marți, 19 decembrie 2017

Cele mai bune vase de gătit pentru sărbători

Întrebaţi orice bucătar-şef care sunt instrumentele lui de gătit preferate. Lista ar putea începe -  şi chiar să se termine - cu câteva oale şi tigăi de calitate, precum şi cu ceva cuţite.
Pe măsură ce vă pregătiţi pentru sărbători, verificaţi-vă vasele. Mânerele sunt rupte sau lipsesc? În acest caz, vă jucaţi cu focul. Tigăile sunt deformate? Acest lucru creează anumite puncte fierbinți care ard mâncarea. Unele vase și tigăi sunt atât de vechi şi de uzate încât aţi prefera ca oaspeții să nu le vadă pe aragaz?
Dacă răspunsul la aceste întrbări este afirmativ, poate este momentul pentru înnoirea veselei sau pur şi simplu să completaţi ceea ce aveţi în bucătărie.
Sugestia noastră pentru aceste sărbători este să achiziţionaţi ceea ce vă lipseşte în bucătărie, fie că este vorba de o oală sau de o tigaie. În acest fel, costurile vor fi mai mici şi veţi rămâne cu vasele de gătit care vă sunt neapărat necesare. În plus, vasele de gătit ar putea fi cadoul perfect pentru orice bucătar amator din cercul vostru de persoane apropiate.


Cum să vă alegeţi vasele de gătit
În mod normal, veți dori mai multe cratițe de diferite dimensiuni,
  Cratita cu interior ceramic Karl Kruger, diametru 28 cm, seria Potsdam, inductie
tigăi, oale și capace. Tigăile obişnuite au marginile curbate; tigăile pentru sotat au marginile înalte, drepte și largi pentru a rumeni mai multe alimente simultan. În aceste vase puteţi prepara rapid legume sotate, crocante sau moi (după preferinţă), cu fâşii suculente de carne de pasăre, porc, vită sau peşte.
De remarcat este că producătorii distribuie câte un capac pentru fiecare sau aproape fiecare piesă dintr-un set de oale. Totuşi, acelaşi capac ar putea să se potrivească mai multor vase şi tigăi din set.

Pentru preparate care nu se lipesc
Vasele de gătit cu suprafaţă antiaderentă sunt cele mai populare şi
 Roaster cu interior teflonat pentru cuptor Country Fissler, capacitate 6.5 litri, capac
numeroase reţete vegetariene necesită o asemenea tigaie. În plus, nu este nevoie de ulei, ceea ce face din aceste tigăi unele dintre cele mai sănătoase vase pentru gătit. Sunt perfecte pentru prepararea mâncărurilor cu un conţinut ridicat de proteine care, în mod normal, s-ar lipi de tigaie. În aceste vase de bucătărie puteţi prepara cele mai gustoase fripturi, fără să vă îngrijoraţi că s-ar putea lipi. În funcţie de frecvenţa cu care le folosiţi, le puteţi avea timp de câţiva ani până să le înlocuiţi cu unele noi. Când gătiţi în aceste tigăi, nu folosiţi niciodată ustensile de metal sau pulverizatoare de ulei.
Alegeţi din gama noastră de vase de gătit antiaderente

Pentru mâncăruri sănătoase
Nici în tigăile cu suprafaţă ceramică nu aveţi nevoie de ulei pentru a găti legumele perfect. Nu folosiţi ustensile de metal sau pulverizatoare de ulei. Totodată, aveţi grijă nu zgâriaţi tigaia cu ustensile din oţel inoxidabil. Utilizaţi-le doar pe cele din plastic şi curăţaţi cu apă şi detergent.

Tigăile din inox - rezistenţă şi calitate
Tigăile din oţel inoxidabil pot rezista la temperaturi înalte. Dacă le
 Tigaie din inox Fissler, diametru 24 cm, seria Crispy Steelux Premium, inductie
protejaţi, le veţi putea folosi vreme de ani buni. Chiar şi atunci când folosiţi ulei, este dificil să gătiţi mâncarea astfel încât să nu se lipească. Dacă acest lucru ar putea fi evitat, este indicat să gătiţi fără ulei într-o tigaie din oţel inoxidabil. Spre deosebire de alte tigăi, aceasta suportă ustensilele din metal.
Oalele din oţel inoxidabil pot fi folosite pe plitele cu inducţie, cu gaz, electrice, vitroceramice şi cu halogen. Oţelul inoxidabil nu este un bun conducător de căldură, spre deosebire de aluminiu. Recomandat este să avem un strat de aluminiu între două straturi de oţel inoxidabil. Aluminiul ne ajută să atingem temperatura optimă, în timp ce inoxul împiedică aluminiul să intre în contact cu alimentele. Cu cât este mai gros stratul de aluminiu, cu atât este mai simplu să încălzim tigaia în mod uniform.
Se presupune că puteţi face în aşa fel încât o tigaie din oţel inoxidabil să se comporte precum una antiaderentă prin încălzirea ei la foc mare şi adăugarea câtorva picături de apă, după câteva minute, apoi a uleiului, după ce apa s-a evaporat. Este total eronat! În acest fel, preparatele se vor lipi de tigaie. În plus, uleiul într-o tigaie încinsă nu este tocmai cea mai sănătoasă combinaţie. În concluzie, dacă vreţi să sotaţi cu sos sau cu apă şi dacă vreţi să preparaţi aproape orice fel de mâncare, alegeţi dintre oalele şi tigăile noastre de inox.

Tigăile din fontă - durabilitate pe termen lung
Pe de altă parte, tigăile din fontă pot rezista vreme de mai multe
 Tigaie din fonta emailata Karl Kruger, diametru 20 cm, seria Cuisine, maner lemn, inductie
generaţii. În plus, pot fi folosite şi în cuptor. Într-adevăr, sunt mai grele decât alte tigăi, însă dacă vă veţi obişnui să le mânuiţi cu uşurinţă, veţi avea parte de nenumăratele avantaje pe care le oferă. Odată ce asezonaţi o tigaie de fontă, nu mai este nevoie să o frecaţi, decât doar dacă doriţi să o luaţi de la capăt cu procesul de asezonare. O tigaie din fontă este la îndemână atunci când rumenim carnea și poate rezista la temperaturi cu  mult mai mari decât cele considerate sigure pentru tigăile antiaderente. Plitele cu inducţie necesită oale şi tigăi cu baza plată deoarece acestea fac un contact mai bun cu suprafaţa plitei. Puteţi alege dintr-o gamă variată de modele şi materiale.
Avertisment: Tigăile de fontă necesită folosirea uleiului. Dacă nu sunteţi adepţii acestei metode, ar fi indicat să vă alegeţi altfel de tigăi.
Când vreţi să preparaţi cantităţi mari de mâncare, ar fi indicat să aveţi în vedere un roaster. Acestea pot avea interior teflonat sau marmorat sau pot fi fabricate din fontă. Vă recomandăm să alegeţi materialul acestuia în funcţie de preparatele pe care vreţi să le gătiţi.
Alegeţi cel mai potrivit vas de gătit din gama noastră variată, în funcţie de dimensiunea şi materialul dorit.

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Niciun comentariu: