joi, 6 iulie 2017

Reţetă de macrou la grătar cu agrişe

Surpriza acestui weekend: 
Agrişe picante – perechea perfectă pentru un macrou la grătar

Profitaţi la maxim de sezonul agrişelor cu această reţetă rapidă și picantă, care merge foarte bine cu un pește gras la grătar, precum macroul.
Reţetă pentru 2 porţii

INGREDIENTE:
  • 2 cepe eşalote
  • 2 linguri de ulei de măsline 
  • 1 lingură de boabe de piper roz 
  • 1 linguriţă de seminţe de muștar galben 
  • 1 lingură de tarhon proaspăt tocat 
  • 350 g de agrişe proaspete 
  • 3 linguri de zahăr brun 
  • 3 linguri de oțet de vin alb 
  • coaja rasă de la ½ lămâie 
  • 4 fileuri de macrou 

MOD DE PREPARARE:
Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mică. Se taie bine cepele și se lasă în uleiul încins timp de 10 minute, până când se înmoaie bine, dar fără să se coloreze. 

Între timp, spălaţi coacăzele și îndepărtați, cu grijă, toate vârfurile și cozile maronii. 

Se adaugă piperul roz, semințele de muștar și tarhonul proaspăt în tigaie, peste ceapă și se amestecă pe foc timp de un minut. Se adaugă agrişele şi se amestecă bine. Se adaugă zahărul, oțetul, coaja de lămâie și un vârf de sare. Se amestecă din nou și se lasă la foc. Lăsați să fiarbă timp de 15-20 de minute, amestecând de mai multe ori. 

Pentru a prepara macroul, verificați de oase fiecare file și eliminați orice găsiți cu o pensetă. Scoateți pielea peştelui în diagonală, având grijă să nu tăiați carnea. Frecaţi peştele cu puțin ulei, sare și piper pe ambele părți și puneţi-l pe o folie de aluminiu, într-o tigaie grill, cu fața în sus. 

Lăsaţi-l la o temperatură ridicată timp de 5 minute până când pielea se devine aurie și ușor crocantă, iar carnea este opacă. Nu este nevoie de gătiţi peştele pe ambele părţi. Este atât de subțire încât se va prepara prin folie.

Serviți cu sos de agrişe şi sparanghel aburit.

Pentru reţete, informaţii utile din categoria "bucătărie şi gătit" şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii, reţete şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Reţetă de păstrăv la grătar învelit în ziar
Reţetă de suc verde
Test de alimentaţie sănătoasă în 3 minute 
Cum să mănânci sănătos şi să te bucuri de mâncare 
Storcătoarele prin presare la rece - un nou mod de a trăi sănătos
9 obiciuri pentru o dietă sănătoasă



Niciun comentariu: