marți, 1 iulie 2014

Avantajele folosirii plitelor cu inducție

Gătitul a devenit mai sigur și mai rapid, datorită plitelor cu inducție ce identifică și controlează căldura cu ajutorul electromagnetismului. Aceste dispozitive nu sunt cu totul noi, ele fiind folosite de mulți ani în restaurante, pentru a spori eficiența gătitului. Acum avem acces la ele pentru a le folosi în propria bucătărie. 

Cum funcționează sistemul
Plitele electrice tradiționale funcționează pe bază de rezistențe electrice. Acestea creează căldura, o transferă pe o suprafața ceramică și apoi pe vasul de gătit și conținutul acestuia. Sistemele de gătit pe baza de inducție folosesc tehnologia electromagnetică pentru a încălzi vasul de gătit și nu suprafața pe care se află vasul. Astfel, nu se va pierde energie pe o suprafață suplimentară, așa cum se întâmplă cu plitele electrice ceramice.
Un circuit electronic furnizează energie și controlează electronic o bobină de inducție din interiorul dispozitivului. Această bobină generează un câmp magnetic de fiecare dată când un vas de gătit este așezat în contact cu suprafața poliței, curenții de inducție traversând baza cratiței. Gătitul cu ajutorul unui sistem de inducție beneficiază de un raspuns rapid, precizie și control ferm al temperaturii. 

Vase speciale pentru gătit 
Înainte de a achiziționa o plită cu inducție, este bine să ai în vedere schimbarea vaselor de gătit. Acest sistem funcționează doar în reacție cu metalul. Poți testa vasele pe care le ai, apropiind un magnet de acestea. Dacă magnetul este atras, atunci ai găsit vasul potrivit. Materialele agreate sunt: fierul, fonta, oțel smălțuit și orice alt aliaj de fier. În magazinele de specialitate poți găsi aliaje din inox și fier sau chiar sticlă și fier. Aluminiul și cuprul nu vor avea nici un efect asupra sistemului, acestea neputând fi pus în funcțiune fără ajutorul unei baze special construite. Un alt aspect important este utilizarea de vase de gătit cu fundul perfect neted pentru un contact perfect cu suprafața plitei. Asperitățile sau piciorușele vor lasa zone nepreparate.

Pentru oferta magazinului nostru ce include vasele pentru gătit compatibile cu plitele pe inducție faceți click aici.

Consum
Testele au demonstrat că apa dintr-un vas fierbe de două ori mai repede pe o plită cu inducție electromagnetică decât pe o plită electrica simplă sau pe una cu gaz. Astfel, economisești timp, dar și energie electrică. Comparativ cu un sistem de gătit electric, acesta înregistrează o cifra mai mică a consumului. În ceea ce privește dispozitivele de gătit, eficiența se masoară în funcție de cantitatea de energie calorică pierdută. Un aragaz și o plită pe gaz au o eficiență de aproximativ 50%, atfel încât jumătate din căldură este folosită pentru gătit și jumatate se emană în aer. Plita electrică cu rezistențe și suprafața ceramică are o eficiență de aproximativ 65%. Maximul este atins de plita cu inducție, mai exact 85% din energia consumată se concentrează asupra prepararii alimentului.

Datorita sistemului ce reacționează cu vasul de gătit, materialul vasului este cel care se încălzește, nu și suprafața plitei.

Avantaje 
Spre deosebire de plitele ceramice sau de cele pe bază de halogen, aceasta este mult mai ușor de controlat. Sistemul performant face ca plita să funcționeze doar în momentul în care intră în contact cu un vas ce creează efect magnetic. Astfel, dacă așezi un vas din sticlă sau din orice alt material, vei fi atenționat! De asemenea, nu poți porni sistemul dacă pe suprafața de lucru nu se află nimic.

Puterea de încălzire este reglată automat în funcție de dimensiunea vasului pe care îl poziționezi pe plită, riscul supraîncălzirii fiind eliminat. În plus, ai posibilitatea de a controla manual intensitatea câmpului electromagnetic și implicit a căldurii, beneficiind de același control la fel ca și în cazul unei plite pe gaz.

Senzorul de notificare asupra căldurii reziduale este un alt element important. Acesta te anunță cât timp suprafața de gătit este caldă, chiar și după ce ai întrerupt funcționarea.

