joi, 19 octombrie 2017

Recomandări pentru un orez pufos și nelipicios

Dacă sunteți în căutarea acelei rețete perfecte care să vă ofere un orez pufos de fiecare dată, vă aflați în locul potrivit. Știm ce înseamnă o mâncare de orez cleios, cu boabele lipite între ele. Dacă se întâmplă acest lucru, una dintre explicații este existența unui înveliș suplimentar de amidon pe fiecare dintre boabe. Aplicând recomandările din acest articol, veți putea prepara unele dintre cele mai gustoase mâncăruri de orez, precum: orez cu ouă Biryani, orez cu fructe uscate sau pilaf cu legume la grătar. Rezultatele vor fi uimitoare.

Orez pufos si nelipicios

1. Folosiți un vas cu baza groasă, pentru a preveni arderea orezului.
Este mai greu să controlați o suprafață subțire atunci când se încălzește.

2. Sotați orezul în puțin ulei de măsline până devine ușor prăjit. 
Iată raționamentul care stă în spatele acestei proceduri. În timp ce orezul fierbe, lichidul cald
provoacă eliberarea cantității de amidon din boabe, ceea ce face ca acestea să se lipească unele de altele. Procedând astfel, veți avea parte de un orez lipicios sau cremos, dacă preparați risotto. Însă stratul subțire de ulei care acoperă boabele acționează ca un tampon care le permite să alunece unele pe lângă altele, fără a dezvolta amidonul. În plus, prăjirea orezului îi conferă acestuia o savoare deosebită, iar căldura vă permite să folosiți o cantitate cât mai mică de ulei.

3. Clătiți orezul în trei ape.
O altă soluție ar putea fi înmuierea orezului în apă rece, timp de 30 de minute, apoi clătirea lui de trei ori, până când apa devine limpede. Acest lucru va avea drept efect eliminarea amidonului. De fiecare dată, este indicat să scurgeți orezul de apă printr-o sită cu ochiuri fine.

4. Raționalizați
Marca de orez pe care o utilizați, tipul de oală și modul în care capacul se potrivește influențează felul
Dacă folosiți apă insuficientă, orezul de va lipi de vas și, cu greu veți reuși să îl mai curățați. pe de altă parte, în cazul unei cantități prea mari de apă, boabele vor fi groase și se vor lipi unele de altele.
în care se prepară orezul, în timp ce lățimea și înălțimea vasului afectează rata de absorbție. Folosiți un raport de 500 de mililitri de apă la 130 de grame de orez.

5. Adăugați sare în apă când aceasta începe să fiarbă.
Acest lucru conferă orezului o aromă uniformă. De asemenea, împreună cu sarea puteți adăuga și alte condimente precum nucșoară, scorțișoară sau chiar un pliculeț de ceai verde.

6. Acoperiți oala cu orez în timp ce fierbe și nu fiți tentați să îl amestecați.
Aveți grijă să fierbeți orezul la foc mic.

7. Lăsați orezul să se odihnească.
Este unul dintre pașii trecuți, de obicei, cu vederea. Când orezul este gata preparat, luați-l de pe foc și
Lăsați orezul să se odihnească timp de aproximativ 15 - 20 de minute, astfel încât umiditatea să se poată redistribui uniform. În caz contrar, orezul aflat deasupra va fi uscat, iar cel de la bază, umed.
țineți-l acoperit timp de zece minute, cu un prosop curat și uscat de bucătărie, înainte de a-l amesteca. Așezați capacul la loc și apăsați, pentru a-l închide etanș. Prosopul va absorbi orice umiditate excesivă și va împiedica picăturile de apă formate prin condens să se scurgă înapoi, pe orez.


8. Folosiți metoda lui Jamie Oliver.
Metoda recomandată de Jamie este oarecum diferită. Acesta este de părere că orezul trebuie fiert până începe să se agite în oală, după care se mai lasă la foc încă cinci minute. Apoi scurgeți orezul printr-o sită și puneți, din nou, apă la fiert, în oală. După ce a fiert, luați oala de pe foc și acoperiți orezul din sită cu o folie sau cu un capac. Așezați sita cu orez deasupra oalei cu apă clocotită și lăsați orezul la aburi timp de 8 – 10 minute. Apoi, puteți servi imediat. În caz contrar, lăsați orezul deoparte, acoperit, și serviți mai târziu. Acesta ar trebui să rămână cald timp de aproximativ 20 de minute.

Timpi de preparare:
Orez alb: 18-25 minute
Orez brun: 30 – 40 minute
Orez sălbatic: 45 – 60 minute

Recomandări finale:
  • Pentru a obține un orez delicios și pufos, lăsați-l pe aragaz mai mult timp, la început. Totuși, gustați pe parcurs, pentru a-i verifica textura.
  • Folosiți, întotdeauna, o oală mare. În acest fel, orezul se va prepara mai repede și mai uniform.
Voi cum obișnuiți să preparați orezul? Lăsați-ne un comentariu, mai jos.

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :) 

marți, 17 octombrie 2017

Secrete pentru o pâine de casă pufoasă

V-ați întrebat vreodată care este secretul brutăriilor doldora de pâini pufoase și bine coapte? Am putea spune că au instrumente de lucru mai performante, condiții speciale de lucru, precum și personal specializat. Cuptoarele sunt mai fierbinți, unele ingrediente sunt pre-măsurate și, nu în ultimul rând, brutarii își dedică întregul timp exclusiv acestei activități.
În ultimul deceniu, s-au schimbat multe aspecte referitoare la prepararea pâinii de casă. Au apărut metode noi și sofisticate de coacere a pâinii într-un timp mai scurt, pe piață au fost scoase făină și drojdie de o calitate mai bună.
În acest articol vă prezentăm câteva secrete pentru a profita la maxim de punga de făină.

1. Recomandări preliminare
 
Începeți cu o rețetă simplă
Foarte multe rețete folosesc doar patru ingrediente: făină, drojdie, apă și sare. Urmați instrucțiunile cu atenție dar apelați, totodată, la bunul simț. Nu puține sunt rețetele care ar trebui, pur și simplu, aruncate la coșul de gunoi. În ultima vreme, au fost înregistrate progrese atât de mari în acest domeniu, încât veți putea obține rezultate mai rapide prin reactualizarea rețetelor. 

DE REȚINUT: Procesul de coacere a pâinii va avea, întotdeauna, mici variații datorită conținutului de umiditate a făinii pe care o folosiți.

2. Luați-vă notițe
Obișnuiți-vă să verificați ce temperatură are încăperea, apa și a aluatul și notați-vă pașii pe care îi urmați (inclusiv dacă folosiți o cantitate mai mare de apă sau mai puțină sare). Dacă momentele în care coaceți pâine sunt mai dese, este posibil să uitați combinația cea mai potrivită.

3. Recomandări pentru prepararea aluatului
 
Nu vă grăbiți
Multe rețete pot necesita cantități mai mici de drojdie decât utilizați

în mod normal. Asemeni unui mecanism viu, drojdia crește prin diviziune. Dacă folosiți mai puțină drojdie, va fi nevoie de mai mult timp până va crește aluatul, ceea ce permite dezvoltarea mai multor arome. Încetinirea fermentației prin folosirea lichidelor reci sau prin refrigerarea aluatului contribuie, de asemenea, la dezvoltarea aromelor.
Aluatul din făină de grâu integrală este mai ușor de prelucrat atunci când făina are timp să se rehidrateze. Aceasta trezește enzimele care acționează asupra zaharurilor complexe din făină și, totodată, înmoaie tărâțele din făina integrală. Tărâțele funcționează ca niște mașini de ras mai mici, tăind firele de gluten (proteina) și împiedică aluatul să se întindă, cum se întâmplă cu aluatul din făină albă.
Cântar digital de bucatarie Bestron, capacitate 5 kg, roșu

Cântăriți, nu măsurați

Dacă aveți posibilitatea, folosiți un cântar de bucătărie pentru a vă pregăti cantitățile de ingrediente. Încercați să cântăriți pe măsură ce preparați pâinea. Nu adăugați prea multă făină, principala cauză a pâinilor uscate și tari. Pentru o precizie maximă în cântărirea ingredientelor, vă recomandăm cantarul digital de la Bestron. Cu ajutorul lui, puteți măsura și cantitățile de lichide, în mililitri. În plus, este dotat cu sistem anti-alunecare.

Folosiți maia în combinație cu drojdia, dar nu ca ingredient principal. În multe brutării din Europa, aproape toate pâinile sunt preparate cu maia. Acest ingredient va ajuta aluatul să crească, iar pâinea se va păstra proaspătă. În plus, maiaua este benefică și pentru digestie.

Pentru a păstra aluatul lipicios și pentru a obține un miez de pâine pufos, puteți folosi un mixer. În acest caz, puteți utiliza mai puțină făină decât atunci când frământați cu mâinile. Veți depune mai puțin efort, veți economisi timp și veți avea rezultate mai bune. Aluatul umed și lipicios oferă pâinii șansa de a crește mai bine.

Nu frământați prea mult aluatul
Pentru un miez de pâine ca la carte, nu frământați aluatul prea mult timp, după prima creștere. Într-adevăr, ați putea obține o pâine potrivită pentru sandvișuri, dar nu acea pâine cu miez pufos.

Nu omiteți sarea
Sarea are multe interacțiuni chimice cu făina și cu drojdia. Pâinile europene tind să aibă destul de multă sare, adesea între două și trei procente. Acest lucru conferă aromă pâinii, dar este un motiv de îngrijorare pentru UE. Din motive de sănătate, aceștia ar dori să limiteze cantitatea de sare la mai puțin de două procente. Breslele brutarilor din Europa luptă împotriva schimbării rețetelor tradiționale și susțin păstrarea aceluiași conținut de sare.
Puteți încerca să micșorați procentul de sare din orice rețetă, dar asigurați-vă că ați consemnat acest lucru în carnețel, pentru a putea compara rezultatele în privința gustului și al texturii.

Creați-vă propria specialitate de pâine
Preparați, de mai multe ori, o rețetă care vă place. Practicând, vă veți perfecționa. Astfel, veți obține rezultate din ce în ce mai bune, iar familia și prietenii vă vor aprecia iscusința.

4. Idei utile de coacere a pâinii
Pentru o crustă frumoasă, utilizați o piatră de copt. Acestea sunt

grele și durează mai mult timp până se încălzesc, dar contribuie la crearea unei atmosfere de cuptor din cărămidă. În acest fel, crusta pâinii nu se va crăpa în partea de jos, iar pâinea se va coace fără a se rumeni prea mult.
 

Reglați-vă cuptorul
Acest lucru este necesar în următoarele situații: pâinea este prea închisă la culoare, prea umedă sau necesită mai mult timp de coacere decât este menționat în rețetă. De asemenea, pâinea poate avea nevoie de temperaturi mai scăzute de preparare atunci când piatra de copt este preîncălzită corespunzător. Veți obține cele mai bune rezultate atunci când reglați cuptorul la 230 de grade Celsius, în loc de 260, cum este specificat în unele rețete.
 

Preîncălziți cuptorul
Cu sau fără o piatră de copt, am constatat că încălzirea cu o jumătate de oră înainte, fără piatră, sau cu o oră înainte,  cu piatră, este esențială pentru rezultate profesionale. Iar dacă veți coace câteva pâini într-o zi singură zi, veți  economisi și bani.


5. Alte recomandări:
  • Păstrați pâinea timp de una până la două zile într-o pungă de hârtie sau de pânză, la temperatura camerei. În acest fel , pâinea poate rezista proaspătă cu două zile mai mult.
  • Nu păstrați pâinea la frigider fără a vă lua măsuri suplimentare,
    pentru a nu se usca prea repede. În schimb, înfășurați-o într-o folie de plastic, apoi într-o pungă de congelare și păstrați-o în congelator timp de până la trei luni. Înainte de a o servi, lăsați-o la temperatura camerei, apoi încălziți-o timp de câteva minute în cuptor, de preferință direct pe grilaj.
  • Lăsați pâinea să se răcească, înainte de a o felia. Pâinea trebuie să atingă o temperatură internă de cel puțin 82 de grade Celsius, înainte să o scoateți din cuptor. În acest moment, încă se mai coace și se usucă. Lăsați pâinea să se răcească timp de două ore înainte de feliere. Dacă o tăiați prea devreme, va arăta ca și cum nu s-ar fi copt suficient.
Accesați acest link pentru o rețetă delicioasă de pâine de casă.

Pentru a vă păstra pâinea ferită de praf și pentru a o felia cu ușurință, fără a o rupe, vă recomandăm produsele:

Cutie din bambus pentru pâine KingHoff, lungime 39 cm

Cutie din bambus pentru paine KingHoff, lungime 39 cm

Set cutie pentru pâine și 3 recipiente KingHoff, capac din bambus, roșu 

Set cutie pentru paine si 3 recipiente KingHoff, capac din bambus, rosu

Cutie din inox pentru pâine KingHoff, lungime 39 cm 

Cutie din inox pentru paine KingHoff, lungime 39 cm

Cutie pentru pâine Kassel, capac bambus, corp melamină

Cutie pentru paine Kassel, capac bambus, corp melamina

Cutie pentru pâine Klausberg

Cutie pentru paine Klausberg, lungime 44 cm

Cutie pentru pâine Nava

Cutie pentru paine Nava, lungime 33 cm

Cutie pentru pâine Esmeyer, lungime 45 cm 

Cutie pentru paine Esmeyer, lungime 45 cm

Tocător din bambus pentru pâine Esmeyer, cuțit inclus 

Tocator din bambus pentru paine Esmeyer, cutit inclus

Cuțit pentru pâine Fissler, lamă 20 cm, seria Passion 

Cutit pentru paine Fissler, lama 20 cm, seria Passion

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Vă mai recomandăm: 

joi, 12 octombrie 2017

Rețetă de cartofi la cuptor înfășurați în bacon afumat

Din când în când, avem nevoie să ne destrăbălăm (culinar vorbind), chiar dacă acest lucru înseamnă
vreo câteva calorii în plus… sau mai multe. În această rețetă, vă vom prezenta ceva periculos de delicios, atât de delicios încât vă va lăsa gura apă. Cartofi la cuptor înfășurați în bacon afumat. Nimic complicat sau derutant. De fapt, ingredientele sunt cât se poate de familiare și folosite de mulți dintre noi. Însă combinația dintre aceste două ingrediente va provoca un real dezmăț culinar.

INGREDIENTE:
  • 3 cartofi tăiați felii
  • 18 bucăți bacon afumat
  • 10 g chili
  • Piper proaspăt măcinat
  • Sos barbeque
Timp de preparare: 45 de minute
Nivel: ușor
Porții: 4 – 6

MOD DE PREPARARE:
1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și fixați un suport peste o foaie de copt (pentru a ține baconul prins de cartofi). Înfășurați fiecare cartof cu câte o bucată de bacon și asezonați  cu chili și piper.
2. Lăsați să se coacă timp de 33 - 35 de minute până când cartofii sunt fragezi, iar baconul este crocant.
3. Serviți cu sos barbeque și / sau sos de usturoi. De asemenea, ați putea încerca deliciosul sos Ranch, originar din america. Puteți accesa rețeta aici.

Voi ce rețete de cartofi la cuptor preferați?

Vă recomandăm și alte rețete de preparat la cuptor:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Secretul unor cartofi la cuptor perfecți

Cine nu știe să prepare cartofi la cuptor? Tai cartofii, torni puțin ulei, îi pui în tavă și îi lași la gătit până devin crocanți. În aparență, lucrurile sunt simple. Dar câți se pot lăuda că au parte de acei cartofi aurii, pufoși în interior și crocanți la exterior?
Există o rețetă simplă și, la fel ca pentru orice rețetă, aveți nevoie de ingredientele și cantitățile potrivite, plus câteva tehnici de bază.

1. Alegeți cartofii potriviți
Alegeți cartofi din soiul Russet Burbank. Spre deosebire de cartofii Yukon Gold sau cei roșii, aceștia au un conținut mai ridicat de amidon care vă ajută să rumeniți bine cartofii la exterior, în timp ce interiorul rămâne pufos, spune Paul Malvone, bucătar-șef la BurgABox.

2. Tăiați cartofii în felii groase
Pentru a păstra echilibrul între o crustă exterioară crocantă și un centru moale și pufos, tăiați cartofii în felii mai groase. Dacă sunt tăiați în felii subțiri, aceștia se vor arde înainte de a se termina de gătit.

3. Uscați cartofii și amestecați-i cu un ingredient secret
Când cartoful este umed, uleiul aderă mai greu. Drept urmare, cartofii nu vor fi crocanți, la final. Ștergeți cartofii cu o hârtie sau cu un prosop de bucătărie. Apoi amestecați-i cu puțin amidon de porumb, este de părere Malvone. Deși poate părea surpinzător, amidonul de porumb va absorbi și mai multă umezeală și va contribui la formarea unui strat exterior extrem de crocant. Aveți nevoie doar de 15 grame de amidon la jumătate de kilogram de cartofi.

4. Nu renunțați la grăsime
Nu este nevoie să vă scăldați cartofii într-o baie de ulei, însă acoperirea lor cu un strat subțire de
grăsime este unul dintre secretele cartofilor crocanți. “Dacă nu folosiți deloc ulei, textura va fi moale, precum a unui cartof copt”, spune Malvone. Folosiți 14 (maxim 29 de mililitri) de ulei de măsline sau de canola la jumătate de kilogram de cartofi și ungeți bine cu ulei fiecare felie, astfel încât fiecare bucată să fie acoperită complet.

5. Aranjați cartofii uniform în tavă
Aranjați feliile de cartofi într-un singur strat, așa încât să nu se suprapună. Dacă se suprapun, utilizați două tăvi, concomitent, sau coaceți cartofii în mai multe loturi. Bucățile care nu au suficient aer să respire vor fi moi, în loc să devină crocante.

6. Încingeți cuptorul
Căldura vă ajută să obțineți cartofi pufoși în interior și crocanți la exterior. Temperatura magică este de 230 de grade Celsius, mai spune Malvone. Un detaliu important: cuptorul trebuie să fie complet preîncălzit înainte de a introduce cartofii. Temperatura ridicată va încinge cartofii la exterior, îndrumându-i spre o delicioasă culoare aurie.

7. Întoarceți cartofii când sunt gătiți pe jumătate
Atât timp cât sunt în cuptor, aveți un control redus asupra cartofilor. Lăsați-i la copt 20 – 25 de minute, până devin crocanți și aurii la exterior, dar moi în interior. Asigurați-vă că sunt copți pe jumătate, după care întoarceți-i pe partea cealaltă. Acest lucru va contribui la rumenirea uniformă a cartofilor, astfel încât, la final, aceștia vor fi crocanți pe toate părțile, nu doar în partea de jos, explică Malvone.

8. Serviți-i fierbinți
Este recomandat să serviți cartofii fierbinți, proaspăt scoși din cuptor, de preferat cu un vârf de sare de mare, pentru un plus de aromă. Precum cartofii prăjiți, cartofii preparați la cuptor încep să își piardă aspectul crocant imediat ce se răcesc. Așadar, grăbiți-vă!

În funcție de buget și necesități, pentru prepararea unor cartofi la cuptor crocanți și delicioși, vă recomandăm produsele:

Feliator cartofi pai 2 dimensiuni KingHoff, 2 seturi de cuțite 

Feliator cartofi pai 2 dimensiuni KingHoff, 2 seturi de cutite
Feliator cartofi pai KingHoff

Feliator cartofi pai KingHoff

Feliator pentru cartofi pai Nava
Feliator pentru cartofi pai Nava
Feliator pentru cartofi sau fructe KingHoff
Feliator pentru cartofi sau fructe KingHoff
Set de 3 tăvi pentru copt KingHoff, oțel carbon, 31, 34 si 37 cm 
Set de 3 tavi pentru copt KingHoff, otel carbon, 31, 34 si 37 cm
Tavă pentru copt KingHoff, oțel carbon, capac plastic cu mânere 
Tava pentru copt KingHoff, otel carbon, capac plastic cu manere
Tavă emailată Karl Kruger, lungime 26 cm, seria Sylt
Tava emailata Karl Kruger, lungime 26 cm, seria Sylt
Vă mai recomandăm: 

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

marți, 10 octombrie 2017

Porțelanul și ceramica - cele mai bune materiale pentru produsele de bucătărie

Vesela din bucătărie poate fi fabricată din diverse tipuri de materiale. Produsele mai scumpe sunt create din materiale foarte rezistente, precum porțelanul. În ceea ce privește alegerea culorilor, farfuriile și platourile albe sunt mai ușor de mânuit, mai estetice când este vorba de prezentarea preparatelor și, cu siguranță, nu vor trece neobservate. 

Atunci când vreți să faceți o achiziție, chiar și pentru prima dată, vă recomandăm să vă opriți doar asupra acelor produse care durează în timp și pe care le veți putea folosi vreme de decenii sau chiar întreaga viață. Gândiți-vă la ceva frumos care poate fi oferit, mai departe, copiilor sau chiar nepoților și, în fond, oricărui iubitor al produselor de calitate. Încă o sugestie: alegeți doar produse pe care le considerați atrăgătoare, utile și potrivite decorului. Pentru a vă ajuta să decideți, am întocmit o analiză a două dintre cele mai populare tipuri de materiale: porțelanul și ceramica.

Porțelanul – un material nobil
Originar din China, porțelanul își păstrează și astăzi aspectul estetic, pe fiecare masă. Cunoscut și sub denumirea de “aurul alb”, acest material este produs din argilă fină, arsă la temperaturi extrem de ridicate, pentru ca, la final, să rezulte un aspect asemănător sticlei. Datorită texturii fine a lutului, piesele pot fi foarte subțiri, ceea ce le conferă un aspect translucid. 

Deși porțelanul este fabricat, în general, din lut fin de caolin, se știe că, pentru a-l produce, se mai pot folosi oase măcinate de animale, de aici și termenul “porțelan de os” (termen cunoscut în engleză sub denumirea de “bone China”). Acesta necesită un proces de producție mai sofisticat și este rezistent la ciobire, iar materiile prime sunt, în mare măsură, aceleași ca și în cazul anumitor articole din ceramică. Deși este mai puțin durabil, frumusețea lui îl face să fie la mare căutare. Pe de altă parte, porțelanul fin este clasic și, totodată, este materialul din care sunt fabricate majoritatea produselor de bucătărie comercializate în Uniunea Europeană.

Avantajele porțelanului includ culoarea alb strălucitoare și capacitatea sa de a rezista șocului termic. De asemenea, articolele produse din porțelan rezistă tendinței de a se sparge și a deveni fragile atunci când sunt supuse unor schimbări extreme de temperatură.

Porțelanul este o opțiune excelentă pentru preparatele de zi cu zi. Când auzim cuvântul “porțelan” ne gândim, instantaneu, la obiecte delicate și fragile. Dar când este vorba de utilizarea uzuală, acesta este cel mai puternic și mai durabil material folosit în fabricarea vaselor de bucătărie. Atât timp cât pregătiți feluri de mâncare în culori mai palide, fie că vorbim de mâncare gătită sau de aperitive, așezarea pe un platou cu model va produce un contrast destul de evident. Numeroase restaurante și hoteluri folosesc o astfel de veselă pentru durabilitate și longevitate. Mai mult, porțelanul nu este poros și este ușor de întreținut, iar multe dintre produsele de bucătărie din porțelan pot fi introduse atât în cuptorul cu microunde, cât și în mașina de spălat vase.

Modelele pe care vi le propunem sunt durabile și pot fi curățate, lejer, în mașina de spălat vase. S-ar putea asorta de minune cu alte vase de servit pentru o cină festivă cu adevărat spectaculoasă. Vi le recomandăm ca fiind o investiție foarte bună.

Set de platouri din porțelan Esmeyer, 4 piese, seria Dani-Caterado
Set de platouri din portelan Esmeyer, 4 piese, seria Dani-Caterado
Zaharniță din porțelan Kassel, 3 piese, linguriță inclusă, capac din lemn de salcâm 
Zaharnita din portelan Kassel, 3 piese, lingurita inclusa, capac din lemn de salcam
Platou pentru prăjituri cu trei niveluri Nava, porțelan, diametru 26 cm 
Platou pentru prajituri cu trei niveluri Nava, portelan, diametru 26 cm
 Set de farfurii Nava, 18 piese, porțelan, seria Black Lines
Set de farfurii Nava, 18 piese, portelan, seria Black Lines
Set de 2 recipiente din porțelan Nava, seria Lines Black
Set de 2 recipiente din portelan Nava, seria Lines Black
Platou pentru aperitive Nava, porțelan, diametru 35,3 cm, seria Carreaux 

Vizualizați toată seria de produse Nava Lines Black
Platou pentru aperitive Nava, portelan, diametru 35,3 cm, seria Carreaux
Vizualizați toată seria de produse Nava Carreaux 

Ceramica, folosită din timpuri străvechi
În istoria civilizațiilor, au existat perioade importante, precum Epoca de Piatră și Epoca Bronzului, care au fost denumite după materialele care dominau pe atunci. Cu toate acestea, nu a existat o Epocă de ceramică, deși aproape fiecare epocă s-ar fi putut califica pentru acest titlu. Potrivit cercetărilor arheologice, ceramica primitivă era fabricată cu aproximativ 24.000 de ani în urmă. În Era Modernă, ceramica încă mai este de actualitate.

Cuvântul “ceramică” provine din limba sanscrită, unde înseamnă “a arde”. La fel ca în timpurile străvechi, ceramica este fabricată, astăzi, prin săparea lutului din pământ, amestecarea lui cu apă pentru a-l face flexibil, modelarea pe o roată sau într-o matriță și, apoi, arderea într-un cuptor.

Cea mai recentă ceramică industrială necesită procese de producție mai avansate. Ceramica extrem de dură din nitrură de siliciu se realizează printr-o metodă numită legătură de reacție. Aceasta implică formarea pudrei de siliciu în forma dorită, apoi încălzirea ei cu gaz de azot. Deoarece pulberea de siliciu ocupă deja același volum ca și produsul finit, granulele de nitrură de siliciu se pot forma numai printr-o strânsă fuziune.

Proprietățile clasice ale ceramicii includ durabilitatea, rezistența, rezistența electrică și termică ridicată, precum și capacitatea de a rezista efectelor dăunătoare ale acizilor, oxigenului și altor substanțe chimice.

Produsele de ceramică adaugă o amprentă unică și personală oricărei bucătării. Avantajele ceramicii față de alte materiale sunt numeroase. În general, ceramica nu este un material prea scump, însă când vine vorba de obiecte de bucătărie, precum platouri sau farfurii, unele sunt ieftine (de exemplu, cele pe care le vedem atârnate la tarabele din piață), în vreme ce altele sunt ceva mai costisitoare datorită designului, brandului și, în primul rând, aspectelor legate de calitatea acestora.
Accesează oferta de farfurii și seturi de farfurii din porțelan și ceramică.

În privința culorii, ceramica tinde să se păstreze foarte bine, spre deosebire de alte materiale. Culorile se mențin vii timp de mai mulți ani, ceea ce face ca vasele din ceramică să fie la mare căutare.

Deși nu este un material deosebit de rezistent, ceramica se comportă bine la temperaturi extreme. Deoarece rezistă atât la căldură puternică, cât și la frig, ceramica este folosită la fabricarea caserolelor pentru congelator și cuptor, dar și a farfuriilor, acestea din urmă putând fi folosite, fără grijă, în cuptorul cu microunde. Cu toate acestea, fiți atenți cum mânuiți vasele din ceramică, pentru a nu le sparge, iar dacă sunt crăpate sau ciobite, scoateți-le din uz.

Ceramica este foarte ușor de curățat, rezistentă la pete și nu păstrează reziduurile și mirosurile de alimente, băuturi sau substanțe chimice, drept pentru care este utilizată, frecvent, în centre de îngrijire medicală. Aceste calități fac din ceramică un material foarte important, în special în bucătărie.

Vasele din ceramică păstrează bine lichidul în interior, ceea ce le face ideale pentru băuturile reci sau calde. De exemplu, puteți servi un ceai cald într-o cană de ceramică, fără să vă îngrijorați că se poate sparge.

Pentru a vă putea orienta, vă recomandăm o serie de produse de la Nava, remarcabile prin design și utilitate.

Cană mare din ceramică Nava, capacitate 500 ml, portocaliu
Cana mare din ceramica Nava, capacitate 500 ml, portocaliu
Farfurie mică din ceramică Nava, diametru 20,5 cm, portocaliu 
Farfurie mica din ceramica Nava, diametru 20,5 cm, portocaliu
Set de cești Nava, 12 piese, capacitate 120 ml, verde 
Set de cesti Nava, 12 piese, capacitate 120 ml, verde
Bol pentru cereale Nava, diametru 15 cm, portocaliu 
Bol pentru cereale Nava, diametru 15 cm, portocaliu

În concluzie, indiferent ce material alegeți pentru servirea meselor de fiecare zi, asigurați-vă că se potrivește cu decorul și că este conform gusturilor voastre. Cât privește bugetul, planificați-l cu atenție și investiți numai în produse de calitate. Nu în ultimul rând, fiți foarte atenți atunci când mânuiți vesela din porțelan! În acest fel, copiii se vor putea bucura și ei, pentru foarte mult timp, de avantajele minunatelor piese din porțelan. 

Dacă sunteți în căutarea unor produse din porțelan sau ceramică, Nava și Kassel vă oferă articole superioare calitativ, realizate și proiectate cu atenție.
Voi ce criterii aveți în privința alegerii produselor de bucătărie?

Vă mai recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)