joi, 8 februarie 2018

Prăjiturele cu ciocolată în formă de inimă la cratiţa Karl Kruger, seria Potsdam

Cine nu iubeşte Sfântul Valentin? Flori, ciocolată, bomboane în formă de inimă, felicitări drăguţe.  Deşi, în general, este o sărbătoare romantică, poate fi petrecută la fel de bine şi împreună cu copiii. Atât adulţii, cât şi cei mici, adoră dulciurile. Cu riscul de a vă acoperi toată bucătăria cu glazură roz şi bombonele, efortul vă va fi răsplătit cu multe zâmbete şi aprecieri.
Prăjiturelele cu ciocolată sunt uşor de preparat deoarece nu aveţi nevoie decât de o tigaie. Savuraţi-le împreună cu familia, prietenii sau cu admiratorul secret. Sunt perfecte pentru Sfântul Valentin!

Timp de preparare: 20 minute
Nivel de dificultate: uşor
Porţii: 24

INGREDIENTE

Pentru prăjituri:
  • 130 g făină
  • 115 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2.5 g sare
  • 113 g unt, la temperatura camerei
  • 110 g zahăr brun
  • 100 g zahăr granulat
  • 1 ou mare
  • 10 ml esenţă de vanilie
Pentru glazură:
  • 113 g unt, la temperatura camerei
  • 250 g zahăr pudră
  • 30 – 45 g smântână sau lapte
  • 5 ml esenţă de vanilie
  • 1 picătură colorant
  • Bombonele, pentru decorare

MOD DE PREPARARE:
 Cratita cu interior ceramic Karl Kruger, diametru 28 cm, seria Potsdam, inductie

1. Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeți cratiţa Karl Kruger cu interior ceramic, seria Potsdam și lăsați-o deoparte.

2. Într-un castron mediu, amestecați 200 de grame de făină, cacao, praful de copt și sarea. Lăsaţi deoparte.

3. Cu ajutorul unui mixer, amestecaţi untul şi zahărul timp de trei minute. Adăugaţi oul şi esenţa de vanilie. Amestecaţi bine până se omogenizează. Încorporaţi, treptat, ingredientele uscate. Aluatul ar trebui să devină gros şi dens, având consistenţa unui aluat de prăjituri. Dacă aluatul este prea umed, adăugaţi, suplimentar, 32 de grame de făină.

4. Îndesaţi aluatul în cratiţa Karl Kruger. Coaceți timp de 12 minute sau până când este gata. Scoateți din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.

5. În timp ce se răceşte, preparaţi glazura. Folosind un mixer, bateţi untul la viteză medie aproximativ două minute, până când devine cremos. Cu mixerul la viteză mică adăugați puţin câte puţin, zahărul, smântâna sau laptele și esenţa de vanilie. Creșteți viteza şi amestecaţi timp de trei minute. Dacă glazura este prea subţire, adăugați cel mult 64 de grame de zahăr pudră sau 15 grame de smântână sau de lapte. Adăugaţi o picătură de colorant alimentar roșu și amestecaţi până când compoziţia devine omogenă. Dacă doriți o culoare mai închisă, puteți adăuga mai mult colorant.

6. Tăiați prăjiturile răcite cu ustensila în formă de inimă. Cu ajutorul unui cuţit sau al unui tub de decorat, acoperiţi inimioarele cu glazură. Decorați cu bombonele.

Notă: 
Folosiţi resturile de la prăjituri pentru o gustare. Merg de minune deasupra unei îngheţate sau într-un milkshake. Păstraţi prăjiturelele glazurate la frigider într-un recipient etanş cel mult două zile.

Care este reţeta voastră preferată de Sfântul Valentin?


Vă recomandăm: 

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Gătiţi cu suflet de Sfântul Valentin

Nu ştiţi ce surpriză să îi pregătiţi de Sfântul Valentin? Atunci luaţi-vă inima şi puneţi-o pe o farfurie sau în sufertaşul cu masa de prânz. Trataţiile în formă de inimă pe care vi le-am pregătit în acest articol îi vor impresiona nu doar pe adulţi, ci şi pe copii. Deci, ce mai aşteptaţi? Hrăniţi-i aşa cum se cuvine, satisfaceţi toate gusturile şi lăsaţi dulciurile în formă de inimă să dezvăluie felul în care vă simţiţi în acest an, de Sfântul Valentin. PreGĂTIŢI-vă drumul către inima celuilalt!

În loc să vă îngrămădiţi într-un restaurant aglomerat şi zgomotos, poate este mai bine să vă dovediţi aptitudinile în bucătărie. Efortul vostru va fi, cu siguranţă, apreciat. 

1. Negrese scufundate în ciocolată
Dacă vă întrebaţi ce este atât de atrăgător la negrese (e vorba, desigur, de prăjituri), răspunsul este: aproape orice. Dar dacă luăm o negresă şi o scunfundăm în ciocolată topită de culoare roşie şi albă, după care îi dăm o formă de inimă, cu siguranţă o scoatem din anonimat. 
Vizualizaţi reţeta aici

2. Clătite în formă de inimă
Începeţi ziua cu un zâmbet în timp ce preparaţi un mic dejun pe care familia voastră îl va adora pur şi simplu. Turnaţi aluatul de clătite într-o formă de inimă, direct pe tavă şi, cu ajutorul unei lame de cuţit, uniformizaţi-l, conferindu-i o formă perfectă. Drept bonus, adăugaţi, alături, şi ceva de culoare roşie precum fructe de pădure sau căpşuni conservate.

3. Ouă în formă de inimă
Aveţi o formă de silicon pentru ochiuri? Ungeţi-o cu puţin ulei şi puneţi un ou în interiorul ei. Rezultatul va fi un mic dejun savuros pentru cei dragi. Luaţi o ustensilă în formă de inimă pentru prăjituri, aşezaţi-o în mijlocul unei felii de pâine şi tăiaţi-o, apoi prăjiţi un ou deasupra, pentru a obţine ceva cu totul special.

4. Un sandwich pe care îl vor adora
Nu sunteţi adepţii dulciurilor când vine vorba de copii? Pur și simplu utilizați o ustensilă pentru prăjituri în formă de inimă, presaţi-o cu încredere peste sandwich şi veţi obţine un preparat încântător pe care să îl strecuraţi în cutia de alimente a copiilor.

5. Nu uitaţi de fructe!
Folosiţi o ustensilă în formă de inimă pentru a transforma fructele obişnuite într-o trataţie deosebită de Ziua Îndrăgostiţilor! Acest lucru funcţionează bine pe fructe mai mari pe care le puteţi tăia plat precum pepenele verde au galben. Mai mult, puteţi transforma căpşunile în inimioare doar din câteva tăieturi deştepte. Click aici pentru a vedea cum se face acest lucru. 

6. Tort în formă de inimă, fără o tigaie specială
Nu aveţi accesorii de copt în formă de inimă? Nicio problemă. Cu formele de copt obişnuite, rotunde sau pătrate, puteţi prepara un minunat tort în formă de inimă. Îl puteţi face chiar mai special dacă scrieţi, deasupra, câteva cuvinte venite din suflet. 
Accesaţi reţeta aici

7. Supă cu pâine prăjită în formă de inimă
Nu tuturor le plac dulciurile. Totuşi, le puteţi arăta cât de mult îi iubiţi dacă tăiaţi, în formă de inimă, câteva bucăţi de pâine prăjită pe care să le lăsaţi, apoi, să plutească, într-un castron de supă caldă.

8. Plăcintuţe în formă de inimă
Dacă umpleţi câteva plăcintuţe cu dulceaţă de zmeură sau cu cireşe conervate, veţi face o declarație de dragoste îndrăzneață și delicioasă. Partea cea mai bună este că sunt uşor de preparat şi sunt foarte versatile. Le mai puteţi umple cu orice fel de fructe roşii, nuci şi ciocolată sau chiar umpluturi mai savuroase, pentru a fi pe gustul perechii voastre. În plus, aceste plăcintuţe pot fi chiar mai uşor de făcut dacă utilizaţi aluatul cumpărat din magazin. 
Vizualizaţi reţeta pe youtube

9. Fursecuri dietetice subţiri în formă de inimă
Perechea voastră încearcă să piardă în greutate? Pregătiţi-i o trataţie care să nu îi dea peste cap dieta cu nişte fursecuri dietetice subţiri în formă de inimă, mai sărace în grăsimi şi în calorii decât prăjiturile obişnuite, dar care pot avea un gust la fel de decadent. Atât de  multă grijă din partea voastră!
Accesaţi reţeta aici

10. Pizza în formă de inimă
Vă place să preparaţi pizza de la zero? Turnaţi pur şi simplu aluatul într-un accesoriu în formă de inimă, în loc să folosiţi o formă obișnuită, rotundă sau dreptunghiulară. Sosul roşu de tomate îi va da un plus de atractivitate.

11. Bomboane de ciocolată albă de Ziua Îndrăgostiților
Aceste mici trataţii cu ciocolată albă pot părea complicate, dar sunt foarte ușor de realizat datorită tăvilor mici de silicon în formă de inimă. Nu vă îngrijoraţi! Cei dragi nu vă vor iubi mai puţin pentru că le-ați pregătit un desert fără bătăi de cap. În plus, este micul nostru secret. 
Vedeţi reţeta aici

12. Lasagna în formă de inimă
Oferiţi iubitului sau iubitei o Zi a Îndrăgostiţilor cu multă brânză, pregătindu-i o lasagna în formă de inimă. Dat fiind că este o reţetă care presupune ceva muncă şi probabil nu aveţi chef să petreceţi timpul în bucătărie de Sfântul Valentin, o puteţi găti cu câteva zile înainte şi păstra la congelator. Vedeţi aici reţeta Jamilei. 

13. Decoraţi 
  • De Sfântul Valentin, faceţi  în aşa fel încât să plouă cu inimioare! Acoperiţi prăjiturile în formă de inimă cu bomboane mici colorate în roz și roșu. 
  • Utilizați glazura decorativă de culoare roșie, albă și roz pentru a crea, pe prăjituri și biscuiți, inimi şerpuite, ondulaţii sau alte forme.
  • Zmeura, căpșunile și cireșele sunt nişte fructe minunate pentru Ziua Îndrăgostiților. Au culoarea corectă, dimensiunea potrivită și, având în vedere că sunt atât de greu de găsit în miezul iernii, sunt un lux.
Cu puţină imaginaţie, puteţi prepara orice vă trece prin cap: torturi frumos ambalate şi prăjituri cu panglică albă sau roz, deserturi învelite în folie colorată de plastic, prăjituri şi bomboane de casă în cutii festive.
Scopul este de a face această zi dulce şi specială. Arătaţi-le celor dragi că îi iubiţi și sărbătoriţi Ziua Îndrăgostiților într-un mare stil, cu suflet!

Pentru pregătirea unor preparate deosebite de Sfântul Valentin, vă recomandăm următoarele produse:

Set prăjituri Klausberg, material teflon

 Set prajituri Klausberg, material teflon

 Formă din silicon pentru cuburi de gheaţă sau ciocolată KingHoff, 10 inimioare

  Forma din silicon pentru cuburi de gheata sau ciocolata KingHoff, 10 inimioare

Formă din silicon pentru ochiuri KingHoff, formă inimă

 Forma din silicon pentru ochiuri KingHoff, forma inima

Set tăvi rotunde pentru copt KingHoff, oţel carbon, 24, 26 şi 28 cm

 Set tavi rotunde pentru copt KingHoff, otel carbon, 24, 26 si 28 cm

 Set 3 tăvi Klausberg, material teflon, tavă cozonac, tavă tort, tavă friptură

  Set 3 tavi Klausberg, material teflon, tava cozonac, tava tort, tava friptura

Set de 3 tăvi pentru copt KingHoff, oţel carbon, 31, 34 şi 37 cm

 Set de 3 tavi pentru copt KingHoff, otel carbon, 31, 34 si 37 cm

  Tavă rotundă pentru tort KingHoff, diametru 24 cm

   Tava rotunda pentru tort KingHoff, diametru 24 cm

Tavă cu forme pentru brioşe Klausberg, material teflon

 ava cu forme pentru briose Klausberg, material teflon

Tavă emailată Karl Kruger, lungime 40 cm, seria Sylt

 Tava emailata Karl Kruger, lungime 40 cm, seria Sylt

 Tavă pentru copt KingHoff, oţel carbon, capac plastic cu mânere

  Tava pentru copt KingHoff, otel carbon, capac plastic cu manere

 Tavă din inox pentru lasagna KingHoff, lungime 40 cm

  Tava din inox pentru lasagna KingHoff, lungime 40 cm
Care sunt trataţiile voastre preferate de Sfântul Valentin?

Vă recomandăm:
Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

marți, 6 februarie 2018

Ghidul celor mai bune oale de gătit

Aţi decis să cumpăraţi mâncare organică dar încă nu aveţi în bucătărie cele mai sănătoase oale de gătit? Pentru siguranţa voastră şi a familiei, este important să optaţi pentru materiale ecologice, lipsite de toxicitate. Acest articol spulberă misterul. Vă recomandăm cele mai potrivite oale de care aveţi nevoie în bucătărie.



Fiecare bucătar ştie că o oală de calitate este esenţială în procesul de gătire. Dacă aveţi oala potrivită pentru felul de mâncare potrivit, nu veţi întâmpina niciun fel de problemă. Atunci când aveţi cele mai bune oale la îndemână, nu mai trebuie să vă faceţi griji cu privire la proporţii, la alimentele care se lipesc de oală, la distribuţia căldurii sau la schimbarea oalelor după executarea unor sarcini simple ca rumenirea cărnii.
În plus, odată cu trecerea timpului, oalele se uzează. Nimănui nu-i place să recunoască acest lucru, dar poate că este timpul să înlocuiţi oalele pe care le-ați moștenit de la bunica. Probabil că au împlinit deja 80 de ani și au avut zile mai bune cândva. Asigurați-vă că vă cântăriţi cu atenție alegerile înainte de a cumpăra. Vreţi să aveţi siguranţa că achiziționați ceva care să corespundă felurilor de mâncare pe care le gătiți de obicei.

Înainte de a alege oalele de gătit
Când cumpărați oale, ori de câte ori este posibil, alegeți articole fabricate din materiale sigure, non-toxice, cum ar fi fontă, oțel inoxidabil, oțel carbon, ceramică, piatră sau email. Nu este uşor să alegi şi să cumperi cele mai bune şi mai sănătoase oale de gătit. Vă ghidaţi după preţ? Alegeţi un aspect profesional? Vă selectaţi cele mai populare branduri? Sau poate niciunul dintre criteriile de mai sus. Poate ceea ce vă doriţi este oala care vi se potriveşte cel mai bine. În acest sens vă putem îndruma.

În primul rând, trebuie să înţelegeţi că fiecare material funcţionează diferit. Unele oale conduc căldura mai bine decât altele. Unele metale reacţionează cu alimentele acide, aşa încât nu le puteţi folosi pentru a găti un sos de roşii, de exemplu. Alte oale sunt foarte durabile şi uşor de întreţinut.

Majoritatea nu înțeleg importanţa  designului și nici motivele pentru care unele materiale de gătit sunt mai bune decât altele. Având în vedere acest lucru, să aruncăm o privire asupra fiecărui tip de oale, precum și a avantajelor pe care le prezintă:

Oalele din oţel inoxidabil
  Oala inox Fissler, diametru 20 cm, capac sticla, inductie, Seria ParisOţelul inoxidabil este cel mai comun tip de material când este vorba de vasele de gătit. Oale fabricate din inox veți găsi, probabil, în majoritatea gospodăriilor. Sunt non-reactive, ceea ce înseamnă că le puteţi folosi pentru prepararea oricărui timp de mâncare. Sunt destul de grele, durabile, pot fi curăţate în maşina de spălat vase, iar modelele de bază sunt foarte accesibile ca preţ. Oalele din inox îşi păstrează aspectul strălucitor pentru mai mult timp şi sunt rezistente la deformări.

Oțelul inoxidabil este un aliaj de metale, inclusiv oțel, carbon și crom. Motivul pentru care acest material se numește "inoxidabil" se datorează capacității sale de a rezista la coroziune. Oțelul inoxidabil este o alegere excelentă când suntem în căutarea unei oale de calitate însă, datorită incapacităţii sale de a distribui bine căldura, este important să alegeţi vase cu miez de aluminiu sau cupru, de o calitate mai bună. Poate că au un preţ ceva mai mare, este o investiţie pentru toată viaţa. Fără acel miez de aluminiu, veţi obţine, pe suprafața de gătit, aşa-numitele puncte fierbinţi, iar alimentele vor fi gătite neuniform.

Oalele din oţel carbon emailat
 Oala emailata din otel carbon KingHoff, capacitate 6 litri, diametru 24 cm, inductie, capacOalele din oțel carbon sunt adesea comparate cu fonta. În timp ce aceste două materiale sunt foarte asemănătoare, oțelul carbon conține, de fapt, mai puțin carbon și mai mult fier. Oțelul carbon este alcătuit din aproximativ 99% fier şi până la 1% carbon, în timp ce fonta conține, în mod normal, 2 până la 3% carbon şi 97% până la 98% fier.

Oțelul carbon este, asemeni fontei, foarte durabil; de fapt, este mai puțin fragil decât fonta, deci riscul unei oale din oţel carbon de a se sparge atunci când cade este mai mic. Mulţi dintre cei care folosesc oalele din fontă consideră că greutatea lor este un schimb echitabil pentru un astfel de produs. Ceea ce nu ştiu ei este că oalele din oţel carbon pot cântări aproximativ două treimi din greutatea uneia din fontă, fără a-şi sacrifica longevitatea.

Atât oţelul carbon, cât şi fonta au aproximativ aceeași densitate, dar oalele din oțel carbon sunt, de obicei, mai subțiri. Totuși, aveți grijă sa nu cumpărați un produs prea subțire şi prea ieftin. 

Dacă adăugăm şi un strat emailat la oalele din oţel carbon, obţinem o variantă anti-aderentă şi durabilă, la un preţ mai mult decât convenabil. Stratul emailat conferă oalelor din oţel carbon o suprafaţă fină şi anti-aderentă. Stratul emailat este fabricat din argilă naturală coaptă și glazurată, astfel încât să fie foarte tare și durabilă. Oalele acoperite cu email sunt supuse la zgârieturi sau ciobiri, drept pentru care este recomandat să evitaţi ustensilele de metal atunci când gătiţi şi să le folosiţi, în schimb, pe cele din lemn sau plastic.

Oalele din fontă
 Roaster din fonta emailata KingHoff, capacitate 3.9 litri, diametru 28 cm, capac fonta, manere fonta, inductie
De sute de ani, fonta este folosită la fabricarea oalelor de gătit. Cei care folosesc oalele din fontă absolută garantează pentru capacitatea lor excepțională. Cu toate acestea, nu sunt un produs ușor de întreținut. Este nevoie de un mic efort pentru a le menține funcționale. 
Fonta este un material extrem de durabil și nu este ceva neobișnuit să găsim vase din fontă care au fost transmise peste generații.

Avantajele oalelor din fontă:
  • Sunt relativ ieftine
  • Sunt extrem de durabile
  • Retenţie bună a căldurii

Oalele din fontă sunt anti-aderente atunci când sunt întreţinute în mod adecvat, conferă fier alimentelor (un beneficiu pentru unii) şi sunt ideale pentru fierbere îndelungată la foc mic, precum şi pentru rumenire.

Ce ar trebui să aveţi în vedere la cumpărarea unei oale?
Există anumite lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă alegeți oalele de gătit. Acestea includ:

1. Conductivitatea căldurii 
Unele metale sunt mai bune conductoare de căldură decât altele. De exemplu, cuprul şi aluminiul sunt conductoare de căldură deosebit de bune spre deosebire de oțelul inoxidabil. Cu alte cuvinte, cu cât conductivitatea căldurii este mai bună, cu atât mâncarea va fi gătită mai uniform. Acest lucru mai înseamnă, de asemenea, că atunci când daţi căldura mai tare sau mai încet, oalele din cupru sau aluminiu vor reacționa mult mai rapid la schimbarea de temperatură decât vasele din oțel inoxidabil.

2. Prețul
Suma pe care o plătiți pentru oalele voastre de gătit va fi, cel mai probabil, un factor determinant în ceea ce veți ajunge să cumpăraţi. Regula de bază cu astfel de vase este să le achiziţionaţi pe cele mai bune pe care vi le puteți permite.

3. Durabilitatea
Unele tipuri de oale îşi vor păstra aspectul estetic și vor rezista mai mult decât altele. Oțelul inoxidabil este considerat unul dintre cele mai calitative din acest punct de vedere.

4. Reactivitatea
Unele metale reacționează cu anumite alimente. Aluminiul, de exemplu, are tendința de a reacționa cu roșiile și alte feluri de mâncăruri acide. Acest lucru înseamnă că alimentele pot absorbi o parte din metal, deci aveți grijă cum vă alegeţi oalele de gătit și asigurați-vă că sunteți conștienţi de reactivitatea fiecărui produs.

5. Întreținerea
Dacă nu doriţi neapărat ca oalele să strălucească în fiecare noapte doar pentru a-şi păstra aspectul atrăgător, trebuie să luați în considerare cel puţin un minim de efort necesar pentru a le păstra în formă. Oalele din cupru și fontă, în general, necesită puţină muncă pentru a-şi menţine aspectul original, în timp ce oțelul inoxidabil este, în mod normal, ceva mai ușor de tratat.

Decizia finală
Indiferent că doriți să cumpăraţi oale din oțel inoxidabil, fontă, cupru sau aluminiu este într-adevăr o decizie personală bazată pe timpul petrecut în bucătărie, expertiza și bugetul vostru.

Dacă aveţi în vedere flexibilitatea, utilitatea și prețul, oalele din oțel inoxidabil ar fi în capul listei. Luați în considerare avantajele. Un mare dezavantaj al acestui material constă în dificultatea de conductibilitate a căldurii, iar dacă vreţi să aveţi parte de alimente gătite uniform, atunci acesta este un aspect important.

Soluția la aceasta problemă sunt oalele alcătuite din mai multe straturi de metale diferite. Deci, atunci când faceți cumpărături, căutați oale din oțel inoxidabil cu un strat de cupru sau de aluminiu încastrat în bază. Vasele din oțel inoxidabil cu bază de cupru sunt, în general, mai scumpe decât vasele de gătit cu o bază de aluminiu, dar au avantajul unei conductibilități mai bune a căldurii.

Nu vă grăbiţi atunci când vă alegeţi oalele de gătit. Cumpăraţi cel mai bun produs pe care vi-l puteţi permite și urmaţi instrucțiunile producătorului! Veţi fi răsplătiţi cu ani de folosinţă și cu o experiență plăcută de gătit.

Cele mai bune oale de gătit:

Oală inox Fissler, diametru 24 cm, capac sticlă, inducţie, Seria Paris

Oala inox Fissler, diametru 24 cm, capac sticla, inductie, Seria Paris

Oală inox Kassel, diametru 24 cm, capacitate 6.4 litri, capac, inducţie, seria Pro Chef

 Oala inox Kassel, diametru 24 cm, capacitate 6.4 litri, capac, inductie, seria Pro Chef


Oală inox Kassel, diametru 24 cm, capacitate 4.9 litri, capac, inducţie, seria Vienna

Oala inox Kassel, diametru 24 cm, capacitate 4.9 litri, capac, inductie, seria Vienna

Oală inox pentru sparanghel Kassel, diametru 14 cm, capacitate 3.1 litri, capac, inducţie, seria Alice

 Oala inox pentru sparanghel Kassel, diametru 14 cm, capacitate 3.1 litri, capac, inductie, seria Alice

Oală din inox KingHoff, capacitate 17.7 litri, diametru 30 cm, inducţie, capac

Oala din inox KingHoff, capacitate 17.7 litri, diametru 30 cm, inductie, capac


Oală din inox Karl Kruger, capacitate 7.5 litri, inducţie, capac, seria Manhattan

Oala din inox Karl Kruger, capacitate 7.5 litri, inductie, capac, seria Manhattan

Oală emailată din oţel carbon KingHoff, capacitate 7 litri, diametru 24 cm, inducţie, capac

Oala emailata din otel carbon KingHoff, capacitate 7 litri, diametru 24 cm, inductie, capac

Oală emailată Karl Kruger, diametru 24 cm, seria Sylt, inducţie

Oala emailata Karl Kruger, diametru 24 cm, seria Sylt, inductie
Cratiţă din fontă pură KingHoff, capacitate 2.4 litri, diametru 22 cm, capac fontă, mânere fontă, inducţie

 http://www.megaplus.ro/cumpara/cratita-din-fonta-pura-kinghoff-capacitate-2-4-litri-diametru-22-cm-7753492

Cratiţă din fontă emailată KingHoff, capacitate 2.4 litri, diametru 22 cm, capac fontă, mânere fontă, inducţie

 Cratita din fonta emailata KingHoff, capacitate 2.4 litri, diametru 22 cm, capac fonta, manere fonta, inductie

Voi ce materiale folosiţi atunci când gătiţi? Sunteţi mulţumiţi de alegerile făcute? Ne-am bucura să ne împărtăşiţi experienţele voastre.

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

joi, 1 februarie 2018

Tocăniţă de pui columbian la oala sub presiune Fissler Vitaquick

Este o reţetă columbiană unică, preparată simplu din pui şi cartofi. Cartofii aurii sunt cel mai important ingredient, întrucât o parte dintre ei se dizolvă şi conferă consistenţă tocăniţei. Este un meniu excelent pentru nopţile reci, totul într-o singură oală. În doar 25 de minute aveţi o mâncare gustoasă care vă încălzeşte sufletul şi stomacul.

INGREDIENTE:
  • 4 Cartofi mari Russet sau Yukon Gold, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
  • 1 ceapă mare, tăiată felii
  • 4 roșii beefsteak medii, tăiate bucățele
  • 1 pui întreg fără spate, tăiat în 8 bucăţi sau 4 pulpe de pui, tăiate în două
  • 2 frunze de dafin
  • Sare Kosher și piper negru proaspăt măcinat
METODĂ DE PREPARARE:
 Oala sub presiune Fissler Vitaquick, capacitate 6 Litri, diametru 22 cm, inductie
Amestecaţi, în oala sub presiune, cartofii, ceapa, roșiile, bucățile de pui, frunzele de dafin și un vârf mare de sare. Puneţi capacul și gătiți sub presiune ridicată timp de 25 de minute. Eliberați presiunea, scoateți capacul, condimentaţi după gust și serviți.



Spuneţi-ne reţeta voastră preferată de gătit la oala sub presiune.

Vă recomandăm şi alte reţete de potrivite pentru anotimpul rece:



Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Modalităţi de a găti iarna

Iarna este cel mai bun anotimp pentru gătit. Cuptorul pornit ne ajută nu doar la prepararea meselor, ci şi la încălzirea casei, iar noi gătim cu gândul că, în curând, ne va încălzi şi mâncarea caldă pregătită cu suflet. Există atât de multe feluri de mâncare ideale în timpul iernii, dar care nu prezintă niciun interes vara, servite la masa portabilă de picnic. Este momentul să profitați de bucătăria voastră! Iată câteva sfaturi despre cum să gătiţi când afară e rece.

Supă cu suflet
Supele sunt opusul lunilor reci şi întunecate de iarnă, când afară ninge. De asemenea, sunt incredibil de ușor de făcut (puteți încerca chiar să faceți supă din resturile de la alte mâncăruri). 
Singurele ingrediente pe care trebuie să le aveți mereu la dispoziție pentru a prepara supa sau tocana perfectă sunt ceapa, zeamă cu mirodenii (de legume sau de pui) și fulgi de ardei roșii. Zeama cu mirodenii este folosită ca bază care conferă supei consistenţă. Ceapa galbenă sau albă, tocată și sotată, este aroma de bază, în timp ce fulgii de ardei roșii adaugă un plus de savoare la fiecare mușcătură. Dacă doriți ca supa să fie mai groasă şi mai consistentă, încercați să adăugați o câte linguriţă de amestec de amidon de porumb și apă.

Rămâneţi fideli costiţei
Nu sunt atât de multe reţete de vară în care să folosiţi costiţa, aşa că nu ne rămâne decât să le evidenţiem iarna. Pentru a găti o reţetă minunată aveţi nevoie de o bază, de un liant şi de un topping. Într-o abordare mai didactică, baza este formată din: carne, legume sau o combinaţie a celor două ingrediente. Liantul este doar un sos (sau o supă condensată), brânză sau maioneză care aduc împreună toate aromele și adăugă o anumită umiditate. Toppingul este în mod obișnuit un amidon: aluat, pesmet sau piure de cartofi. Toppingul este indicat când doriţi un singur fel de mâncare și pentru a face o diferență față de supă. Iată trei sfaturi suplimentare pentru un preparat remarcabil:

Pre-gătiţi carnea
Iarna, vă puteţi pregăti ingredientele din timp, depozitându-le la frigider, în caserole. Există o mulțime de mâncăruri pe care le puteţi găti cu pui. Când cumpăraţi un pui congelat, aveţi grijă să fie în termen, pentru a preveni bolile alimentare. Pregătirea prealabilă a cărnii vă aduce o stare de liniște, iar aceasta nu va mai trebui să stea atât de mult în cuptor.

Uscați legumele
Legumele nu trebuie să fie complet uscate, dar dacă sunt congelate, lăsați-le să se dezghețe și să stoarcă cât mai multă apă înainte de a le adăuga în mâncare. Acest lucru va împiedică mâncarea să devină zemoasă.

Dezgheţaţi
În timp ce caserolele pot fi asamblate din timp și congelate pentru a fi gătite mai târziu, nu veţi dori să fie prea reci atunci când le introduceţi în cuptor, deoarece nu se vor găti uniform. Lăsaţi caserola să se dezgheţe în frigider o zi sau două înainte de a fi nevoie de a o prepara.

Acoperiţi
Caserolele ar trebui să fie acoperite în primele 15 minute de stat cuptor pentru a preveni riscul de supra-gătire. Dacă nu aveți un capac sigur pentru cuptor, acoperiţi recipientul cu o folie de plastic şi apoi cu una de aluminiu.

Oala sub presiune
 Oala sub presiune Fissler
În prezent, oalele sub presiune se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare. Şi nu am putea fi mai fericiți! Cu o mulțime de rețete de bucătărie și cărți de bucate, tot ce trebuie să faceți este să aruncați o grămadă de ingrediente în oală şi să o lăsaţi să îşi facă treaba în doar câteva minute. Este perfectă pentru zilele de iarnă când zilele sunt mai scurte şi vreţi să încropiţi rapid o mâncare când veniți obosiţi de la serviciu. Există câteva sfaturi pentru a vă face mâncărurile mai bune decât vă așteptaţi:

Alegeţi dimensiunea corectă
Oalele sub presiune sunt disponibile în mai multe dimensiuni și nu fiecare rețetă este potrivită pentru orice dimensiune. Asigurați-vă că rețeta este adaptată dimensiunii oalei voastre sub presiune sau ajustaţi-o pentru a se potrivi.

Acoperiţi
Este tentant să tot verificați mâncarea, ridicând capacul și amestecând, dar trebuie să rezistați! Prin ridicarea capacului, prelungiți timpul de gătit. Încercați să fiți răbdători.

Cronometraţi şi verificaţi
Timpii de gătire din instrucţiunile oalei sub presiune sunt un bun indicator în privinţa timpului de care aveţi nevoie. Adăugaţi, la început, ingredientele care necesită un timp mai lung de gătire şi mai târziu, restul. Dacă nu sunteţi siguri în privinţa timpului de preparare, este de preferat să lăsaţi vasul mai puţin pe foc, decât să supra-gătiţi mâncarea. Puteţi aduce oricând alimentele sub presiune şi să continuaţi de unde aţi rămas, dar odată ce aţi eşuat, nu mai puteţi repara nimic.

Mega Plus vă oferă tot ceea ce aveţi nevoie pentru gătit, inclusiv pentru a face faţă cu succes sezonului de iarnă. Accesaţi oferta noastră de oale sub presiune de calitate şi preţuri cu discount!

Care este părerea voastră despre oala sub presiune?


Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)