 aprilie 2017

Reţetă vegetariană de spaghete cu ciuperci

O rețetă de spaghete cu ciuperci incredibil de delicioasă.  Este
ideală dacă sunteți vegetarieni sau dacă țineți post. Chiar și cei mai mari împătimiți ai mâncărurilor cu carne pur și simplu o vor adora.

Ingrediente și mod de preparare:

Curăţaţi 4 cartofi mici şi puneţi-i într-o oală.
Adăugaţi 100 grame de caju, 1 ceaşcă de supă din vegeta, nucşoară rasă şi sare.
Fierbeţi ingredientele timp de aproximativ 15 minute.
După ce ingredientele au fiert, amestecaţi-le cu mixerul, până se transformă într-o pastă.
Într-un vas, fierbeţi apă în care adăugaţi două linguriţe de sare.
Când apa dă în clocot, adăugaţi 400 de grame de spaghete.
Luaţi 300 de grame de ciuperci (aproximativ 15 bucăţi) şi tăiaţi-le în două (respectiv patru bucăţi, dacă sunt mari).
În tigaie, adăugaţi trei linguriţe de ulei de măsline şi ciupercile, amestecând, din când în când.
Adăugaţi spaghetele şi compoziţia mixată, după care tăiaţi 1 legătură de arpagic şi presăraţi pe deasupra.
Adăugaţi puţină sare şi piper.
Amestecaţi, încă o dată, toate ingredientele şi turnaţi puţin ulei de măsline. Pentru a vă simplifica treaba, vă puteţi folosi de un pulverizator.
Poftă bună!


Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

joi, 20 aprilie 2017

Reţetă de pui marinat

Nu mai căutați rețete de pui marinat! Această rețetă simplă de marinată de pui se va transforma, rapid, în preferatul dumneavoastră preferat! Este plină de savoare și menține puiul incredibil de umed și scandalos de delicios.

Ingrediente:
1/2 cană de iaurt simplu grecesc
3 căței de usturoi tocați
2 linguri de suc de lămâie
1 lingură de ulei de canola
1 linguriță zahăr
1 linguriță de praf de chili
3/4 linguriță de ghimbir măcinat sau 1 lingură tocată de ghimbir proaspăt
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de chimen măcinat
4 -6 bucăți de piept de pui dezosat

Mod de preparare:
Amestecați primele nouă ingrediente și turnați-le într-o pungă mare de preparat pui. Adăugați puiul în pungă, după care sigilați și învârtiți punga pentru a acoperi puiul cu amestecul de ingrediente. Lăsați la frigider timp de 8 ore sau, cel mai bine, peste noapte. Puteți găti puiul în tigaia grill, la foc mediu. 


Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Cea mai bună metodă de a marina carnea de pui


Când vorbim de carne de pui bine marinată, avem în vedere aroma și frăgezimea cărnii. 
În acest articol ne-am propus să vă împărtășim un truc
pentru o marinată reușită, a cărei metodă de preparare este ceva mai diferită decât clasica rețetă pe care o cunoașteți de când lumea. 



Iaurtul grecesc face mai mult decât să aromatizeze suprafața puiului. Datorită unei acidități diferite de cea existentă în citrice și oțet, acesta frăgezește carnea, care va avea un aspect suculent și, nicidecum, cauciucat, așa cum ni se întâmplă, uneori. În doar 15 minute, iaurtul grecesc va face minuni pentru rețeta voastră de marinată de pui. Acesta va fi mai gustos, mai moale și mai fraged ca înainte.

Cum acționează iaurtul grecesc
Iaurtul grecesc are două calități importante care îl fac să funcționeze bine pentru o marinată: calciu și acid lactic. Împreună, acestea descompun proteinele din carne, lăsând-o foarte fragedă și umedă. Este o abordare asemănătoare cu marinările acide preparate din citrice, oțet sau vin. Diferența constă în faptul că acidul lactic este mai blând decât acizii din citrice, oțet sau vin, astfel încât nu vă mai expuneți riscului de a rămâne cu o carne tare, cu aspect cauciucat. 


Mod de preparare:
Întrucât iaurtul grecesc este destul de gros, începeți prin a-l subția cu apă, suc de lămâie și ulei de măsline. Utilizați aproximativ jumătate de cană de iaurt grecesc la fiecare kilogram de pui. Însă nu ne oprim aici. Există, încă, atât de mult potențial pentru a aduce mai multă aromă marinatei. Mirodeniile condimentate precum usturoiul tocat și ghimbirul sunt o modalitate rapidă și simplă de a stimula, instantaneu, aroma marinatei. Aceste plante aromatice se infuzează în iaurt și, împreună, pătrund bine carnea. Vă veți alege cu un pui suculent și cu adevărat condimentat din interior! 

Aveți nevoie doar de 15 minute pentru a vedea diferența asupra pieptului de pui, dar din moment ce acidul lactic nu are rolul de a face alimente moi și delicate precum alte ingrediente pe bază de acid, este bine să lăsați puiul în iaurt peste noapte sau cel mult 24 de ore. Încercați și observați diferența!

După ce ați terminat de marinat, pentru prepararea cărnii de pui puteți folosi oala sub presiune care va reduce mult din timpul alocat gătitului. Dacă doriți să gătiți carnea cu sos, lăsați-o la fiert 25 de minute, în oala minune. Pentru friptură, o puteți lăsa pe foc, în același vas, chiar mai puțin, în jur de 15 minute. La fel de bine puteţi prepara puiul în oala pentru fiert la aburi sau la tigaia grill. Gustos şi sănătos, nu-i aşa?


Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

vineri, 14 aprilie 2017

Detoxifiere în 3 zile după Sărbătorile Pascale

Sărbătorile Pascale pot aduce, pe lângă bucuria de a fi cu familia şi câteva zile de relaxare, momente mai puţin plăcute. Anumite preparate pe care, probabil, le-am evitat în zilele de post, ne-ar putea provoca tulburări digestive. 


Într-un articol precedent, v-am oferit unele sugestii pentru a vă proteja de astfel de suferinţe. Dacă, însă, nu aţi reuşit să urmaţi recomandările noastre, aţi putea avea în vedere o dietă de detoxifiere. Este mai simplu decât aţi crede, fiind ceva complet diferit de clasicele diete de acest fel care presupun, de multe ori, mari sacrificii.

Noi v-am pregătit un proces simplu, relaxat, care se desfăşoară pe durata a 3 zile. Fără post, fără laxative. Meniul este bazat pe ceaiuri, piureuri şi alimente naturale de-a dreptul delicioase, fără a exclude carnea din alimentaţie. Urmaţi aceste sugestii şi vă veţi regla nu doar digestia, ci şi concentraţia de zahăr din sânge şi presiunea sanguină.

Consumați alimente bogate în antioxidanţi
Timp de 3 zile, consumați alimente bogate în antioxidanţi, precum: fasole, spanac, varză creaţă, afine, cereale integrale, în general fucte şi legume viu colorate. Antioxidanţii ajută ficatul să elimine mai uşor substanţele nocive din organism. Usturoiul, ceapa şi ouăle conţin mulţi compuşi sulfurici care determină organismul să producă propriul antioxidant – glutationul. Acesta are un rol important în eliminarea metalelor grele precum mercurul şi arsenicul. Puteți curăța cu ușurință fructele și legumele folosind aceste curățătoare din inox sau ceramică, ori cuțitele extrem de ascuțite și durabile pentru profesioniști, marca Fissler sau Zwilling.

Beți multe lichide
Este foarte important să beţi între 8 şi 12 pahare de apă, suc proaspăt de legume sau ceai decofeinizat, pe zi (aproximativ 3 litri de lichide). Acest lucru va stimula circulaţia limfatică. Folosind un ceainic sau un infuzor (vi le recomandăm pe cele din inox) ,vă puteţi prepara propria licoare prin amestecarea următoarelor plante: rădăcină de păpădie, urzică galbenele, brusture și trifoi roșu. Adăugați o linguriță de ierburi uscate la o cană de apă clocotită. Lăsaţi la macerat timp de cinci minute, strecuraţi şi serviţi. Puteți alege o strecurătoare pe care să o folosiți timp îndelungat și care să nu ruginească. În acest caz, sunt recomandate, bineînțeles, cele din inox sau din silicon, dacă vreţi să economisiţi spaţiul din dulap.

