marți, 12 decembrie 2017

Cum să alegeţi un set de cuţite

Cei mai pricepuți dintre bucătari vă vor spune că tot ceea ce au nevoie în bucătărie este un cuțit scump şi de încredere pentru toate sarcinile pe care le au de îndeplinit. Pentru noi, restul, însă, numeroasele lucruri pe care am dori să le facem în bucătărie, precum ar fi tăiatul cărnii, felierea pâinii și tocarea legumelor ar merge mult mai repede cu lamele specializate ale cuțitelor pe care le găsim într-un set.

Dacă nu aţi avut niciodată un astfel de set, v-aţi putea simţi copleşiţi în încercarea de a sorta toate seriile, caracteristicile și combinațiile dintr-un catalog cu cuțite de bucătărie. Câte cuțite sunt necesare cu adevărat într-o bucătărie? Aveţi nevoie de un cuțit special pentru fiecare aliment? Și merită luate în considerare cuţitele cu acoperire anti-aderentă?
Pentru a vă ajuta să vă răspundeţi la aceste întrebări, ne vom opri asupra unor aspecte la care trebuie să reflectaţi atunci când sunteţi în căutarea unui set de cuţite. De asemenea, vă vom oferi şi câteva sugestii de cuţite potrivite în orice bucătărie.

Cât de mult gătiţi?
Unii se pot mulţumi cu o caserolă mare pe care să o pregătească o dată pe săptămână şi care să le ajungă  în pauzele de prânz de la locul de muncă, în timp ce alţii doresc neapărat să îşi prepare câte o masă în fiecare seară. Înainte de a vă alege un set de cuţite, întrebaţi-vă cât de mult gătiţi. Cu cât vă îndeletniciţi mai puţin cu acest lucru, cu atât este mai puţin important să aveţi o lamă care să reziste unei intense utilizări.

Ce gătiţi?
Multe seturi conţin cuţite specializate care ar putea să vă fie de folos, în funcţie de ceea ce aveţi de pregătit în bucătărie. Evaluaţi, în prealabil, dacă obişnuiţi să coaceţi multă pâine înainte de a cumpăra un set care să conţină prea multe cuţite pentru pâine. Un cuţit pentru dezosat ar putea părea grozav, dar dacă nu îl veţi folosi prea curând sau dacă preparaţi doar rareori carne, este posibil să nu vă ajute prea mult.

Aveţi probleme în curăţarea cuţitelor?
Dacă preferaţi cuţitele care se curăţă uşor, vă recomandăm să le alegeţi pe cele fabricate din inox. În plus, acestea se menţin ascuţite pentru o perioadă lungă de timp şi sunt rezistente la coroziune. Bucătarii profesionişti tind să îşi cureţe lama cuţitului de zeci de ori pe zi. Dacă le urmaţi exemplul, aveţi, într-adevăr, nevoie de cuţite uşor de curăţat.

Seturile noastre favorite de cuţite
Aveţi nevoie, în continuare, de îndrumare în alegerea celui mai bun set de cuţite? Mai departe, vă prezentăm sugestiile noastre – cele mai bune opţiuni pentru orice fel de utilizare.

 Set cutite cu lama inox si suport Fissler, 6 piese, seria Sharp Line

Setul conţine şase piese uşor de folosit şi de întreţinut şi sunt ideale pentru pasionaţii de gătit. Lama cuţitelor este foarte solidă, iar mânerul ergonomic le face extrem de practice chiar şi pentru începătorii în arta gătitului. 
 Ascutitor pentru cutite Sharp Line Fissler, maner din fibra de sticlaSetul include un cuţit de legume, un cuţit pentru roşii, un cuţit pentru şuncă, un cuţit de bucătărie, un cuţit pentru pâine şi un suport de lemn.
Marca sub care sunt fabricate semnifică faptul că, împreună cu setul de cuţite Fissler veţi primi şi garanţia calităţii.
Mai mult, setul vine însoţit de un ascuţitor pentru cuţite Sharp Line Fissler, cu mâner din fibră de sticlă, robust şi durabil. 


  Set de cutite cu lama inox KingHoff, model floral, 3 piese
Există anumite caracteristici care fac din setul de cuţite de la KingHoff cadoul perfect pentru un cuplu sau un student care tocmai se iniţiază în arta gătitului. În plus, acesta este ambalat într-o cutie pretabilă pentru cadouri. 
Fiecare lamă se remarcă printr-un înveliş anti-aderent cu model floral colorat care face cuţitele uşor de curăţat. Rezistenţa la rugină şi mânerele anti-alunecare cu acoperire siliconată le fac perfecte atât pentru începătorii care nu sunt încă pregătiţi să tranşeze un porc întreg, cât şi pentru avansaţi, acestea fiind foarte rezistente datorită lamelor din inox cu o durabilitate deosebită.
Setul include cuţitul bucătarului, un cuţit pentru feliat şi un cuţit pentru legume şi fructe.

 Set de cutite cu lama inox si suport acrilic KingHoff Platinum, 8 piese

Pentru maeştrii bucătari care au nevoie, în bucătărie, de întregul arsenal de cuţite, setul de cuţite KingHoff Platinum este alegerea ideală. Cutitele sunt fabricate din oţel inoxidabil de calitate superioară şi au o durabilitate deosebită datorită formei şi materialului. Negrul se potriveşte oricărui interior, iar aspectul  modern şi atrăgător face din acest set cadoul potrivit în orice bucătărie.
Cuţitele de la KingHoff sunt destinate preparării unor mese straşnice: cuţitul bucătarului, un cuţit pentru pâine, un cuţit pentru dezosat, un cuţit universal şi un cuţit pentru decojit. La toate acestea se adaugă o foarfecă şi un masat pentru ascuţit.

 Set de cutite cu lama inox si suport din lemn KingHoff, 6 piese

Bucătăria voastră este pregătită pentru un upgrade? Atunci, în mod categoric, ar trebui să aveţi în vedere setul de cuţite de la KingHoff fabricate în întregime din inox. Aceste minunate piese din material de calitate superioară sunt destinate profesioniştilor şi sunt prevăzute cu lame extrem de solide care au nevoie doar rareori de ascuţire. În plus, cuţitele au un aspect estetic datorită finisajului strălucitor şi sunt însoţite de un suport de lemn atrăgător şi practic.
Setul conţine: cutitul bucătarului, un cuţit pentru pâine, un cuţit pentru dezosat, un cuţit universal şi un cuţit pentru legume.

 Set de cutite pentru branza Esmeyer, 5 piese, seria Louise
  Set masuratori din plastic Excellent Houseware, 4 pieseFie că sunteţi gazdele unei petreceri cu brânză şi vin, fie că serviţi o masă tradiţională cu brânză, setul de cuţite de la Esmeyer vă oferă asistenţă specializată şi o servire ireproşabilă. Cuţitele sunt fabricate din inox de calitate cu acoperire anti-aderentă. Setul poate fi şi un cadou minunat pentru iubitorii de brânză. În plus, vine împreună cu un set de măsurători din plastic din patru piese de diferite dimensiuni.
Setul conţine: un cuţit pentru brânză tare, un cuţit pentru brânză moale, un cuţit pentru parmezan, o furculiţă pentru brânză şi un tocător din plastic.

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

joi, 7 decembrie 2017

Reţetă de sarmale din Croaţia la oala din inox Karl Kruger

Sărbătorile, la români, vin cu multă voie-bună, dar şi cu mese îmbelşugate, iar mâncarea tradiţională
este atât de gustoasă, încât cu greu putem rezista tentaţiei. Cu toate acestea, în acest an, poate ar fi bine să încercăm reţete noi. Propunerea noastră, pentru aceste sărbători, este o delicioasă reţetă de sarmale, aşa cum sunt preparate nu la români, ci în Croaţia.

