marți, 19 decembrie 2017

Cele mai bune vase de gătit pentru sărbători

Întrebaţi orice bucătar-şef care sunt instrumentele lui de gătit preferate. Lista ar putea începe -  şi chiar să se termine - cu câteva oale şi tigăi de calitate, precum şi cu ceva cuţite.
Pe măsură ce vă pregătiţi pentru sărbători, verificaţi-vă vasele. Mânerele sunt rupte sau lipsesc? În acest caz, vă jucaţi cu focul. Tigăile sunt deformate? Acest lucru creează anumite puncte fierbinți care ard mâncarea. Unele vase și tigăi sunt atât de vechi şi de uzate încât aţi prefera ca oaspeții să nu le vadă pe aragaz?
Dacă răspunsul la aceste întrbări este afirmativ, poate este momentul pentru înnoirea veselei sau pur şi simplu să completaţi ceea ce aveţi în bucătărie.
Sugestia noastră pentru aceste sărbători este să achiziţionaţi ceea ce vă lipseşte în bucătărie, fie că este vorba de o oală sau de o tigaie. În acest fel, costurile vor fi mai mici şi veţi rămâne cu vasele de gătit care vă sunt neapărat necesare. În plus, vasele de gătit ar putea fi cadoul perfect pentru orice bucătar amator din cercul vostru de persoane apropiate.


Cum să vă alegeţi vasele de gătit
În mod normal, veți dori mai multe cratițe de diferite dimensiuni,
  Cratita cu interior ceramic Karl Kruger, diametru 28 cm, seria Potsdam, inductie
tigăi, oale și capace. Tigăile obişnuite au marginile curbate; tigăile pentru sotat au marginile înalte, drepte și largi pentru a rumeni mai multe alimente simultan. În aceste vase puteţi prepara rapid legume sotate, crocante sau moi (după preferinţă), cu fâşii suculente de carne de pasăre, porc, vită sau peşte.
De remarcat este că producătorii distribuie câte un capac pentru fiecare sau aproape fiecare piesă dintr-un set de oale. Totuşi, acelaşi capac ar putea să se potrivească mai multor vase şi tigăi din set.

Pentru preparate care nu se lipesc
Vasele de gătit cu suprafaţă antiaderentă sunt cele mai populare şi
 Roaster cu interior teflonat pentru cuptor Country Fissler, capacitate 6.5 litri, capac
numeroase reţete vegetariene necesită o asemenea tigaie. În plus, nu este nevoie de ulei, ceea ce face din aceste tigăi unele dintre cele mai sănătoase vase pentru gătit. Sunt perfecte pentru prepararea mâncărurilor cu un conţinut ridicat de proteine care, în mod normal, s-ar lipi de tigaie. În aceste vase de bucătărie puteţi prepara cele mai gustoase fripturi, fără să vă îngrijoraţi că s-ar putea lipi. În funcţie de frecvenţa cu care le folosiţi, le puteţi avea timp de câţiva ani până să le înlocuiţi cu unele noi. Când gătiţi în aceste tigăi, nu folosiţi niciodată ustensile de metal sau pulverizatoare de ulei.
Alegeţi din gama noastră de vase de gătit antiaderente

Pentru mâncăruri sănătoase
Nici în tigăile cu suprafaţă ceramică nu aveţi nevoie de ulei pentru a găti legumele perfect. Nu folosiţi ustensile de metal sau pulverizatoare de ulei. Totodată, aveţi grijă nu zgâriaţi tigaia cu ustensile din oţel inoxidabil. Utilizaţi-le doar pe cele din plastic şi curăţaţi cu apă şi detergent.

Tigăile din inox - rezistenţă şi calitate
Tigăile din oţel inoxidabil pot rezista la temperaturi înalte. Dacă le
 Tigaie din inox Fissler, diametru 24 cm, seria Crispy Steelux Premium, inductie
protejaţi, le veţi putea folosi vreme de ani buni. Chiar şi atunci când folosiţi ulei, este dificil să gătiţi mâncarea astfel încât să nu se lipească. Dacă acest lucru ar putea fi evitat, este indicat să gătiţi fără ulei într-o tigaie din oţel inoxidabil. Spre deosebire de alte tigăi, aceasta suportă ustensilele din metal.
Oalele din oţel inoxidabil pot fi folosite pe plitele cu inducţie, cu gaz, electrice, vitroceramice şi cu halogen. Oţelul inoxidabil nu este un bun conducător de căldură, spre deosebire de aluminiu. Recomandat este să avem un strat de aluminiu între două straturi de oţel inoxidabil. Aluminiul ne ajută să atingem temperatura optimă, în timp ce inoxul împiedică aluminiul să intre în contact cu alimentele. Cu cât este mai gros stratul de aluminiu, cu atât este mai simplu să încălzim tigaia în mod uniform.
Se presupune că puteţi face în aşa fel încât o tigaie din oţel inoxidabil să se comporte precum una antiaderentă prin încălzirea ei la foc mare şi adăugarea câtorva picături de apă, după câteva minute, apoi a uleiului, după ce apa s-a evaporat. Este total eronat! În acest fel, preparatele se vor lipi de tigaie. În plus, uleiul într-o tigaie încinsă nu este tocmai cea mai sănătoasă combinaţie. În concluzie, dacă vreţi să sotaţi cu sos sau cu apă şi dacă vreţi să preparaţi aproape orice fel de mâncare, alegeţi dintre oalele şi tigăile noastre de inox.

Tigăile din fontă - durabilitate pe termen lung
Pe de altă parte, tigăile din fontă pot rezista vreme de mai multe
 Tigaie din fonta emailata Karl Kruger, diametru 20 cm, seria Cuisine, maner lemn, inductie
generaţii. În plus, pot fi folosite şi în cuptor. Într-adevăr, sunt mai grele decât alte tigăi, însă dacă vă veţi obişnui să le mânuiţi cu uşurinţă, veţi avea parte de nenumăratele avantaje pe care le oferă. Odată ce asezonaţi o tigaie de fontă, nu mai este nevoie să o frecaţi, decât doar dacă doriţi să o luaţi de la capăt cu procesul de asezonare. O tigaie din fontă este la îndemână atunci când rumenim carnea și poate rezista la temperaturi cu  mult mai mari decât cele considerate sigure pentru tigăile antiaderente. Plitele cu inducţie necesită oale şi tigăi cu baza plată deoarece acestea fac un contact mai bun cu suprafaţa plitei. Puteţi alege dintr-o gamă variată de modele şi materiale.
Avertisment: Tigăile de fontă necesită folosirea uleiului. Dacă nu sunteţi adepţii acestei metode, ar fi indicat să vă alegeţi altfel de tigăi.
Când vreţi să preparaţi cantităţi mari de mâncare, ar fi indicat să aveţi în vedere un roaster. Acestea pot avea interior teflonat sau marmorat sau pot fi fabricate din fontă. Vă recomandăm să alegeţi materialul acestuia în funcţie de preparatele pe care vreţi să le gătiţi.
Alegeţi cel mai potrivit vas de gătit din gama noastră variată, în funcţie de dimensiunea şi materialul dorit.

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

joi, 14 decembrie 2017

Reţetă de turtă dulce pufoasă

Tradiţionala reţetă de turtă dulce este cel mai bun mod de a vă îndulci oaspeţii, de sărbători. Există multe forme sub care poate fi găsită – de la cea mai întunecată şi mai densă, cu melasă şi bere, până la cea mai delicată, aromată numai cu zahăr brun şi cu un vârf de ghimbir.
Această reţetă este menită a satisface chiar şi pe cei mai serioşi pasionaţi de turtă dulce. Totodată, turta dulce reprezintă una dintre cele mai mari atracţii ale copiilor care, pur şi simplu, o îndrăgesc.

Reţetă pentru 4 porţii
Timp de preparare: 35 minute
Nivel de dificultate: uşor

INGREDIENTE:
  • 125 g făină
  • 7.5 g praf de scorţişoară
  • 10 g ghimbir pulbere
  • 100 g miere
  • 75 g unt
  • 60 ml iaurt gros
  • 1 ou mare
  • 15 g bicarbonat de sodiu
  • Fructe, nuci şi frişcă pentru decorare

MOD DE PREPARARE:

1. Adunaţi, într-un bol, făina, scorțișoara, praful de ghimbir şi bicarbonatul de sodiu.
2. Încălziți untul și mierea, împreună. După ce compoziţia se răceşte, adăugați laptele și iaurtul.
3. Adăugaţi oul şi amestecaţi.
4. Amestecaţi făina scorțișoara, praful de ghimbir şi bicarbonatul de sodiu cu untul şi cu mierea.
5. Coaceţi la 180 de grade Celsius sau până când se întăreşte.
6. Lăsaţi să se răcească înainte de a decora cu frişcă, fructe şi nuci.
7. Serviţi.

Vouă cum vă place turta dulce? Lăsaţi-ne un comentariu, mai jos.


Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Cadouri delicioase de Crăciun

Când simţim plutind, pretutindeni în jurul nostru, aerul de sărbătoare, parcă ne cuprinde entuziasmul. Decembrie este luna în care fiecare celebrează sosirea Crăciunului, apoi Anul Nou. Nicio sărbătoare nu este completă fără să adăugăm un plus de dulceaţă, nu-i aşa? Pe lângă tradiţionalul cozonac, bomboanele și alte delicii reprezintă o parte importantă a petrecerilor de sfârșit de an. 

Dacă nu v-aţi decis încă în privinţa trataţiilor dulci de sărbători, v-am pregătit câteva idei pentru Crăciun. Dulciurile pot fi şi un dar minunat oferit celor dragi. Chiar şi cele mai simple trufe cu ciocolată pot fi un cadou special dacă le împachetaţi într-un ambalaj festiv.

Idei rapide
Cu ajutorul unei matrițe, bomboanele sunt incredibil de ușor de preparat și fi cu adevărat sofisticate. Căutaţi  reţete rapide, care poate fi adaptate cu ușurință pentru a se potrivi oricăror gusturi şi care pot fi pregătite cu ingredientele din cămară.

Lichiorurile homemade sunt unice şi uşor de preparat. Infuzaţi extractele de aromă în lichiorul ales sau permiteți ingredientelor să se infuzeze în alcool pe parcursul mai multor zile sau, în mod ideal, săptămâni, după care păstraţi lichidul în sticle.

Pentru cei organizaţi
Preparaţi și decorați bomboane și biscuiți, cum ar fi toffee de Crăciun, turtă dulce, bomboane sub
formă de bastonaşe, salam de biscuiţi sau biscuiţi de Crăciun umpluţi cu dulciuri, pentru a oferi daruri festive minunate. Sau încercați să infuzaţi câteva sticle de vodcă sau de ulei de măsline cu ingrediente interesante. Gândiți-vă la o vodcă aromatizată cu ciocolată sau la miezul de lămâie infuzat cu ulei de măsline.

Învingători pe ultimul minut
Dacă sunteţi în criză de timp, dar încă doriţi să preparaţi un cadou excelent, uşor de împachetat în ambalaje cochete pe care să le stocaţi în frigider, gândiţi-vă la trufele de ciocolată, extravagante dar uşor de făcut, ciocolată de casă, îngheţată sau biscuiţi cu arahide.

Pentru amatorii deserturilor rapide şi uşor de preparat, am pregătit câteva sugestii care să vă inspire de Crăciun. Oricât de mult aţi aprecia preparatele tradiţionale, ingredientele din reţetele de mai jos şi combinaţiile în care le puteţi folosi vă vor convinge, cu siguranţă.

Prăjitură cu banane şi cremă de brânză
O prăjitură cu banane şi o cremă consistentă de brânză cu o mulţime de nuci va face din voi un star printre invitaţi. Este un desert delicios care vă va obliga atât pe voi, cât şi pe musafirii invitaţi la masă, să vreţi tot mai mult.

Turtă dulce
Această prăjitură încântătoare şi delicată este de o desăvârşire perfectă pentru un desert şi are doar câteva ingrediente, printre care făină, praf de scorţişoară, praf de ghimbir, miere, unt, iaurt, lapte şi ouă. Este decorată cu multe fructe proaspete, nuci şi frişcă. Vă lasă gura apă, nu-i aşa?
Puteţi vedea reţeta aici.