Sugestie pentru prepararea ceaiului de detoxifiere:
Amestecaţi păpădia, lemnul dulce şi ghimbirul sau căutaţi, la Plafar, pliculeţe de ceai care conţin această combinaţie de plante. Lăsaţi-le la infuzat 10 – 15 minute, într-un infuzor sau ceainic acoperit. Lemnul dulce, pe lângă proprietăţile antioxidante, este de 50 de ori mai dulce decât zahărul.
Dacă vreţi să economisiţi timp sau nu aveţi răbdare să vă preparaţi amestecuri, puteţi opta pentru un amestec gata făcut din ceai alb, ceai verde şi goji, şi cu proprietăţi antioxidante.

Alegeţi mâncarea organică
Evitaţi alimentele prelucrate. Aici ne referim la tot ceea ce conține ingrediente pe care nu le cunoaşteţi sau care ştiţi că sunt dăunătoare. Feriţi-vă, pe cât posibil, de mâncarea tip fast-food, alimente prăjite, cafeină, lactate, alcool, carne roșie, zahăr și făină albă. 

Dimineaţa:
Pentru o bună digestie, înainte de micul dejun, beţi suc de lămâie. Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie într-o cană de apă fierbinte. Vă puteți folosi de o oală pentru suc din fructe sau legume, pe care îl găsiți aici, dar la fel de bine puteți utiliza un storcător pentru citrice (click aici) sau unul de dimensiuni mai mici, accesibil pentru toate buzunarele, cum sunt acestea, economice și durabile, fiind prelucrate din oțel sau oțel inoxidabil. 

Sugestie pentru masa de prânz:
O salată mică acoperită cu câteva felii de carne de pui sau somon preparate la grătar sau la cuptor.  Îmbrăcaţi-le cu suc de lămâie și puțin ulei de măsline extra virgin. Pentru acest lucru, aveți nevoie de o tigaie grill, ideal din fontă cu suprafață antiaderentă, cu interior marmorat sau ceramic. Tigăile din fontă, deși cam grele, sunt extrem de rezistente în timp și cu siguranță ați dori să le aveți în bucătărie. Pe acestea le găsiți aici.
Dacă vreţi să „ciuguliţi” ceva între mese, puteţi opta pentru fructe organice și nuci.

Mestecați
Mestecați de 10 – 12 ori, înainte de a înghiți. Când sunteți conștienți, veți avea o mai bună digestie, precum și senzația de sațietate, fără a simți nevoia de a mânca prea mult.

Practicați exerciții fizice
În timpul dietei de detoxifiere, este recomandați să practicați exerciții fizice. Foarte utile sunt alergatul sau mersul pe biciletă, în general tot ceea ce implică un efort destul de intens. Exercițiile fizice ajută la creșterea fluxului limfatic și la circulație. Prin transpirație, veți elimina mai ușor toxinele.

Periajul corpului:
Înainte de a face duș, cu o lufă sau o perie din fibre naturale, periați pielea prin mișcări circulare ferme. Evitați zona delicată a feței și a gâtului, precum și orice erupții cutanate sau inflamații. Acest lucru va contribui la buna circulație a sângelui și va ajuta la detoxifierea pielii. La final, clătiți-vă, timp de un minut, cu apă rece.

După câteva zile, urmând aceste recomandări, veţi elimina acea senzaţie de corp greu, iar dacă, timp de o lună, veţi menţine aceeaşi dietă, pe măsură ce se vor reduce greutatea, colesterolul şi nivelul de zahăr din sânge, veţi dobândi tot mai multă energie.

IMPORTANT:
Nu urmați aceste recomandări dacă:
sunteți gravidă
alăptați
sunteți în vârstă
aveți hipertensiune arterială
sunteți subponderali 
contrazic recomandările medicul dumneavoastră 

Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)