marți, 1 august 2017

Ceai cu gheață Sangria

Este o băutură pe care o vor îndrăgi chiar și copiii. Aroma de struguri, de lămâie, de lime, gustul fin al
portocalei și revigoranta zmeură conferă acestui ceai roșu rubiniu o aromă minunată.

INGREDIENTE:
  • 1 pachet zmeură congelată
  • 43 g zahăr
  • 1 mână frunze ceai
  • 500 ml suc de struguri
  • 1 lămâie tăiată
  • 1 lime tăiată
  • 500 ml suc de portocale refrigerat

MOD DE PREPARARE:

1. Zdrobiți zmeura cu ajutorul storcătorului pentru presare la rece, până la omogenizare. Turnați piureul într-o sită cu ochiuri fine și aruncați semințele.

2. Puneți la fiert zahărul într-o cratiță, în 700 mililitri de apă, amestecând continuu. Dați la o parte. Adăugați frunzele de ceai. Acoperiți pentru cinci minute.

3. Strecurați lichidul pentru a îndepărta frunzele de ceai. Lăsați amestecul să se răcească ușor. Amestecați piureul de zmeură, amestecul de ceai, sucul de struguri și feliile de lămâie și lime. Acoperiți și lăsați la răcit între două și 24 de ore. Adăugați sucul de portocale și turnați tot amestecul într-un pahar, peste gheață. 
Serviți imediat.

Lăsați-ne un comentariu în care să ne spuneți cum v-a ieșit ceaiul și dacă v-a plăcut.

Pentru rețete, informații utile din categoria "bucătărie şi gătit" şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii, reţete şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

V-ar mai putea interesa și articolele: 

9 ponturi pentru un ceai cu gheață savuros

Când ne gândim la ceai, ne imaginăm un lichid fierbinte pe care îl bem în zilele reci de iarnă. Însă ceaiul înseamnă mai mult decât atât. Este băutura oamenilor sofisticați și tacticoși care nu țin cont de anotimp atunci când e vorba de un tabiet. Mai mult, ceaiul poate face deliciul zilelor toride de vară atunci când este servit cu gheață. Dacă v-ați propus să încercați ceva cu adevărat deosebit, vă oferim câteva ponturi pentru prepararea unui ceai cu gheață savuros.


1. Folosiți multe plante de ceai
Trebuie să aveți în vedere că ceaiul cu gheață este mai diluat decât cel obișnuit, drept pentru care este indicat să folosiți o cantitate mai mare de frunze de ceai. Astfel, băutura va avea o aromă mai puternică. De exemplu, dacă la 150 de mililitri de apă folosiți o linguriță de ceai, de data aceasta utilizați două lingurițe. Amintiți-vă că ceaiul trebuie să fie de două ori mai puternic, atât timp cât veți adăuga gheață. 

2. Preparați ceai fierbinte
Prepararea unui ceai fierbinte este cea mai ușoară cale de a beneficia de un ceai cu gheață. Această metodă este foarte importantă în cazul ceaiului verde care ar putea căpăta un gust amar dacă îl preparați la rece. În schimb, ceaiul negru poate sta la infuzat în apă rece peste noapte, urmând ca a doua zi să îl preparați direct la rece, fără nicio etapă intermediară.

2. Fără pliculețe de ceai!
Vă recomandăm să folosiți ceai din frunze. Pliculețele de ceai sunt utile numai dacă sunteți grăbiți și nu aveți suficient timp la dispoziție. În acest fel, însă, veți obține un ceai de o calitate inferioară.

4. Mergeți dincolo de ideea de ceai verde sau negru
Ceaiurile cu fructe se pretează de minune a fi servite cu gheață. De asemenea, ceaiul Rooibos este minunat în această combinație și nu conține cafeină. Unii ar prefera un ceai floral din trandafiri sau iasomie. Tot ce aveți de făcut este să experimentați diferite arome și veți afla ce vă place.

5. Îndulciți cu suc sau cu limonadă. 
O alternativă la zahăr este adăugarea unui îndulcitor precum suc sau limonadă. De exemplu, dacă adăugați aproximativ 200 de mililitri dintr-o astfel de licoare la 800 de mililitri sau chiar un litru de ceai cu gheață, veți obține o băutură dulce și aromată.

6. Folosiți din plin fructele
În afară de zahăr, există mai multe alternative de a vă îndulci ceaiul, cum ar fi fructele. Puneți-vă imaginația la treabă și încercați orice fruct proaspăt și dulce. Atenție, însă! Adăugați fructele doar după ce ați lăsat ceaiul fiert să se răcească, în prealabil, timp de 4, 5 ore, la temperatura camerei. Apoi îl puteți servi imediat sau a doua zi, dacă vreți ceva asemănător cu renumita băutură Sangria.

7. Un sfat important pentru sănătate
Indiferent de tipul ceaiului pe care îl preparați, consumați-l proaspăt. Potrivit Dr. Jeffrey Blumberg, directorul Laboratorului de Cercetare a Antioxidanților al Universității Tufts din Boston, dacă doriți să păstrați o anumită cantitate de ceai în frigider, adăugați puțin suc de lămâie, de lime sau de portocale. Acidul citric și vitamina C din aceste fructe contribuie la conservarea flavonoidelor.

8. Folosiți apă de izvor sau apă filtrată
Apa minerală conține prea multe minerale care pot crea arome mai puțin plăcute atunci când vin în contact cu compușii din frunzele de ceai, în timp ce apa distilată produce o aromă insipidă.

9. Experimentați!
Luați în considerare orice ingrediente. Dacă descoperiți ceva care vă place, adăugați în ceai. Sunteți liberi să testați orice, de la cele mai banale până la cele mai ciudate ingrediente. Ardei afumat, unt de migdale, scorțișoară și smântână sunt doar câteva sugestii, ce-i drept mai puțin obișnuite dar care vă pot oferi arome incredibile. Spre deosebire de cafea, un ceai cu gheață vă oferă o mulțime de combinații. Renunțați la conceptele de bine și rău. Încercați tot ceea ce vă face fericiți!


PRODUSE RECOMANDATE PENTRU PREPARAREA CEAIULUI CU GHEAȚĂ

Storcător manual pentru presare la rece Karl Kruger, material oțel turnat

 Storcator presare la rece Karl Kruger
Infuzor din inox pentru ceai sau cafea KingHoff, capacitate 600 ml
 Infuzor ceai si cafea
Ceainic cu fluier Klausberg, inox, capacitate 2.8 litri, inducție

 Ceainic cu fluier Klausberg

Capsulă (infuzor) din inox KingHoff, diametru 5 cm

 Capsula (infuzor) inox KingHoff
Clește (infuzor) din inox KingHoff, diametru 5 cm

 Cleste (infuzor) inox KingHoff
Set de strecurători din inox KingHoff, 3 piese

 Set strecuratori inox KingHoff
Iar pentru a vă păstra ceaiul rece în jur de 24 de ore, vă recomandăm următoarele produse:

Termos - dispenser pentru ceai sau cafea Klausberg, capacitate 1000 ml, alb

 Termos-dispenser pentru ceai sau ceafea Klausberg

Termos Klausberg, capacitate 480 ml

 Termos Klausberg

Cană termos cu pereți dubli inox KingHoff, capacitate 380 ml

 Termos pereti dubli KingHoff


Am fi bucuroși să auzim variantele voastre proprii de preparare a unui ceai cu gheață aromat, deci așteptăm, cu nerăbdare, comentariile voastre.

Pentru rețete, informații utile din categoria "bucătărie şi gătit" şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii, reţete şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

V-ar mai putea interesa și articolele:

sâmbătă, 29 iulie 2017

Reţetă de salată italiană

Când aveţi o salată cu adevărat gustoasă în frigider, este posibil să o preferaţi în locul unei pungi de chipsuri. Această reţetă conţine ingrediente specifice bucătăriei italiene: salată crocantă, ridichi, ceapă roșie, roșii proaspete, ardei pepperoncini și brânză provolone. Merge şi cu alte tipuri de brânză, dar cel mai gustos este provolone. Nu e de mirare că este cel mai întâlnit tip de brânză. Este şi cel mai gustos. Veţi găsi în această reţetă unele ingrediente surpriză. Printre ele se află şi năutul, care conferă salatei un gust deosebit. Dacă vă place gustul crocant, ţelina este ingredientul potrivit. Iar pentru un gust umami, folosiţi roşiile uscate la soare.
Acestea fiind spuse, puteți începe să pregătiţi o salată vegană delicioasă.

Aruncaţi toate ingredientele într-un castron şi veţi avea o salată care poate crea dependenţă. Aţi putea prefera, totuşi, porţiile mici, pentru o digestie mai uşoară. Să ne lăsaţi un comentariu, la final, pentru a şti dacă v-a plăcut.

Reţeta este pentru 6 – 8 porţii normale sau 3 – 4 mai mari. Se poate păstra la frigider cel mult patru zile.

INGREDIENTE:
Pentru salată 
  • 300 g salată romană tocată (aproximativ 2 căpăţâni medii sau 3 mici)
  • ½ de căpăţână de ridiche medie, tocată mărunt 
  • ½ ceapă roșie medie, tocată 
  • 2 bucăţi țelină, tocate
  • 1 roșie cherry, tăiată în felii subțiri
  • 120 g ardei pepperoncini muraţi, tăiaţi în felii subțiri
  • 120 g roşii uscate la soare, tocate
  • 430 g năut clătit şi scurs
  • 115 g cuburi de brânză provolone
Pentru dressing 
  • 120 g ulei măsline extra virgin
  • 120 g oțet de vin roșu
  • 15 g muştar de Dijon
  • 1 linguriţă miere
  • 2 căţei usturoi, presaţi sau tocaţi
  • 10 g oregano uscat
  • Piper negru proaspăt măcinat
  • Sare


MOD DE PREPARARE:
Într-un catron mare, adăugaţi salat verde tăiată, ridichea, ceapa, ţelina, roșiile cherry, ardeii, roșiile uscate, năutul și brânza. Amestecaţi ingredientele şi lăsați-le deoparte. Pentru a pregăti dressingul, puneţi toate ingredientele într-un recipient şi amestecaţi-le bine. Gustaţi şi adăugaţi mai multă sare, dacă este cazul. Dacă veți servi toată salata dintr-o dată, amestecaţi salata cu toată cantitatea de dressing. Dacă veţi servi salata pe parcursul mai multor zile, păstraţi salata şi dressingul separat. 

Dacă doriţi o reţetă vegană, renunţaţi la brânză.
Iar dacă vă plac mâncărurile cu carne, presăraţi şi câteva bucăţi de bacon crocant, bine prăjit.
Dacă nu vă place unul dintre ingrediente (sau mai multe), puteţi renunţa la el sau înlocui cu altul.
Lăsaţi-ne un comentariu să ştim cum v-a ieşit reţeta.

Pentru rețete, informații utile din categoria "bucătărie şi gătit" şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii, reţete şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

V-ar mai putea interesa şi articolele:

joi, 27 iulie 2017

Reţetă de tort Blue Velvet

Tortul Blue Velvet sau, în traducere, Catifea Albastră, este un tort american tradiţional cu textură catifelată şi are acelaşi gust ca Red Velvet, însă o aromă de care vă veţi aminti multă vreme. Dacă vreţi să faceţi impresie bună la un eveniment festiv, acesta este tortul potrivit. Deşi nu este tocmai uşor de preparat, aspectul pretenţios şi glazura sofisticată merită tot efortul.

Timp de preparare: 45 minute
Porţii: 12

INGREDIENTE BLAT:
  • 250 g făină ( 2 pahare normale, de apă)
  • ½ linguriţă de sare
  • 2 linguri cacao (doar 1 lingură dacă ingredientul colorează intens)
  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 300 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 lingură esență de vanilie 
  • 240 ml lapte bătut
  • 3 linguri colorant albastru lichid
  • 1 linguriță de oțet de mere 
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de copt

INGREDIENTE CREMĂ:
  • 250 g cremă de brânză (Philadephia sau Hochland)
  • 250 g mascarpone (1 cutie)
  • 1 lingură esență de vanilie
  • 120 g zahăr pudră
  • 400 ml frișcă lichidă

MOD DE PREPARARE BLAT:
Pentru a prepara tortul mai rapid, anumite ingrediente (untul, brânza mascarpone şi crema de brânză) trebuie să fie la temperatura camerei. 

1. Într-un bol mare, amestecăm făina cu praful de copt, bicarbonatul stins cu o linguriță de oțet, sarea și praful de cacao.

2. Într-un alt vas, amestecăm untul circa două minute, apoi adăugăm zahărul și mai amestecăm încă două minute.

3. Peste mixtura de zahăr cu unt se adaugă cele două ouă, un praf de sare și vanilia, amestecându-le până devin o cremă.

4. Amestecăm, într-un recipient, laptele bătut cu colorantul albastru.

5. Dupa omogenizare, adăugăm, puțin câte puțin, laptele colorat peste făină.

6. Aluatul rezultat îl împărțim în două părți egale și îl turnăm în două tăvi de copt identice pentru tort. 

7. Dacă nu aveți două tăvi, puteți coace blaturile pe rând. Acest lucru ar necesita, însă, mai mult timp, deci ar fi preferabil să vă achiziționați două tăvi de tort.

8. Aluatul se dă la cuptorul încins, în prealabil, la 175 de grade, pentru aproximativ 30 de minute sau până când scobitoarea iese curată. Aflați cum se face testul scobitorii din articolul 6 sfaturi pentru un blat de tort pufos

9. După ce s-au copt, scoatem blaturile din tăvi și după ce s-au răcit de tot, le învelim în folie de plastic sau de aluminiu și le dăm la congelator pentru 45 de minute, înainte de a le tăia în două. În acest mod, nu se vor sfărâma. 

Nu aruncați firimiturile rezultate din tăierea sau egalarea blaturilor! Puneți-le deoparte pentru că vor fi necesare la ornarea finală a tortului.

MOD DE PREPARARE CREMĂ:
1. Într-un alt vas amestecăm cu mixerul crema de brânză și mascarpone, până se obține o cremă moale și fină. 

2. Se adaugă vanilia, precum și zahărul pudră și amestecăm din nou până la încorporarea completă.

3. Batem frișca, ținută în prealabil la rece și o adăugăm treptat la crema de brânză. Nu amestecați cu mixerul frișca și brânza, ci ușor, cu o lingură, pentru a rămâne pufoasă. Dăm crema la frigider până se întărește bine (cam 30 de minute - o oră).

ASAMBLARE:
1. Umplem cu cremă blaturile tăiate. 

2. Tortul rezultat îl îmbrăcăm în cremă și îl ornăm cu bucățelele de blat fărâmițat pe care le-am pus deoparte. 

3. Se dă la frigider pentru minim trei ore și se servește ca atare.


marți, 25 iulie 2017

6 sfaturi pentru un blat de tort pufos

Mulţi sunt de părere că prepararea prăjiturilor este o ştiinţă. Ceea ce contează, în primul rând, este precizia cantităţilor şi timpul de coacere. Acest aspect ne poate duce cu gândul la unele dintre experimentele din timpul orelor de chimie. În realitate, este mai simplu şi mai amuzant să coci decât să faci experimente într-un laborator. Asta dacă nu cumva eşti om de ştiinţă.


Dacă v-aţi gândit vreodată să coaceţi prăjituri, însă v-a fost teamă că ar putea fi dificil sau poate chiar aţi eşuat în acest demers, citiţi sfaturile care urmează şi aplicaţi-le de fiecare dată când aprindeţi cuptorul.

1. Investiţi în ingrediente de calitate 
Până când veţi deveni experţi care pot folosi cele mai simple ingrediente pentru a prepara o prăjitură fantastică, încercaţi să investiţi în ingrediente de calitate. Dacă aveţi la îndemână nuci, fructe şi ciocolată dintre cele mai bune, produsul final este menit a fi delicios.

2. Folosiţi un spray pentru uns tăvi de patiserie
Chiar dacă tava este antiaderentă, este indicat să folosiţi un spray de patiserie. Înainte de a face acest lucru, tapetaţi tava cu o folie de copt decupată în funcţie de dimensiunile acesteia sau utilizaţi o folie de silicon. A doua variantă ar fi mai practică deoarece, atât timp cât aveţi o astfel de folie în bucătărie, veţi descoperi că are multiple întrebuinţări: blat de lucru, suport pentru vasele încinse şi multe altele. Următorul pas este pulverizarea uşoară a foliei şi a pereţilor vasului cu sprayul pentru tăvi care este, de fapt, o emulsie vegetală pentru gresarea formelor de copt şi a tăvilor. Scopul este desprinderea uşoară de pe tavă a prăjiturii. Pulverizaţi de la o distanţă de 20 de centimetri. 

3. Învăţaţi să folosiţi ouăle
Ouăle sunt o parte importantă dar, totodată, dificilă, în procesul de coacere. Amintiţi-vă să folosiţi întotdeauna ouă proaspete şi reci. Dacă trebuie să amestecaţi ouăle în aluat, este de preferat ca acestea să fie reci. Însă dacă doriţi să bateţi albuşurile spumă, aşteptaţi pâncă când ouăle ajung la temperatura camerei. De asemenea, încercaţi să folosiţi ouă mari; dacă sunt prea mici, prăjitura va fi densă şi greoaie.

4. Pregătiţi tot înainte de a începe
Un profesor de chimie le-ar spune elevilor acelaşi lucru: dacă măsuraţi şi faceţi toate pregătirile înainte de a începe veţi avea, vă va fi mai uşor să gestionaţi experimentul. Acelaşi principiu se aplică şi atunci când coacem. Pregătiţi tot ce aveţi nevoie înainte de a începe şi veţi vedea că va fi mai uşor să urmaţi reţeta.

5. Cunoaşteţi-vă cuptorul
Veţi reuşi acest lucru doar după câteva experimente în bucătărie. Însă cuptoarele sunt diferite între ele. Unele se încing mai mult. Chiar dacă urmaţi o reţetă, fiţi atenţi la semnele care vă atenţionează momentul când prăjitura este gata. Aşteptaţi să crească şi apoi faceţi testul scobitorii (Din când în când, înfigeţi o scobitoare cât mai aproape de centrul scobitorii. Dacă aluatul nu se prinde de ea, înseamnă că prăjitura este preparată).

6. Refrigeraţi
Sunt destul de mulţi paşi care implică refrigerarea, cum ar fi, de exemplu, atunci când preparaţi o prăjitură cu mousse de ciocolată sau când adăugaţi glazură. Răciţi uşor prăjitura înainte de a o glazura. Acest lucru vă ajută să turnaţi glazura în mod uniform, fără a strica prăjitura. Unii preferă să aplice un strat subţire de glazură peste prăjitura răcită, în prelabil, la temperatura camerei, după ce a fost scoasă din cuptor. Lăsaţi la răcit timp de o oră şi aplicaţi, apoi, restul de glazură. Alegeţi metoda care vi se potriveşte cel mai bine.

Acum că ştiţi toate aceste sfaturi, vă puteţi pune pe treaba. Lăsaţi-ne şi un comentariu în care să ne spuneţi cum v-a ieşit tortul şi vedeţi mai jos recomandările noastre pentru prepararea unui blat de tort pufos, precum şi produsele de care aveţi nevoie pentru a vă întâmpina musafirii aşa cum se cuvine:

Formă reglabilă pentru tort KingHoff, diametru 16 - 30 cm, material inox


 Forma reglabila pentru tort KingHoff, diametru 16 - 30 cm, material inox
Set tăvi rotunde pentru copt KingHoff, oţel carbon, 24, 26 si 28 cm
 Set tavi rotunde pentru copt KingHoff, otel carbon, 24, 26 si 28 cm
Tel din inox Fissler, lungime 25 cm, seria Magic
 Tel din inox Fissler, lungime 25 cm, seria Magic
Platou pentru prăjituri cu două niveluri KingHoff

 Platou pentru prajituri cu doua niveluri KingHoff

Platou pentru prăjituri cu trei niveluri KingHoff

 Platou pentru prajituri cu trei niveluri KingHoff

Paletă pentru servire tort Kinghoff, material inox
 Paleta pentru servire tort Kinghoff, material inox
Feliator pentru blat de tort KingHoff, material inox, lungime 31.5 cm

 Feliator pentru blat de tort KingHoff, material inox, lungime 31.5 cm

Pentru rețete, informații utile din categoria "bucătărie şi gătit" şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii, reţete şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

V-ar mai putea interesa și articolele:
8 sfaturi pentru prepararea unor brioşe pufoase