Budincă de prune cu sos de coniac
Profitaţi din plin de prune deoarece acestea pot avea un rol important de sărbători. Reţeta de budincă pe care v-o propunem conţine coniac şi fructe uscate îmbibate cu rom, precum şi un sos dulce şi gros de coniac cu cremă de ou.

Mingiuţe cu rom
Acest deliciu simplu de ciocolată cu puţin rom va fi desertul perfect pentru musafirii invitaţi la petrecerea de Crăciun. Tot ce aveţi nevoie este ciocolată dulce, zahăr brun, rom, biscuiţi cu vanilie, nuci tocate mărunt şi glazură de zahăr, pentru final.

Rotiţe cu ciocolată
Este o reţetă foarte simplă cu ciocolată neagră şi făină, ingrediente menite să creeze o prăjitură delicioasă. Puteţi stoca aceste prăjiturele şi oferi în dar prietenilor care vin în vizită. Aveţi nevoie doar de făină, zahăr pudră, unt, praf de ciocolată caldă şi cacao.

Mere coapte glazurate cu miere şi lămâie
Delicioasa combinaţie de miere cu lămâie, împreună cu fructele favorite ale iernii – merele – toate coapte aşa încât să vă lase gura apă, este desertul ideal pentru Crăciun. Aveţi nevoie de mere, miere, suc de lămâie, unt şi voila! Trataţia voastră dulce este gata de a fi devorată.

Voi ce cadouri dulci oferiţi celor dragi?

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

marți, 12 decembrie 2017

Cum să alegeţi un set de cuţite

Cei mai pricepuți dintre bucătari vă vor spune că tot ceea ce au nevoie în bucătărie este un cuțit scump şi de încredere pentru toate sarcinile pe care le au de îndeplinit. Pentru noi, restul, însă, numeroasele lucruri pe care am dori să le facem în bucătărie, precum ar fi tăiatul cărnii, felierea pâinii și tocarea legumelor ar merge mult mai repede cu lamele specializate ale cuțitelor pe care le găsim într-un set.

Dacă nu aţi avut niciodată un astfel de set, v-aţi putea simţi copleşiţi în încercarea de a sorta toate seriile, caracteristicile și combinațiile dintr-un catalog cu cuțite de bucătărie. Câte cuțite sunt necesare cu adevărat într-o bucătărie? Aveţi nevoie de un cuțit special pentru fiecare aliment? Și merită luate în considerare cuţitele cu acoperire anti-aderentă?
Pentru a vă ajuta să vă răspundeţi la aceste întrebări, ne vom opri asupra unor aspecte la care trebuie să reflectaţi atunci când sunteţi în căutarea unui set de cuţite. De asemenea, vă vom oferi şi câteva sugestii de cuţite potrivite în orice bucătărie.

Cât de mult gătiţi?
Unii se pot mulţumi cu o caserolă mare pe care să o pregătească o dată pe săptămână şi care să le ajungă  în pauzele de prânz de la locul de muncă, în timp ce alţii doresc neapărat să îşi prepare câte o masă în fiecare seară. Înainte de a vă alege un set de cuţite, întrebaţi-vă cât de mult gătiţi. Cu cât vă îndeletniciţi mai puţin cu acest lucru, cu atât este mai puţin important să aveţi o lamă care să reziste unei intense utilizări.

Ce gătiţi?
Multe seturi conţin cuţite specializate care ar putea să vă fie de folos, în funcţie de ceea ce aveţi de pregătit în bucătărie. Evaluaţi, în prealabil, dacă obişnuiţi să coaceţi multă pâine înainte de a cumpăra un set care să conţină prea multe cuţite pentru pâine. Un cuţit pentru dezosat ar putea părea grozav, dar dacă nu îl veţi folosi prea curând sau dacă preparaţi doar rareori carne, este posibil să nu vă ajute prea mult.

