joi, 9 noiembrie 2017

Afumătoarea portabilă – o variantă sănătoasă pentru carnea afumată

carne afumata

V-ați întrebat, vreodată, dacă preparatele afumate acasă ar putea să învingă versiunea din magazin? Datorită afumătoarelor portabile, fanii preparatelor afumate acasă pot transforma cea mai banală mâncare într-un meniu cu totul special, fără prea mult efort și cu puține costuri. În acest articol vă vom dezvălui de ce este recomandat să vă afumați alimentele acasă, cu propriile mâini, folosind doar o afumătoare și câteva așchii de lemn.

Ne place ideea de a mânca în aer liber, însă, de cele mai multe ori, ne mulțumim cu micul gătit pe jumătate la grătarul electric și cu o linguriță de muștar aruncată deasupra. Nu conștientizăm că ne aflăm în fața unui mare dezavantaj. Când este vorba de pregătirea unui grătar, gătim direct cu flacără și fum, lucruri de care nu avem parte în clasicul cuptor de uz casnic. Puteți prepara grătare cu adevărat reușite abia după ce vă procurați o afumătoare. Bucuria afumatului – fie că este la rece sau la cald -, este că, odată ce ați introdus ingredientele în afumătoare, o lăsați să-și facă treaba singură timp de 18 ore, în funcție de ceea ce vreți să gătiți, fără prea multă bătaie de cap. Așchiile de lemn și rumegușul sunt disponibile în orice magazine de specialitate.
Desigur, aveți de așteptat puțin până se încinge cărbunele dar, odată ce acest lucru se întâmplă, se va păstra fierbinte pentru mult timp.
În aproximativ jumătate de oră, un pește precum macroul devine gustos, suculent și ușor de desprins de pe oase, cu o aromă sănătoasă de afumătură.
Iar dacă mai îndesați niște felii de lămâie și ierburi aromate, veți avea parte de un festin pe cinste.

Iată și câteva ponturi:
  • Dacă doriți mai mult fum, folosiți o cantitate mai mare de așchii de lemn. Puterea aromei depinde, în principal, de timpul de afumare și densitatea fumului.
  • Puteți obține aroma perfectă de fum, folosind un mix de așchii și scânduri de lemn tare, rumeguș și hârtie.
  • Este indicat să folosiți numai lemn de esență tare în locul lemnului moale (precum pinul) deoarece, astfel, veți evita răspândirea rășinilor toxice în fum.
Beneficiile procesului de afumare
Afumatoare portabila cu termometru Kinghoff, material inox
Afumarea cărnurilor oferă multiple avantaje. Pe lângă îmbunătățirea gustului și aspectului, crește și longevitatea produsului. Pe de altă parte, prin pierderea apei, carnea afumată devine mai uscată și mai sărată, ceea ce îi sporește, în mod natural, durata de păstrare. 
Avantajele folosirii unei afumătoare sunt și mai numeroase.
  • Ucide anumite bacterii și încetinește creșterea altora.
  • Împiedică grăsimile să dezvolte un gust rânced.
  • Împiedică formarea mucegaiului pe cârnații fermentați.
  • Extinde termenul de valabilitate al produsului.
  • Îmbunătățește gustul și aroma.
  • Schimbă culoarea; carnea afumată strălucește și arată mai bine.
Printre alte beneficii, am putea include substanțele nutritive și conținutul redus de grăsimi. În plus, procesul de afumare este o formă de a găti fără grăsimi, care nu necesită grăsimi suplimentare în sosuri și preparate. Mai mult, reduce grăsimile existente în alimente, deoarece o mare parte din aceste grăsimi se scurg în timp ce produsul este afumat.
 
De ce avem nevoie de afumătoare?
 cum afumama carnea
Astăzi, afumarea cărnurilor în scopul de le conserva mai bine și de a le menține calitățile cât mai mult timp este prea puțin important, de vreme ce astfel de alimente pot fi păstrate la fel de bine în frigider sau, pentru un timp mai îndelungat, în congelator. Carnea din supermarketuri este, rareori, afumată în mod adecvat, iar pentru a fi mai bine conservată, se folosește vidarea. Pentru producătorii disperați să se mențină pe piață, există soluții: apa este pompată în carne, sunt adăugate chimicale pentru un aspect estetic și pentru o mai bună conservare, iar procesul de afumare este înlocuit cu fumul lichid. Gustul joacă doar un rol secundar. Atâta vreme cât prețul este bun, oamenii vor continua să cumpere produsul, iar magazinele își vor reînnoi, în permanență, stocul.

Care este temperatura recomandată de afumare?
Procesul de afumare poate fi urmat de gătirea preparatului în mai multe feluri, însă nu este o regulă. Carnea afumată este indicat să fie gătită la temperatura de 68 de grade Celsius, iar calitatea și izolația afumătoarei joacă, în acest caz, un rol important.

