joi, 20 aprilie 2017

Reţetă de pui marinat

Nu mai căutați rețete de pui marinat! Această rețetă simplă de marinată de pui se va transforma, rapid, în preferatul dumneavoastră preferat! Este plină de savoare și menține puiul incredibil de umed și scandalos de delicios.

Ingrediente:
1/2 cană de iaurt simplu grecesc
3 căței de usturoi tocați
2 linguri de suc de lămâie
1 lingură de ulei de canola
1 linguriță zahăr
1 linguriță de praf de chili
3/4 linguriță de ghimbir măcinat sau 1 lingură tocată de ghimbir proaspăt
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de chimen măcinat
4 -6 bucăți de piept de pui dezosat

Mod de preparare:
Amestecați primele nouă ingrediente și turnați-le într-o pungă mare de preparat pui. Adăugați puiul în pungă, după care sigilați și învârtiți punga pentru a acoperi puiul cu amestecul de ingrediente. Lăsați la frigider timp de 8 ore sau, cel mai bine, peste noapte. Puteți găti puiul în tigaia grill, la foc mediu. 


Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Cea mai bună metodă de a marina carnea de pui


Când vorbim de carne de pui bine marinată, avem în vedere aroma și frăgezimea cărnii. 
În acest articol ne-am propus să vă împărtășim un truc
pentru o marinată reușită, a cărei metodă de preparare este ceva mai diferită decât clasica rețetă pe care o cunoașteți de când lumea. 



Iaurtul grecesc face mai mult decât să aromatizeze suprafața puiului. Datorită unei acidități diferite de cea existentă în citrice și oțet, acesta frăgezește carnea, care va avea un aspect suculent și, nicidecum, cauciucat, așa cum ni se întâmplă, uneori. În doar 15 minute, iaurtul grecesc va face minuni pentru rețeta voastră de marinată de pui. Acesta va fi mai gustos, mai moale și mai fraged ca înainte.

Cum acționează iaurtul grecesc
Iaurtul grecesc are două calități importante care îl fac să funcționeze bine pentru o marinată: calciu și acid lactic. Împreună, acestea descompun proteinele din carne, lăsând-o foarte fragedă și umedă. Este o abordare asemănătoare cu marinările acide preparate din citrice, oțet sau vin. Diferența constă în faptul că acidul lactic este mai blând decât acizii din citrice, oțet sau vin, astfel încât nu vă mai expuneți riscului de a rămâne cu o carne tare, cu aspect cauciucat. 


Mod de preparare:
Întrucât iaurtul grecesc este destul de gros, începeți prin a-l subția cu apă, suc de lămâie și ulei de măsline. Utilizați aproximativ jumătate de cană de iaurt grecesc la fiecare kilogram de pui. Însă nu ne oprim aici. Există, încă, atât de mult potențial pentru a aduce mai multă aromă marinatei. Mirodeniile condimentate precum usturoiul tocat și ghimbirul sunt o modalitate rapidă și simplă de a stimula, instantaneu, aroma marinatei. Aceste plante aromatice se infuzează în iaurt și, împreună, pătrund bine carnea. Vă veți alege cu un pui suculent și cu adevărat condimentat din interior! 

Aveți nevoie doar de 15 minute pentru a vedea diferența asupra pieptului de pui, dar din moment ce acidul lactic nu are rolul de a face alimente moi și delicate precum alte ingrediente pe bază de acid, este bine să lăsați puiul în iaurt peste noapte sau cel mult 24 de ore. Încercați și observați diferența!

După ce ați terminat de marinat, pentru prepararea cărnii de pui puteți folosi oala sub presiune care va reduce mult din timpul alocat gătitului. Dacă doriți să gătiți carnea cu sos, lăsați-o la fiert 25 de minute, în oala minune. Pentru friptură, o puteți lăsa pe foc, în același vas, chiar mai puțin, în jur de 15 minute. La fel de bine puteţi prepara puiul în oala pentru fiert la aburi sau la tigaia grill. Gustos şi sănătos, nu-i aşa?


Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

vineri, 14 aprilie 2017

Detoxifiere în 3 zile după Sărbătorile Pascale

Sărbătorile Pascale pot aduce, pe lângă bucuria de a fi cu familia şi câteva zile de relaxare, momente mai puţin plăcute. Anumite preparate pe care, probabil, le-am evitat în zilele de post, ne-ar putea provoca tulburări digestive. 


Într-un articol precedent, v-am oferit unele sugestii pentru a vă proteja de astfel de suferinţe. Dacă, însă, nu aţi reuşit să urmaţi recomandările noastre, aţi putea avea în vedere o dietă de detoxifiere. Este mai simplu decât aţi crede, fiind ceva complet diferit de clasicele diete de acest fel care presupun, de multe ori, mari sacrificii.

Noi v-am pregătit un proces simplu, relaxat, care se desfăşoară pe durata a 3 zile. Fără post, fără laxative. Meniul este bazat pe ceaiuri, piureuri şi alimente naturale de-a dreptul delicioase, fără a exclude carnea din alimentaţie. Urmaţi aceste sugestii şi vă veţi regla nu doar digestia, ci şi concentraţia de zahăr din sânge şi presiunea sanguină.

Consumați alimente bogate în antioxidanţi
Timp de 3 zile, consumați alimente bogate în antioxidanţi, precum: fasole, spanac, varză creaţă, afine, cereale integrale, în general fucte şi legume viu colorate. Antioxidanţii ajută ficatul să elimine mai uşor substanţele nocive din organism. Usturoiul, ceapa şi ouăle conţin mulţi compuşi sulfurici care determină organismul să producă propriul antioxidant – glutationul. Acesta are un rol important în eliminarea metalelor grele precum mercurul şi arsenicul. Puteți curăța cu ușurință fructele și legumele folosind aceste curățătoare din inox sau ceramică, ori cuțitele extrem de ascuțite și durabile pentru profesioniști, marca Fissler sau Zwilling.

Beți multe lichide
Este foarte important să beţi între 8 şi 12 pahare de apă, suc proaspăt de legume sau ceai decofeinizat, pe zi (aproximativ 3 litri de lichide). Acest lucru va stimula circulaţia limfatică. Folosind un ceainic sau un infuzor (vi le recomandăm pe cele din inox) ,vă puteţi prepara propria licoare prin amestecarea următoarelor plante: rădăcină de păpădie, urzică galbenele, brusture și trifoi roșu. Adăugați o linguriță de ierburi uscate la o cană de apă clocotită. Lăsaţi la macerat timp de cinci minute, strecuraţi şi serviţi. Puteți alege o strecurătoare pe care să o folosiți timp îndelungat și care să nu ruginească. În acest caz, sunt recomandate, bineînțeles, cele din inox sau din silicon, dacă vreţi să economisiţi spaţiul din dulap.

Sugestie pentru prepararea ceaiului de detoxifiere:
Amestecaţi păpădia, lemnul dulce şi ghimbirul sau căutaţi, la Plafar, pliculeţe de ceai care conţin această combinaţie de plante. Lăsaţi-le la infuzat 10 – 15 minute, într-un infuzor sau ceainic acoperit. Lemnul dulce, pe lângă proprietăţile antioxidante, este de 50 de ori mai dulce decât zahărul.
Dacă vreţi să economisiţi timp sau nu aveţi răbdare să vă preparaţi amestecuri, puteţi opta pentru un amestec gata făcut din ceai alb, ceai verde şi goji, şi cu proprietăţi antioxidante.

Alegeţi mâncarea organică
Evitaţi alimentele prelucrate. Aici ne referim la tot ceea ce conține ingrediente pe care nu le cunoaşteţi sau care ştiţi că sunt dăunătoare. Feriţi-vă, pe cât posibil, de mâncarea tip fast-food, alimente prăjite, cafeină, lactate, alcool, carne roșie, zahăr și făină albă. 

Dimineaţa:
Pentru o bună digestie, înainte de micul dejun, beţi suc de lămâie. Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie într-o cană de apă fierbinte. Vă puteți folosi de o oală pentru suc din fructe sau legume, pe care îl găsiți aici, dar la fel de bine puteți utiliza un storcător pentru citrice (click aici) sau unul de dimensiuni mai mici, accesibil pentru toate buzunarele, cum sunt acestea, economice și durabile, fiind prelucrate din oțel sau oțel inoxidabil. 

Sugestie pentru masa de prânz:
O salată mică acoperită cu câteva felii de carne de pui sau somon preparate la grătar sau la cuptor.  Îmbrăcaţi-le cu suc de lămâie și puțin ulei de măsline extra virgin. Pentru acest lucru, aveți nevoie de o tigaie grill, ideal din fontă cu suprafață antiaderentă, cu interior marmorat sau ceramic. Tigăile din fontă, deși cam grele, sunt extrem de rezistente în timp și cu siguranță ați dori să le aveți în bucătărie. Pe acestea le găsiți aici.
Dacă vreţi să „ciuguliţi” ceva între mese, puteţi opta pentru fructe organice și nuci.

Mestecați
Mestecați de 10 – 12 ori, înainte de a înghiți. Când sunteți conștienți, veți avea o mai bună digestie, precum și senzația de sațietate, fără a simți nevoia de a mânca prea mult.

Practicați exerciții fizice
În timpul dietei de detoxifiere, este recomandați să practicați exerciții fizice. Foarte utile sunt alergatul sau mersul pe biciletă, în general tot ceea ce implică un efort destul de intens. Exercițiile fizice ajută la creșterea fluxului limfatic și la circulație. Prin transpirație, veți elimina mai ușor toxinele.

Periajul corpului:
Înainte de a face duș, cu o lufă sau o perie din fibre naturale, periați pielea prin mișcări circulare ferme. Evitați zona delicată a feței și a gâtului, precum și orice erupții cutanate sau inflamații. Acest lucru va contribui la buna circulație a sângelui și va ajuta la detoxifierea pielii. La final, clătiți-vă, timp de un minut, cu apă rece.

După câteva zile, urmând aceste recomandări, veţi elimina acea senzaţie de corp greu, iar dacă, timp de o lună, veţi menţine aceeaşi dietă, pe măsură ce se vor reduce greutatea, colesterolul şi nivelul de zahăr din sânge, veţi dobândi tot mai multă energie.

IMPORTANT:
Nu urmați aceste recomandări dacă:
sunteți gravidă
alăptați
sunteți în vârstă
aveți hipertensiune arterială
sunteți subponderali 
contrazic recomandările medicul dumneavoastră 

Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)


miercuri, 12 aprilie 2017

Cremă de brânză în formă de morcov - reţeta perfectă pentru un Paşte în familie

Dacă aveţi nevoie de o trataţie amuzantă de Paşte, încercaţi această reţetă de morcovi cu cremă de brânză! Cu siguranţă veţi câştiga votul pentru cea mai drăguţă şi mai gustoasă gustare!

Dacă serviţi această gustare la masa de Paşte, copiilor le va plăcea la nebunie! Nu doar arată bine, ci este şi incredibil de gustos. În plus, ai nevoie doar de vreo 10 minute pentru a combina toate ingredientele. Va fi gustarea voastră preferată de Paşte.

Ingrediente:
o cutie cremă de brânză (350 – 400 g), la temperatura camerei
3 tulpini de ceapă verde, tocată
1 lingură maioneză 
1 linguriță oțet alb
1 linguriță sos Worcestershire
½ linguriță muștar
½ linguriță sare de usturoi (Dacă nu aveţi în cămară, o puteţi prepara foarte simplu amestecând 1 parte pudră de usturoi şi 3 părţi de sare de bucătărie).
brânză Cheddar tocată fin
pătrunjel

Mod de preparare:
1. Amestecaţi toate ingredientele într-un bol. Pe o farfurie mare, formaţi, din compoziţia rezultată, un triunghi mare în formă de morcov.
2. Presăraţi pătrunjelul în partea de sus a preparatului, pentru a  contura frunzele morcovului. Acoperiţi totul cu brânză Cheddar.
3. Se poate servi cu biscuiţi sau legume tăiate (ardei, castraveţi, morcovi)


Poftă bună!