Timp de preparare:  4 ore
Porţii: 15

INGREDENTE:
  • 1500 g varză murată (căpăţână)
  • 500 g carne de viţel
  • 500 g carne de porc
  • 200 g bacon
  • 2 ouă
  • 500 g sare
  • 10 g piper negru măcinat
  • 150 g ceapă
  • 125 g orez
  • 300 g varză murată (tocată)
  • 500 g coaste de porc (afumate și uscate)
  • 300 g bacon (uscat, afumat)
  • 5 g untură
  • 3 g făină
  • 2 g boia de ardei

MOD DE PREPARARE:
Luați întreaga căpăţână de varză și îndepărtați frunzele, având grijă să nu le distrugeți. Din 1500 de grame ar trebui să preparaţi aproximativ 20 – 25 de sarmale. Tăiați, triunghiular, partea groasă din zona inferioară a fiecărei frunze.
Amestecaţi carnea de vită cu cea de porc și cu baconul. Adăugați două ouă și ceapa tocată mărunt.
 Oala din inox Karl Kruger, capacitate 20 litri, diametru 32 cm, inductie, capac
Preparaţi  orezul pe jumătate şi adăugaţi-l în carne. Apoi adăugați sare şi piper și amestecați bine.
Puneți carnea în frunzele de varză și faceți pacheţele mici, asigurându-vă că închideți capetele fiecărei frunze, prin apăsare. 
Luaţi oala de inox de la Karl Kruger și începeți să puneți sarmalele. Ţineţi cont de faptul că aveţi nevoie de o oală mare. Noi vă recomandăm această oală deoarece are baza încapsulată pentru conservarea energiei, mânere care nu se încălzesc şi capac cu orificiu pentru aerisire. În plus, se poate folosi pe toate sursele de gătit, inclusiv pe plitele cu inducţie. 

În partea de josa oalei, puneţi bucăţile de bacon afumate, apoi un strat de sarmale şi încă un strat de bacon sau de coaste de porc. De asemenea, adăugați, între straturi, felii de varză murată. După ce puneți toate sarmalele și baconul, coastele și varza tăiată, turnaţi, în oală, 500 de mililitri de saramură (acest lucru este opțional, dar este de preferat dacă vă place varza acră).
Lăsaţi la gătit aproximativ o oră, la foc mic. Luați o tigaie mică, topiți untura și prăjiți făina până se rumeneşte, adăugați boia și apă rece și faceți o cremă ("ajmbren"). Adăugați această compoziţie în oala cu sarmale și lăsaţi la foc între două și trei ore.
Înainte de a vă lăsa dominaţi de poftă, este bine să ştiţi că sarmalele sunt mai gustoase a doua zi. Puteţi mânca o săptămână întreagă din sarmalele pe care le-aţi gătit sau le puteţi păstra la congelator.
Drept garnitură, croaţii prepară cartofi în untură şi ceapă, mâncare pe care o numesc ”restani krumpir".


Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Preparate de Crăciun din 20 de ţări de pe glob

Pentru majoritatea românilor, masa de Crăciun este pregătită potrivit tradiţiei şi presupune o muncă îndelungată. Acest lucru înseamnă ciorbă cu afumătură, sarmale cu mămăligă, răcituri şi friptură la tavă.
Dar cum se sărbătoreşte Crăciunul în alte ţări de pe glob? În acest articol vă prezentăm 20 de feluri de mâncare din Europa, Rusia, Africa şi alte ţări. Pentru voi, unele dintre preparate ar putea părea un sacrilegiu. De exemplu, în Spania se servesc ouă fierte şi supă cu mentă, însă toate sunt mâncăruri tradiţionale care prezintă importanţă pentru ei. Iar dacă doriţi ceva nou anul acesta, unele mâncăruri ar putea să deveni, de ce nu, o sursă de inspiraţie.

Finlanda 
În imaginea de mai jos, vă prezentăm o masă de Crăciun din Finlanda unde, un meniu obişnuit include, caserole de morcovi şi cartofi, salată Rosolli (sfeclă tăiată cubuleţe, morcovi, măr şi cartof, amestecate cu smântână), somon cu mărar şi o salată verde.


Anglia
Ne continuăm turul culinar în Anglia, unde aranjamentul culinar de mai jos presupune felii de carne de curcan, cârnaţi înfăşuraţi în bacon, morcovi, verdeaţă, sos de merişoare, păstârnac prăjit şi cartofi.


Australia
Crăciunul, în Australia, coincide cu cea mai călduroasă perioadă a anului, aşa că un grătar e la ordinea zilei. Acesta include friptură, cârnaţi, creveţi şi frigărui de pui, cartof dulce şi salată.


Rusia
Cea mai importantă sărbătoare în Rusia nu este Crăciunul, ci Anul Nou. În acea zi, ruşii se înfruptă din carne de porc cu paste, brânză, roşii, salată şi cârnaţi.


Spania
Pentru început, se serveşte o supă ciudată cu tăiţei şi ouă fierte, năut şi mentă. Apoi, un aranjament cu şuncă, Salchichón (un fel de cârnat afumat specific), manchego (un soi de brânză de oaie) şi creveţi. Aceste bucate sunt urmate de un muşchi de viţel marinat în suc de portocale care se serveşte cu rulouri de brânză mucegăită.


Filipine
Pui prăjit servit cu salată de cartofi, salată verde şi biscuiţi de orez, urmate, de obicei, de porc prăjit şi pancit malabon, un fel de mâncare preparat din tăiţei aromaţi cu seminţe de annatto şi preparat cu ouă, creveţi şi porc prăjit cu crustă.


Franţa
După brânză şi carne rece, urmează raţă cu jeleu sărat şi rulouri de varză umplute cu carne de porc tocată.


Ghana
În această regiune, masa festivă presupune grămăjoare de orez în supă cu nuci de palmier.


Estonia
Piept de raţă cu piure de cartofi, drept completare la o farfurie cu fructe de mare servite cu pâine din făină integrală, unt, maioneză de casă şi oţet de ceapă.


Statele Unite ale Americii
De Ziua Recunoştinţei, curcanul este principalul fel de mâncare. De Crăciun, americanii servesc somon cu piure de cartofi şi legume, după care urmează trei tipuri de plăcinte, pentru desert: cu mere, cu cireşe şi nuci pecan, toate combinate cu frişcă proaspătă.


Muntenegru
Aici avem găluşte varenyky, varză acră, peşte alb murat cu ceapă şi ciuperci murate, urmate de kutia – grâu gătit combinat cu miere, seminţe de mac, stafide şi nuci tocate.


Armenia
În această zonă, o legumă foarte apreciată de sărbători este dovleacul, denumit ghapama. Acesta este combinat, de obicei, cu curcan, orez, stafide şi miere.


Brazilia
Mâncarea tradiţională specifică acestei ţări poartă denumirea de Chester – un fel de carne de pasăre care arată precum o găină supradimensionată care se serveşte cu pacheţele prăjite de foietaj crocant umplute cu brânză topită, în prealabil.


Serbia
Pâinea preparată în casă este cel mai tradiţional aliment. Alăturat, se serveşte peşte, fasole coaptă şi ceapă.


Latvia
Diferite tipuri de legume murate, împreună cu carne afumată, cartofi, sauerkraut (un fel de varză murată) şi boabe de mazăre.


Argentina
În imaginea de mai jos, vă prezentăm un fel de mâncare rece denumit vitel toné, preparat din felii de carne de viţel cu sos de ton cremos; alături, puteţi vedea pui umplut cu şuncă, brânză şi ouă, o salată de cartofi cu morcovi, mazăre cu maioneză şi empanadas (plăcinte mici umplute cu carne şi aromate cu ceapă şi condimente).