Aveţi probleme în curăţarea cuţitelor?
Dacă preferaţi cuţitele care se curăţă uşor, vă recomandăm să le alegeţi pe cele fabricate din inox. În plus, acestea se menţin ascuţite pentru o perioadă lungă de timp şi sunt rezistente la coroziune. Bucătarii profesionişti tind să îşi cureţe lama cuţitului de zeci de ori pe zi. Dacă le urmaţi exemplul, aveţi, într-adevăr, nevoie de cuţite uşor de curăţat.

Seturile noastre favorite de cuţite
Aveţi nevoie, în continuare, de îndrumare în alegerea celui mai bun set de cuţite? Mai departe, vă prezentăm sugestiile noastre – cele mai bune opţiuni pentru orice fel de utilizare.

 Set cutite cu lama inox si suport Fissler, 6 piese, seria Sharp Line

Setul conţine şase piese uşor de folosit şi de întreţinut şi sunt ideale pentru pasionaţii de gătit. Lama cuţitelor este foarte solidă, iar mânerul ergonomic le face extrem de practice chiar şi pentru începătorii în arta gătitului. 
 Ascutitor pentru cutite Sharp Line Fissler, maner din fibra de sticlaSetul include un cuţit de legume, un cuţit pentru roşii, un cuţit pentru şuncă, un cuţit de bucătărie, un cuţit pentru pâine şi un suport de lemn.
Marca sub care sunt fabricate semnifică faptul că, împreună cu setul de cuţite Fissler veţi primi şi garanţia calităţii.
Mai mult, setul vine însoţit de un ascuţitor pentru cuţite Sharp Line Fissler, cu mâner din fibră de sticlă, robust şi durabil. 


  Set de cutite cu lama inox KingHoff, model floral, 3 piese
Există anumite caracteristici care fac din setul de cuţite de la KingHoff cadoul perfect pentru un cuplu sau un student care tocmai se iniţiază în arta gătitului. În plus, acesta este ambalat într-o cutie pretabilă pentru cadouri. 
Fiecare lamă se remarcă printr-un înveliş anti-aderent cu model floral colorat care face cuţitele uşor de curăţat. Rezistenţa la rugină şi mânerele anti-alunecare cu acoperire siliconată le fac perfecte atât pentru începătorii care nu sunt încă pregătiţi să tranşeze un porc întreg, cât şi pentru avansaţi, acestea fiind foarte rezistente datorită lamelor din inox cu o durabilitate deosebită.
Setul include cuţitul bucătarului, un cuţit pentru feliat şi un cuţit pentru legume şi fructe.

 Set de cutite cu lama inox si suport acrilic KingHoff Platinum, 8 piese

Pentru maeştrii bucătari care au nevoie, în bucătărie, de întregul arsenal de cuţite, setul de cuţite KingHoff Platinum este alegerea ideală. Cutitele sunt fabricate din oţel inoxidabil de calitate superioară şi au o durabilitate deosebită datorită formei şi materialului. Negrul se potriveşte oricărui interior, iar aspectul  modern şi atrăgător face din acest set cadoul potrivit în orice bucătărie.
Cuţitele de la KingHoff sunt destinate preparării unor mese straşnice: cuţitul bucătarului, un cuţit pentru pâine, un cuţit pentru dezosat, un cuţit universal şi un cuţit pentru decojit. La toate acestea se adaugă o foarfecă şi un masat pentru ascuţit.

 Set de cutite cu lama inox si suport din lemn KingHoff, 6 piese

Bucătăria voastră este pregătită pentru un upgrade? Atunci, în mod categoric, ar trebui să aveţi în vedere setul de cuţite de la KingHoff fabricate în întregime din inox. Aceste minunate piese din material de calitate superioară sunt destinate profesioniştilor şi sunt prevăzute cu lame extrem de solide care au nevoie doar rareori de ascuţire. În plus, cuţitele au un aspect estetic datorită finisajului strălucitor şi sunt însoţite de un suport de lemn atrăgător şi practic.
Setul conţine: cutitul bucătarului, un cuţit pentru pâine, un cuţit pentru dezosat, un cuţit universal şi un cuţit pentru legume.

