joi, 13 iulie 2017

Reţetă de ouă cu lapte la aburi


Mai ţineţi minte şodoul bunicii? Se amesteca un gălbenuş de ou cu două linguriţe de zahăr sau de miere, eventual un praf de scorţişoară, după care se adauga laptele fiert. Reţeta pe care v-o propunem este o reeditare a clasicului şodou, cu o schimbare în densitatea compoziţiei, însă ingredientele rămân aceleaşi. Diferenţa constă în modul de preparare şi, bineînţeles, în gust, în funcţie de ingredientele pe care sunteţi liberi să le adăugaţi. Şi ar mai fi ceva... Pentru consum, veţi avea nevoie de o lingură.
Este un real răsfăţ după o zi obositoare de muncă. 

Ingrediente:
  • 2 ouă
  • 25 g zahăr / o linguriţă miere
  • 250 ml lapte
Mod de preparare:
Înainte de a începe să preparaţi această reţetă, introduceţi apă în oala de fiert la aburi şi lăsaţi-o la fiert, astfel încât, atunci să puteţi adăuga ouăle în steamer imediat după ce veţi urma paşii de mai jos. Acest lucru vă poate economisi timp.

Iată produsele de care aveţi nevoie:

 Spumieră KingHoff din inox
Spumieră KingHoff din inox


Bol din porţelan Nava, seria Comics
 Oala inox pentru paste si fiert la aburi KingHoff, capacitate 7,5 litri, 4 piese, inductie, capac
Oală din inox KingHoff pentru fiert la aburi


Frecaţi bine ouăle şi zahărul (mierea) până când se omogenizează şi devin asemeni unei paste.



Turnaţi laptele în compoziţie şi amestecaţi bine până când va căpăta o nuanţă de galben deschis.


Folosiţi o spumieră sau o lingură pentru a îndepărta bulele mici care se formează deasupra, astfel încât să aveţi un preparat perfect după ce va fierbe la aburi.

Opţional, puteţi adăuga cacao, praf de scorţişoară, vanilie sau nucşoară. Dacă serviţi înainte de culcare, puteţi turna şi 2-3 linguriţe de rom, pentru un somn liniştitor.

Turnaţi amestecul în boluri de ceramică sau porţelan, acoperiţi-le cu o folie şi lăsaţi-le în sita oalei cu aburi timp de 12 minute, la foc mediu.

Mai puteţi folosit acest preparat ca mască pentru faţă şi corp, precum şi pentru scalp şi păr (cu un adaos de o lingură de ulei de măsline).

joi, 6 iulie 2017

Reţetă de macrou la grătar cu agrişe

Surpriza acestui weekend: 
Agrişe picante – perechea perfectă pentru un macrou la grătar

Profitaţi la maxim de sezonul agrişelor cu această reţetă rapidă și picantă, care merge foarte bine cu un pește gras la grătar, precum macroul.
Reţetă pentru 2 porţii

INGREDIENTE:
  • 2 cepe eşalote
  • 2 linguri de ulei de măsline 
  • 1 lingură de boabe de piper roz 
  • 1 linguriţă de seminţe de muștar galben 
  • 1 lingură de tarhon proaspăt tocat 
  • 350 g de agrişe proaspete 
  • 3 linguri de zahăr brun 
  • 3 linguri de oțet de vin alb 
  • coaja rasă de la ½ lămâie 
  • 4 fileuri de macrou 

MOD DE PREPARARE:
Se încălzește uleiul de măsline într-o cratiță mică. Se taie bine cepele și se lasă în uleiul încins timp de 10 minute, până când se înmoaie bine, dar fără să se coloreze. 

Între timp, spălaţi coacăzele și îndepărtați, cu grijă, toate vârfurile și cozile maronii. 

Se adaugă piperul roz, semințele de muștar și tarhonul proaspăt în tigaie, peste ceapă și se amestecă pe foc timp de un minut. Se adaugă agrişele şi se amestecă bine. Se adaugă zahărul, oțetul, coaja de lămâie și un vârf de sare. Se amestecă din nou și se lasă la foc. Lăsați să fiarbă timp de 15-20 de minute, amestecând de mai multe ori. 

Pentru a prepara macroul, verificați de oase fiecare file și eliminați orice găsiți cu o pensetă. Scoateți pielea peştelui în diagonală, având grijă să nu tăiați carnea. Frecaţi peştele cu puțin ulei, sare și piper pe ambele părți și puneţi-l pe o folie de aluminiu, într-o tigaie grill, cu fața în sus. 

Lăsaţi-l la o temperatură ridicată timp de 5 minute până când pielea se devine aurie și ușor crocantă, iar carnea este opacă. Nu este nevoie de gătiţi peştele pe ambele părţi. Este atât de subțire încât se va prepara prin folie.

Serviți cu sos de agrişe şi sparanghel aburit.

Pentru reţete, informaţii utile din categoria "bucătărie şi gătit" şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii, reţete şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Reţetă de păstrăv la grătar învelit în ziar
Reţetă de suc verde
Test de alimentaţie sănătoasă în 3 minute 
Cum să mănânci sănătos şi să te bucuri de mâncare 
Storcătoarele prin presare la rece - un nou mod de a trăi sănătos
9 obiciuri pentru o dietă sănătoasă



Cum preparăm agrişele pentru a fi mai sănătoşi

Agrişele sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe, fiind benefice pentru digestie, îmbunătăţirea concentrării, ameliorarea problemelor respiratorii şi longevitate. Cuvântul provine din limba sanscrită, unde se traduce prin „susţinător” sau „prosperitate”. Potrivit Ayurveda, consumul regulat al agrişelor echilibrează toate cele trei doshas ale corpului - Vata, Pitta si Kapha.

Cunoscute drept un deliciu al verii, aceste fructe pot fi consumate crude sau sub formă de produse de cofetărie, gemuri ori sosuri, precum Chutney – sos din bucătăria indiană.

Dar înainte de a discuta despre felul în care putem consuma agrişele, să ne oprim asupra beneficiilor.
  • Menţin sănătatea sistemului reproducător
  • Menţin sănătatea rinichilor şi previn infecţiile urinare şi uternine
  • Au efect diuretic
  • Menţin sănătatea sistemului osos
  • Îmbunătăţesc vederea
  • Eliberează de stres
  • Întăresc muşchii inimii
  • Îmbunătăţesc memoria şi puterea de concentrare
  • Ameliorarea tulburărilor respiratorii
  • Au efect anti-îmbătrânire
  • Ajută la pierderea în greutate
  • Au efect antioxidant
  • Previn apariţia cancerului
  • Contribuie la tratarea diabetului
  • Reduc iritaţiile pielii
  • Vindecă acneea
  • Au efect astringent pentru ten
  • Conferă strălucire tenului şi îi redau fermitatea
  • Tratează căderea părului
  • Accelerează creşterea părului
  • Pot fi un colorant natural pentru păr
  • Tratează afecţiunile scalpului

Acestea ar fi doar o parte dintre numeroasele proprietăţi ale acestor fructe minunate. După cum menţionam, ele pot fi folosite şi servite în diverse combinaţii şi sub diferite forme. Am reuşit să vă stârnim puţin curiozitatea? Dacă da, să vedem, mai departe, cum putem prepara agrişele pentru a beneficia cât mai mult de proprietăţile lor miraculoase.

Salată de agrişe crude
Mâncaţi agrişele crude doar dacă sunt dulci şi coapte. Aceste fructe vor avea mai mult zahăr, ceea ce face din ele un adaos binevenit într-o salată de fructe de vară, cu ceva frişcă pe deasupra. Este alegerea perfectă pentru o trataţie răcoritoare. Agrişele proaspete sunt cele mai bune în iulie și august. Mare atenţie, însă, să le alegeți pe cele mai moi.
Pentru o salată reuşită aveţi nevoie doar de câteva lucruri: o farfurie (oferta de la Nava conţine nişte piese frumoase din porţelan), o foarfecă de verdeaţă pentru a tăia uşor legume precum salată, roşii cherry sau ciuperci şi tacâmuri pentru salată
Pe acestea le găsiţi accesând acest link.

Sosurile de agrişe
Astfel de sosuri se prepară foarte uşor din agrişe, zahăr și verdeaţă. Pot fi combinate armonios cu carnea roșie, carnea de porc și peştele gras, pentru o varietate mare de preparate. Sosul de salvie şi agrişe este folosit la mâncărurile din carne de porc, în timp ce macroul merge bine cu un sos de agişe şi smantana. Folosiţi agişele atât timp cât este sezonul. O parte dintre ele le puteţi îngheța, astfel încât să le folosiţi pe parcursul întregului an.

Amatorii bucătăriei indiene, pot prepara din agrişe un delicios sos Chutney. Pentru prepararea sosului, amestecați nucă de cocos, ardei iute și frunze de curry şi serviţi-l alături de carne și orez, într-o combinație dulce, picantă și savuroasă.

Pentru a prepara sosurile astfel încât să nu se lipească, aveţi nevoie de vase de bucătărie de calitate. Una dintre cele mai bune mărci este Kassel. Cu această crăticioară de la Kassel veţi găti sosuri fără probleme. 
 Crăticioară Kassel
Crăticioară Kassel din inox, cu capac capacitate 1, 6 litri, inducţie

Este fabricată din inox de cea mai bună calitate şi va rezista foarte mulţi ani, indiferent cât de mult o veţi folosi.

Când gătiţi un sos cu legume, v-ar ajuta un dispozitiv de pasat legume, la fel ca cel din imagine:

 Dispozitiv pentru pasat legume KingHoff
Dispozitiv pentru pasat legume KingHoff, din inox

Şi un tel:
Tel din inox Fissler, lungime 25 cm, seria Magic

Partea cea mai frumoasă este atunci când începeţi să serviţi ce aţi gătit. Iar dacă aveţi musafiri la masă, cu siguranţă veţi avea nevoie de un polonic pentru sos. 
Setul de tacâmuri de la KingHoff format din 72 de piese conţine tot ceea ce este necesar pentru un ospăţ în toată regula:

 Set tacamuri
Set tacâmuri din inox KingHoff, 72 piese

Dacă vreţi să impresionaţi cu adevărat, veţi aşeza pe masă şi acest minunat platou pentru aperitive de la Nava, fabricat din porţelan, cu trei recipiente pentru sosuri:
 
 Platou pentru aperitive
Platou pentru aperitive Nava, porţelan, seria Carreaux

Gemul de agrişe
Agrişele sunt cunsocute drept unele dintre cele mai bune ingrediente din gemuri și jeleuri. Ele pot fi combinate şi cu alte fructe precum căpşunile.



Ponturi de final
Depozitați agrişele în congelator timp de până la trei săptămâni, într-o caserolă acoperită. Păstrați-le congelate timp de până la doi ani. Când înghețaţi agrişe proaspete, asigurați-vă că sunt uscate și aranjați-le într-un singur strat, pe o tavă de copt. Puneți-le în congelator, apoi, odată congelate, transferați-le într-o pungă termoizolantă.
Câte kilograme de agrişe veţi mânca în acest an?

Caserole recomandate:
 Set caserole
Set de 4 caserole KingHoff
 Set caserole
Set de 2 caserole yena KingHoff


Pentru reţete, informaţii utile din categoria "bucătărie şi gătit" şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.


marți, 4 iulie 2017

Cum alegem termosul ideal

 Termosuri de calitate

Fie că vă plac ieşirile în natură, fie că doriţi să vă bucuraţi, uneori, de o ceaşcă mare de cafea sau de ceai la serviciu, un termos ar putea fi o alegere bună.

Însă înainte de a alege un termos este nevoie să stabiliţi motivul pentru care un astfel de recipient v-ar fi de ajutor. Termosurile sunt de mai multe feluri. Avem, pe de o parte, termosurile pentru ceai, cafea şi alte băuturi. Acestea au gâturile mai înguste, pentru a permite lichidului să se scurgă cu uşurinţă. Pe de altă parte, avem termosurile pentru alimente unde vă puteţi păstra alimentele calde. Aceste recipiente au gâturile mai largi, pentru a vă fi mai uşor să strecuraţi mâncarea în interior.

Principiul termosului
Ideea din spatele unui termos este de a crea un mic spațiu gol între cele două straturi, indiferent de materialul din care sunt produse. Vidul dintre materiale va opri orice transfer de căldură.
 Cana termos cu pereti dubli
În privinţa materialului din care sunt fabricate termosurile, este indicat să ţineţi cont de caracteristicile fiecăruia, înainte de a lua o decizie. În orice caz, fie că sunt din inox, fie din plastic, păstrează temperatura lichidului, indiferent că este rece sau fierbinte. Dar care este cel mai rezistent material?

Inox. Dacă sunteţi în căutarea unui lucru practic şi durabil, termosul din inox este cea mai bună investiţie. În acest fel, coroziunea nu va mai fi o problemă.

Plastic. Termosurile din plastic, deşi sunt mai fragile, prezintă un avantaj care v-ar putea convinge să le cumpăraţi. Sunt mai uşoare, ceea ce le face uşor de cărat. În privinţa preţului, acesta este ceva mai mic decât la termosurile din inox.

Volumul termosului


Atunci când căutaţi un termos, este important să ştiţi care este volumul de care aveţi nevoie. Vreţi să vă bucuraţi de o ceaşcă în plus de ceai sau cafea? Vreţi să serviţi o băutură caldă (sau rece) împreună cu familia, prietenii sau colegii de muncă? Dacă aveţi un job care presupune muncă de teren, v-ar ajuta un termos mai mare. Aveţi grijă, însă. Dacă folosiţi un termos prea mare pentru cafea, este posibil să depăşiţi doza recomandată. Alegeţi termosul având în vedere că trebuie să fie ceva mai mare pentru a introduce aceeaşi cantitate de
 Cana termos cu pereti dubli
lichid, din cauza pereţilor dubli. Pentru cafea, v-ar fi util un termos de 380 de mililitri, cum este cel de la Klausberg, iar pentru ceai sau alte lichide ar fi potrivit un termos ceva mai mare (aproximativ 480 mililitri). Dacă, de obicei, aveţi nevoie de o ceaşcă în plus, în timpul pauzei de prânz, aţi putea alege o cană termos precum cea de la KingHoff, cu pereţi dubli, din inox. Este rezistentă la şocuri şi la diferenţe de temperatură.

Importanţa capacului
Când este vorba de un termos, capacul poate părea nesemnificativ dar da, contează. Capacul trebuie să închidă căldura stocată în interior și să nu permită pierderi de temperatură. Capacele de sticlă nu sunt cea mai bună opțiune deoarece oferă o etanșare imperfectă, ceea ce ar permite lichidului să curgă. Altă opţiune ar putea fi capacul cu șurub. Unele termosuri pot fi dotate cu supape. Acest lucru este convenabil, dar dacă deteriorați supapa, mecanismul de reglare se va defecta şi el, iar recipientul nu va putea să-și îndeplinească funcțiile. În plus, această piesă se poate murdări și este dificil de spălat.

Şi preţul?
Cât aţi fi dispuşi să plătiţi pentru un termos de calitate? Desigur, fiecare îşi stabilieşte bugetul în funcţie de preferinţe şi necesităţi, însă este bine să ţineţi cont şi de rezistenţa în timp a unui astfel de recipient. Preţul depinde de factori ca: materialele folosite, caracteristici suplimentare şi volum. La preţuri cuprinse între 25 şi 53 de lei puteţi găsi termosuri minunate şi de calitate.

 Termos alimenteIar când veţi merge la un picnic, veţi avea nevoie de un termos pentru alimente. Asta dacă vreţi să vă păstraţi mâncarea caldă (sau rece). Un termos cu adevărat practic este cel de la KingHoff. Acesta vine la pachet cu trei recipiente, fiecare cu o destinaţie specifică. De exemplu, avem recipiente pentru alimente dar, contrar numelui, avem şi pentru pentru lichide. Puteţi citi aici detalii despre produs.

Vedeţi aici oferta de termosuri.

Sfaturi utile
Verificați termosul pentru defecte sau zgârieturi vizibile - acestea afectează în mod semnificativ performanța sa.
Termosul nu trebuie să emane niciun fel de miros din interior.
Agitați termosul: verificați să nu vibreze nimic și nu scoată niciun sunet.
Alegeţi un producător cu o reputație bună.
Capacul trebuie să asigure o izolație bună.

Posibile accesorii
Dacă vă place ceaiul infuzat, vi-l puteţi prepara şi servi direct din termos. Cu ajutorul cleştilor sau capsulelor pentru infuzat, care pot fi din inox sau silicon, veţi obţine un ceai sănătos, rapid şi fără bătăi de cap.  Accesoriile de la KingHoff, pe lângă faptul că au un aspect atrăgător, sunt şi foarte practice. Fabricate din silicon, acestea nu absorb mirosurile sau lichidele şi rezistă la temperaturi de până la 260 de grade. Puteţi vedea oferta aici

Cât despre infuzarea ceaiului sau a cafelei, mai puteţi apela şi la altfel de infuzoare, preferabil din inox şi sticlă termorezistentă.
Voi ce termos preferaţi şi de ce?

Click aici pentru întreaga ofertă de infuzoare de ceai şi cafea. 

Pentru reţete, informaţii utile din categoria "bucătărie şi gătit" şi promoţii, vă puteţi abona la newsletterul nostru.

Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

V-ar putea interesa şi articolele:
Cum gătim în vasele de fontă în aer liber
Ponturile lui Jamie Oliver pentru un grătar perfect
Reţetă de păstrăv la grătar învelit în ziar

joi, 29 iunie 2017

Rețetă profiterol - înghețata copilăriei

Mai ţineţi minte clasicul profiterol care făcea deliciul verilor în cofetării, înainte de Revoluţie? Nu ne referim la gogoşile umplute cu cremă, ci la îngheţata cunoscută sub numele de profiterol. Deşi reţeta nu s-a pierdut, puţini sunt cei care, astăzi, trec pragul cofetăriilor. 


Pentru aceştia, dar şi pentru nostalgici, am ales reţeta originală de profiterol care se poate prepara foarte uşor, acasă. Ce-i drept, presupune ceva efort, dar şi o economie destul de mare. O cupă de profiterol poate ajunge şi la 40 de lei în cofetării. În plus, o puteţi savura în liniște, relaxați, în timp ce vă uitaţi la un film. 

Ingrediente: 
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apă
  • 200 g făină
  • 4 ouă
  • sare

Crema de vanilie:
  • 650 ml lapte
  • 3 ouă
  • 225 g zahăr
  • 125 g făină
  • 50 g margarină
  • sare
  • vanilie

Sos de ciocolată:
  • 150 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 3 g cacao
  • 50 g margarină
  • esenţă de rom
  • 400 g îngheţată
  • 400 ml frişcă 

Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu uleiul şi sarea, iar când dă în clocot se adaugă făina în bloc, amestecând până se încorporează. Se dă la rece, apoi adăugăm ouăle unul câte unul, mixând la putere mare. Turnăm gogoşile şi, în primele 13 minute, le coacem la putere mare apoi, timp de 7 minute, la putere mică. Gogoşelele trebuie să fie poroase pe interior.

Crema se prepară astfel: amestecăm ouăle cu zahărul, făina şi 150mililitri de lapte. Separat, restul de lapte se fierbe, apoi se amestecă cu compoziţia şi se fierbe în continuare, până ce se îngroaşă. Se lasă să se tempereze şi se adaugă vanilia şi margarina care, în prealabil, a fost alifiată.
Cu crema obţinută se umplu gogoşile.

Sosul se obţine fierbând toate ingredientele de mai sus, până ce se îngroaşă puţin. Se foloseşte rece, aromat cu esenţă de rom (sau nu).

Asamblarea:
Se face pe o farfurie. Pe 3 aveline de frişcă se aşează 3 gogoşele umplute apoi se adaugă uşor, deasupra, 3 globuri mici de îngheţată (de care doriţi). Peste îngheţată se mai pune o gogoşică, după care se decorează cu frişcă şi sos de ciocolată. 

Reţetă preluată de pe www.reteteculinare.ro

Pentru modelele noastre de linguri și cupe pentru înghețată, click aici.

Abonaţi-vă la Newsletterul nostru și veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă, precum şi multe reţete, informaţii utile şi promoţii.

Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

V-ar mai putea interesa şi articolul:
14 ponturi pentru o înghețată de casă cremoasă