Macedonia
Potrivit calendarului macedonian, ajunul Crăciunului se sărbătoreşte pe 6 ianuarie. Mâncarea tradiţională se compune din fasole, plăcintă de praz, castane fierte şi pâine.


Ucraina
Varenyky, un anumit tip de găluşte, este servit cu sos de ciuperci sau cu smântână. În mod tradiţional, pe masă trebuie să fie 12 feluri de mâncare, o lumânare şi o crenguţă din bradul de Crăciun. Totuşi, Marea Foamete din perioada 1932 – 1933 a produs schimbarea acestei tradiţii.


Croaţia
Pui prăjit servit cu cartofi copţi, ceapă şi morcovi, precum şi sarmale.


Mexic
În ajunul Crăciunului, se serveşte carne de curcan şi o supă mexicană specială denumită menudo, o băutură fierbinte (champurrado) iar ca desert, tortillas prăjite din făină, cu sos dulce deasupra. În ziua de Crăciun, se serveşte friptură de viţel cu rucola şi cartofi.



Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

joi, 30 noiembrie 2017

Cea mai gustoasă reţetă de fasole cu cârnaţi la tigaia de la Karl Kruger

Cârnaţii cu fasole se numără, după cum bine se ştie, printre mâncărurile tradiţionale româneşti. Şi nu este orice fel de mâncare, ci una cu adevărat gustoasă şi preparată, deseori, în casele românilor, chiar şi cu ocazia anumitor sărbători. Reţeta pe care v-o propunem, însă, este cu totul specială. Pe lângă fasole şi renumiţii cârnaţi, aceasta conţine şi numeroase ingrediente, care mai de care mai deosebite. În acest context, suntem tentaţi să îi dăm dreptate lui Jamie Oliver. "Deranjul de a-ţi prepara propria fasole fiartă merită în totalitate - aroma este incredibilă."

INGREDIENTE:

  • 30 ml ulei de măsline sau de rapiţă
  • 1 ceapă
  • 2 bucăţi medii de ţelină
  • Piper galben
  • 1 ardei roşu
  • 3 căţei mari de usturoi
  • 400 g chorizo
  • 400 g cârnaţi de porc
  • 2.5 g paprika dulce afumată
  • 2.5 g chimen măcinat
  • 15 g cimbru uscat
  • 125 ml vin alb
  • 2 x 400 g roșii cherry conservate sau tocate
  • 2 bucăţi de cimbru proaspăt
  • 1 cub concentrat cu gust de pui
  • 1 x 400 g fasole
  • 1 legătură arpagic (opţional)

  Tigaie adanca cu interior ceramic Karl Kruger, diametru 24 cm, seria Potsdam, inductieMOD DE PREPARARE:
1. Încălziţi uleiul de măsline sau de rapiță în tigaia adâncă cu interior ceramic de la Karl Kruger. Adăugați ceapa și gătiți ușor timp de
cinci minute. Adăugați țelina și ardeii și mai gătiți încă cinci minute.

2. Adăugați cârnații și prăjiți-i timp de cinci minute, apoi amestecați usturoiul, condimentele și cimbrul uscat și continuați să gătiți încă 1 - 2 minute sau până când aromele sunt eliberate.

3. Turnaţi vinul și utilizaţi o lingură de lemn pentru a îndepărta potenţialele resturi prinse de tigaie. Adăugaţi roșiile conservate și cimbrul proaspăt și lăsaţi să fiarbă. Fărâmiţaţi, în compoziţie, cubul concentrat cu gust de pui și amestecaţi.

4. Lăsaţi la foc timp de 40 de minute. Adăugaţi fasolea, amestecaţi și mai fierbeţi încă cinci minute. Îndepărtați fantele de cimbru, sezonați cu piper negru și serviți. Îndepărtați legăturile de cimbru, asezonați cu piper negru și serviți.
Voi ce rețete tradiționale preferați?

Pentru prepararea facilă a celor mai gustoși cârnați de casă, vă recomandăm aparatul de făcut cârnați de la Klausberg.

 Aparat de facut carnati Klausberg, inox, greutate 3 kg

Vă mai recomandăm:
Reţetă rapidă de miel la grătar

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Zece modalităţi instant de a prepara mămăliga

Fiecare sărbătoare trebuie întâmpinată cu fast şi voie-bună. Uneori, se impune prezenţa renumitelor bucate tradiționale romanești. De 1 Decembrie, fiecare gospodină doreşte să pregătească ceva deosebit pentru familie şi prieteni, iar mămăliga este, fără doar şi poate, unul dintre preparatele tradiţionale. În acest articol, vă propunem zece metode de a folosi mămăliga în prepararea unor reţete la care nici nu v-aţi fi gândit.

Oricine ştie că fasolea cu cârnaţi sau sarmalele merg de minune cu o porţie de mămăligă. Cine s-ar fi gândit, însă, că mămăliga poate fi preparată într-o mulţime de variante delicioase care pot fi aşternute, spre uimirea oaspeţilor, pe masa pregătită de sărbătoare? Iată zece specialităţi instant din mămăligă, ideale pentru oricine urmează o dietă fără gluten.

1. Chipsuri de mămăligă
Pregătiţi mămăliga aşa cum v-aţi obişnuit, apoi turnaţi-o într-o tavă de copt. Acoperiți tava și păstrați-o la frigider timp de cel mult șase ore. O opţiune potrivită ar fi să stea peste noapte. După ce scoateţi mămăliga de la frigider, tăiaţi-o în straturi de 2 centimetri grosime, după care aşezaţi bucăţile de mămăligă în tigaia grill sau prăjiți-le, într-un strat subţire de ulei. Puteţi folosi, în acest scop, tigaia grill Karl Kruger cu interior ceramic.

2. „Terci” de mălai
Fierbeţi 500 mililitri de apă şi 250 mililitri de apă cu vegeta, puţin sărată, apoi adăugaţi 260 de grame de mălai şi reduceţi flacăra. Amestecaţi până când compoziţia se îngroaşă (aproximativ zece minute), după care adăugaţi 60 de grame de parmezan ras şi puţin pătrunjel, pentru mai multă aromă. Un vas potrivit ar fi tuciul cu interior marmorat de la KingHoff, care vine împreună cu două mănuşi pentru protecţia mânerelor fierbinţi.

3. Blat de pizza din mămăligă
Pentru un blat de pizza fără gluten, preparaţi mămăliga aşa cum este indicat la punctul 2, adăugând 15 mililitri de ulei de măsline cu parmezan şi înlocuind pătrunjelul cu piper. Lăsaţi la răcit timp de cinci minute. Întindeţi mămăliga pe o hârtie de copt şi lăsaţi să se coacă timp de zece minute, până când compoziţia este fermă. Presăraţi deasupra ingredientele preferate pentru pizza, apoi coaceți încă 15-20 de minute, până când sunt gata preparate.

4. Mămăligă acoperită cu verdeaţă
În amestecul nepreparat de mămăligă, adăugaţi pătrunjelul tăiat mărunt, cimbrul și coaja de lămâie rasă. Coaceți amestecul de pe ambele părți. Puteţi prăji amestecul în ulei sau coaceți până devine auriu. Vă recomandăm tava anti-aderentă pentru copt de la KingHoff, deoarece aceasta asigură o foarte bună distribuţie a căldurii, în timpul coacerii.

5. Tartă de mălai cu legume
Pregătiți mămăliga aşa cum este indicat la punctul 2, adăugând oregano și cimbru, în loc de pătrunjel. Lăsați amestecul deoparte, pentru a se răci. Turnaţi mămăliga într-o tavă de tartă şi întindeţi-o uniform. Acoperiţi cu legume prăjite, la alegere și puţină brânză rasă, cu conţinut redus de grăsime. Lăsaţi să se coacă timp de 30 de minute sau până capătă o nuanţă maroniu-aurie.