 Set de cutite pentru branza Esmeyer, 5 piese, seria Louise
  Set masuratori din plastic Excellent Houseware, 4 pieseFie că sunteţi gazdele unei petreceri cu brânză şi vin, fie că serviţi o masă tradiţională cu brânză, setul de cuţite de la Esmeyer vă oferă asistenţă specializată şi o servire ireproşabilă. Cuţitele sunt fabricate din inox de calitate cu acoperire anti-aderentă. Setul poate fi şi un cadou minunat pentru iubitorii de brânză. În plus, vine împreună cu un set de măsurători din plastic din patru piese de diferite dimensiuni.
Setul conţine: un cuţit pentru brânză tare, un cuţit pentru brânză moale, un cuţit pentru parmezan, o furculiţă pentru brânză şi un tocător din plastic.

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

joi, 7 decembrie 2017

Reţetă de sarmale din Croaţia la oala din inox Karl Kruger

Sărbătorile, la români, vin cu multă voie-bună, dar şi cu mese îmbelşugate, iar mâncarea tradiţională
este atât de gustoasă, încât cu greu putem rezista tentaţiei. Cu toate acestea, în acest an, poate ar fi bine să încercăm reţete noi. Propunerea noastră, pentru aceste sărbători, este o delicioasă reţetă de sarmale, aşa cum sunt preparate nu la români, ci în Croaţia.

Timp de preparare:  4 ore
Porţii: 15

INGREDENTE:
  • 1500 g varză murată (căpăţână)
  • 500 g carne de viţel
  • 500 g carne de porc
  • 200 g bacon
  • 2 ouă
  • 500 g sare
  • 10 g piper negru măcinat
  • 150 g ceapă
  • 125 g orez
  • 300 g varză murată (tocată)
  • 500 g coaste de porc (afumate și uscate)
  • 300 g bacon (uscat, afumat)
  • 5 g untură
  • 3 g făină
  • 2 g boia de ardei

MOD DE PREPARARE:
Luați întreaga căpăţână de varză și îndepărtați frunzele, având grijă să nu le distrugeți. Din 1500 de grame ar trebui să preparaţi aproximativ 20 – 25 de sarmale. Tăiați, triunghiular, partea groasă din zona inferioară a fiecărei frunze.
Amestecaţi carnea de vită cu cea de porc și cu baconul. Adăugați două ouă și ceapa tocată mărunt.
 Oala din inox Karl Kruger, capacitate 20 litri, diametru 32 cm, inductie, capac
Preparaţi  orezul pe jumătate şi adăugaţi-l în carne. Apoi adăugați sare şi piper și amestecați bine.
Puneți carnea în frunzele de varză și faceți pacheţele mici, asigurându-vă că închideți capetele fiecărei frunze, prin apăsare. 
Luaţi oala de inox de la Karl Kruger și începeți să puneți sarmalele. Ţineţi cont de faptul că aveţi nevoie de o oală mare. Noi vă recomandăm această oală deoarece are baza încapsulată pentru conservarea energiei, mânere care nu se încălzesc şi capac cu orificiu pentru aerisire. În plus, se poate folosi pe toate sursele de gătit, inclusiv pe plitele cu inducţie. 

În partea de josa oalei, puneţi bucăţile de bacon afumate, apoi un strat de sarmale şi încă un strat de bacon sau de coaste de porc. De asemenea, adăugați, între straturi, felii de varză murată. După ce puneți toate sarmalele și baconul, coastele și varza tăiată, turnaţi, în oală, 500 de mililitri de saramură (acest lucru este opțional, dar este de preferat dacă vă place varza acră).
Lăsaţi la gătit aproximativ o oră, la foc mic. Luați o tigaie mică, topiți untura și prăjiți făina până se rumeneşte, adăugați boia și apă rece și faceți o cremă ("ajmbren"). Adăugați această compoziţie în oala cu sarmale și lăsaţi la foc între două și trei ore.
Înainte de a vă lăsa dominaţi de poftă, este bine să ştiţi că sarmalele sunt mai gustoase a doua zi. Puteţi mânca o săptămână întreagă din sarmalele pe care le-aţi gătit sau le puteţi păstra la congelator.
Drept garnitură, croaţii prepară cartofi în untură şi ceapă, mâncare pe care o numesc ”restani krumpir".


Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)