joi, 13 februarie 2014

Setul Fondue, o plăcere fierbinte de Ziua Îndrăgostiţilor

Indiferent că îţi place sau nu să îţi petreci timpul în bucătărie, există în prezent o mulţime de accesorii create parcă pentru a-ţi simplifica viaţa. Unul dintre acestea este setul fondue.

Foarte populare în anii '70, seturile fondue sunt încă la mare căutare atât în restaurante, cât şi în bucătăriile amatorilor de dulciuri. Au un preţ accesibil, sunt uşor de folosit şi nici nu e nevoie să ştii să gateşti. 

În principiu, un astfel de set este format dintr-un bol de ceramică, un suport de lumânare, o lumânare şi patru furculiţe.

Setulfondue poate fi modul ideal de a termina o seară romantică în doi. Sau poate deveni un cadou frumos oferit celor dragi, chiar şi cu ocazia căsătoriei.

Intuind proprietăţile minunate ale setului fondue, am comandat şi eu unul. Am cumpărat o ciocolată şi două banane, am topit ciocolata în bolul de ceramică, am tăiat banana rondele şi am amestecat-o cu ciocolata topită. Văzând fructul cum se îneacă efectiv în ciocolată şi simţindu-i aroma, papilele mele gustative erau de-a dreptul înnebunite. Cu toată sinceritatea vă spun că o astfel de plăcere nu se poate simţi decât în anumite momente. Cred că ştiţi la ce mă refer.

De atunci, a devenit desertul meu preferat. Şi înţeleg de ce. E gata în doar trei minute, nu e costisitor şi, ce e mai important, e incredibil de delicios. În plus, lumânarea de sub bol păstrează ciocolata topită şi caldă până la final. În afară de banane, pot fi folosite şi alte fructe cum ar fi căpşuni şi pere care sunt nu doar romantice, ci şi sănătoase, sau de ce nu, fructe confiate.

Că tot se apropie Ziua Îndrăgostiţilor, în opinia mea este cadoul potrivit pentru un party fierbinte în doi, mai ales că ciocolata, se ştie, are efect afrodisiac. Aşadar, puneţi-vă imaginaţia la încercare pentru că o puteţi savura în variante multiple. Dar mai bine vă las pe voi să exploraţi. Trebuie doar să aprindeţi fitilul. Ce spuneţi, merită?

Comandă acum set fondue de pe www.megaplus.ro!

Urmărește-ne pe Facebook sau abonează-te la Newsletter pentru noutăți și reduceri!

Articol realizat de Ada Ioana COJAN

---------------------------------------------------

Reţetă fondue de ciocolată cu fructe pentru 2 persoane
Preparare 10 minute
Dificulate redusa

Pentru sos:
- 50 g ciocolată cu lapte
- 50 ml lapte
- un cub de unt
- 1 bomboană Pocket Coffee sau 2 linguri de espresso
Fructe:
- 2 fructe de kiwi
- 1 portocală mare şi dulce
- 1 banană
- câteva rondele de ananas

Preparare: fructele se taie cubuleţe şi se aşează pe un platou.
Sosul: se topeşte ciocolata şi bomboana, se adăugă laptele şi untul. Se fierb cca. 5 minute până se îngroaşă sosul. Se toarnă sosul de ciocolată în vasul de fondue.

Poftă bună!

---------------------------------------------------

duminică, 9 februarie 2014

Oala sub presiune, un mod rapid și sănătos de a găti

Trăim într-o epocă a vitezei, o epocă în care am învațat să renunțăm la micile plăceri cotidiene în favoarea obligațiilor zilnice care, știm cu toții, ne cosumă tot mai mult timp și energie.  Chiar și gătitul a devenit un lux pe care nu mulți și-l pot permite. 

O mâncare proaspăt gătită poate fi și ea încadrată, cu ușurință, la categoria „mici plăceri cotidiene”. Însă cine mai are timp să gătească? Statutul de gospodină este pe cale de dispariție, dacă nu chiar inexistent. Cu toate acestea, parcă nimic nu se compară cu mâncarea preparată acasă. 
Și atunci, ce mai e de facut?

Amatorii deliciilor culinare au descoperit metode la îndemana pentru a face față, cu succes, provocărilor societății moderne. Unul dintre cele mai uzuale instrumente de lucru din bucătăria oricarei gospodine este, astăzi, oala sub presiune. Realizate din oțel inoxidabil, de diferite mărimi și modele, aceste accesorii de bucătărie sunt folosite la scară largă, în primul rând pentru reducerea timpului de gătire cu până la 75%. Când știm că aceasta are, drept rezultat, reducerea consumului la plata facturilor de electricitate sau gaze, de ce am mai sta pe gânduri? Ceea ce înainte găteam în patru ore, acum putem prepara în doar 45 de minute.

Un alt mare avantaj pe care îl aduce folosirea oalei sub presiune este păstrarea nutrienților și aromelor. Deși în urma oricărui proces termic se pierd o parte din substanțele nutritive, nutriționiștii sunt de părere că legumele și fructele preparate în acest fel nu sunt de evitat. Iar dacă reducem și timpul de fierbere la 75% vom obtine o mâncare mai sănătoasă, iar legumele și verdeturile își vor păstra, în mare parte, savoarea și prospețimea.

Acest tip de oală este dotat cu un sistem de siguranță care permite deschiderea ei doar în momentul în care mâncarea este gatită. Atenție, însă! Dacă insistați să deschideți oala prea devreme, conținutul acesteia poate exploda și vă puteți arde. Un indiciu este chiar butonul de pe capac. Atunci când e ridicat, înseamnă că oala este sub presiune și nu e timpul să o deschideți, iar când e coborat, e un semn că puteți îndepărta capacul.

În prezent, în magazinul nostru, oalele sub presiune există într-o gamă foarte largă de modele. Vă recomandam să le studiați, în prealabil, pentru a vedea care model vi se potrivește mai bine. Puteți face acest lucru printr-un simplu click aici

Scurt istoric al oalelor sub presiune

Dacă e sa vorbim despre prima versiune a unui astfel de recipient, meritul îi aparține lui Denis Papin, un fizician și matematician francez. În 1679, acesta a creat matrița unui vas din fier cu un capac care se închidea etans. Acest lucru a dus la cresterea punctului de fierbere a apei, temperatura la care oasele se înmuiau, iar carnea se gătea într-un timp foarte scurt.

Mai târziu, prin 1945, gospodinele s-au trezit ca au în bucătărie adevarate bombe sub presiune. De aici și sensul expresiei, binecunoscut, de altfel, “ca o oală sub presiune”, însemnand prevestirea unui dezastru iminent. Vorba s-a răspandit repede, iar oamenii au devenit tot mai reticienți în achiziționarea unor astfel de accesorii. 

Odată cu apariția cuptorului cu microunde, în Statele Unite ale Americii, aceasta arta de a găti era pe cale sa dispară. Însă europenii și asiaticii și-au pus mintea la contribuție și au decis să reinventeze vechiul model, îmbunătățind procedurile de siguranță și metodele folosite în trecut. Astfel ca, în anii '90, aceștia au “spart” piața americană cu produse mai sigure și mai eficiente. Pentru stilul de viață încărcat al consumatorului american, acesta a devenit un mod rapid, econom, eficient și sănătos de a găti.

În prezent, oalele sub presiune, cu sisteme noi de evacuare a aburului și de siguranță, sunt o mână cerească pentru gospodinele cu un program încărcat, cu joburi solicitante, cu familie și prea putin timp liber. Publicitatea de pe cât mai multe canale de promovare a răspândit acest concept, transmis de generații, într-o versiune accesibilă, modernă și mai eficientă. Iar dacă ar fi să inventăm, la rândul nostru, un slogan publicitar, încercând să nu părem tendențioși, probabil acesta ar fi: “Scapă de presiunea sarcinilor gospodarești folosind oala sub presiune”.




Comandă acum oala sub presiune de pe www.megaplus.ro!

Urmarește-ne pe Facebook sau abonează-te la Newsletter pentru noutăți și reduceri!

Articol realizat de Ada Ioana COJAN


marți, 7 ianuarie 2014

Primele reduceri din 2014

La Mega Plus 7 este cu noroc!




Timp de 7 zile ai 7% discount la orice comandă mai mare de 500 Lei. În plus, la această valoare primești TRANSPORT GRATUIT pentru orice destinație. La finalizarea comenzii folosește codul de reducere 35974664.

În cazul în care comanda ta nu depașește 500 Lei primești 5% discount folosind codul de reducere pe care l-ai primit pe e-mail atunci când te-ai înscris la Newsletter! Dacă l-ai pierdut, contactează-ne!


Comandă acum pe www.megaplus.ro!

Urmărește-ne pe Facebook pentru noutăți și reduceri!

* Important! codurile de reducere nu se cumulează și nu se aplică produselor aflate deja într-o promoție! Această campanie este valabilă în perioada 7 - 13 ianuarie 2014.