Suprafața de gătit este foarte ușor de curățat. Aceasta nu conține sanțuri sau discuri în relief care în mod normal ar reține resturile de mâncare. Având în vedere faptul ca suprafața nu se încinge, alimentele scurse nu se vor întări, ele fiind mult mai ușor de îndepărtat.

În funcție de modelul pe care îl alegi, poți beneficia de opțiuni precum: cronometru, sistem blocare butoane, oprire automată, sistem de siguranță pentru copii etc.

Costuri 
Prețul unei plite electrice pe inducție diferă în funcție de numărul de arzătoare, performanța funcțiilor, dar și renumele brandului producător. 

Pentru oferta magazinului nostru ce include plitele pe inducție faceți click aici.

Sursă articol: acasă.ro, imagine: techlineinfo.com

joi, 19 iunie 2014

Topul celor mai folosite ustensile în bucătărie

Orice gospodină trebuie să dețină un minim de ustensile utile care să îi fie mereu la îndemână în bucătăria sa. Noi ți-am pregătit un top al celor mai folosite 8 ustensile:

- bolul din oțel inoxidabil poate fi folosit pentru orice, mai ales pentru mixare și pentru depozitarea salatelor și cremelor de orice fel. Nu se recomandă folosirea lui în cuptorul cu microunde.

- strecurătoarea poate fi folosită pentru a scurge alimentele de orice fel. O puteți găsi în mai multe mărimi și la prețuri accesibile. Strecurătoarea poate fi cu plasă fină, medie spre fină (care poate înlocui ciurul) și cu plasă rară.

- răzătoarea microplană se poate folosi în cazul citricelor, batoanelor de scorțișoară și vanilie, brânzeturilor tari și nu numai. Prețul este foarte accesibil, iar ustensila este una extrem de utilă.

- spatula din silicon este perfectă pentru folosirea sa împreună cu vasele de gătit cu interior antiaderent din teflon, ceramică, marmură etc. De asemenea, este ideală atunci când pregătiți creme pentru deserturi, glazuri etc.

- tava pentru copt este alegerea potrivită când vine vorba de prăjituri, friptură sau alte specialități pregătite în cuptor. Tăvile pot fi din oțel inoxidabil, din oțel carbon, din silicon, din ceramică sau porțelan, etc.

- telul este o ustensilă ideală când avem de amestecat creme, de bătut ouă sau tot felul de ingrediente. Poate fi folosit cu brio pentru dressing-urile de salată.

- cântarul de bucătărie este util atunci când preparați deserturi sau când doriți să stiți cu exactitate cantitățile pe care doriți să le folosiți pentru prepararea rețetelor.

- mojarul cu pistil este folosit pentru zdrobirea (pisarea) usturoiului, seminţelor, a cerealelor şi plantelor folosite pentru gătit sau chiar în scopuri terapeutice.

Pentru a achiziționa aceste produse vă recomandăm să vizitați magazinul nostru online Mega Plus făcând click aici! Portofoliul magazinului nostru cuprinde peste 2000 de produse utile în bucătărie.

Urmărește-ne pe Facebook sau abonează-te la Newsletter pentru noutăți și reduceri!

Sursă imagine: aglugofoil.com

vineri, 16 mai 2014

Reteta gulas unguresc

Gulasul este o mancare traditionala din Ungaria care se prepara usor avand o savoare deosebita. 

Ingrediente:
Pentru 5 portii: carne de vita 600 g, ceapa 400 g, ardei gras 200 g, morcovi 100 g, telina radacina 100 g, pasta de tomate 100 g, cartofi 800 g, ulei 100 ml, faina 100 g, oua 1 bucata, patrunjel verde 1 legatura, apa 300 ml, ardei iute 3 g, chimen 3 g, boia de ardei dulce 3 g cimbru, sare si piper dupa gust. 

Mod de preparare 
Pentru aceasta reteta carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi mici. Usturoiul se curata si se spala, iar apoi se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ardeiul iute se spala si se taie marunt. 
Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ceapa se inabusa in 100 ml ulei si 100 ml apa, impreuna cu morcovii si telina. Se adauga pasta de tomate, bucatile de carne, cca 200 ml apa si se lasa sa fiarba cca 40 minute. Din oua, faina, sare si putina apa (50 ml) se prepara o coca de consistenta tare, din care se taie bucati mici (cat o aluna), care se fierb in apa cu sare, formandu-se galuste. in sosul cu carne se adauga boia de ardei dulce, ardei iute, sare, piper, usturoi, cimbru si se continua fierberea cca 30 minute.
Se adauga galustele si se mai fierb 5 minute. Separat, se fierb cartofii in apa cu sare. Gulasul unguresc se serveste cald, cu fasii de ardei gras si cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra.

Va dorim pofta buna!

Sursa reteta culinar.ro
Imagine culinar.ro

Urmarește-ne pe Facebook sau abonează-te la Newsletter pentru noutăți și reduceri!

vineri, 9 mai 2014

Papanași cu dulceață si smântână

Papanaşii sunt un desert tradiţional, realizat din brânză dulce de vaci, ouă, făină, griş, pesmet, zahăr şi servit cu smântână şi dulceaţă sau gem.

Ingrediente: 
500 g brânză de vaci; 300 g smântână; 200 g dulceaţă de gutui; 200 g făină (plus 1-2 linguri); 100 g zahăr; 100 g zahăr pudră vanilat; 2 ouă; 1 linguriţă rasă de bicarbonat; 1 lingură zeamă de lămâie; 1 plic zahăr vanilat; 1 linguriţă coajă de lămâie rasă; 1 vârf de cuţit de sare; ulei pentru prăjit

Mod de preparare: 
Cerne bine făina; amestecă într-un robot de bucătărie brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie. Adaugă făina şi coaja de lămâie şi amestecă bine. 
Într-o tigaie toarnă ulei şi lasă-l să se încingă. Între timp, pe o suprafaţă de lucru curată şi uscată pudrează făină, împarte aluatul în 8 linguri de cocă pentru papanaşi şi 8 linguriţe pentru capacul rotund al acestora. Formează 8 discuri şi tot atâtea biluţe din aluat, apoi cu degetul arătător fă un orificiu central în aluat. 
Pune doi papanaşi şi două biluţe în uleiul încins, lasă-le să se rumenească bine pe-o parte, apoi întoarce-le şi pe cealaltă parte. După ce s-au rumenit bine, scoate biluţele şi papanaşii pe un prosop de hârtie ca să absoarbă excesul de ulei. 
La final, aşează papanaşii pe-o farfurie, în rotundul din mijlocul lor pune biluţele, apoi serveşte-i cu smântână asezonată cu dulceaţă şi zahăr pudră.

Pofta bună!

Sursă rețetă: eatermagazine.ro
Imagine: eatermagazine.ro

Urmarește-ne pe Facebook sau abonează-te la Newsletter pentru noutăți și reduceri!

Rulouri de ficăței la cuptor cu bacon afumat

Rulouri de ficăței la cuptor cu o salată mare de spanac tânăr crud, dreasă doar cu puțin ulei de nuci și suc de lămâie, ușor de preparat

Ingrediente:
500 grame ficăței, 500 grame bacon afumat feliat subțire (cca 20-25 felii), sare, piper usturoi granulat, 1 lingură unt, 1 crenguță rozmarin.

Mod de preparare:
1. Ficăteii se spală în mai multe ape, până când apă rămâne curată. Se scurg bine și se taie în jumătate (cei doi lobi). 
2. Se topește untul și când începe să facă spumă se adaugă crenguța de rozmarin. Se pun ficățeii în tigaie și se prăjesc pe fiecare parte cca 1-2 minute, până sunt un pic rumeni, scuturând tigaia din când în când. 
3. Se scot pe o farfurie și se lasă să se răcorească. 
4. La capatul fiecarei felioare de bacon așezați câte un ficațel pe care il condimentați din belșug cu un amestec de sare, piper și usturoi granulat. Rulați ficățelul în bacon și asigurați cu 1-2 scobitori. 
5. Așezați rulourile formate în tavă fără grăsime și dați la cuptor la 180C pentru 15-20 minute. Apoi porniți grillul (focul să vină de sus) și lasați încă 5 minute, până baconul devine crocant. * dacă nu aveți opțiunea grill la cuptor lasați ficățeii încă 15 minute, până baconul devine crocant. 
6. Serviți ca și aperitiv cald sau ca felul doi alături de o salată.

Pofta bună!

Sursă rețetă: e-retete.ro
Imagine: e-retete.ro

Urmarește-ne pe Facebook sau abonează-te la Newsletter pentru noutăți și reduceri!