luni, 12 februarie 2018

12 ustensile ale bucătarilor chinezi

Mâncarea chinezească, plină de arome şi parfumuri, are o anumită lumină, un echilibru şi o simplitate care pot fi stăpânite, cu uşurinţă, de orice bucătar amator. V-aţi întrebat vreodată ce se întâmplă în spatele scenei atunci când sunt create feluri de mâncare incredibil de gustoase, întotdeauna fierbinţi, ieftine de obicei şi cu preparare rapidă precum pui shanghai, supă cu tăiţei sau pui crocant în sos de portocale? În apropierea Anului Nou Chinezesc, să aruncăm o privire la instrumentele folosite de bucătarii chinezi. 

1. Tigaie wok şi wok cu capac
Tigaia wok este un instrument de bază în bucătăria chinezească. După cum mulți dintre voi știți deja, multe feluri de mâncare chinezească sunt gătite folosind un wok – o tigaie ceva mai largă, care se încinge puternic atunci când aveți o flacără sănătoasă.  Tocmai căldura ridicată este cea care dă mâncărurilor acea aromă indescriptibilă.
Dacă vreţi să gătiţi la abur, să fierbeţi sau să ridicaţi temperatura pentru alimentele care necesită un timp de preparare mai îndelungat, aveţi nevoie de un wok cu capac.
Pentru orice fel de wok aţi opta, trebuie să ştiţi că aţi făcut o investiţie importantă. Tigaia wok este sufletul bucătăriei chinezeşti, aşa că avei grijă să faceţi o alegere bună!
Tigăile wok de la Fissler, produse în Germania, sunt proiectate să fie folosite vreme de ani buni. Informaţi-vă aici despre oferta Mega Plus.

 Tigaie wok Fissler, inox diametru 35 cm, capac sticla, inductie, Kunming Wok

2. Lingură pentru wok
Mâncarea chinzească necesită o spatulă de calitate. Pentru majoritatea cartofilor de prăjit puteți utiliza orice fel de unelte, dar pentru anumite preparate cum ar fi orez prăjit, prăjituri de orez sau orice altceva care se găteşte în cantități mari şi care ar putea să se lipească de wok, este util să aveți o spatulă robustă, cu ajutorul căreia să desprindeţi bucățile gustoase de mâncare de la baza tigăii, fără a lăsa zgârieturi și să manipulaţi cantități mari de mâncare cu o singură mișcare.
Dacă vreţi să primiţi produsele direct la uşă, cel mai indicat este să comandaţi online.Vă recomandăm o lingură tradiţională destul de autentică pe care o puteţi vizualiza aici. Lingura wok Black Edition Fissler este fabricată din plastic special termorezistent şi de înaltă calitate. Mânerul antiaderent vă permite să îl folosiţi şi cu mâna udă.

 Lingura wok Black Edition Fissler

3. Spumieră cu sită tip strecurătoare Fissler, diametru 11 cm, seria Magic
Acest instrument este esențial pentru prăjirea în adâncime şi are rolul de a îndepărta bucățile și particulele fine de alimente care ar putea arde și strica ulei. De asemenea, ajută la decantarea uleiului după prăjire, pentru reutilizare.
Există multe alte utilizări ale acestei site foarte fine, printre care şi strecurarea amestecului de cremă de ou atunci când gătiţi Torta de ou Hong Kong. Este secretul unei tarte netede şi lucioase. Când îl veţi utiliza pentru prima dată, veți fi bucuroși că ați investit în acest instrument îndemânos. De asemenea, sita poate fi folosită pentru a strecura zeama și pentru a păstra uleiul de prăjit curat și fără particule de aluat care tind să ardă dacă sunt lăsate în ulei. Folosiți această sită fină pentru a vă strecura uleiul în timp ce prăjiți și mai ales după ce ați terminat, astfel încât să aveți un ulei curat pentru prăjirea următorului preparat. Instrumentul prezentat mai jos este o spumieră cu sită tip strecurătoare, ideală pentru alimentele prăjite în baie de ulei. Este unul din acele instrumente care au utilizări foarte specifice, dar când va veni momentul să îl folosiţi, veţi fi fericiţi că face parte din arsenal.

 Spumiera cu sita tip strecuratoare Fissler, diametru 11 cm, seria Magic

4. Steamer inox pentru gatit la aburi
Mulți se gândesc doar la prăjeli atunci când e vorba de mâncărurile chinezești, dar multe feluri implică și gătitul la aburi. Un steamer poate fi introdus în interiorul unei oale adânci sau în wok pentru a susține preparate ca peşte, shumai şi altele la fel de gustoase.


 Steamer inox Kassel, diametru 24 cm, pentru gatit la aburi, seria Alice
5. Roaster din fontă emailată
Fiecare bucătar serios are nevoie de un roaster de fontă. Cu siguranță, cele mai bune fripturi, rațe întregi şi pui cu sos de soia se pot găti la roaster. Roasterul din fontă emailată de la KingHoff este mai versatil. De exemplu, îl puteţi folosi pentru a fierbe înăbuşit o raţă sau un peşte întreg. Înainte de a cumpăra, faceți niște investigații pe această temă, deoarece un astfel de produs nu este tocmai ieftin, însă este unul dintre produsele de bucătărie de care aveți nevoie.

  Roaster din fonta emailata KingHoff, capacitate 3.9 litri, diametru 28 cm, capac fonta, manere fonta, inductie


6. Cuțit santoku cu alveole Fissler, lamă 18 cm, seria Profession
Fabricat în Germania, cu un design clasic, cuțitul Sanoku din oţel inoxidabil forjat este un plus în bucătăria oricărui bucătar. Mânerul este fabricat din fibră de sticlă cu nituri pentru o utilizare şi siguranţă sporită. Lama este fabricată dintr-o singură bucată de oţel, într-o formulă specială (crom - molibden - vanadiu) care o face durabilă şi robustă, fiind unul dintre cele mai anticorozive aliaje. Cu lama extrem de puternică, cuţitul este ideal pentru tocarea legumelor, a cărnii sau a peştelui. Este prevăzut cu alveole pentru diminuarea fricţiunii şi aderenţei la lamă a ingredientelor în timpul porţionării.

 Cutit santoku cu alveole Fissler, lama 18 cm, seria Profession


7. Cutiţul bucătarului chinez Fissler, lamă 18 cm, seria Profession
Acest cuţit este folosit în special pentru pregătirea reţetelor asiatice. Bucătarii chinezi, în loc să achiziţioneze un set mare de cuțite de diferite dimensiuni și forme, folosesc adesea acest instrument bun la toate. Totul depinde de modul în care îl manipulați pentru a obține rezultate diferite. Poate tăia carne, cartilaje şi oase. După o spălare rapidă, se poate folosi la tocarea cepei sau a unei bucăţi delicate de brânză tofu. Lama cuţitului poate fi folosită atât la frăgezirea cărnii, cât şi la zdrobirea usturoiului și a ghimbirului. Ascuțiţi-vă abilitățile în bucătărie preparând un fel deosebit de mâncare de porc dulce acrişor. Selecția cuțitelor poate fi o alegere foarte personală. Alegeţi inteligent!

 Cutitul bucatarului chinez Fissler, lama 18 cm, seria Profession


8. Foarfecă de bucătărie
Când veţi avea o pereche bună de foarfece de bucătărie vă veți întreba cum ați trăit fără ea. Veţi putea tăia, rapid și în siguranță, aripioare de pește, crustacee, pui gătit, sau chiar verdeaţă. Puteți manevra o pereche de foarfece ascuțite mult mai eficient și mai sigur decât un cuțit. În funcție de cantitatea de mâncare pe care o preparaţi, recomandarea noastră este să cumpărați un instrument profesional. Foarfeca pentru pui de la Esmeyer va rezista ani de zile şi va fi o plăcere de fiecare dată când o veți folosi! Se remarcă prin simplitatea designului și nu trebuie să fie o ascuțită prea des. Este un instrument esențial pentru bucătarii amatori. 

 Foarfeca pentru pui Esmeyer, seria Polly


9. Ustensile din bambus
Ustensilele din bambus sunt practice, destul de versatile şi uşor de curăţat. Totodată, sunt foarte rezistente şi durabile. Bambusul este surprinzător de puternic, dar totuşi ușor și flexibil. Articolele de bambus sunt mult mai durabile decât cele din lemn și plastic. Bambusul este un material rezistent la căldură, la pete și la apă. Produsele de bambus nu numai că nu se pătează, dar nici nu absorb mirosurile. Ustensilele de bucătărie din bambus au un finisaj neted și nu capătă o suprafață dură sau poroasă după numai câteva luni de utilizare, precum cele din lemn. Produsele din bambus sunt uşoare şi confortabile la utilizare. Ele adaugă un aer proaspăt, natural oricărei bucătării și reprezintă cadoul perfect. În plus, sunt eco friendy, drept pentru care sunt perfecte pentru picnicuri, călătorii sau campinguri. Dacă adăugăm şi preţul pe lista de beneficii, putem spune că sunt ideale pentru cei cu un buget mai mic.


Set cutie pentru pâine și 3 recipiente KingHoff, capac din bambus, roșu
 Set cutie pentru paine si 3 recipiente KingHoff, capac din bambus, rosu


Cutie din bambus pentru pâine KingHoff, lungime 38 cm
 Cutie din bambus pentru paine KingHoff, lungime 38 cm
Set mic dejun pentru copii Nava, 5 piese, fibre din bambus, seria Eco
 Set mic dejun pentru copii Nava, 5 piese, fibre din bambus, seria Eco

Set pentru salată Nava, 3 piese, fibre din bambus, seria Eco
 Set pentru salata Nava, 3 piese, fibre din bambus, seria Eco

Tocător dreptunghiular din bambus KingHoff, lungime 33 cm
  Tocator dreptunghiular din bambus KingHoff, lungime 33 cm

 Untieră din bambus cu capac KingHoff
 Untiera din bambus cu capac KingHoff

Cutie pentru pâine Kassel, capac bambus, corp melamină
 Cutie pentru paine Kassel, capac bambus, corp melamina

Set 3 recipiente depozitare Kassel, capac bambus, corp melamină
   Set 3 recipiente depozitare Kassel, capac bambus, corp melamina

10. Presă de usturoi
În bucătăria chinezească, există o mulţime de reţete cu usturoi. Presa din inox pentru usturoi Fissler, seria Magic funcționează excelent şi are o caracteristică deosebit de practică: poate fi agăţată. Este instrumentul ideal pentru a evita mirosul de usturoi pe mâini. Există o mulțime de rețete cu usturoi în bucătăria chineză.

 Presa din inox pentru usturoi Fissler, inele pentru agatare, seria Magic


11. Răzătoare microplană
Tehnic, nu este un instrument chinezesc, însă este perfectă pentru a răzui ghimbir, usturoi şi alte condimente, precum şi pentru parmezan. Răzătoarea microplană KingHoff este fabricată din oţel inoxidabil de foarte bună calitate şi are zimţi foarte ascutiţi. Capătul inferior este învelit cu cauciuc anti-derapant pentru o utilizare uşoară şi practică.

 Razatoare microplana KingHoff


12. Mojar şi pistil
Este un instrument incredibil de util în bucătărie. Este necesar pentru zdrobirea rapidă a condimentelor, cum ar fi chimionul și boabele de piper, usturoiul, ceapa și plantele. Imaginaţi-vă ce frigărui de miel Beijing aţi putea prepara! Odată ce veţi avea un mojar cu pistil în bucătărie, îi veţi găsi nenumărate întrebuinţări și veţi fi uimiţi că ați trăit atât de mult timp fără el.

 Mojar cu pistil KingHoff



Acestea sunt cele mai utile instrumente pentru prepararea rețetelor chinezeşti. Aveţi întrebări? Aşteptăm comentariile voastre, mai jos!

Pe aceeași temă, vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

joi, 8 februarie 2018

Prăjiturele cu ciocolată în formă de inimă la cratiţa Karl Kruger, seria Potsdam

Cine nu iubeşte Sfântul Valentin? Flori, ciocolată, bomboane în formă de inimă, felicitări drăguţe.  Deşi, în general, este o sărbătoare romantică, poate fi petrecută la fel de bine şi împreună cu copiii. Atât adulţii, cât şi cei mici, adoră dulciurile. Cu riscul de a vă acoperi toată bucătăria cu glazură roz şi bombonele, efortul vă va fi răsplătit cu multe zâmbete şi aprecieri.
Prăjiturelele cu ciocolată sunt uşor de preparat deoarece nu aveţi nevoie decât de o tigaie. Savuraţi-le împreună cu familia, prietenii sau cu admiratorul secret. Sunt perfecte pentru Sfântul Valentin!

Timp de preparare: 20 minute
Nivel de dificultate: uşor
Porţii: 24

INGREDIENTE

Pentru prăjituri:
  • 130 g făină
  • 115 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2.5 g sare
  • 113 g unt, la temperatura camerei
  • 110 g zahăr brun
  • 100 g zahăr granulat
  • 1 ou mare
  • 10 ml esenţă de vanilie
Pentru glazură:
  • 113 g unt, la temperatura camerei
  • 250 g zahăr pudră
  • 30 – 45 g smântână sau lapte
  • 5 ml esenţă de vanilie
  • 1 picătură colorant
  • Bombonele, pentru decorare

MOD DE PREPARARE:
 Cratita cu interior ceramic Karl Kruger, diametru 28 cm, seria Potsdam, inductie

1. Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeți cratiţa Karl Kruger cu interior ceramic, seria Potsdam și lăsați-o deoparte.

2. Într-un castron mediu, amestecați 200 de grame de făină, cacao, praful de copt și sarea. Lăsaţi deoparte.

3. Cu ajutorul unui mixer, amestecaţi untul şi zahărul timp de trei minute. Adăugaţi oul şi esenţa de vanilie. Amestecaţi bine până se omogenizează. Încorporaţi, treptat, ingredientele uscate. Aluatul ar trebui să devină gros şi dens, având consistenţa unui aluat de prăjituri. Dacă aluatul este prea umed, adăugaţi, suplimentar, 32 de grame de făină.

4. Îndesaţi aluatul în cratiţa Karl Kruger. Coaceți timp de 12 minute sau până când este gata. Scoateți din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.

5. În timp ce se răceşte, preparaţi glazura. Folosind un mixer, bateţi untul la viteză medie aproximativ două minute, până când devine cremos. Cu mixerul la viteză mică adăugați puţin câte puţin, zahărul, smântâna sau laptele și esenţa de vanilie. Creșteți viteza şi amestecaţi timp de trei minute. Dacă glazura este prea subţire, adăugați cel mult 64 de grame de zahăr pudră sau 15 grame de smântână sau de lapte. Adăugaţi o picătură de colorant alimentar roșu și amestecaţi până când compoziţia devine omogenă. Dacă doriți o culoare mai închisă, puteți adăuga mai mult colorant.

6. Tăiați prăjiturile răcite cu ustensila în formă de inimă. Cu ajutorul unui cuţit sau al unui tub de decorat, acoperiţi inimioarele cu glazură. Decorați cu bombonele.

Notă: 
Folosiţi resturile de la prăjituri pentru o gustare. Merg de minune deasupra unei îngheţate sau într-un milkshake. Păstraţi prăjiturelele glazurate la frigider într-un recipient etanş cel mult două zile.

Care este reţeta voastră preferată de Sfântul Valentin?


Vă recomandăm: 

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Gătiţi cu suflet de Sfântul Valentin

Nu ştiţi ce surpriză să îi pregătiţi de Sfântul Valentin? Atunci luaţi-vă inima şi puneţi-o pe o farfurie sau în sufertaşul cu masa de prânz. Trataţiile în formă de inimă pe care vi le-am pregătit în acest articol îi vor impresiona nu doar pe adulţi, ci şi pe copii. Deci, ce mai aşteptaţi? Hrăniţi-i aşa cum se cuvine, satisfaceţi toate gusturile şi lăsaţi dulciurile în formă de inimă să dezvăluie felul în care vă simţiţi în acest an, de Sfântul Valentin. PreGĂTIŢI-vă drumul către inima celuilalt!

În loc să vă îngrămădiţi într-un restaurant aglomerat şi zgomotos, poate este mai bine să vă dovediţi aptitudinile în bucătărie. Efortul vostru va fi, cu siguranţă, apreciat. 

1. Negrese scufundate în ciocolată
Dacă vă întrebaţi ce este atât de atrăgător la negrese (e vorba, desigur, de prăjituri), răspunsul este: aproape orice. Dar dacă luăm o negresă şi o scunfundăm în ciocolată topită de culoare roşie şi albă, după care îi dăm o formă de inimă, cu siguranţă o scoatem din anonimat. 
Vizualizaţi reţeta aici

2. Clătite în formă de inimă
Începeţi ziua cu un zâmbet în timp ce preparaţi un mic dejun pe care familia voastră îl va adora pur şi simplu. Turnaţi aluatul de clătite într-o formă de inimă, direct pe tavă şi, cu ajutorul unei lame de cuţit, uniformizaţi-l, conferindu-i o formă perfectă. Drept bonus, adăugaţi, alături, şi ceva de culoare roşie precum fructe de pădure sau căpşuni conservate.

3. Ouă în formă de inimă
Aveţi o formă de silicon pentru ochiuri? Ungeţi-o cu puţin ulei şi puneţi un ou în interiorul ei. Rezultatul va fi un mic dejun savuros pentru cei dragi. Luaţi o ustensilă în formă de inimă pentru prăjituri, aşezaţi-o în mijlocul unei felii de pâine şi tăiaţi-o, apoi prăjiţi un ou deasupra, pentru a obţine ceva cu totul special.

4. Un sandwich pe care îl vor adora
Nu sunteţi adepţii dulciurilor când vine vorba de copii? Pur și simplu utilizați o ustensilă pentru prăjituri în formă de inimă, presaţi-o cu încredere peste sandwich şi veţi obţine un preparat încântător pe care să îl strecuraţi în cutia de alimente a copiilor.

5. Nu uitaţi de fructe!
Folosiţi o ustensilă în formă de inimă pentru a transforma fructele obişnuite într-o trataţie deosebită de Ziua Îndrăgostiţilor! Acest lucru funcţionează bine pe fructe mai mari pe care le puteţi tăia plat precum pepenele verde au galben. Mai mult, puteţi transforma căpşunile în inimioare doar din câteva tăieturi deştepte. Click aici pentru a vedea cum se face acest lucru. 

6. Tort în formă de inimă, fără o tigaie specială
Nu aveţi accesorii de copt în formă de inimă? Nicio problemă. Cu formele de copt obişnuite, rotunde sau pătrate, puteţi prepara un minunat tort în formă de inimă. Îl puteţi face chiar mai special dacă scrieţi, deasupra, câteva cuvinte venite din suflet. 
Accesaţi reţeta aici

7. Supă cu pâine prăjită în formă de inimă
Nu tuturor le plac dulciurile. Totuşi, le puteţi arăta cât de mult îi iubiţi dacă tăiaţi, în formă de inimă, câteva bucăţi de pâine prăjită pe care să le lăsaţi, apoi, să plutească, într-un castron de supă caldă.

8. Plăcintuţe în formă de inimă
Dacă umpleţi câteva plăcintuţe cu dulceaţă de zmeură sau cu cireşe conervate, veţi face o declarație de dragoste îndrăzneață și delicioasă. Partea cea mai bună este că sunt uşor de preparat şi sunt foarte versatile. Le mai puteţi umple cu orice fel de fructe roşii, nuci şi ciocolată sau chiar umpluturi mai savuroase, pentru a fi pe gustul perechii voastre. În plus, aceste plăcintuţe pot fi chiar mai uşor de făcut dacă utilizaţi aluatul cumpărat din magazin. 
Vizualizaţi reţeta pe youtube

9. Fursecuri dietetice subţiri în formă de inimă
Perechea voastră încearcă să piardă în greutate? Pregătiţi-i o trataţie care să nu îi dea peste cap dieta cu nişte fursecuri dietetice subţiri în formă de inimă, mai sărace în grăsimi şi în calorii decât prăjiturile obişnuite, dar care pot avea un gust la fel de decadent. Atât de  multă grijă din partea voastră!
Accesaţi reţeta aici

10. Pizza în formă de inimă
Vă place să preparaţi pizza de la zero? Turnaţi pur şi simplu aluatul într-un accesoriu în formă de inimă, în loc să folosiţi o formă obișnuită, rotundă sau dreptunghiulară. Sosul roşu de tomate îi va da un plus de atractivitate.

11. Bomboane de ciocolată albă de Ziua Îndrăgostiților
Aceste mici trataţii cu ciocolată albă pot părea complicate, dar sunt foarte ușor de realizat datorită tăvilor mici de silicon în formă de inimă. Nu vă îngrijoraţi! Cei dragi nu vă vor iubi mai puţin pentru că le-ați pregătit un desert fără bătăi de cap. În plus, este micul nostru secret. 
Vedeţi reţeta aici

12. Lasagna în formă de inimă
Oferiţi iubitului sau iubitei o Zi a Îndrăgostiţilor cu multă brânză, pregătindu-i o lasagna în formă de inimă. Dat fiind că este o reţetă care presupune ceva muncă şi probabil nu aveţi chef să petreceţi timpul în bucătărie de Sfântul Valentin, o puteţi găti cu câteva zile înainte şi păstra la congelator. Vedeţi aici reţeta Jamilei. 

13. Decoraţi 
  • De Sfântul Valentin, faceţi  în aşa fel încât să plouă cu inimioare! Acoperiţi prăjiturile în formă de inimă cu bomboane mici colorate în roz și roșu. 
  • Utilizați glazura decorativă de culoare roșie, albă și roz pentru a crea, pe prăjituri și biscuiți, inimi şerpuite, ondulaţii sau alte forme.
  • Zmeura, căpșunile și cireșele sunt nişte fructe minunate pentru Ziua Îndrăgostiților. Au culoarea corectă, dimensiunea potrivită și, având în vedere că sunt atât de greu de găsit în miezul iernii, sunt un lux.
Cu puţină imaginaţie, puteţi prepara orice vă trece prin cap: torturi frumos ambalate şi prăjituri cu panglică albă sau roz, deserturi învelite în folie colorată de plastic, prăjituri şi bomboane de casă în cutii festive.
Scopul este de a face această zi dulce şi specială. Arătaţi-le celor dragi că îi iubiţi și sărbătoriţi Ziua Îndrăgostiților într-un mare stil, cu suflet!

Pentru pregătirea unor preparate deosebite de Sfântul Valentin, vă recomandăm următoarele produse:

Set prăjituri Klausberg, material teflon

 Set prajituri Klausberg, material teflon

 Formă din silicon pentru cuburi de gheaţă sau ciocolată KingHoff, 10 inimioare

  Forma din silicon pentru cuburi de gheata sau ciocolata KingHoff, 10 inimioare

Formă din silicon pentru ochiuri KingHoff, formă inimă

 Forma din silicon pentru ochiuri KingHoff, forma inima

Set tăvi rotunde pentru copt KingHoff, oţel carbon, 24, 26 şi 28 cm

 Set tavi rotunde pentru copt KingHoff, otel carbon, 24, 26 si 28 cm

 Set 3 tăvi Klausberg, material teflon, tavă cozonac, tavă tort, tavă friptură

  Set 3 tavi Klausberg, material teflon, tava cozonac, tava tort, tava friptura

Set de 3 tăvi pentru copt KingHoff, oţel carbon, 31, 34 şi 37 cm

 Set de 3 tavi pentru copt KingHoff, otel carbon, 31, 34 si 37 cm

  Tavă rotundă pentru tort KingHoff, diametru 24 cm

   Tava rotunda pentru tort KingHoff, diametru 24 cm

Tavă cu forme pentru brioşe Klausberg, material teflon

 ava cu forme pentru briose Klausberg, material teflon

Tavă emailată Karl Kruger, lungime 40 cm, seria Sylt

 Tava emailata Karl Kruger, lungime 40 cm, seria Sylt

 Tavă pentru copt KingHoff, oţel carbon, capac plastic cu mânere

  Tava pentru copt KingHoff, otel carbon, capac plastic cu manere

 Tavă din inox pentru lasagna KingHoff, lungime 40 cm

  Tava din inox pentru lasagna KingHoff, lungime 40 cm
Care sunt trataţiile voastre preferate de Sfântul Valentin?

Vă recomandăm:
Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

marți, 6 februarie 2018

Ghidul celor mai bune oale de gătit

Aţi decis să cumpăraţi mâncare organică dar încă nu aveţi în bucătărie cele mai sănătoase oale de gătit? Pentru siguranţa voastră şi a familiei, este important să optaţi pentru materiale ecologice, lipsite de toxicitate. Acest articol spulberă misterul. Vă recomandăm cele mai potrivite oale de care aveţi nevoie în bucătărie.



Fiecare bucătar ştie că o oală de calitate este esenţială în procesul de gătire. Dacă aveţi oala potrivită pentru felul de mâncare potrivit, nu veţi întâmpina niciun fel de problemă. Atunci când aveţi cele mai bune oale la îndemână, nu mai trebuie să vă faceţi griji cu privire la proporţii, la alimentele care se lipesc de oală, la distribuţia căldurii sau la schimbarea oalelor după executarea unor sarcini simple ca rumenirea cărnii.
În plus, odată cu trecerea timpului, oalele se uzează. Nimănui nu-i place să recunoască acest lucru, dar poate că este timpul să înlocuiţi oalele pe care le-ați moștenit de la bunica. Probabil că au împlinit deja 80 de ani și au avut zile mai bune cândva. Asigurați-vă că vă cântăriţi cu atenție alegerile înainte de a cumpăra. Vreţi să aveţi siguranţa că achiziționați ceva care să corespundă felurilor de mâncare pe care le gătiți de obicei.

Înainte de a alege oalele de gătit
Când cumpărați oale, ori de câte ori este posibil, alegeți articole fabricate din materiale sigure, non-toxice, cum ar fi fontă, oțel inoxidabil, oțel carbon, ceramică, piatră sau email. Nu este uşor să alegi şi să cumperi cele mai bune şi mai sănătoase oale de gătit. Vă ghidaţi după preţ? Alegeţi un aspect profesional? Vă selectaţi cele mai populare branduri? Sau poate niciunul dintre criteriile de mai sus. Poate ceea ce vă doriţi este oala care vi se potriveşte cel mai bine. În acest sens vă putem îndruma.

În primul rând, trebuie să înţelegeţi că fiecare material funcţionează diferit. Unele oale conduc căldura mai bine decât altele. Unele metale reacţionează cu alimentele acide, aşa încât nu le puteţi folosi pentru a găti un sos de roşii, de exemplu. Alte oale sunt foarte durabile şi uşor de întreţinut.

Majoritatea nu înțeleg importanţa  designului și nici motivele pentru care unele materiale de gătit sunt mai bune decât altele. Având în vedere acest lucru, să aruncăm o privire asupra fiecărui tip de oale, precum și a avantajelor pe care le prezintă:

Oalele din oţel inoxidabil
  Oala inox Fissler, diametru 20 cm, capac sticla, inductie, Seria ParisOţelul inoxidabil este cel mai comun tip de material când este vorba de vasele de gătit. Oale fabricate din inox veți găsi, probabil, în majoritatea gospodăriilor. Sunt non-reactive, ceea ce înseamnă că le puteţi folosi pentru prepararea oricărui timp de mâncare. Sunt destul de grele, durabile, pot fi curăţate în maşina de spălat vase, iar modelele de bază sunt foarte accesibile ca preţ. Oalele din inox îşi păstrează aspectul strălucitor pentru mai mult timp şi sunt rezistente la deformări.

Oțelul inoxidabil este un aliaj de metale, inclusiv oțel, carbon și crom. Motivul pentru care acest material se numește "inoxidabil" se datorează capacității sale de a rezista la coroziune. Oțelul inoxidabil este o alegere excelentă când suntem în căutarea unei oale de calitate însă, datorită incapacităţii sale de a distribui bine căldura, este important să alegeţi vase cu miez de aluminiu sau cupru, de o calitate mai bună. Poate că au un preţ ceva mai mare, este o investiţie pentru toată viaţa. Fără acel miez de aluminiu, veţi obţine, pe suprafața de gătit, aşa-numitele puncte fierbinţi, iar alimentele vor fi gătite neuniform.

Oalele din oţel carbon emailat
 Oala emailata din otel carbon KingHoff, capacitate 6 litri, diametru 24 cm, inductie, capacOalele din oțel carbon sunt adesea comparate cu fonta. În timp ce aceste două materiale sunt foarte asemănătoare, oțelul carbon conține, de fapt, mai puțin carbon și mai mult fier. Oțelul carbon este alcătuit din aproximativ 99% fier şi până la 1% carbon, în timp ce fonta conține, în mod normal, 2 până la 3% carbon şi 97% până la 98% fier.

Oțelul carbon este, asemeni fontei, foarte durabil; de fapt, este mai puțin fragil decât fonta, deci riscul unei oale din oţel carbon de a se sparge atunci când cade este mai mic. Mulţi dintre cei care folosesc oalele din fontă consideră că greutatea lor este un schimb echitabil pentru un astfel de produs. Ceea ce nu ştiu ei este că oalele din oţel carbon pot cântări aproximativ două treimi din greutatea uneia din fontă, fără a-şi sacrifica longevitatea.

Atât oţelul carbon, cât şi fonta au aproximativ aceeași densitate, dar oalele din oțel carbon sunt, de obicei, mai subțiri. Totuși, aveți grijă sa nu cumpărați un produs prea subțire şi prea ieftin. 

Dacă adăugăm şi un strat emailat la oalele din oţel carbon, obţinem o variantă anti-aderentă şi durabilă, la un preţ mai mult decât convenabil. Stratul emailat conferă oalelor din oţel carbon o suprafaţă fină şi anti-aderentă. Stratul emailat este fabricat din argilă naturală coaptă și glazurată, astfel încât să fie foarte tare și durabilă. Oalele acoperite cu email sunt supuse la zgârieturi sau ciobiri, drept pentru care este recomandat să evitaţi ustensilele de metal atunci când gătiţi şi să le folosiţi, în schimb, pe cele din lemn sau plastic.

Oalele din fontă
 Roaster din fonta emailata KingHoff, capacitate 3.9 litri, diametru 28 cm, capac fonta, manere fonta, inductie
De sute de ani, fonta este folosită la fabricarea oalelor de gătit. Cei care folosesc oalele din fontă absolută garantează pentru capacitatea lor excepțională. Cu toate acestea, nu sunt un produs ușor de întreținut. Este nevoie de un mic efort pentru a le menține funcționale. 
Fonta este un material extrem de durabil și nu este ceva neobișnuit să găsim vase din fontă care au fost transmise peste generații.

Avantajele oalelor din fontă:
  • Sunt relativ ieftine
  • Sunt extrem de durabile
  • Retenţie bună a căldurii

Oalele din fontă sunt anti-aderente atunci când sunt întreţinute în mod adecvat, conferă fier alimentelor (un beneficiu pentru unii) şi sunt ideale pentru fierbere îndelungată la foc mic, precum şi pentru rumenire.

Ce ar trebui să aveţi în vedere la cumpărarea unei oale?
Există anumite lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă alegeți oalele de gătit. Acestea includ:

1. Conductivitatea căldurii 
Unele metale sunt mai bune conductoare de căldură decât altele. De exemplu, cuprul şi aluminiul sunt conductoare de căldură deosebit de bune spre deosebire de oțelul inoxidabil. Cu alte cuvinte, cu cât conductivitatea căldurii este mai bună, cu atât mâncarea va fi gătită mai uniform. Acest lucru mai înseamnă, de asemenea, că atunci când daţi căldura mai tare sau mai încet, oalele din cupru sau aluminiu vor reacționa mult mai rapid la schimbarea de temperatură decât vasele din oțel inoxidabil.

2. Prețul
Suma pe care o plătiți pentru oalele voastre de gătit va fi, cel mai probabil, un factor determinant în ceea ce veți ajunge să cumpăraţi. Regula de bază cu astfel de vase este să le achiziţionaţi pe cele mai bune pe care vi le puteți permite.

3. Durabilitatea
Unele tipuri de oale îşi vor păstra aspectul estetic și vor rezista mai mult decât altele. Oțelul inoxidabil este considerat unul dintre cele mai calitative din acest punct de vedere.

4. Reactivitatea
Unele metale reacționează cu anumite alimente. Aluminiul, de exemplu, are tendința de a reacționa cu roșiile și alte feluri de mâncăruri acide. Acest lucru înseamnă că alimentele pot absorbi o parte din metal, deci aveți grijă cum vă alegeţi oalele de gătit și asigurați-vă că sunteți conștienţi de reactivitatea fiecărui produs.

5. Întreținerea
Dacă nu doriţi neapărat ca oalele să strălucească în fiecare noapte doar pentru a-şi păstra aspectul atrăgător, trebuie să luați în considerare cel puţin un minim de efort necesar pentru a le păstra în formă. Oalele din cupru și fontă, în general, necesită puţină muncă pentru a-şi menţine aspectul original, în timp ce oțelul inoxidabil este, în mod normal, ceva mai ușor de tratat.

Decizia finală
Indiferent că doriți să cumpăraţi oale din oțel inoxidabil, fontă, cupru sau aluminiu este într-adevăr o decizie personală bazată pe timpul petrecut în bucătărie, expertiza și bugetul vostru.

Dacă aveţi în vedere flexibilitatea, utilitatea și prețul, oalele din oțel inoxidabil ar fi în capul listei. Luați în considerare avantajele. Un mare dezavantaj al acestui material constă în dificultatea de conductibilitate a căldurii, iar dacă vreţi să aveţi parte de alimente gătite uniform, atunci acesta este un aspect important.

Soluția la aceasta problemă sunt oalele alcătuite din mai multe straturi de metale diferite. Deci, atunci când faceți cumpărături, căutați oale din oțel inoxidabil cu un strat de cupru sau de aluminiu încastrat în bază. Vasele din oțel inoxidabil cu bază de cupru sunt, în general, mai scumpe decât vasele de gătit cu o bază de aluminiu, dar au avantajul unei conductibilități mai bune a căldurii.

Nu vă grăbiţi atunci când vă alegeţi oalele de gătit. Cumpăraţi cel mai bun produs pe care vi-l puteţi permite și urmaţi instrucțiunile producătorului! Veţi fi răsplătiţi cu ani de folosinţă și cu o experiență plăcută de gătit.

Cele mai bune oale de gătit:

Oală inox Fissler, diametru 24 cm, capac sticlă, inducţie, Seria Paris

Oala inox Fissler, diametru 24 cm, capac sticla, inductie, Seria Paris

Oală inox Kassel, diametru 24 cm, capacitate 6.4 litri, capac, inducţie, seria Pro Chef

 Oala inox Kassel, diametru 24 cm, capacitate 6.4 litri, capac, inductie, seria Pro Chef


Oală inox Kassel, diametru 24 cm, capacitate 4.9 litri, capac, inducţie, seria Vienna

Oala inox Kassel, diametru 24 cm, capacitate 4.9 litri, capac, inductie, seria Vienna

Oală inox pentru sparanghel Kassel, diametru 14 cm, capacitate 3.1 litri, capac, inducţie, seria Alice

 Oala inox pentru sparanghel Kassel, diametru 14 cm, capacitate 3.1 litri, capac, inductie, seria Alice

Oală din inox KingHoff, capacitate 17.7 litri, diametru 30 cm, inducţie, capac

Oala din inox KingHoff, capacitate 17.7 litri, diametru 30 cm, inductie, capac


Oală din inox Karl Kruger, capacitate 7.5 litri, inducţie, capac, seria Manhattan

Oala din inox Karl Kruger, capacitate 7.5 litri, inductie, capac, seria Manhattan

Oală emailată din oţel carbon KingHoff, capacitate 7 litri, diametru 24 cm, inducţie, capac

Oala emailata din otel carbon KingHoff, capacitate 7 litri, diametru 24 cm, inductie, capac

Oală emailată Karl Kruger, diametru 24 cm, seria Sylt, inducţie

Oala emailata Karl Kruger, diametru 24 cm, seria Sylt, inductie
Cratiţă din fontă pură KingHoff, capacitate 2.4 litri, diametru 22 cm, capac fontă, mânere fontă, inducţie

 http://www.megaplus.ro/cumpara/cratita-din-fonta-pura-kinghoff-capacitate-2-4-litri-diametru-22-cm-7753492

Cratiţă din fontă emailată KingHoff, capacitate 2.4 litri, diametru 22 cm, capac fontă, mânere fontă, inducţie

 Cratita din fonta emailata KingHoff, capacitate 2.4 litri, diametru 22 cm, capac fonta, manere fonta, inductie

Voi ce materiale folosiţi atunci când gătiţi? Sunteţi mulţumiţi de alegerile făcute? Ne-am bucura să ne împărtăşiţi experienţele voastre.

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)