sâmbătă, 1 martie 2014

CONCURS: Adu primăvara în bucate şi câştigi electrocasnice

MegaPlus.ro și SfatulPărinților.ro te invită la un concurs de Mărțișor în secțiunea RețeteleTale.ro. Adu primăvara în bucate cu rețetele tale delicioase și poți câștiga unul dintre cele trei premii oferite de magazinul nostru.

Perioada de desfășurare a concursului este 1 - 23 martie 2014. Câștigătorii concursului vor fi desemnați luni, 24 martie 2014, pe pagina site-ului SfatulPărinților.ro. Premiile se vor acorda câștigătorilor la adresele indicate în termen de 30 de zile de la data trimiterii lor pe e-mail-ul echipei de marketing a site-ului SfatulPărinților.ro.

Ce trebuie să faci pentru a participa și regulamentul concursului gasești aici. Premiile acordate sunt:

Oală sub presiune, producător DeKassa, capacitate 10 Litri, capac suplimentar din sticlă termorezistentă, se poate folosi pe toate tipurile de plite inclusiv cele pe inducție, folosind acest produs economisești o treime din timpul de gătire.
Mai multe detalii gasești aici.


Tigaie adâncă (wok), producător Bergner, diametru 30 cm, înălțime 9.5 cm, capac din sticlă termorezistentă, se poate folosi pe toate tipurile de plite inclusiv cele pe inducție, acest produs face parte din seria Vioflam de la Bergner.
Mai multe detalii gasești aici.

Oală de fiert cu aburi, producător Peterhof, două site, capac din sticlă termorezistentă, capacitate oală 2.5 Litri, diametru 18 cm, fund triplu pentru distribuția perfectă a căldurii și economisirea energiei, se poate folosi pe toate tipurile de plite inclusiv cele pe inducție.
Mai multe detalii gasiți aici.


Vă dorim mult succes!

Postat pe site-ul econcursuri.com
Imagine sfatulparintilor.ro

sâmbătă, 22 februarie 2014

Rețetă pentru dezlegare la pește: crap cu roșii la cuptor

Vă recomandăm pentru dezlegare la pește această delicioasă rețetă de crap cu roșii la cuptor


Ingrediente

Pentru această rețetă aveți nevoie de 500 grame mușchi de crap, 2 roșii, 6 caței mari de usturoi, condimente pentru pește, ulei și sare.

Mod de preparare 

Bucata de mușchi de crap se spală, se șterge și se portionează. Se unge cu ulei și se presară puțină sare și condimentele. Bucățile se pun în tavă mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. 

Roșiile se spală, se sterg și li se scoate miezul care se poate folosi la un alt preparat. Se taie apoi în cubulețe și se amestecă cu doi căței de usturoi tocați mărunt cu sare și piper. Se pun lângă bucațile de pește

Se dă tava la cuptor până când peștele este gata. 

Se servesc bucățile de pește cu cubulețe de roșii deasupra și mujdei de usturoi facut din restul de 4 catei. Vă recomandăm pentru mujdei să folosiți un mojar cu pistil din marmură sau granit.

Sursa rețetă sfatulparintilor.ro
Imagine sfatulparintilor.ro

Rețetă de post: lasagna vegetariană

Ce înseamnă lasagna fără parmezan, mozzarela sau carne tocată? Pentru un italian, nimic. Însă pentru cei care ţin post sau au alergie la lactate este o delicatesă. Astfel vă recomandăm un fel de mâncare celebră şi sănătoasă, care poate fi consumată fără probleme în Postul Paştelui și numai. 


Ingrediente


Pentru umplutura cu vinete: 
- 700 de grame de vinete (cam două vinete mai mici);
- sare şi piper;
- câteva fire de pătrunjel proaspăt tăiat fin;
- maxim o linguriţă de oţet din vin roşu;
- puţină boia iute.

Pentru umplutura cu tofu: 
- cam un kilogram de tofu, scurs de apă;
- câteva fire de pătrunjel tăiat fin;
- trei linguri de drojdie (opţional);
- coaja rasă de la două lămâi de mărime medie;
- două linguri de suc de lămâie sau mai mult (cam jumătate de lămâie stoarsă);
- două linguriţe de sare (sau mai multă, după gust);
- un vârf de piper negru (sau mai mult, după gust);

Pentru sos: 
- 800 de grame de roşii în bulion;
- trei linguri de ulei de măsline;
- o ceapă medie, tăiată fin;
- doi căţei de usturoi, pisaţi;
- o lingură de bulion;
- o frunză de dafin;
- puţină boia iute;
- sare;
- 100 de grame de capere;

Pentru foi: 
- sare;
- aproximativ 400 de grame de foi de lasagna, uscat; 

Pentru asamblare: 
- o legătură de busuioc (se poate si uscat) 

Mod de preparare 

Umplutura:
Încinge cuptorul. Taie vinetele în felii groase cam de trei milimetri şi sărează-le pe ambele părţi, apoi lasă-le să se scurgă de apă, cel puţin 30 de minute. Între timp, prepară sosul. 

Sosul:
Roşiile în bulion se toacă în blender, iar ceapa se căleşte cam trei minute, după care se adaugă usturoiul. Împinge ceapa şi usturoiul într-o parte a tigăii, adaugă bulionul în partea cealaltă şi găteşte-l pentru 1-2 minute, apoi încorporează usturoiul şi ceapa. Adăugă roşiile tocate, frunza de dafin, boiaua şi un praf de sare. Amestecul se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic timp de 45 de minute. Apoi se adaugă şi caperele, iar dacă mai este nevoie mai puneţi sare şi boia. 

Finalizarea vinetei:
Folosind prosoape de hârtie, usucă feliile de vânătă pe ambele părţi. Într-o tigaie mare cu interior teflon sau ceramic, vinetele asezonate cu sare şi piper se prăjesc pe ambele părţi. În timp ce feliile de vânătă se prăjesc, amestecă într-un vas două linguri de ulei de măsline, pătrunjelul, oţetul, boiaua şi un praf de sare. Vinetele se amestecă în această mixtură. 

Foile:
Într-o oală mare, fierbe în apă sărată foile de lasagna, timp de aproximativ şapte minute. Scurge-le de apă, iar când s-au răcit suficient pentru a putea fi manevrate, pune foile pe o foaie de copt unsă cu ulei. 

Umplutura:
Pune într-un blender tofu, pătrunjel, drojdie (dacă o foloseşti), coaja şi sucul de lămâie, sare şi piper şi pasează-le, timp de aproximativ 30 de secunde. 

Asamblarea:
Pe fundul unei tăvi de copt pune un strat de suc de roşii, iar apoi un strat din foile de lasagna. Acoperă foaia cu un sfert din umplutura de tofu (cam o ceaşcă), iar deasupra un sfert din feliile de vânătă. Peste vinete, toarnă o ceaşcă de sos şi presară frunze de busuioc. Continuă cu încă trei straturi de foi de lasagna, respectând ordinea: foi, umplutură, vinete, sos şi busuioc. Apoi acoperă totul cu o folie de aluminiu şi coace lasagna la cuptor. După 50 de minute îndepărtează folia şi mai găteşte încă 10 minute, până când începe să facă bulbuci. Las-o cel puţin 10 minute să se răcească, înainte să o tai. Presară restul de busuioc şi serveşte cu restul sosului de tomate. 

Poftă bună!

Sursă rețetă: adevarul.ro
Imagine: chow.com