joi, 15 martie 2018

Top cinci alimente de gătit în vasele din oţel carbon

Dacă nu v-aţi decis încă să vă cumpăraţi un vas de bucătărie din oțel carbon, ar fi bine să nu mai staţi pe gânduri. Aceste vase sunt foarte versatile; pot trece imediat de pe aragaz în cuptor fără nicio problemă. Pot păstra foarte bine căldura și au o conductibilitate termică mai mare decât oţelul inoxidabil. În timp, veţi putea crea o suprafață anti-aderentă asemănătoare fontei. 

Cât priveşte comparaţia cu fonta, vasele din oţel carbon sunt mai sensibile la căldură şi se răcesc mai repede. În plus, sunt relativ ieftine. Acum este timpul să intrați în bucătărie și să vă familiarizați cu ce poate face acest vas. Începeți cu aceste cinci idei și veți afla că aveţi nevoie de acest vas de bucătărie mai mult decât v-ați aștepta.

1. Friptură
Fripturile se prepară rapid la foc mediu spre mare, pentru a obține cea mai bună crustă rumenită la exterior, în timp ce interiorul rămâne roz și suculent. Odată ce ați încălzit bine vasul, oțelul carbon va păstra căldura, ceea ce este perfect pentru rumenirea fripturii. În plus, dacă bucata de friptură este groasă și interiorul nu se prepară aşa cum doriți, atunci când exteriorul este frumos și rumenit, puteți introduce tigaia în cuptor pentru a termina.

2. Ouă
La școala culinară se recomandă prepararea ouălor la temperaturi mai scăzute, pentru a evita rumenirea. Cu toate acestea, unii bucătari sunt de părere că cel mai bun mod de a prăji un ou este în ulei, la o temperatură ridicată. Acele părţi  crocante şi rumenite, în special cele din jurul marginilor, sunt de-a dreptul delicioase. Indiferent de modul în care alegeți să vă preparați ouăle, vasul din oţel carbon este  perfect. Distribuția uniformă a căldurii și suprafața aproape anti-aderentă vă permit să le preparați aşa cum vă place de fiecare dată.

3. Pui
Dacă gătiți puiul cu tot cu piele, ar fi de preferat ca aceasta să fie crocantă. Nu este nimic mai rău decât pielea cu textură cauciucată de pe pulpe sau piept care altfel ar putea fi o mâncare straşnică. Pielea crocantă adaugă nu numai o textură aparte, ci și aromă. Cea mai bună modalitate de a obține  o astfel de piele este să încălziţi bine vasul din oțel carbon. Căldura mare și suprafața anti-aderentă vă permit să aveți un pui gaben-auriu, fraged şi suculent.

4. Legume prăjite
Acelaşi mod de preparare a fripturii se aplică şi legumelor. Dacă vreţi să vă bucuraţi de legume prăjite delicioase, aveţi nevoie de un interior fraged și de o crustă frumos caramelizată. Indiferent că le preparaţi pe aragaz sau într-o tavă preîncălzită la cuptor, această tehnică simplă va deveni obişnuinţă ori de câte ori doriţi o masă ușoară și elegantă.

5. Cartofii prăjiţi
Oţelul carbon este folosit şi la fabricarea tigăilor wok. Legumele sunt cele mai potrivite atunci când vrem să gătim mâncăruri delicioase la wok, la fel şi cartofii prăjiţi. O tigaie din oțel carbon foarte bine încălzită nu vă va dezamăgi.

Vasele din oţel carbon au un conţinut mai ridicat de carbon, ceea ce conferă oţelului un punct de topire mai scăzut, mai multă maleabilitate, durabilitate şi o distribuţie mai bună a căldurii.
Pentru întreţinerea adecvată a unui vas din oţel carbon se recomandă adăugarea unui strat de ulei sau de vopsea, ceea ce va preveni apariţia procesului de oxidare.
Pentru curăţarea unui vas din oţel carbon, folosiţi apă fierbinte, un burete din sârmă şi cât mai puţin detergent de vase, dacă se poate chiar deloc.
Asezonaţi cu grăsime. Bucătarii recomandă uleiul de in, de cocos, de arahide, chiar şi untura. Pe scurt, aproape orice fel de ulei cu excepţia uleiului de măsline care are un punct de ardere scăzut.
Puteţi utiliza cu încredere vasele de bucătărie din oţel carbon pentru: prăjire, preparare la cuptor sau coacere.
Nu sunt recomandate pentru orice metodă de gătit care presupune umezeală, cum ar fi fierbea simplă sau înăbuşită. Oțelul carbon adoră grăsimea și urăște apa.

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

joi, 8 martie 2018

Reţetă rusească de mucenici

La noi în ţară, pe 9 martie, în amintirea mucenicilor se serveşte un desert tradițional sub forma cifrei 8. Forma sa reprezintă coroanele oferite mucenicilor sau simbolul infinitului (întors invers) care face referire la dragostea lui Dumnezeu și la darul său: viața veșnică.

Un obicei rusesc constă în prepararea a patruzeci de Zhavoronki, mici pâini sub formă de "skylarks". Skylarks sunt considerate primele păsări care au sosit în Rusia, anunțând începutul primăverii. De vreme ce coincide cu apariţia primăverii, această tradiție a fost adoptată pentru a comemora 40 de mucenici.

INGREDIENTE:
  • 770 g făină 
  • 130 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 2,5 g sare
  • 5 ml extract de vanilie
  • 470 ml apă caldă
  • 5 g drojdie
  • coajă rasă de portocale (opțional)
  • cuișoare, stafide sau afine pentru ochi
  • semințe de floarea-soarelui sau migdale întregi pentru cioc

MOD DE PREPARARE:

1. Mixaţi bine apa caldă, drojdia, zahărul, uleiul, făina (câte 130 de grame, amestecând bine înainte de a adăuga următorul gramaj), sarea și vanilia sau coaja portocalie (dacă doriţi). Frământați aproximativ zece minute. Lăsaţi compoziţia la crescut într-un castron până când se dublează în dimensiune.

2. Împărțiți aluatul în 40 de bucăți. Rolați fiecare bucată într-o formă rotundă şi lungă şi legați-o într-un nod. Prelucraţi unul dintre capete sub forma unui cap de pasăre. Celălalt capăt va reprezenta penele cozii pe care le puteţi ajusta cu ajutorul unui cuțit de tăiat linii mici. La fiecare pasăre, folosiţi două cuişoare, stafide sau afine pentru ochi și o migdală întreagă pentru cioc.

3. Lăsaţi la cuptor timp de 20 – 30 de minute, la 170 de grade Celsius.


Care este rețeta voastră preferată de mucenici?

Vedeți și alte rețete de mucenici:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Ce mai preparăm de mucenici

Ziua de 9 martie marchează un eveniment important în calendarul creştin ortodox, dar şi în bucătărie. Este ziua în care gospodinele împart cu rudele, vecinii şi oamenii săraci, mucenicii proaspăt preparaţi, în amintirea celor morţi şi pentru belşugul recoltelor viitoare. Pe lângă mucenici, am putea pregăti şi alte mâncăruri deosebite pentru a sărbători ziua de mucenici, cum ar fi, de exemplu, preparatele romane.

Scurt istoric
Mucenicii își au originea în orașul Sebaste, în Armenia. Cei 40 de mucenici, originari din Cappadocia, erau soldați romani care au fost uciși de către împăratul Agricola din cauza credinței lor. Din cauză că nu a reuşit să îi convingă să renunţe la credinţă, acesta a ordonat să fie întemniţaţi timp de opt zile şi bătuţi cu pietre.  După toate aceste chinuri, guvernatorul i-a condamnat la moarte prin îngheţare în lacul Sevastia, într-o perioadă când lacul era aproape îngheţat. Unul dintre ei nu a mai rezistat şi a ieşit din apa îngheţată. Cei rămaşi în apă au început să se roage, iar rugăciunea lor a făcut minuni: apa lacului s-a încălzit, iar din cer s-au pogorât, asupra mucenicilor, 40 de cununi strălucitoare. Văzând minunea, unul dintre soldaţii de pază a intrat în apă şi a mărturisit că este creştin. Pentru că au fost scoşi vii din lac, comandanţii au poruncit să li se zdrobească picioarele cu ciocanele. Acest supliciu a dus la moartea martirilor, cu excepţia lui Meliton, un tânăr soldat care s-a dovedit a fi mai rezistent. Cei trecuţi în nefiinţă au fost puşi într-un  car, pentru ca trupurile lor să fie arse, apoi aruncate în lac. Meliton, care încă mai respira, a fost lăsat deoparte, însă mama sa, care ştia că cei 39 de mucenici aveau pregătită împărăţia cerurilor, şi-a pus singură fiul în car. Acesta a murit în braţele mamei sale.

Ritual de primăvară
În cultură populară, ziua celor 40 de mucenici reprezintă începutul noului an agricol. Pentru a marca această zi importantă pentru creştinii de pretutindeni, pe data de 9 martie gospodinele prepară, din aluat, 40 de mucenici sau sfinţişori sub forma cifrei 8, aceştia reprezentând o stilizare a formei umane. Mucenicii sunt pregătiţi în funcție de zona geografică.
Tot potrivit credinţei populare, în această zi se servesc 40 de pahare de vin. Acest ritual vechi de primăvară confirmă faptul că bărbații vor avea putere pentru restul anului. Cine nu poate să bea atât de mult, trebuie să guste sau să se stropească cu vin.

Ce facem de mucenici
Sfântul Augustin ne oferă câteva motive pentru care să sărbătorim mucenicii:
  • Creștinii sărbătoresc amintirea mucenicilor printr-o ceremonie religioasă, pe de o parte pentru a stârni emulația, iar pe de altă parte pentru a fi asociaţi cu meritele lor și ajutaţi de rugăciunile pe care le fac. Dar niciunuia dintre mucenici nu îi ridicăm altare. Liturghia este oferită lui Dumnezeu, care i-a încoronat pe mucenici. Locul în care au murit va rămâne un sanctuar al martirilor care să ne reamintească ce înseamnă compasiunea față de Cel care ne dă putere.
  • Coaceți un desert special, nişte preparate originare din Roma antică sau prăjituri marcate cu numele acestei sărbători. Înainte de a face acest lucru, vă recomandăm să ţineţi cont de câteva aspecte:

Romanii nu aveau mese mari. De obicei, serveau un fel de tocană care, pe lângă grâu sau porumb, mai conţinea carne și legume.

Plebeii și patricienii mâncau diferit.

Mâncarea plebeilor consta din grâu, ulei de măsline, pește, vin și legume cultivate în propria curte.

Patricienii mâncau multe fructe, brânză, pâine, carne de pui sau de capră, pește, crustacee și deserturi.

Fructele și legumele erau din belşug. Cele mai răspândite fructe erau strugurii și merele.

Micul dejun
Dimineaţa, romanii luau masa foarte devreme.
Printre alimentele servite se numărau pâinea şi fructele, iar dintre băuturi era preferat vinul. Cei mai bogaţi dintre ei se bucurau de privilegiul de a fi serviţi la pat.

Masa de prânz
Prânzul era servit între orele 11:00 şi 12:00. Era o masă uşoară deoarece romanii credeau că o cantitate mare de mâncare servită în această parte a zile îi va face să se simtă obosiţi sau să adoarmă la orele amiezii.
Printre alimentele favorite se numărau pâinea, brânza, ouăle fierte, legumele, salata și câteva feluri de carne, cum ar fi șuncă sau salam.

Cina 
Cina se servea destul de devreme, undeva pe la ora 4 după-amiaza şi putea să dureze între una şi patru ore, un timp destul de îndelungat, am putea spune, pentru a servi o masă.

Cina debuta fie cu o salată, fie cu o porţie mică de pește.

La felul principal, romanii aveau de ales între pește, carne preparată sau legume.

Înainte de culcare, se servea o masă ușoară care consta din pâine și fructe.

Desertul
Deserturile cel mai des întâlnite pe mesele romanilor erau un platou de fructe sau un tort mic preparat cu miere.

Ei nu foloseau zahăr sau unt.

Printre dulciuri, mai figurau bomboane făcute din fructe uscate, cum ar fi smochinele.

Pregăteau, de asemenea, sufleuri și budinci, dar acestea nu erau la fel de populare ca preparatele din fructe.

Printre preferatele romanilor se numărau şi prăjiturile cu brânză, făcute cu făină, miere și ouă pe care le acopereau cu semințe de mac.

Torturile și biscuiții romani semănau mult ca prăjiturile și biscuiții din vest și din est.

Din bucătăria romană mai făceau parte produse de patiserie daneze numite spira și un fel de pandişpan pe care îl numeau enkythoi.

Nu în ultimul rând, romanilor le plăceau mult gogoșile.

Aşadar, faceţi din ziua de mucenici una mai deosebită şi încercaţi nişte preparate romane. Tot în această zi, oamenii fac focul prin curte, ceea ce simbolizează arderea spiritului iernii şi sosirea primăverii.

Sursă: www.prezi.com

Vedeți și rețeta de mucenici moldovenești aici.
Accesați aici rețeta de mucenici muntenești.

Voi cum preparați mucenicii? Lăsați-ne un comentariu, mai jos.

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

joi, 1 martie 2018

Salată cremoasă de pui cu căpşuni în bolul de salată Nava, seria Carreaux

Este atât de minunat să poţi ieşi în curtea din spatele casei şi să plantezi tot ceea ce doreşti! În orice caz, începând cu luna martie, pieţele abundă în salate proaspete care sunt gata de a fi servite.
Sperăm că vă place salata deoarece se numără printre verdeţurile pe care le vom servi în următoarele săptămâni.
În această notă, vă prezentăm o reţetă care conţine salată, căpşuni şi pui la grătar. De ce să aruncaţi puiul pe un aşternut de legume şi verdeaţă când puteţi prepara o reţetă cu totul deosebită? Dacă sunteţi fani ai puiului cu salată, veţi îndrăgi acest preparat.

Porţii: 3

INGREDIENTE:
  • 200 g pui gătit şi tocat
  • 40 g ceapă dulce (ex. Vidalia) tocată mărunt
  • 30 g nuci uscate uşor şi tocate
  • 15 g mentă tocată mărunt
  • 200 g căpşuni feliate
  • 450 g salată

MOD DE PREPARARE:
  Bol adanc pentru salata Nava, portelan, diametru 23,8 cm, seria Carreaux1. Într-un castron mic (puteţi folosi castronul de salată din bambus de la Nava), amestecați bine, cu un blender, toate ingredientele pentru dressing.

2. În bolul de salată de la Nava, seria Carreaux, amestecaţi puiul gătit, ceapa, nucile, menta și căpșunile. Turnaţi dressingul peste amestecul de pui și amestecaţi din nou, până când este bine acoperit. Gustaţi; condimentaţi după gust cu sare și piper.

3. Împărțiți foile de salată în trei farfurii răcite. În fiecare farfurie puneţi, peste salată, 1/3 din salata de pui și serviți.

Valori nutriționale (pe porție): 385 calorii, 27,8 g total de grăsimi, 75 mg colesterol, 115,4 mg sodiu, 477,9 mg potasiu, 14,5 g carbohidrați, 3,4 g fibre, 9,4 g zahăr, 20,9 g proteine.

Aşteptăm sugestiile voastre pentru alte moduri creative de a folosi salata. 


Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Ce gătim în luna martie?

Am ajuns în acel moment al anului când iarna se pregăteşte să ne părăsească, iar producţia de primăvară începe să apară în pieţe şi hipermarketuri. Totuşi, încă avem şi o producţie fantastică de iarnă care nu se grăbeşte să plece de pe tarabe. Alegerea legumelor şi fructelor de sezon este o modalitate excelentă de a evada din rutina culinară. Având în vedere aceste lucruri, să vedem cum putem să ne hrănim proaspăt şi economic, în acelaşi timp, în luna martie.

Nu am putea petrece luna martie fără două ingrediente esenţiale: ouăle şi carnea de pui. Ouăle sunt
perfecte pentru a fi gătite primăvara, însă aveţi grijă să fie proaspete. Nu-i aşa că vă gândiţi deja la o omletă pufoasă pentru micul dejun? Mai proaspăt de atât nici că se poate!

Pe de altă parte, carnea de pui este un aliment atât de versatil şi delicios în atât de multe feluri. În plus, nici este scumpă iar reţetele sunt nenumărate. Multe dintre ele nu necesită mult timp de preparare şi sunt perfecte pentru primăvară. Este o carne uşoară care merge de minune cu legume de sezon precum morcovi, usturoi, cartofi, ceapă, dovlecei, sfeclă, dar şi cu verdeţuri.

Legumele – potrivite pentru sezonul de gătit din martie

Sparanghel
Vedeta lunii martie este sparanghelul. Desigur, vă puteți procura "sparanghel" sau, în orice caz, ceea ce putem numi tehnic sparanghel, pe tot parcursul anului. Dar tipul de sparanghel pe care îl găsiţi în magazinele alimentare în luna noiembrie ar trebui să vină cu o etichetă de avertizare care să vă aducă aminte că este doar o copie fadă  a legumei reale. Sparanghelul cu adevărat proaspăt de sezon are o aromă delicată și un gust ușor crocant care merge de minune cu ouă, friptură sau aproape orice altceva.

Poate fi cumpărat proaspăt din piaţă sau luat direct din grădină (dacă locuiţi la curte) şi este o excelentă sursă de proteine necesară inclusiv copiilor, mai ales dacă nu le place carnea sau lactatele.

Ridichi
Ridichile crude adaugă un gust înţepător salatelor și burgerilor. Aceste legume conţin vitaminele A, C, E şi K, fier, calciu, cupru, magneziu, mangan şi zinc, proteine, carbodidraţi, fibre şi electroliţi. 

Printre beneficiile ridichilor, putem enumera:
  • Reduc riscul de cancer
  • Protejează rinichii şi ficatul
  • Combat retenţia apei în organism
  • Încetinesc apariţia ridurilor
  • Ajută la slăbit
Gătite, ridichile au o aromă mai puternică. Cumpărați vreo câteva legături şi alegeți metoda preferată de a le prepara. 

Brocoli
Brocoli este încă proaspăt în această lună. De fapt, aceasta este ultima lună în care va fi proaspăt deoarece, pe măsură ce vremea se încălzește, trebuie să ne pregătim pentru un nou sezon de cultivare. Același lucru este valabil și pentru varza de Bruxelles care se apropie de sfârșitul recoltei, dar încă mai este de sezon, fiind una dintre legumele pe care le veți găsi la un preţ mai convenabil în acest moment al anului.

Mangold şi varză Kale
Mangoldul şi varza Kale sunt proaspete și valoroase, cu varietăţi de culoare. Să adăugăm un mic curcubeu farfuriei noastre! Mulţi pasionaţi de gătit ştiu ce înseamnă varza Kale, însă mangoldul este un soi destul de rar folosit la noi. Pentru cine nu ştie, aceasta este o legumă din aceeaşi familie cu spanacul şi varza kale care reglează nivelul de zahăr din sânge. În plus, conţine antioxidanţi şi substanţe cu rol antiinflamator şi de detoxifiere. Nu ar putea fi un anotimp mai potrivit pentru a ne bucura de frunzele sale crocante şi gustoase.

Salată verde
Unele piețe și supermarketuri vor începe să aibă o salată proaspăt cultivată. Este cel mai indicat anotimp dacă vrem să avem o schimbare în obiceiurile noastre alimentare. Poate fi consumată cu legume fierte, alături de felurile principale de mâncare. 

Cartofi noi
Cartofii noi sunt de sezon, din primăvara târzie până la începutul verii. Sunt mici, delicaţi și perfecţi pentru a fi copţi sau serviţi cu salate. Sunt puțin mai dulci decât cartofii obișnuiți și au o textură mai fermă. 

Rucola
Rucola este o verdeaţă cu atitudine serioasă. Puteți profita de aroma ei din primăvară până prin toamnă, dar este puțin mai fragedă primăvara. Deci dacă nu vă place rucola de vară, vă recomandăm versiunea de primăvară. Iată câteva dintre beneficiile acestei legume:

  • Combate cancerul
  • Este bogată în clorofilă
  • Ajută la hidratare
  • Contribuie la sănătatea oaselor
  • Reduce inflamaţiile din corp
  • Curăţă şi detoxifică corpul
  • Protejează creierul de declinul cognitiv produs odată cu înaintarea în vârstă 
  • Ajută la pierderea în greutate
  • Poate fi folosită ca afrodisiac
Fructele
Încep să apară, din abundenţă, fructe din zone mai îndepărtate, la un preţ mai bun. Avocado, lămâie, grapefruit și mandarine vor fi la toate tarabele din piaţă şi în toate magazinele.

Rubarbă 
Rubarba, de asemenea, se găseşte acum la un preţ foarte bun, cu precădere la începutul lunii martie. Rubarba sau rubarbărul este o legumă-fruct cu proprietăţi terapeutice, cultivată mai ales în Transilvania şi nordul Moldovei. Este o importantă sursă de zahăr, vitamine, A, B1, B2, C şi K), proteine, acid lactic, acid citric, ulei volatil, magneziu şi calciu, fiind indicată în special femeilor gravide şi mamelor care alăptează. Totodată, rubarba ameliorează crampele stomacale şi stimulează tranzitul intestinal. În bucătărie, poate fi folosită cu succes la prepararea dulciurilor precum compoturi, dulceaţă, plăcinte şi tarte. 
Rubarba nu este tocmai genul de legumă pe care să îl trântiţi pur şi simplu în farfurie, dar nici nu aveți nevoie să-l înecați în zahăr. De fapt, nu trebuie să fie un desert! Doar gustaţi ...

Caise proaspete
Puteți obține caise uscate în orice moment al anului. Dar dacă vreţi cele mai bune caise proaspete, trebuie să aşteptaţi sezonul; în caz contrar, este posibil să vă procopsiţi cu unele care au fost culese înainte de a fi copate și, prin urmare, nu sunt prea aromate. Cele mai aromate caise apar în primăvara târzie și la începutul verii, așa că fiţi pe fază pentru că se apropie sezonul!

Căpşuni
Căpșunile sunt păsările de primăvară ale fructelor de pădure, care apar la începutul sezonului, pentru a-ți trezi apetitul pentru vara care va veni. (Cu excepția cazului în care, bineînțeles, locuiți în Florida, caz în care sezonul de căpșuni este toamna târziu!). Căpșunile sunt gustoase în deserturi, dar există numeroase rețete savuroase care le prezintă în salate sau într-o combinaţie cu legume, ca parte a felului principal. Noi v-am pregătit o reţetă deosebită de salată cremoasă de pui cu căpşuni pe care o puteţi accesa aici.

Pe scurt, pentru a vă pregăti de sezonul de primăvară, iată ce este indicat să aveţi în bucătărie:

Legume:

  • Anghinare
  • Sparanghel
  • Avocado
  • Fasole
  • Muguri de fasole
  • Sfeclă
  • Brocoli
  • Varză de Bruxelles
  • Varză
  • Morcov
  • Conopidă
  • Chimen dulce
  • Praz
  • Salată verde
  • Ciuperci
  • Mazăre
  • Mangold
  • Spanac
  • Porumb dulce
  • Roșie
Fructe:

  • Banane
  • Cireșe
  • Grapefruit
  • Lămâi
  • Mandarine
  • Mango
  • Pepeni
  • Portocale
  • Papaya
  • Pawpaw
  • Ananas
  • Rubarbă
  • Căpșuni
Voi ce v-aţi propus să gătiţi în luna martie?

Vă recomandăm:
Cum să mănânci sănătos şi să te bucuri de mâncare

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)