6. Clătite de mălai
Combinați, într-un castron, 130 de grame de făină fină, o sută de grame de mămăligă, cinci grame praf de copt, 15 grame zahăr și 2,5 grame bicarbonat de sodiu. Într-un castron separat, amestecați 240 mililitri lapte, 2 ouă și 60 mililitri apă. Amestecați compoziţia lichidă cu ingredientele uscate. Preparaţi aluatul într-o tavă pulverizată cu puțin ulei. Vă recomandăm tava emailată Karl Kruger, cu strat protector. Serviți clătitele cu fructe de pădure și cu iaurt natural, cu un conținut scăzut de grăsimi.

7. Biscuiţi cu portocale şi mălai
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Stropiți o tavă de copt cu ulei. Mixaţi 75 de grame de unt cu conţinut redus de grăsime, coaja rasă de la o portocală și 43 de grame de zahăr, până la omogenizare. Adăugaţi 400 grame mălai și 70 grame de făină albă. Aşezaţi amestecul pe tavă, în sfere mici şi lăsaţi să se coacă timp de 15 minute.

8. Mămăligă pesto


Pregătiţi mămăliga aşa cum este indicat la punctul 2. Adăugaţi parmezanul, 60 mililitri sos pesto şi 64 de grame de busuioc tocat, în loc de pătrunjel. Serviți cu piept de pui la grătar și legume.



9. Bucăţele de mămăligă fără gluten
Încercaţi să încorporaţi, în mămăligă, ingrediente precum porumb, mazăre sau dovlecei (ca în reţeta nr. 2) şi pulverizaţi amestecul cu puţin ulei.

10. Sandvişuri din mălai
Tăiaţi mămăliga rece în pătrăţele de 8 x 8 centimetri și prăjiţi-le pe ambele părți, până devin maro deschis. Așezați o umplutură, la alegere, pe un pătrăţel de mămăligă şi acoperiţi cu un alt pătrăţel. Lăsaţi să se coacă timp de 7 - 8 minute.

Pe lângă faptul că este una dintre cele mai apreciate preparate tradiţionale, mămăliga conţine beta-caroten și foarte puține calorii. Dacă o sută de grame de pâine conţine două sute de calorii, aceeaşi cantitate de mămăligă are doar o sută de calorii. Vitamina A este un antioxidant natural care se află în porumb, extrem de important pentru buna funcționare a organismului, precum și pentru un metabolism rapid şi care contribuie la o pierdere mai rapidă în greutate.
130 de grame de mămăligă conține aproximativ 145 de calorii, 1 gram de grăsime, 3 grame de proteine, 3 grame de fibre și nu conţine colesterol.

Voi cu ce preparate tradiţionale serviţi mămăliga?

Pentru prepararea celor mai gustoase feluri de mămăligă, vă recomandăm produsele:


Tigaie grill din aluminiu cu interior antiaderent Fissler, diametru 27 cm, seria Thermovision Plus

 Tigaie grill din aluminiu cu interior antiaderent Fissler, diametru 27 cm, seria Thermovision Plus

Tigaie grill cu interior ceramic Karl Kruger, diametru 28 cm, seria Potsdam, inducţie

 Tigaie grill cu interior ceramic Karl Kruger, diametru 28 cm, seria Potsdam, inductie

Tavă emailată Karl Kruger, lungime 26 cm, seria Sylt

 Tava emailata Karl Kruger, lungime 26 cm, seria Sylt

Tavă pentru copt KingHoff, oţel carbon, capac plastic cu mânere

 Tava pentru copt KingHoff, otel carbon, capac plastic cu manere

Tuci cu interior marmorat KingHoff, capacitate 6.1 litri, diametru 24 cm, capac sticlă

 Tuci cu interior marmorat KingHoff, capacitate 6.1 litri, diametru 24 cm, capac sticla

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)