Ce putem afuma?
Multe tipuri de alimente pot fi afumate pentru o dobândi o aromă deosebită. Cele mai frecvente sunt carnea și peștele, dar altele precum brânzeturile și legumele, sunt, deseori, afumate. Somonul afumat este, de asemenea, unul dintre afumăturile populare. Bucătarii inovatori pot să afume alimentele în propriile case, utilizând un grătar cu cărbune, așchii de lemn sau propan.

Durata de afumare
Nu toate preparatele au același timp de afumare. Acesta îl veți stabili singuri, ca urmare a însemnărilor pe care este indicat să le notați, de fiecare dată când folosiți afumătoarea. Atunci când afumați la rece, procesul poate dura zile sau chiar săptămâni întregi, deoarece scopul acestui tip de afumare este conservarea produsului pentru utilizare ulterioară, prin îndepărtarea umidității. Cei care au timpul sau răbdarea să afume produsele în acest mod vor fi răsplătiți din plin cu produse de o textură și o aromă diferită.

Soluții mai sănătoase
 cum afumam carnea
Afumarea la cald presupune un timp mai scurt de preparare. Regula este să afumăm, în prealabil, produsul, după care să îl gătim, pentru a obține cea mai bună aromă. Un factor decisiv este dimensiunea produsului, însă puteți estima timpul de afumare și prin verificarea culorii acestuia. Cârnații, de exemplu, dacă au culoare galbenă, înseamnă că sunt ușor afumați, dacă sunt de un maro deschis, sunt bine afumați, iar dacă devin maro închis, sunt puternic afumați.
În prezent, există modalități de a vă bucura de avantajele alimentelor afumate, fără a exista vreun risc pentru sănătate. Înainte de a servi sau găti orice fel de carne, se recomandă încălzirea la aburi (Puteți achiziționa o oală de gătit la aburi de calitate, urmând acest link). De asemenea, este indicat să controlați temperatura grătarului, deoarece supra-încălzirea cărnurilor poate cauza o dezvoltare mai mare a anumitor agenți cancerigeni. În același scop, se recomandă marinarea alimentelor într-o bază de oțet, înainte de încălzire.

Care este cea mai bună afumătoare?
Pentru amatorii gătitului în aer liber, cea mai indicată este afumătoarea portabilă. Aceasta vă permite să o luați cu voi oriunde și ocupă puțin loc în portbagajul mașinii. În cazul în care nu dețineți un autoturism personal și sunteți nevoiți să folosiți mijloacele de transport în comun, afumătoarea portabilă este extrem de practică și ușoară, având dimensiuni reduse. Pentru rezistență mai îndelungată în timp, vă recomandăm să vă orientați către modelele fabricate din inox. 
Afumătoarea de la KingHoff, de exemplu,  are un sistem de
Afumatoare portabila cu termometru Kinghoff, material inox
închidere etanș și securizat, iar capacul este dotat cu termometru pentru controlul temperaturii interioare.
Înainte de a folosi afumătoarea, este indicat să curățați, în prealabil, peștele, dar să păstrați capul. În etapa următoare clătiți și uscați peștele, după care frecați-l bine cu sare și asigurați-vă că este uscat, înainte de a-l afuma. Presărați un strat subțire de lemnișoare de afumare (aproximativ 60 de grame), la baza afumătoarei. Pentru un gust mai puternic, vă recomandăm să presărați, deasupra lemnișoarelor, câteva boabe de ienupăr. Așezați placa de protecție deasupra lemnișoarelor, pentru a proteja preparatele de picăturile de unsoare. Așezați peștele pe tavă și introduceți tava în interiorul tigăii. Utilizați tava inferioară doar pentru peștii mari. Puneți capacul și securizați recipientul folosind dispozitivul de blocare de pe partea laterală. Așezați recipientul pe o suprafață non-inflamabilă. Picurați combustibilul de gătit în arzătoare. Așezați arzătoarele în recipient și aprindeți focul. Temperatura poate fi ajustată ușor, rotind brațul arzătorului. Așezați tigaia în recipient și lăsați la gătit. Este atât de simplu! Pentru a curăța mai ușor recipientul, puteți utiliza o folie de aluminiu, la baza acestuia.
Aparat de facut carnati Klausberg, inox, greutate 3 kg
Încă o sugestie de final:
Cei mai gustoși cârnați sunt cei reparați acasă. Procurați-vă un aparat de făcut cârnați și, cu ajutorul afumătoarei portabile veți obține ceea ce nu vă veți putea procura niciodată din magazin: niște cârnați afumați proaspeți și incredibil de buni, în amestecul și cu ingredientele pe care le doriți. Pentru “fabricarea” cârnaților, vă recomandăm aparatul din oțel inoxidabil de la Klausberg. Este simplu de folosit, ușor de demontat și de curățat. Îl puteți procura accesând acest link.

Pentru prepararea unor cărnuri pline de savoare, precum și pentru situațiile în care vă pregătiți, în propria bucătărie, carnea pentru cârnați, vă recomandăm produsele:

Mașina de tocat manuală pentru carne No 22 KingHoff + accesorii cârnați 
Masina de tocat manuala pentru carne No 22 KingHoff + accesorii carnatiMașina de tocat, numărul 22, fabricată din aliaj de aluminiu, este potrivită pentru utilizarea în gospodărie, la procesarea diverselor tipuri de carne și fructe. Include 3 accesorii de diferite mărimi, pentru cârnați. Este ușor de demontat și curățat. Pentru a preveni ruginirea, cu ajutorul unui șervet de hârtie, aplicați un strat fin de ulei alimentar pe componentele interioare ale mașinii, înainte de a o depozita. Click aici pentru a achiziționa produsul.

Injector pentru condimentarea carnii Kinghoff, lungime 28 cmInjector pentru condimentarea cărnii Kinghoff, lungime 28 cm
Dacă urmăriți obținerea unor arome, mirosuri și culori deosebite ale preparatelor, acest instrument este tocmai ceea ce aveți nevoie. Fabricat din inox, injectorul pentru condimentarea cărnii este utilizat în prepararea diferitelor tipuri de carne afumată, mezeluri și cârnați. Totodată, este recomandat pentru accentuarea procesului de întărire a cărnii. Puteți achiziționa produsul de aici.

Set de ustensile pentru gratar Esmeyer, 6 piese
Set de ustensile pentru grătar Esmeyer, 6 piese
Setul este ideal pentru preparate la grătar și conține un șorț care poate fi folosit și pentru depozitarea ustensilelor. Setul conține: o furculiță, o spatulă, un clește, o pensulă din silicon și o mănușă din bumbac. Click aici pentru a achiziționa produsul.

Pe aceeași temă, vă recomandăm articolele:
Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

marți, 7 noiembrie 2017

KingHoff vă utilează bucătăria complet

Pentru unii, gătitul poate fi un real motiv de stres şi chiar de panică. Pentru alţii – o adevărată plăcere. Vă vine sau nu să credeţi, a găti poate fi un mod plăcut de a-ţi petrece timpul, un hobby pe care să îl practici alături de partener şi, de ce nu, un mijloc de a te relaxa. Însă acest lucru are loc doar în anumite condiţii, iar cea mai importantă dintre ele este să ai la dispoziţie instrumentele potrivite. Aici ne referim la produse care se curăţă uşor şi care fac din gătit o activitate simplă şi distractivă. În plus, aveţi nevoie de o bucătărie complet utilată, astfel încât să nu vă treziţi, la un moment dat, fără ustensilele de bază. Acest lucru ar fi o sursă de neplăcere şi, probabil, de anxietate.


Produse de bucatarie KingHoff 


Cea mai variată gamă de produse de bucătărie pare a fi asigurată, în prezent, de KingHoff. Este denumirea sub care găsim tot ceea ce este necesar într-o bucătărie, de la oale, cratiţe, tigăi şi tăvi, ceaunuri şi storcătoare de fructe până la seturi de tacâmuri, răzători, teluri, pâlnii, spumiere, instrumente de măsurat, râşniţe, strecurători, termosuri şi multe altele.

Cel mai sănătos suc
Storcator manual pentru presare la rece KingHoff
Unii dintre voi sunteți familiarizați cu produsele KingHoff. Alţii poate le-aţi cunoscut prin intermediul storcătoarelor manuale, cele mai populare fiind storcătoarele prin presare la rece despre care puteţi afla detalii aici. Acestea sunt foarte folosite, în prezent, datorită faptului că produc cel mai sănătos suc, păstrând peste 90% dintre enzimele şi substanţele nutritive. Pe bună dreptate, ele sunt cea mai bună alegere în sezonul de vară și nu numai. Cine ar refuza un suc răcoros şi natural când are nevoie de hidratare?

Oale pentru supe fierbinți sau răcoroase
Că tot vorbim de lichide, supele nu sunt recomandate doar atunci când vrem să ne încălzim. Ele pot fi răcoroase, făcând deliciul unor zile de vară toride. Da, aţi înţeles bine. Dacă vă plac legumele, puteţi pregăti o supă dreasă cu ou şi smântână rece, peste care să presăraţi câteva frunze de pătrunjel. Nu-i aşa că sună bine? Iar pentru supe care vă pot impresiona invitaţii la masă şi pe care să le adoraţi, pur şi simplu, aveţi nevoie de oale din inox. Acestea se curăţă uşor, sunt foarte rezistente şi, evident, estetice. De mai mare folos v-ar fi un set de oale care poate include şi câte o crăticioară pentru sosuri, precum şi o tigaie. Unele seturi au în componență şi o sită pentru gătit la aburi care vă permite să preparaţi legumele în aşa fel încât să îşi păstreze toate vitaminele. Imaginaţi-vă ce supe şi ciorbe aţi putea găti. Oala pentru fiert cu aburi o puteţi cumpăra şi separat de aici.
Dacă doriţi calitate la un preţ convenabil, puteţi achiziţiona aceste produse tot de la KingHoff.
Pentru cei care doresc reducerea timpului de gătit cu peste 70%, le recomandăm oalele sub presiune de la KingHoff, la un preţ extrem de bun. Vedeţi detalii aici.

Legume mărunțite pentru copii mofturoși
Razatoare multifunctionala KingHoff
Pentru mărunţirea legumelor puteţi apela la o răzătoare multifuncţională. Dacă aveţi copii mofturoşi, ştiţi cât de mult „apreciază” legumele în mâncare. Legumele mărunţite sunt ideale pentru ei şi, în general, pentru oricine le simpatizează mai puţin. Aceste răzătoare sunt disponibile în mai multe modele şi au preţuri diferite. Accesați oferta aici. Dacă aceste ustensile transformă legumele în piure, tocătorul manual taie legumele precum un cuţit, fără a vă murdări sau a prinde mirosuri pe mâini (detalii aici).

Vase de fontă pentru mâncăruri sănătoase
Roaster cu interior teflonat KingHoff, capac yena cu picurator
Tot pentru mâncăruri sănătoase, foarte recomandate sunt vasele din fontă. Acestea păstrează vitaminele nealterate deoarece legumele nu sunt gătite în întregime. Cât despre carne, va păstra o aromă unică pe care nu o puteţi obţine în alte vase de gătit. Pentru tocăniţe excelente, puteţi folosi cratiţele sau roasterele de la KingHoff, pentru o carne sănătoasă la grătar aveţi de ales între tigăile grill din fontă, în timp ce cartofii prăjiţi îi puteţi prepara în tigăile din fontă, unde aveţi nevoie de foarte puţin ulei. Pentru a-i felia mai uşor, folosiţi feliatoarele pentru cartofi.
Masina de tocat manuala pentru carne KingHoff + accesorii carnatiDespre ceaune ce să mai vorbim? Cele de la KingHoff sunt de dimensiuni mari, ceea ce vă permite să gătiţi în aer liber, unde aveţi nevoie de vase foarte rezistente. În SUA, tot mai mulţi oameni renunţă la gătitul în spaţiul închis al bucătăriei, în favoarea aromelor de mâncăruri gătite afară. Pentru iubitorii de cârnaţi, există maşinile manuale de tocat carne. Nimic nu se compară cu aroma cârnaţilor proaspeţi de casă gătiţi la grăta, fie că mergeți la un picnic la iarbă verde, fie că vreți o mâncare sănătoasă și gustoasă în zilele geroase de iarnă, la un vin fiert.

Carne mai fragedă și afumată
Afumatoare portabila cu termometru Kinghoff, material inoxIar pentru amatorii aromei naturale de afumat, KingHoff vine cu o afumătoare portabilă, ideală pentru afumarea cărnii de pește, pui, vită sau porc. Dacă vă place carnea fragedă, în mod cert aveți nevoie de o afumătoare. Aceasta este prevăzută cu un sistem de închidere etanș și securizat, iar capacul este dotat cu termometru pentru controlul temperaturii interioare. Definitorie este aroma inconfundabilă a lemnului aromat, care adaugă preparatelor un plus de savoare și o culoare apetisantă.
Pentru mâncăruri mai uşoare, aveţi de ales dintre tăvile din inox pentru lasagna de la KingHoff. Acestea sunt destinate nu doar pentru prepararea de lasagna, ci şi pentru gătirea unor fripturi mai uşoare, fiind dotate cu un grătar interior care permite scurgerea grăsimilor din carne. Le puteţi vedea aici.

Mojare pentru toate buzunarele
Mojar din marmura KingHoff, diametru 10 cm
 Iar dacă aţi plănuit o mâncare de peşte la grătar, fie el păstrăv, novac, macrou sau guvizi, cum ar merge cu un dressing de usturoi pe deasupra? Mojarele din marmură sunt numai bune pentru pisat usturoiul, fiind extrem de rezistente. La fel de bune sunt şi cele din inox, dacă au pereţii dubli şi îngroşaţi. Nu vă putem povesti despre toate mojarele, însă cele de la KingHoff pot fi fabricate din marmură, granit sau fontă, toate fiind foarte durabile în timp. Puteţi vedea detalii despre aceste mojare aici

Păstrați mâncarea și lichidele reci
Termos pentru alimente KingHoff, capacitate 1,5 litri
Şi pentru că tot vorbim despre gătitul în aer liber, puteţi lua cu voi şi un termos în care să păstraţi lichidele reci sau calde, după preferinţe. Înainte de vă cumpăra un termos, asiguraţi-vă că are pereţii dubli, deoarece numai astfel veţi păstra, în interior, aceeaşi temperatură a lichidelor. Dacă îl veţi cumpăra de la KingHoff, nu vă veţi mai bate capul cu acest aspect întrucât orice model este prevăzut cu pereţi dubli şi este fabricat din inox. Puteţi să vă procuraţi chiar şi un termos pentru alimente pentru a lua acasă mâncarea care vă rămâne, dar pe care îl puteţi folosi şi atunci când luaţi cu voi la birou preparatele pe care vreți să le serviți la masa de prânz.
La fel de bine puteţi utiliza sufertaşe, potrivite atât la birou, cât şi la un picnic la iarbă verde. Sunt fabricate din oţel inoxidabil de foarte buna calitate, sunt sigure in contact cu alimentele şi  se închid ermetic, prevenind, astfel, scurgerile.

Cea mai aromată cafea
Rasnita manuala pentru cafea KingHoff
Dacă sunteţi amatorii cafelei de calitate, v-ar putea tenta râşniţele de la KingHoff, cu un design retro şi cu mecanism de măcinare reglabil. Cine bea zilnic cafea ştie că, pentru obţinerea celei mai aromate cafele, trebuie să cumperi cafea boabe pe care să o râşneşti chiar înainte de a o prepara. Puteţi vedea aici toată gama de râşniţe de la KingHoff.
Iar pentru a nu pierde nimic din aroma unei cafele, este bine să o presăraţi abia la final, în apa fiartă şi să o lăsaţi, câteva minute, în ibricul acoperit. Pentru a fiebe apa, puteţi folosi şi acest fierbător electric, ideal pentru a servi o cafea proaspătă sau un ceai cald, la locul de muncă.
Cei care preferă ustensilele de silicon pot alege, de la KingHoff, modele variate pentru: brioşe, tarte, guguluf sau cuburi de gheaţă (vezi link).
Fabricate din acelaşi material, mai puteţi găsi spatule, mănuşi de bucătărie sau făcăleţ.
Varietatea produselor de la KingHoff este atât de mare încât vă asigură tot ceea ce aveţi nevoie în bucătărie, dar şi în afara ei. Abia după ce vă veţi procura ustenilele necesare, veţi putea transforma gătitul într-o joacă de copii. Şi veţi vedea ce înseamnă să fii complet... în bucătărie.
Voi folosiți produsele de bucătărie KingHoff? Ce părere aveți despre ele?

Vă invităm să accesați întreaga gamă de produse KingHoff.
Detalii despre noile produse KingHoff aflați accesând acest link

Vă mai recomandăm: 
Produsele inovatoare Fissler – calitate germană pentru pasionații de gust
Ustensilele de bucătărie Kassel – o alegere pe viaţă
Produsele Klausberg - o alegere inteligentă pentru bucătărie
Esmeyer - pentru mese bine gătite 
Produsele Nava - Frumuseţea Greciei în bucătăria ta 

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

joi, 2 noiembrie 2017

Rețetă de creveți cu cartofi

Această rețetă de creveți cu cartofi este o alegere excelentă pentru zilele ocupate din timpul săptămânii. Este gata în doar 40 de minute și are un gust deosebit. Acum, că a venit toamna, iar vremea este tot mai rece, ne putem încălzi puțin în bucătărie cu acest fel de mâncare. În plus, cartoful fiert este unul dintre cele mai bune ingrediente. Este chiar mai delicios decât cartoful prăjit.
Acest preparat este atât de simplu de gătit! Singurul lucru pentru care ar trebui să vă îngrijorați este timpul de preparare al creveților. După cum știți, aceștia se gătesc foarte repede, iar dacă îi lăsați prea mult pe foc pot deveni cauciucați. Trucul este să gătiți, în prealabil, cartofii, după care să adăugați creveții. Urmând acest sfat, puteți fi siguri că rețeta de cartofi cu creveți pentru nopțile agitate și reci din timpul săptămânii va fi de-a dreptul delicioasă.


Timp de preparare: 40 minute
Porții: 4
Nivel: ușor

INGREDIENTE:
  • 2 lămâi înjumătățite plus câteva felii, pentru servire
  • 110 g condimente pentru fructe de mare
  • 8 căței de usturoi, zdrobiți
  • 1 ceapă roșie mare
  • 6 bucăți cimbru proaspăt
  • 500 g cartofi baby
  • 4 știuleți de porumb, tăiați în două
  • 600 g creveți mari, nedecorticați
  • 30 g unt
  • Sos fierbinte (opțional)
MOD DE PREPARARE:
Umpleți un vas mare cu aproximativ patru litri de apă. Stoarceți sucul de lămâie în apă și adăugați și adăugați cele jumătățile de lămâie stoarse. Adăugați condimentele pentru fructe de mare, usturoiul și ceapa, tăiată în patru bucăți, apoi cimbrul. Acoperiți vasul și lăsați-l să fiarbă, după care reduceți focul și mai lăsați la fiert timp de cinci minute.
Adăugați cartofii în oală și mai lăsați pe foc aproximativ zece minute, până devin fragezi. Adăugați porumbul și mai lăsați la gătit încă cinci minute.
Între timp, feliați creveții pe lung, prin cochilie; scoateți-le venele și clătiți-i. Puneți-i în oală, acoperiți vasul cu un capac și lăsați-i pe foc până devin opaci (2-3 minute). Transferați creveții și legumele, cu o lingură, într-un castron mare. Adăugați în castron untul și aproximativ 200 de mililitri de zeamă fiartă din oală și amestecați până când untul se va topi. Așezați creveții și legumele pe o tavă. Puteți servi cu zeama rămasă de la fiert, zeamă de lămâie și sos fierbinte.
Sursă: www.foodnetwork.com
Vă mai recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Cum fierbem corect cartofii

Există o modalitate corectă și una greșită de a fierbe cartofii? Răspunsul este: “da”. Cartofii sunt recomandați în multe diete și sunt o sursă excelentă de nutrienți. Ei sunt bogați în vitaminele A, C, oligoelemente (potasiu, magneziu, calciu), vitamine din complexul B, fibre alimentare, compuși fenolici. Cartoful este leguma ideală pentru toți ce care își doresc un corp bine proporționat și tonifiat.
Păstrați nutrienții și aroma cartofilor cu ajutorul acestor sugestii fierbinți.


1. Alegeți cartoful
Pentru obținerea celor mai bune rezultate, începeți, întotdeauna, cu

cele mai sănătoase ingrediente. Alegeți un cartof cu coaja netedă și relativ nealterată, fără pete întunecate și fără muguri. De asemenea, aveți grijă să nu fie moale, ci ferm la atingere, când îl apăsați.

2. Prepararea
Bucătarii-șefi recomandă să fierbeți cartofii în coajă. Astfel, veți
păstra aroma și substanțele nutritive din interior, în timpul procesului de gătire. De fapt, jumătate din cantitatea de nutrienți se află în coajă. Dar dacă într-adevăr nu suportați coaja, decojiți cartofii după ce îi fierbeți. Asigurați-vă că i-ați lăsat, în prealabil, să se răcească.
Indiferent de ceea ce ați hotărât să faceți cu coaja, cartofii se vor prepara mai repede dacă îi tăiați în bucăți. Nu trebuie să fie bucăți extrem de mici, mai ales dacă urmează să le zdrobiți. Pe de altă parte, dacă decideți să îi decojiți după fierbere, este indicat să păstrați bucățile destul de mari.

3. Asezonarea
Cartofii absorb o mare cantitate de aromă, deci adăugați sare în apă, înainte de a-i găti, pentru un gust
mai bun. Însă nu trebuie să vă limitați doar la sare. Adăugați verdețuri, condimente și orice ingrediente de acest fel care vi se par mai gustoase, pentru a îmbunătăți produsul final. Unii bucătari fierb cartofii în zeamă cu vegeta sau cu gust de pui, în timp ce alții adaugă unt, căței de usturoi, bucăți de ceapă sau țelină. Ați mai putea, de asemenea, folosi, piper negru, condimente cajun, pătrunjel și rozmarin.

4. Fierberea
După ce ați ales cartofii, este timpul să îi puneți în oală. Adaugă-i în lichidul din vas înainte ca acesta să fiarbă. Acest lucru permite cartofilor și lichidului să se încălzească în același timp, pentru a se prepara uniform. De asemenea, este, important să vă asigurați că lichidul acoperă complet cartofii și că sunteți cu ochii pe vas în timp ce se prepară, adăugând lichid dacă nivelul devine prea scăzut. Mențineți vasul la foc mic.

5. Atenție când sunt gata!

Nu lăsați cartofii prea mult timp la fiert sau veți avea parte de niște resturi umede, cu o textură prea puțin aromată. Cartofii sunt gata atunci când puteți glisa vârful unui cuțit de-a lungul acestora, fără a opune rezistență.
Este important să scurgeți apa din vas imediat ce ați terminat de gătit. Nu lăsați cartofii în lichid în timp ce terminați de pregătit alte preparate. Cartofii păstrează căldura destul de bine așa încât, după ce veți scurge apa și îi veți așeza la loc, în oală,cu capacul deasupra, se vor menține calzi până îi veți servi.

Indiferent că sunt garnitura sau atracția principală a mesei, încântați-vă oaspeții preparând cartofii perfecți.

Voi cum preferați să serviți cartofii? 

Pentru fierberea corectă a cartofilor, vă recomandăm:

Oală inox Kassel, diametru 16 cm, capacitate 1.7 litri, capac, inducție, seria Vienna

Oala inox Kassel, diametru 16 cm, capacitate 1.7 litri, capac, inductie, seria Vienna

Oală emailată din oțel carbon KingHoff, capacitate 6 litri, diametru 24 cm, inducție, capac 

Oala emailata din otel carbon KingHoff, capacitate 6 litri, diametru 24 cm, inductie, capac

Set de oale din inox Fissler, 8 piese, seria Paris, inducție, capac

Promotie: Set de oale din inox Fissler, 8 piese, seria Paris, inductie, capac

Set de oale cu interior granit Klausberg, 7 piese, inducție, capac 

Set de oale cu interior granit Klausberg, 7 piese, inductie, capac

Set de oale din inox KingHoff, 6 piese, inducție, capac 

Set de oale din inox KingHoff, 6 piese, inductie, capac


Decorticator cartofi Magic Fissler 20 071 08


Decorticator cartofi Magic Fissler 20 071 08

Păsător pliabil cartofi KingHoff, material inox, lungime 27.5 cm, inel pentru agățare 

Pasator pliabil cartofi KingHoff, material inox, lungime 27.5 cm, inel pentru agatare


Vă mai recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

marți, 31 octombrie 2017

Secretele preparării pastelor perfecte

Pastele făinoase ocupă un loc important în meniul consumatorului român, fie că sunt servite în combinație cu diferite feluri de fripturi, fie că că sunt folosite ca ingredient în supe sau ciorbe. Deși românii nu sunt cei mai mari consumatori de paste, oferta magazinelor este destul de generoasă. Totuși, cele mai sănătoase paste sunt preparate în propria bucătărie. Pentru a fi și gustoase, trebuie să cunoașteți câteva secrete. 

De-a lungul deceniilor, pastele au căpătat o anumită reputație, în mare parte din cauza dietelor care promovează un conținut scăzut de carbohidrați. Nu același lucru se poate spune despre pastele bio Durum, care au un indice glicemic mai scăzut. Consumul unor astfel de paste a fost asociat cu un nivel mai mare de “colesterol bun”, ceea ce semnifică un risc mai mic de apariție a diabetului sau a bolilor cardiovasculare. Așadar, puteți opta pentru consumul de paste din magazin sau puteți alege să le preparați acasă. Dacă aveți în vedere a doua variantă, este bine să știți că felul în care le gătiți le poate face mai sănătoase.
Masina de preparat pasteDacă preferați pastele de casă, aveți nevoie doar de făină, ouă și un făcăleț. Pentru a vă face munca mai ușoară, vă recomandăm să achiziționați o
mașină de preparat paste, dacă nu aveți deja în bucătărie. De asemenea, este util să aveți mereu în dulap o foaie de silicon pentru frământarea aluatului. Este practică, rezistentă, ușor de curățat și ocupă puțin spațiu. Desigur, veți avea nevoie și de cuțite bine ascuțite, drept pentru care vă recomandăm să aveți la îndemână un ascuțitor; mai indicat ar fi un set de cuțite de calitate, care să nu necesite deseori ascuțirea și pe care să le folosiți o perioadă lungă de timp. Un astfel de set este cel la Fissler, seria Sharp Line, care vine împreună cu un suport de lemn. Veți mai avea nevoie și de un tocător mare, dar și de un spațiu destul de generos pentru făina care se va împrăștia în toate părțile.
Pentru ca pastele să fie mai gustoase și mai sănătoase, este indicat să le preparați al dente. În acest fel, vor fi digerate și se vor absorbi mai încet decât cele lăsate prea mult pe foc. Pentru a vă bucura de paste mai sănătoase și mai delicioase, urmați recomandările de mai jos.

1. Folosiți o oală mare
Pastele trebuie să înoate într-o mare de apă deoarece se extind, în timpul fierberii. Dacă nu este suficientă apă, pastele se vor umfla prea mult și se vor lipi unele de altele. Capacitatea obișnuită a oalei trebuie să fie între 5 și 8 litri și este indicat să fie umplută cu apă doar pe trei sferturi, adică aproximativ patru litri la 500 de grame de paste făinoase.


2. Umpleți vasul cu apă rece
Acest lucru este valabil indiferent ce gătiți. Apa caldă dizolvă poluanții mai repede decât cea rece, iar unele țevi conțin plumb care se poate scurge în apă. Pentru mai multă siguranță, utilizați întotdeauna apă rece de la robinet și lăsați-o să curgă puțin, înainte de a o utiliza.

3. Sărați puternic apa
Când adăugați sare în apă este strict pentru aromă. Faceți acest lucru atunci când apa începe să fiarbă.
Sarea va fi absorbită pe măsură ce pastele se prepară, adăugând un plus de aromă. Procedați precum Mario Batali și sărați apa până când "are gustul ca marea". De asemenea, se spune că sarea face ca pastele să fiarbă mai repede, ceea ce este eronat. Într-adevăr, sarea ridică punctul de fierbere, dar pentru acest lucru este nevoie de foarte multă sare, mai multă decât poate suporta cineva.

4. Nu turnați ulei în oală!
Se spune că uleiul de măsline împiedică lipirea pastelor de oală, însă poate împiedica și lipirea sosului de paste. Cu toate acestea, dacă nu folosiți sos sau utilizați o bază de ulei de măsline, atunci acesta va avea un efect redus.

5. Asigurați-vă că apa este fiartă
Oricât ați fi de nerăbdători, așteptați momentul când apa va fierbere cu bule mari. Temperatura de fierbere este cea care împiedică lipirea pastelor făinoase unele de altele. Prima scufundare în apa fiartă este esențială pentru textura produsului final.

6. Amestecați
Nu uitați să vă amestecați. Poate părea evident, dar acest pas simplu poate fi ușor uitat atunci când vă grăbiți să terminați de gătit. Dacă îl omiteți, pastele se vor lipi unele de altele și vor fi gătite neuniform.

7. Scoateți capacul
Odată ce adăugați pastele, așteptați ca apa să revină la fierbere și apoi scoateți capacul. Astfel, nu veți mai avea parte de acea spumă albă care curge peste marginilor vasului. Lidia Bastianich, bucătar și vedetă de televiziune, oferă și o altă alternativă: mențineți capacul întredeschis, cu ajutorul unei linguri de lemn.

8. Testați
Desigur, puteți respecta instrucțiunile de pe pachetul de paste făinoase. Dar cel mai bun cronometru este propria gură. Autorul de cărți de bucate și bucătarul Jacob Kenedy recomandă, în cartea sa, “Geometria pastelor”, să "începeți degustarea la intervale de 15 - 20 de secunde, după un minut sau două de când credeți că pastele ar putea fi gata."
Pe de altă parte, dacă serviți pastele cu sos, scoateți-le din apa fiartă cu aproximativ patru minute înainte de timpul menționat pe ambalaj. Apoi, adăugați-le în sos și mai lăsați-le la fiert timp de un minut sau două până când devin al dente. Această metodă trebuie utilizată numai cu o cantitate proporțională de sos. Nu este indicat să aveți o oală mare de sos pentru câteva paste făinoase. Este bine, totuși, să aveți un surplus de sos pe care să îl păstrați în congelator pentru altă zi sau pentru a-l servi separat.

9. Nu vărsați toată apa de la paste
Folosiți-o, în schimb, la prepararea sosului. Adăugați între 50 și o sută de mililitri de apă în sos, înainte de a adăuga pastele. Apa sărată și amidonul nu numai că vor adăuga un plus de aromă, dar vor contribui și la îngroșarea sosului.

10. Aveți grijă cum scurgeți pastele
Modul în care scurgeți pastele poate afecta aroma și textura. Dacă gătiți paste lungi, cum ar fi linguini sau spaghete, încercați să folosiți un clește pentru spaghete sau o lingură pentru paste, pentru a transfera pastele din apă în sos. Pentru pastele scurte, este ideal să aveți o oală pentru paste cu sită sau o strecurătoare. Asigurați-vă că nu lăsați pastele să stea prea mult afară din apă, pentru a nu se lipi unele de altele.


11. Nu clătiți pastele fierte
Uleiul nu este singurul vinovat care împiedică pastele și sosul să se îmbine armonios. Același lucru se întâmplă dacă veți clăti pastele sub jetul de apă. Procedând în acest fel, veți elimina amidonul de pe suprafața pastelor făinoase care ajută sosul să adere mai bine.

Dacă mai știți un alt secret de preparare a pastelor perfecte, ne-am bucura să ni-l împărtășiți.

Vă mai recomandăm:
Cum preparăm pastele în casă  
Bucătăria italiană - 18 trucuri de Master Chef 
Salată grecească de paste

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)