Autor: Jen Nikolaus


Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Ouă tari de Paşte, decojite cu uşurinţă

Când sărbătorile bat la uşă, parcă intrăm într-o stare de alertă. Ne pregătim să primim musafirii şi dorim să îi întâmpinăm cu preparate care mai de care mai gustoase şi mai atrăgătoare. Vrem să ne impresionăm prietenii, cunoscuţii, colegii, poate chiar şefii pe care nu îi putem mulţumi întotdeauna, la muncă. Nu am vrea să ne dezamăgim nici familia care, de obicei, are aşteptări de la noi. Pe scurt, vrem să dovedim că suntem gospodine admirabile şi ne dăm toată silinţa ca masa de Paşte să fie, cum s-ar spune, ca la carte.

Printre apertivele pe care le puneţi pe masă, ar putea fi şi ouăle fierte, pe care le puteţi pregăti într-o mulţime de combinaţii. Ce să mai vorbim de tradiţionalele ouă roşii, nelipsite de pe mesele noastre de sărbătorile pascale?

În acest articol vă vom oferi câteva sugestii despre felul în care să fierbeţi ouăle, astfel încât să fiţi siguri că vor fi tari şi uşor de curăţat. Când oul este prea moale, nu îl veţi putea servi ca aperitiv, iar dacă este prea tare, va avea un gust cauciucat sau un inel verzui în jurul lui şi un gust neplăcut.

Înainte de a pune ouăle la fiert, este recomandat ca acestea să fie la temperatura camerei, nicidecum reci, tocmai scoase de la frigider. Dacă sunt reci, există riscul să se crape, în timpul fierberii.

1. Puneţi ouăle într-un vas cu apă rece, într-un singur strat, aşa încât apa să le depăşească cu aproximativ 2 centimetri.

2. Lăsaţi vasul cu ouă la fiert, neacoperit. Pentru a fi siguri că albuşul nu se va împrăştia dacă se va sparge unul dintre ouă, adăugaţi în apă puţină sare sau 3-3 linguri de oţet de vin de 9 grade. În plus, oţetul va contribui la decojirea, cu uşurinţă, a ouălor, dacă nu vreţi să le vopsiţi.

3. Când apa începe să clocotească, daţi flacăra încet şi lăsaţi-l la fiert 10 minute.

4. Pentru a preveni decolorarea gălbenuşului, scoateţi oul din apa clocotită şi puneţi-l într-un vas, sub jetul de apă rece, timp de jumătate de minut.

5. Scoateţi oul din apa rece şi lăsaţi-l din nou la fiert în apa fierbinte, pentru încă jumătate de minut.

6. Cu o plaletă, scoateţi ouăle din apă şi lăsaţi-le sub un jet de apă rece, timp de 3 – 4 minute, pentru a se curăţa mai uşor. V-ar putea fi de ajutor să le crăpaţi puţin coaja înainte de această operaţiune, însă dacă doriţi să le vopsiţi veţi sări, evident, peste acest pas. Dacă, însă, le folosiţi ca aperitive şi le crăpaţi coaja, le puteţi lăsa chiar jumătate de oră în apă rece. 

7. Rulaţi ouăle uşor, pe masă şi curăţaţi-le începând de la capătul gros. Ele se curăţă mai uşor în apă şi, în plus, veţi putea prinde mai bine pieliţa de sub coajă, ceea ce vă va ajuta să le decojiţi mai rapid.

8. Clătiţi-le sub jetul de apă pentru a îndepărta eventualele bucăţele de coajă.

Este recomandat să introduceţi ouăle în frigider în primele 2 ore de la fierbere. Ouăle decojite rezistă la rece maxim 2 zile, iar cele nedecojite, în jur de o săptămână.

Timpi de preparare:
·         ouă foarte moi: 3 minute
·         ouă moi: 4 minute
·         ouă usor moi dar cu gălbenuş ferm: 6 minute
·         ouă uşor tari dar cu gălbenuş cremos: 10  - 12 minute
·         ouă tari: 15 minute

Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)