luni, 12 februarie 2018

12 ustensile ale bucătarilor chinezi

Mâncarea chinezească, plină de arome şi parfumuri, are o anumită lumină, un echilibru şi o simplitate care pot fi stăpânite, cu uşurinţă, de orice bucătar amator. V-aţi întrebat vreodată ce se întâmplă în spatele scenei atunci când sunt create feluri de mâncare incredibil de gustoase, întotdeauna fierbinţi, ieftine de obicei şi cu preparare rapidă precum pui shanghai, supă cu tăiţei sau pui crocant în sos de portocale? În apropierea Anului Nou Chinezesc, să aruncăm o privire la instrumentele folosite de bucătarii chinezi. 

1. Tigaie wok şi wok cu capac
Tigaia wok este un instrument de bază în bucătăria chinezească. După cum mulți dintre voi știți deja, multe feluri de mâncare chinezească sunt gătite folosind un wok – o tigaie ceva mai largă, care se încinge puternic atunci când aveți o flacără sănătoasă.  Tocmai căldura ridicată este cea care dă mâncărurilor acea aromă indescriptibilă.
Dacă vreţi să gătiţi la abur, să fierbeţi sau să ridicaţi temperatura pentru alimentele care necesită un timp de preparare mai îndelungat, aveţi nevoie de un wok cu capac.
Pentru orice fel de wok aţi opta, trebuie să ştiţi că aţi făcut o investiţie importantă. Tigaia wok este sufletul bucătăriei chinezeşti, aşa că avei grijă să faceţi o alegere bună!
Tigăile wok de la Fissler, produse în Germania, sunt proiectate să fie folosite vreme de ani buni. Informaţi-vă aici despre oferta Mega Plus.

 Tigaie wok Fissler, inox diametru 35 cm, capac sticla, inductie, Kunming Wok

2. Lingură pentru wok
Mâncarea chinzească necesită o spatulă de calitate. Pentru majoritatea cartofilor de prăjit puteți utiliza orice fel de unelte, dar pentru anumite preparate cum ar fi orez prăjit, prăjituri de orez sau orice altceva care se găteşte în cantități mari şi care ar putea să se lipească de wok, este util să aveți o spatulă robustă, cu ajutorul căreia să desprindeţi bucățile gustoase de mâncare de la baza tigăii, fără a lăsa zgârieturi și să manipulaţi cantități mari de mâncare cu o singură mișcare.
Dacă vreţi să primiţi produsele direct la uşă, cel mai indicat este să comandaţi online.Vă recomandăm o lingură tradiţională destul de autentică pe care o puteţi vizualiza aici. Lingura wok Black Edition Fissler este fabricată din plastic special termorezistent şi de înaltă calitate. Mânerul antiaderent vă permite să îl folosiţi şi cu mâna udă.

 Lingura wok Black Edition Fissler

3. Spumieră cu sită tip strecurătoare Fissler, diametru 11 cm, seria Magic
Acest instrument este esențial pentru prăjirea în adâncime şi are rolul de a îndepărta bucățile și particulele fine de alimente care ar putea arde și strica ulei. De asemenea, ajută la decantarea uleiului după prăjire, pentru reutilizare.
Există multe alte utilizări ale acestei site foarte fine, printre care şi strecurarea amestecului de cremă de ou atunci când gătiţi Torta de ou Hong Kong. Este secretul unei tarte netede şi lucioase. Când îl veţi utiliza pentru prima dată, veți fi bucuroși că ați investit în acest instrument îndemânos. De asemenea, sita poate fi folosită pentru a strecura zeama și pentru a păstra uleiul de prăjit curat și fără particule de aluat care tind să ardă dacă sunt lăsate în ulei. Folosiți această sită fină pentru a vă strecura uleiul în timp ce prăjiți și mai ales după ce ați terminat, astfel încât să aveți un ulei curat pentru prăjirea următorului preparat. Instrumentul prezentat mai jos este o spumieră cu sită tip strecurătoare, ideală pentru alimentele prăjite în baie de ulei. Este unul din acele instrumente care au utilizări foarte specifice, dar când va veni momentul să îl folosiţi, veţi fi fericiţi că face parte din arsenal.

 Spumiera cu sita tip strecuratoare Fissler, diametru 11 cm, seria Magic

4. Steamer inox pentru gatit la aburi
Mulți se gândesc doar la prăjeli atunci când e vorba de mâncărurile chinezești, dar multe feluri implică și gătitul la aburi. Un steamer poate fi introdus în interiorul unei oale adânci sau în wok pentru a susține preparate ca peşte, shumai şi altele la fel de gustoase.


 Steamer inox Kassel, diametru 24 cm, pentru gatit la aburi, seria Alice
5. Roaster din fontă emailată
Fiecare bucătar serios are nevoie de un roaster de fontă. Cu siguranță, cele mai bune fripturi, rațe întregi şi pui cu sos de soia se pot găti la roaster. Roasterul din fontă emailată de la KingHoff este mai versatil. De exemplu, îl puteţi folosi pentru a fierbe înăbuşit o raţă sau un peşte întreg. Înainte de a cumpăra, faceți niște investigații pe această temă, deoarece un astfel de produs nu este tocmai ieftin, însă este unul dintre produsele de bucătărie de care aveți nevoie.

  Roaster din fonta emailata KingHoff, capacitate 3.9 litri, diametru 28 cm, capac fonta, manere fonta, inductie


6. Cuțit santoku cu alveole Fissler, lamă 18 cm, seria Profession
Fabricat în Germania, cu un design clasic, cuțitul Sanoku din oţel inoxidabil forjat este un plus în bucătăria oricărui bucătar. Mânerul este fabricat din fibră de sticlă cu nituri pentru o utilizare şi siguranţă sporită. Lama este fabricată dintr-o singură bucată de oţel, într-o formulă specială (crom - molibden - vanadiu) care o face durabilă şi robustă, fiind unul dintre cele mai anticorozive aliaje. Cu lama extrem de puternică, cuţitul este ideal pentru tocarea legumelor, a cărnii sau a peştelui. Este prevăzut cu alveole pentru diminuarea fricţiunii şi aderenţei la lamă a ingredientelor în timpul porţionării.

 Cutit santoku cu alveole Fissler, lama 18 cm, seria Profession


7. Cutiţul bucătarului chinez Fissler, lamă 18 cm, seria Profession
Acest cuţit este folosit în special pentru pregătirea reţetelor asiatice. Bucătarii chinezi, în loc să achiziţioneze un set mare de cuțite de diferite dimensiuni și forme, folosesc adesea acest instrument bun la toate. Totul depinde de modul în care îl manipulați pentru a obține rezultate diferite. Poate tăia carne, cartilaje şi oase. După o spălare rapidă, se poate folosi la tocarea cepei sau a unei bucăţi delicate de brânză tofu. Lama cuţitului poate fi folosită atât la frăgezirea cărnii, cât şi la zdrobirea usturoiului și a ghimbirului. Ascuțiţi-vă abilitățile în bucătărie preparând un fel deosebit de mâncare de porc dulce acrişor. Selecția cuțitelor poate fi o alegere foarte personală. Alegeţi inteligent!

 Cutitul bucatarului chinez Fissler, lama 18 cm, seria Profession


8. Foarfecă de bucătărie
Când veţi avea o pereche bună de foarfece de bucătărie vă veți întreba cum ați trăit fără ea. Veţi putea tăia, rapid și în siguranță, aripioare de pește, crustacee, pui gătit, sau chiar verdeaţă. Puteți manevra o pereche de foarfece ascuțite mult mai eficient și mai sigur decât un cuțit. În funcție de cantitatea de mâncare pe care o preparaţi, recomandarea noastră este să cumpărați un instrument profesional. Foarfeca pentru pui de la Esmeyer va rezista ani de zile şi va fi o plăcere de fiecare dată când o veți folosi! Se remarcă prin simplitatea designului și nu trebuie să fie o ascuțită prea des. Este un instrument esențial pentru bucătarii amatori. 

 Foarfeca pentru pui Esmeyer, seria Polly


9. Ustensile din bambus
Ustensilele din bambus sunt practice, destul de versatile şi uşor de curăţat. Totodată, sunt foarte rezistente şi durabile. Bambusul este surprinzător de puternic, dar totuşi ușor și flexibil. Articolele de bambus sunt mult mai durabile decât cele din lemn și plastic. Bambusul este un material rezistent la căldură, la pete și la apă. Produsele de bambus nu numai că nu se pătează, dar nici nu absorb mirosurile. Ustensilele de bucătărie din bambus au un finisaj neted și nu capătă o suprafață dură sau poroasă după numai câteva luni de utilizare, precum cele din lemn. Produsele din bambus sunt uşoare şi confortabile la utilizare. Ele adaugă un aer proaspăt, natural oricărei bucătării și reprezintă cadoul perfect. În plus, sunt eco friendy, drept pentru care sunt perfecte pentru picnicuri, călătorii sau campinguri. Dacă adăugăm şi preţul pe lista de beneficii, putem spune că sunt ideale pentru cei cu un buget mai mic.


Set cutie pentru pâine și 3 recipiente KingHoff, capac din bambus, roșu
 Set cutie pentru paine si 3 recipiente KingHoff, capac din bambus, rosu


Cutie din bambus pentru pâine KingHoff, lungime 38 cm
 Cutie din bambus pentru paine KingHoff, lungime 38 cm
Set mic dejun pentru copii Nava, 5 piese, fibre din bambus, seria Eco
 Set mic dejun pentru copii Nava, 5 piese, fibre din bambus, seria Eco

Set pentru salată Nava, 3 piese, fibre din bambus, seria Eco
 Set pentru salata Nava, 3 piese, fibre din bambus, seria Eco

Tocător dreptunghiular din bambus KingHoff, lungime 33 cm
  Tocator dreptunghiular din bambus KingHoff, lungime 33 cm

 Untieră din bambus cu capac KingHoff
 Untiera din bambus cu capac KingHoff

Cutie pentru pâine Kassel, capac bambus, corp melamină
 Cutie pentru paine Kassel, capac bambus, corp melamina

Set 3 recipiente depozitare Kassel, capac bambus, corp melamină
   Set 3 recipiente depozitare Kassel, capac bambus, corp melamina

10. Presă de usturoi
În bucătăria chinezească, există o mulţime de reţete cu usturoi. Presa din inox pentru usturoi Fissler, seria Magic funcționează excelent şi are o caracteristică deosebit de practică: poate fi agăţată. Este instrumentul ideal pentru a evita mirosul de usturoi pe mâini. Există o mulțime de rețete cu usturoi în bucătăria chineză.

 Presa din inox pentru usturoi Fissler, inele pentru agatare, seria Magic


11. Răzătoare microplană
Tehnic, nu este un instrument chinezesc, însă este perfectă pentru a răzui ghimbir, usturoi şi alte condimente, precum şi pentru parmezan. Răzătoarea microplană KingHoff este fabricată din oţel inoxidabil de foarte bună calitate şi are zimţi foarte ascutiţi. Capătul inferior este învelit cu cauciuc anti-derapant pentru o utilizare uşoară şi practică.

 Razatoare microplana KingHoff


12. Mojar şi pistil
Este un instrument incredibil de util în bucătărie. Este necesar pentru zdrobirea rapidă a condimentelor, cum ar fi chimionul și boabele de piper, usturoiul, ceapa și plantele. Imaginaţi-vă ce frigărui de miel Beijing aţi putea prepara! Odată ce veţi avea un mojar cu pistil în bucătărie, îi veţi găsi nenumărate întrebuinţări și veţi fi uimiţi că ați trăit atât de mult timp fără el.

 Mojar cu pistil KingHoff



Acestea sunt cele mai utile instrumente pentru prepararea rețetelor chinezeşti. Aveţi întrebări? Aşteptăm comentariile voastre, mai jos!

Pe aceeași temă, vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Niciun comentariu: