vineri, 3 august 2018

Cocktailuri perfect mixate, de fiecare dată

Vara, un cocktail răcoros este o alegere excelentă la o petrecere, mai ales atunci când este preparat ca la carte. V-aţi întrebat vreodată de ce cocktailurile voastre nu sunt ca cele servite în oraş? Uneori, micile detalii sunt cele care fac diferenţa între un cocktail gustos, unul mediocru şi unul care îţi desfată simţurile. Vă prezentăm, în continuare, câteva trucuri care să vă ajute să pregătiţi acasă cocktailuri minunate, de fiecare dată.

Mixarea unui cocktail implică multă practică şi răbdare, însă acest
lucru poate fi distractiv şi, cu certitudine, deloc dificil. Desigur, să faceţi un cocktail de la zero pare a fi un efort prea mare şi o pierdere de timp. Aţi putea chiar să vă întrebaţi dacă merită efortul. Bucuria şi entuziasmul pe care le aveţi atunci când gătiţi mâncăruri delicioase se pot regăsi şi în prepararea unui cocktail, chiar dacă barul este propria bucătărie.
Dacă sunteţi atenţi la cei mai buni barmani, veţi observa că, în prepararea oricărui cocktail fabulos, aceştia urmează câţiva paşi. Dacă urmaţi indicaţiile noastre, veţi constata o îmbunătăţire a calităţii băuturilor preferate. Cu câteva trucuri şi ustensile de bază, următoarele băuturi pot fi mai bune decât orice aţi preparat până acum.

1. Actualizaţi stocul de lichior
Ingredientele folosite se vor reflecta în calitatea băuturilor. De vreme ce lichiorul este cel mai puternic ingredient dintr-o băutură, este important să cheltuiţi ceva bani în plus, dacă vreţi calitate.

2. Folosiţi ingrediente proaspete
 Storcator manual multifunctional pentru fructe KingHoff
Pe cât posibil, alegeţi ingrediente proaspete în locul celor conservate. Acestea din urmă pot conţine aditivi care iau din prospeţimea cocktailului. Nu este vorba doar despre sucurile de fructe, ci şi despre calitatea apei folosite. Pentru stoarcerea lămâilor, limelor sau portocalelor, puteţi utiliza un storcător manual, în timp ce pentru mere, afine, pere sau orice alte fructe proaspete aveţi nevoie de un storcător electric. Storcătorul manual multifuncțional pentru fructe KingHoff este ustensila ideală pentru a prepara sucuri naturale din citrice sau fructe moi, fără a pierde valorile nutriționale. Accesați aici detaliile despre produs.

3. Măsuraţi 
Dacă v-aţi propus să preparaţi băuturi incredibile, nu puteţi sări peste acest pas. Aţi putea crede că este o pierdere de timp. Mulţi barmani abia dacă se ating de un jigger, însă au experienţă în prepararea băuturilor. 
Măsurarea ingredientelor vă garantează cocktailul ideal; dacă turnaţi prea mult sau prea puţin dintr-un anumit ingredient, aţi putea destabiliza balanţa băuturii perfecte.

4. Mixaţi ingredientele înainte de a adăuga gheaţa
Adăugaţi, în blender, fructele, sucurile şi lichiorurile, înainte de a pune gheaţa. În acest fel, vă asiguraţi că vor fi bine amestecate în momentul în care veţi adăuga gheaţa. Înainte de toate, urmaţi aceşti paşi:
  • Clătiţi fructele sub jetul de apă şi îndepărtaţi cozile sau pieliţa. Tăiaţi-le mărunt.
  • Clătiți verdeaţa și tocaţi-o în bucăți mai mici; îndepărtați tulpinile.

5. Adăugaţi gheaţa crăpată
Nu vă grăbiţi să folosiţi prea multă gheaţă. Începeţi cu un cub la fiecare băutură. Pentru a nu scurta durata de viaţă a blenderului şi a lamelor, folosiţi doar gheaţă crăpată sau zdrobită. Doar dacă nu cumva aveţi un blender destul de puternic pentru a rezista durităţii cuburilor de gheaţă. Veţi putea adăuga, mai târziu, mai multă gheaţă în timp ce mixaţi, dacă veţi dori acest lucru.

6. După ce aţi pus capacul, începeţi să mixaţi la viteză mică
Din fericire, puteţi opri şi porni motorul ori de câte ori este necesar pentru a tăia ingredientele mari şi gheaţa.

7. Verificaţi rezultatele
Când observați că blenderul nu mai sună ca și cum ar crăpa bucăți mari de gheață, ar trebui să verificați consistența băuturii.
După ce motorul s-a oprit, amestecaţi cu o linguriţă de bar. Având coada lungă, este perfectă pentru a amesteca până la baza recipientului. Dacă observaţi bucăţi mari, repetaţi pasul 5 până când toate ingredientele sunt amestecate.
Dacă amestecul este prea subțire și apos, adăugați mai multă gheață și amestecați din nou.
Dacă amestecul este prea solid, adăugați unul dintre ingredientele lichide și mixaţi din nou. 

8. Potriviţi băutura şi temperatura paharului
Pare a fi un pas simplu şi poate chiar aveţi impresia că îl puteţi omite. Însă tocmai acest pas este cel care face diferenţa. Ori de câte ori serviţi o băutură rece, este de preferat să răciţi paharul înainte de a turna. În acest fel, veţi păstra băutura rece mai mult timp, iar experienţa va fi minunată până la sfârşit. Puteţi face acest lucru prin răcirea unui pahar în congelator timp de un minut sau turnând gheaţă sau apă rece în pahar în timp ce îl agitaţi, după care să vărsaţi lichidul, înainte de a turna băutura.
Acelaşi principiu de aplică şi băuturilor fierbinţi. Încălziţi paharul, în prealabil, turnând, în interior, apă fierbinte, în timp ce pregătiţi ingredientele.

9. Folosiţi garnituri
Nu orice cocktail are nevoie de garnitură, însă dacă acest lucru este necesar, puteţi folosi lămâie, lime, portocale sau orice este necesar pentru a adăuga aromă şi echilibru. Garnitura completează prezentarea unei băuturi. De exemplu, un gin tonic fără lime îşi pierde din esenţă, în timp ce un Martini fără măsline îşi pierde aroma discretă.
În concluzie, garnitura este importantă, iar dacă absența ei nu distruge, totuși, cocktailul, cu siguranță nu îl va îmbunătăți, așa cum ar trebui să fie.

RECOMANDĂRI FINALE
  • Folosiți fructe proaspete, ori de câte ori este posibil.
  • Evitați să introduceți în blender băuturi carbogazoase dacă nu doriți un dezastru de proporții.
  • Curățați blenderul după fiecare utilizare, mai ales dacă preparați băuturi diferite.
  • Țineți bine capacul blenderului atunci când acesta este pornit pentru a preveni împrăștierea lichidului.
Vă mai recomandăm:

Niciun comentariu: