joi, 15 februarie 2018

Orez chinezesc prăjit, gustos ca la restaurant

Majoritatea restaurantelor asiatice pregătesc orezul prăjit la aparate de gătit de mare putere care generează o căldură intensă, lucru esențial pentru producerea unui orez excelent. Cu toate acestea, cei mai mulţi nu au luxul de a avea în bucătărie o astfel de aparatură. În acest articol vă vom arăta cum să gătiţi orezul prăjit acasă la fel ca în orice restaurant chinezesc, fără a genera o căldură infernală în bucătărie.

Recomandările din acest articol vor duce banalul orez prăjit la un alt nivel şi îl vor transforma într-un miracol culinar.

Un lucru comun pentru toate tipurile de orez prăjit este acela că există un set de tehnici universale. Boabele distincte și bine separate trebuie să fie suficient de lipicioase pentru a fi apucate ușor cu beşişoarele sau cu lingura, exteriorul acestora ar trebui să fie ușor maroniu, iar interiorul moale. La toate acestea se adaugă şi faptul că orezul ar trebui să fie ușor de mestecat.
Înainte de a privi mai îndeaproape aceste aspecte tehnice, să aflăm care sunt diferitele tipuri populare de orez prăjit și diferențele dintre ele.

Secretele pe care trebuie să le ştiţi pentru a deveni experţi
Deși fiecare rețetă este diferită, există anumite tehnici și trucuri importante care trebuie urmate pentru pregătirea oricărei reţete de orez prăjit. Atâta timp cât le înțelegeți și le urmați, sunteți pe cale de a găti un preparat extraordinar, de fiecare dată.

1. Folosiţi tipul potrivit de orez
Cel mai bun tip de orez pentru prăjit ar trebui să conţină mai puțin amidon, să  fie parfumat și să aibă o textură fragedă.
Boabele medii de orez au un echilibru excelent între frăgezime și capacitatea de a-şi menține forma şi după prăjire. Aromatul orez Jasmine nu devine prea lipicios și nu se terciuiește cu ușurință. Ambele tipuri de orez au o textură superioară şi sunt cele mai potrivite pentru a fi prăjite.
Pe de altă parte, orezul de sushi este mai lipicios și conţine mai mult amidon. Boabele sunt ușor de strâns laolaltă în timpul prăjirii. Aceasta nu este o opțiune recomandată decât dacă pregătiți orez japonez prăjit. Boabele mai lungi de orez, precum Basmati, nu au grosimea unui bob mediu, ceea ce duce la un orez uscat și tare.

2. Clătiți orezul pentru a elimina excesul de amidon
V-ați întrebat vreodată de ce este indicat să clătiți orezul înainte de a-l gătit?
Clătirea orezului are două scopuri. Majoritatea boabelor de orez din Asia nu sunt foarte curate. Clătirea îndepărtează orice fel de coji, nisip și impurități şi, totodată, elimină excesul de amidon care face ca boabele să se lipească unele de altele, în timpul prăjirii.

Cum se procedează:
  • Umpleți un recipient cu apă curată. Puneți în vasul cu apă boabele de orez uscate și negătite încă și amestecați cu mâna, de câteva ori.
  • Aruncaţi apa cu amidonul rămas de la orez și înlocuiți-o cu una proaspătă. Repetați procedeul de patru, cinci ori până când apa rămâne curată și fără amidon.
  • Nu este necesar să procedaţi astfel dacă vreţi să gătiţi risotto sau orez biryani deoarece veţi avea nevoie de cât mai mult amidon.
  • Umflaţi orezul pentru a separa boabele.

Umflaţi orezul pentru a separa boabele
Faceţi orezul să fie pufos de îndată ce este gătit, deoarece tinde să se întărească și să se solidifice atunci când se răcește.
Când doriți să prăjiți orezul, verificați dacă boabele se strâng laolaltă. Dacă se întâmplă acest lucru, desfaceți-le cu mâinile. Boabele de orez trebuie separate unele de altele în timp ce se prăjesc, fără a se rupe sau a se zdrobi, lucru care nu este deloc uşor. Suprafața bobului de orez trebuie să fie uşor maronie, pentru a dobândi aromă. Dacă boabele vor fi lipite unele de altele, nu vor căpăta acea nuanţă maronie şi, prin urmare, vor fi lipsite de aromă (sau de wok-hei, așa cum spun chinezii).

4. Pentru o nuanţă maronie, uscaţi orezul
O farfurie de orez perfect prăjit ar trebui să aibă o suprafață puțin maronie, iar interiorul moale și fraged. Suprafața boabelor de orez ar trebui să fie suficient de uscată pentru a obține efectul de rumenire în timpul prăjirii.
Suprafața umedă a orezului ud poate reduce rapid temperatura, ceea ce va face ca boabele să se lipească unele de altele și să nu se rumenească eficient.
Dacă vreţi să aveţi parte de un orezul prăjit gustos, folosiţi o cantitate de apă mai mică dcât în mod obişnuit, pentru a evita lipirea boabelor. Ţineţi cont că orezul are un conținut mai scăzut de apă și poate fi prăjit imediat după gătire, fără a se lipi. 

Există câteva modalități de a păstra suprafața orezului uscată și de a obține efectul de rumenire.
  • Lăsaţi orezul peste noapte, la frigider. Bucătarii tradiționali chinezi preferă să utilizeze orezul lăsat peste noapte, atunci când vor să îl prăjească. Cu toate acestea, boabele tind să se adune laolaltă chiar dacă sunt pufoase. De asemenea, orezul are tendința de a pierde umezeală atât la suprafață, cât și în interior. Drept rezultat, acesta tinde să fie mai tare.
  • Utilizați orez proaspăt şi ventilat. Întindeți orezul pe o tavă, într-un strat subţire. Aeraţi-l cu ajutorul unui ventilator până când este suficient de uscat pentru ca boabele să nu se strângă laolaltă. Asigurați-vă că nu este prea uscat și prea tare. În caz contrar, orezul prăjit va fi la fel de tare. Această metodă oferă un control mai bun asupra conținutului de umiditate decât orezul rămas peste noapte în frigider, se va usca mai ușor la suprafață, în timp ce la interior se va menține umed. În plus, va rămâne proaspăt, spre deosebire de cel de peste noapte.

5. Folosiți condimentele cu atenție
În general, orezul prăjit ar trebui să fie condimentat cu o cantitate mică de sos de soia, sare, sos de stridii sau de pește. Aroma orezului este cea care trebuie evidențiată, nu condimentele. Dacă orezul prăjit nu necesită, în general, o tonă de sos, reţeta indoneziană de nasi goreng conține o cantitate mare de pastă de chili și sos dulce de soia. Pentru a rămâne la orezul tradiţional chinezesc - care este de fapt subiectul articolului -, acesta necesită un sos de soia light şi unul închis la culoare. Unii bucătari preferă doar un vârf de sare pentru a păstra culoarea strălucitoare a orezului. Dacă utilizați prea mult sos de soia sau de stridii, culoarea orezului va deveni întunecată și nu va mai fi estetic.
Cu toate acestea, pentru a menţine aroma orezului prăjt, cel mai important este să menţineţi orezul uscat în timpul prăjirii. Secretul este să adăugaţi sosul puţin câte puţin. Alte condimente folosite în mod obişnuit sunt sosul de pește, uleiul de susan, sosul de soia închis la culoare, piperul alb și sosul de stridii.

6. Adăugaţi un ou pentru o aromă mai plăcută
Atunci când vine vorba de orez prăjit, ouăle sunt ingredientele esențiale. Cel mai simplu orez prăjit necesită doar folosirea ouălor și a unui sos de soia light. Este o masă pur şi simplu delicioasă. Acest lucru este asemănător cu pregătirea profesională a unor spaghete simple, cu ulei de măsline și usturoi. Succesul preparatului depinde, nici mai mult, nici mai puţin, de priceperea bucătarului, deoarece nu există alte ingrediente care să evidenţieze aroma.

Modalităţi de folosire a oului în orezul prăjit
Prăjiţi un ou și puneți-l în farfurie, deasupra orezului prăjit. Acesta este modul de prezentare a preparatului indonezian nasi goreng. Deoarece orezul prăjit indonezian conține o mulțime de ardei iute, nu contează că ouăle nu sunt amestecate în orez. 

Acoperiţi orezul cu ouă
  • Prăjiţi orezul în tigaia wok până când boabele sunt ușor maronii, iar mirosul este parfumat.
  • Daţi focul mai încet, adăugați în orez oul bătut și amestecați bine. Lăsaţi vasul la foc mic până când ouăle sunt complet gătite. (Pentru a nu se lipi de wok, asigurați-vă că nu daţi focul tare înainte de prepararea ouălor.)
  • Odată ce ouăle sunt complet uscate, adăugați sosul de soia, condimentele și alte ingrediente.
  • Amestecaţi timp de un minut, la foc intens, pentru a crea acel wok-hei (aroma).
  • Această metodă îmbunătățește aroma tuturor boabelor de orez cu ou, asemeni fileului de pește acoperit cu aluat. Este ceva mai tehnic, dar merită să alocăm puţin timp pentru a ne perfecționa tehnica.
Preparaţi o omletă
Împingeți orezul în părţile laterale ale wok-ului. Turnaţi puțin ulei în tigaie și adăugaţi un ou bătut pentru a face o omletă. Utilizați o lingură pentru wok pentru a fărâmiţa omleta în bucăți mici și amestecați-o cu orezul. Aceasta este o modalitate obișnuită de a adăuga un ou în majoritatea rețetelor cu orez prăjit.

7. Utilizaţi o tigaie wok pentru prăjit
 Tigaie wok Fissler, inox diametru 35 cm, capac sticla, inductie, Kunming Wok
Tigaia wok este cel mai bun instrument pentru prepararea orezului prăjit.  
Tigaia din inox Fissler Kunming Wok este ideală pentru prepararea reţetelor asiatice cu carne, peşte sau legume. Se poate folosi şi pe plitele cu inducţie. Wok-ul are diferite zone de căldură care fac din controlul temperaturii o sarcină ușoară. Datorită formei sale sferice, puteţi mişca și răsuci  alimentele, fără ca acestea să se răstoarne, așa cum s-ar întâmpla dacă folosiţi o tigaie plană. 

8. Alegeţi cea mai bună combinaţie de ingrediente
Tăiați ingredientele în bucăți mici. Toate ingredientele, inclusiv legumele, carnea și fructele de mare ar trebui tăiate în bucăți mici, astfel încât să poată fi gătite rapid.

Alegeți ingrediente care îşi pot menține forma și care nu se sfărâmă atunci când amestecaţi constant. (În acest caz, carnea de pește nu este tocmai potrivită.)
Oul este cel mai indicat ingredient pentru acest preparat deoarece îmbunătățește aroma tuturor tipurilor de orez prăjit.
Folosiţi ingrediente aromate ca usturoiul, ceapa, ceapa de primăvară şi sotaţi-le cu ulei. Uleiurile aromate sporesc aroma orezului.
Utilizați o cantitate mică de lichid (sos de soia, sos de pește etc.). Nu adăugaţi apă sub nicio formă!
Carnea și fructe de mare. Puiul, carnea de porc și carnea de vită trebuie tăiate în bucăţi subțiri. Crevetele și carnea de crab sunt nişte alternative reuşite. Carnea de pește nu este recomandată deoarece se va rupe în timpul prăjirii, în timp ce amestecaţi.
Legumele. Depinde de rețete. Orezul prăjit chinezesc include ceapa de primăvară tocată, presărată deasupra, în timp ce orezul Thailandez prăjit merge cu busuioc. Un amestec de mazăre verde congelată, porumb și morcovi tăiați este o combinație convenabilă pentru adăugarea unor forme și culori.

9. Utilizaţi uleiul potrivit pentru orezul prăjit
Alegerea uleiului pentru orezul prăjit joacă un rol important în crearea aromei asiatice autentice. Uleiurile potrivite pentru prăjire sunt uleiul de arahide, uleiul vegetal și cel de palmier. Acestea au un punct de ardere ridicat, recomandat pentru prăjeli, precum și un gust neutru care nu va afecta aroma orezului prăjit.
Uleiul de măsline și untul nu sunt potrivite pentru prepararea orezului oriental prăjit. Acestea nu au o aromă neutră, iar punctul de ardere este relativ scăzut.

10. Prăjiţi la foc mare
Există multe modalități de a prăji orezul dar trebuie să ţineţi cont de preferințele personale. Cu toate acestea, obţinerea de wok-hei este atât de complicată încât este adesea folosită ca o măsură a credibilității unui bucătar chinez.
Atunci când gătim corect, "esența" alimentelor vine din aromă. Pentru a avea acel wok-hei, mâncarea trebuie să fie gătită într-un wok la foc intens şi agitată rapid. Pe scurt, prăjiţi orezul la foc mare ori de câte ori este posibil.

Pentru prepararea celor mai aromate reţete asiatice, vă recomandăm produsele germane Fissler:


Tigaie wok Fissler, inox diametru 35 cm, capac sticlă, inducţie, Nanjing Wok

 Tigaie wok Fissler, inox diametru 35 cm, capac sticla, inductie, Nanjing Wok

Tigaie wok Fissler, diametru 28 cm, seria Special Asia

 Tigaie wok Fissler, diametru 28 cm, seria Special Asia

Tigaie wok Fissler, inox diametru 35 cm, capac sticlă, inducţie, Kunming Wok

 Tigaie wok Fissler, inox diametru 35 cm, capac sticla, inductie, Kunming Wok

   Lingură wok Black Edition Fissler 

    Lingura wok Black Edition Fissler 59 078 10

Voi cum preferaţi să gătiţi mâncarea asiatică cu orez?

Pentru a mai afla câte ceva din secretele bucătăriei chinezeşti, vă recomandăm să citiţi şi articolul 12 ustensile ale bucătarilor chinezi.

Iar pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

luni, 12 februarie 2018

12 ustensile ale bucătarilor chinezi

Mâncarea chinezească, plină de arome şi parfumuri, are o anumită lumină, un echilibru şi o simplitate care pot fi stăpânite, cu uşurinţă, de orice bucătar amator. V-aţi întrebat vreodată ce se întâmplă în spatele scenei atunci când sunt create feluri de mâncare incredibil de gustoase, întotdeauna fierbinţi, ieftine de obicei şi cu preparare rapidă precum pui shanghai, supă cu tăiţei sau pui crocant în sos de portocale? În apropierea Anului Nou Chinezesc, să aruncăm o privire la instrumentele folosite de bucătarii chinezi. 

1. Tigaie wok şi wok cu capac
Tigaia wok este un instrument de bază în bucătăria chinezească. După cum mulți dintre voi știți deja, multe feluri de mâncare chinezească sunt gătite folosind un wok – o tigaie ceva mai largă, care se încinge puternic atunci când aveți o flacără sănătoasă.  Tocmai căldura ridicată este cea care dă mâncărurilor acea aromă indescriptibilă.
Dacă vreţi să gătiţi la abur, să fierbeţi sau să ridicaţi temperatura pentru alimentele care necesită un timp de preparare mai îndelungat, aveţi nevoie de un wok cu capac.
Pentru orice fel de wok aţi opta, trebuie să ştiţi că aţi făcut o investiţie importantă. Tigaia wok este sufletul bucătăriei chinezeşti, aşa că avei grijă să faceţi o alegere bună!
Tigăile wok de la Fissler, produse în Germania, sunt proiectate să fie folosite vreme de ani buni. Informaţi-vă aici despre oferta Mega Plus.

 Tigaie wok Fissler, inox diametru 35 cm, capac sticla, inductie, Kunming Wok

2. Lingură pentru wok
Mâncarea chinzească necesită o spatulă de calitate. Pentru majoritatea cartofilor de prăjit puteți utiliza orice fel de unelte, dar pentru anumite preparate cum ar fi orez prăjit, prăjituri de orez sau orice altceva care se găteşte în cantități mari şi care ar putea să se lipească de wok, este util să aveți o spatulă robustă, cu ajutorul căreia să desprindeţi bucățile gustoase de mâncare de la baza tigăii, fără a lăsa zgârieturi și să manipulaţi cantități mari de mâncare cu o singură mișcare.
Dacă vreţi să primiţi produsele direct la uşă, cel mai indicat este să comandaţi online.Vă recomandăm o lingură tradiţională destul de autentică pe care o puteţi vizualiza aici. Lingura wok Black Edition Fissler este fabricată din plastic special termorezistent şi de înaltă calitate. Mânerul antiaderent vă permite să îl folosiţi şi cu mâna udă.

 Lingura wok Black Edition Fissler

3. Spumieră cu sită tip strecurătoare Fissler, diametru 11 cm, seria Magic
Acest instrument este esențial pentru prăjirea în adâncime şi are rolul de a îndepărta bucățile și particulele fine de alimente care ar putea arde și strica ulei. De asemenea, ajută la decantarea uleiului după prăjire, pentru reutilizare.
Există multe alte utilizări ale acestei site foarte fine, printre care şi strecurarea amestecului de cremă de ou atunci când gătiţi Torta de ou Hong Kong. Este secretul unei tarte netede şi lucioase. Când îl veţi utiliza pentru prima dată, veți fi bucuroși că ați investit în acest instrument îndemânos. De asemenea, sita poate fi folosită pentru a strecura zeama și pentru a păstra uleiul de prăjit curat și fără particule de aluat care tind să ardă dacă sunt lăsate în ulei. Folosiți această sită fină pentru a vă strecura uleiul în timp ce prăjiți și mai ales după ce ați terminat, astfel încât să aveți un ulei curat pentru prăjirea următorului preparat. Instrumentul prezentat mai jos este o spumieră cu sită tip strecurătoare, ideală pentru alimentele prăjite în baie de ulei. Este unul din acele instrumente care au utilizări foarte specifice, dar când va veni momentul să îl folosiţi, veţi fi fericiţi că face parte din arsenal.

 Spumiera cu sita tip strecuratoare Fissler, diametru 11 cm, seria Magic

4. Steamer inox pentru gatit la aburi
Mulți se gândesc doar la prăjeli atunci când e vorba de mâncărurile chinezești, dar multe feluri implică și gătitul la aburi. Un steamer poate fi introdus în interiorul unei oale adânci sau în wok pentru a susține preparate ca peşte, shumai şi altele la fel de gustoase.


 Steamer inox Kassel, diametru 24 cm, pentru gatit la aburi, seria Alice
5. Roaster din fontă emailată
Fiecare bucătar serios are nevoie de un roaster de fontă. Cu siguranță, cele mai bune fripturi, rațe întregi şi pui cu sos de soia se pot găti la roaster. Roasterul din fontă emailată de la KingHoff este mai versatil. De exemplu, îl puteţi folosi pentru a fierbe înăbuşit o raţă sau un peşte întreg. Înainte de a cumpăra, faceți niște investigații pe această temă, deoarece un astfel de produs nu este tocmai ieftin, însă este unul dintre produsele de bucătărie de care aveți nevoie.

  Roaster din fonta emailata KingHoff, capacitate 3.9 litri, diametru 28 cm, capac fonta, manere fonta, inductie


6. Cuțit santoku cu alveole Fissler, lamă 18 cm, seria Profession
Fabricat în Germania, cu un design clasic, cuțitul Sanoku din oţel inoxidabil forjat este un plus în bucătăria oricărui bucătar. Mânerul este fabricat din fibră de sticlă cu nituri pentru o utilizare şi siguranţă sporită. Lama este fabricată dintr-o singură bucată de oţel, într-o formulă specială (crom - molibden - vanadiu) care o face durabilă şi robustă, fiind unul dintre cele mai anticorozive aliaje. Cu lama extrem de puternică, cuţitul este ideal pentru tocarea legumelor, a cărnii sau a peştelui. Este prevăzut cu alveole pentru diminuarea fricţiunii şi aderenţei la lamă a ingredientelor în timpul porţionării.

 Cutit santoku cu alveole Fissler, lama 18 cm, seria Profession


7. Cutiţul bucătarului chinez Fissler, lamă 18 cm, seria Profession
Acest cuţit este folosit în special pentru pregătirea reţetelor asiatice. Bucătarii chinezi, în loc să achiziţioneze un set mare de cuțite de diferite dimensiuni și forme, folosesc adesea acest instrument bun la toate. Totul depinde de modul în care îl manipulați pentru a obține rezultate diferite. Poate tăia carne, cartilaje şi oase. După o spălare rapidă, se poate folosi la tocarea cepei sau a unei bucăţi delicate de brânză tofu. Lama cuţitului poate fi folosită atât la frăgezirea cărnii, cât şi la zdrobirea usturoiului și a ghimbirului. Ascuțiţi-vă abilitățile în bucătărie preparând un fel deosebit de mâncare de porc dulce acrişor. Selecția cuțitelor poate fi o alegere foarte personală. Alegeţi inteligent!

 Cutitul bucatarului chinez Fissler, lama 18 cm, seria Profession


8. Foarfecă de bucătărie
Când veţi avea o pereche bună de foarfece de bucătărie vă veți întreba cum ați trăit fără ea. Veţi putea tăia, rapid și în siguranță, aripioare de pește, crustacee, pui gătit, sau chiar verdeaţă. Puteți manevra o pereche de foarfece ascuțite mult mai eficient și mai sigur decât un cuțit. În funcție de cantitatea de mâncare pe care o preparaţi, recomandarea noastră este să cumpărați un instrument profesional. Foarfeca pentru pui de la Esmeyer va rezista ani de zile şi va fi o plăcere de fiecare dată când o veți folosi! Se remarcă prin simplitatea designului și nu trebuie să fie o ascuțită prea des. Este un instrument esențial pentru bucătarii amatori. 

 Foarfeca pentru pui Esmeyer, seria Polly


9. Ustensile din bambus
Ustensilele din bambus sunt practice, destul de versatile şi uşor de curăţat. Totodată, sunt foarte rezistente şi durabile. Bambusul este surprinzător de puternic, dar totuşi ușor și flexibil. Articolele de bambus sunt mult mai durabile decât cele din lemn și plastic. Bambusul este un material rezistent la căldură, la pete și la apă. Produsele de bambus nu numai că nu se pătează, dar nici nu absorb mirosurile. Ustensilele de bucătărie din bambus au un finisaj neted și nu capătă o suprafață dură sau poroasă după numai câteva luni de utilizare, precum cele din lemn. Produsele din bambus sunt uşoare şi confortabile la utilizare. Ele adaugă un aer proaspăt, natural oricărei bucătării și reprezintă cadoul perfect. În plus, sunt eco friendy, drept pentru care sunt perfecte pentru picnicuri, călătorii sau campinguri. Dacă adăugăm şi preţul pe lista de beneficii, putem spune că sunt ideale pentru cei cu un buget mai mic.


Set cutie pentru pâine și 3 recipiente KingHoff, capac din bambus, roșu
 Set cutie pentru paine si 3 recipiente KingHoff, capac din bambus, rosu


Cutie din bambus pentru pâine KingHoff, lungime 38 cm
 Cutie din bambus pentru paine KingHoff, lungime 38 cm
Set mic dejun pentru copii Nava, 5 piese, fibre din bambus, seria Eco
 Set mic dejun pentru copii Nava, 5 piese, fibre din bambus, seria Eco

Set pentru salată Nava, 3 piese, fibre din bambus, seria Eco
 Set pentru salata Nava, 3 piese, fibre din bambus, seria Eco

Tocător dreptunghiular din bambus KingHoff, lungime 33 cm
  Tocator dreptunghiular din bambus KingHoff, lungime 33 cm

 Untieră din bambus cu capac KingHoff
 Untiera din bambus cu capac KingHoff

Cutie pentru pâine Kassel, capac bambus, corp melamină
 Cutie pentru paine Kassel, capac bambus, corp melamina

Set 3 recipiente depozitare Kassel, capac bambus, corp melamină
   Set 3 recipiente depozitare Kassel, capac bambus, corp melamina

10. Presă de usturoi
În bucătăria chinezească, există o mulţime de reţete cu usturoi. Presa din inox pentru usturoi Fissler, seria Magic funcționează excelent şi are o caracteristică deosebit de practică: poate fi agăţată. Este instrumentul ideal pentru a evita mirosul de usturoi pe mâini. Există o mulțime de rețete cu usturoi în bucătăria chineză.

 Presa din inox pentru usturoi Fissler, inele pentru agatare, seria Magic


11. Răzătoare microplană
Tehnic, nu este un instrument chinezesc, însă este perfectă pentru a răzui ghimbir, usturoi şi alte condimente, precum şi pentru parmezan. Răzătoarea microplană KingHoff este fabricată din oţel inoxidabil de foarte bună calitate şi are zimţi foarte ascutiţi. Capătul inferior este învelit cu cauciuc anti-derapant pentru o utilizare uşoară şi practică.

 Razatoare microplana KingHoff


12. Mojar şi pistil
Este un instrument incredibil de util în bucătărie. Este necesar pentru zdrobirea rapidă a condimentelor, cum ar fi chimionul și boabele de piper, usturoiul, ceapa și plantele. Imaginaţi-vă ce frigărui de miel Beijing aţi putea prepara! Odată ce veţi avea un mojar cu pistil în bucătărie, îi veţi găsi nenumărate întrebuinţări și veţi fi uimiţi că ați trăit atât de mult timp fără el.

 Mojar cu pistil KingHoff



Acestea sunt cele mai utile instrumente pentru prepararea rețetelor chinezeşti. Aveţi întrebări? Aşteptăm comentariile voastre, mai jos!

Pe aceeași temă, vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

joi, 8 februarie 2018

Prăjiturele cu ciocolată în formă de inimă la cratiţa Karl Kruger, seria Potsdam

Cine nu iubeşte Sfântul Valentin? Flori, ciocolată, bomboane în formă de inimă, felicitări drăguţe.  Deşi, în general, este o sărbătoare romantică, poate fi petrecută la fel de bine şi împreună cu copiii. Atât adulţii, cât şi cei mici, adoră dulciurile. Cu riscul de a vă acoperi toată bucătăria cu glazură roz şi bombonele, efortul vă va fi răsplătit cu multe zâmbete şi aprecieri.
Prăjiturelele cu ciocolată sunt uşor de preparat deoarece nu aveţi nevoie decât de o tigaie. Savuraţi-le împreună cu familia, prietenii sau cu admiratorul secret. Sunt perfecte pentru Sfântul Valentin!

Timp de preparare: 20 minute
Nivel de dificultate: uşor
Porţii: 24

INGREDIENTE

Pentru prăjituri:
  • 130 g făină
  • 115 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2.5 g sare
  • 113 g unt, la temperatura camerei
  • 110 g zahăr brun
  • 100 g zahăr granulat
  • 1 ou mare
  • 10 ml esenţă de vanilie
Pentru glazură:
  • 113 g unt, la temperatura camerei
  • 250 g zahăr pudră
  • 30 – 45 g smântână sau lapte
  • 5 ml esenţă de vanilie
  • 1 picătură colorant
  • Bombonele, pentru decorare

MOD DE PREPARARE:
 Cratita cu interior ceramic Karl Kruger, diametru 28 cm, seria Potsdam, inductie

1. Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeți cratiţa Karl Kruger cu interior ceramic, seria Potsdam și lăsați-o deoparte.

2. Într-un castron mediu, amestecați 200 de grame de făină, cacao, praful de copt și sarea. Lăsaţi deoparte.

3. Cu ajutorul unui mixer, amestecaţi untul şi zahărul timp de trei minute. Adăugaţi oul şi esenţa de vanilie. Amestecaţi bine până se omogenizează. Încorporaţi, treptat, ingredientele uscate. Aluatul ar trebui să devină gros şi dens, având consistenţa unui aluat de prăjituri. Dacă aluatul este prea umed, adăugaţi, suplimentar, 32 de grame de făină.

4. Îndesaţi aluatul în cratiţa Karl Kruger. Coaceți timp de 12 minute sau până când este gata. Scoateți din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.

5. În timp ce se răceşte, preparaţi glazura. Folosind un mixer, bateţi untul la viteză medie aproximativ două minute, până când devine cremos. Cu mixerul la viteză mică adăugați puţin câte puţin, zahărul, smântâna sau laptele și esenţa de vanilie. Creșteți viteza şi amestecaţi timp de trei minute. Dacă glazura este prea subţire, adăugați cel mult 64 de grame de zahăr pudră sau 15 grame de smântână sau de lapte. Adăugaţi o picătură de colorant alimentar roșu și amestecaţi până când compoziţia devine omogenă. Dacă doriți o culoare mai închisă, puteți adăuga mai mult colorant.

6. Tăiați prăjiturile răcite cu ustensila în formă de inimă. Cu ajutorul unui cuţit sau al unui tub de decorat, acoperiţi inimioarele cu glazură. Decorați cu bombonele.

Notă: 
Folosiţi resturile de la prăjituri pentru o gustare. Merg de minune deasupra unei îngheţate sau într-un milkshake. Păstraţi prăjiturelele glazurate la frigider într-un recipient etanş cel mult două zile.

Care este reţeta voastră preferată de Sfântul Valentin?


Vă recomandăm: 

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Gătiţi cu suflet de Sfântul Valentin

Nu ştiţi ce surpriză să îi pregătiţi de Sfântul Valentin? Atunci luaţi-vă inima şi puneţi-o pe o farfurie sau în sufertaşul cu masa de prânz. Trataţiile în formă de inimă pe care vi le-am pregătit în acest articol îi vor impresiona nu doar pe adulţi, ci şi pe copii. Deci, ce mai aşteptaţi? Hrăniţi-i aşa cum se cuvine, satisfaceţi toate gusturile şi lăsaţi dulciurile în formă de inimă să dezvăluie felul în care vă simţiţi în acest an, de Sfântul Valentin. PreGĂTIŢI-vă drumul către inima celuilalt!

În loc să vă îngrămădiţi într-un restaurant aglomerat şi zgomotos, poate este mai bine să vă dovediţi aptitudinile în bucătărie. Efortul vostru va fi, cu siguranţă, apreciat. 

1. Negrese scufundate în ciocolată
Dacă vă întrebaţi ce este atât de atrăgător la negrese (e vorba, desigur, de prăjituri), răspunsul este: aproape orice. Dar dacă luăm o negresă şi o scunfundăm în ciocolată topită de culoare roşie şi albă, după care îi dăm o formă de inimă, cu siguranţă o scoatem din anonimat. 
Vizualizaţi reţeta aici

2. Clătite în formă de inimă
Începeţi ziua cu un zâmbet în timp ce preparaţi un mic dejun pe care familia voastră îl va adora pur şi simplu. Turnaţi aluatul de clătite într-o formă de inimă, direct pe tavă şi, cu ajutorul unei lame de cuţit, uniformizaţi-l, conferindu-i o formă perfectă. Drept bonus, adăugaţi, alături, şi ceva de culoare roşie precum fructe de pădure sau căpşuni conservate.

3. Ouă în formă de inimă
Aveţi o formă de silicon pentru ochiuri? Ungeţi-o cu puţin ulei şi puneţi un ou în interiorul ei. Rezultatul va fi un mic dejun savuros pentru cei dragi. Luaţi o ustensilă în formă de inimă pentru prăjituri, aşezaţi-o în mijlocul unei felii de pâine şi tăiaţi-o, apoi prăjiţi un ou deasupra, pentru a obţine ceva cu totul special.

4. Un sandwich pe care îl vor adora
Nu sunteţi adepţii dulciurilor când vine vorba de copii? Pur și simplu utilizați o ustensilă pentru prăjituri în formă de inimă, presaţi-o cu încredere peste sandwich şi veţi obţine un preparat încântător pe care să îl strecuraţi în cutia de alimente a copiilor.

5. Nu uitaţi de fructe!
Folosiţi o ustensilă în formă de inimă pentru a transforma fructele obişnuite într-o trataţie deosebită de Ziua Îndrăgostiţilor! Acest lucru funcţionează bine pe fructe mai mari pe care le puteţi tăia plat precum pepenele verde au galben. Mai mult, puteţi transforma căpşunile în inimioare doar din câteva tăieturi deştepte. Click aici pentru a vedea cum se face acest lucru. 

6. Tort în formă de inimă, fără o tigaie specială
Nu aveţi accesorii de copt în formă de inimă? Nicio problemă. Cu formele de copt obişnuite, rotunde sau pătrate, puteţi prepara un minunat tort în formă de inimă. Îl puteţi face chiar mai special dacă scrieţi, deasupra, câteva cuvinte venite din suflet. 
Accesaţi reţeta aici

7. Supă cu pâine prăjită în formă de inimă
Nu tuturor le plac dulciurile. Totuşi, le puteţi arăta cât de mult îi iubiţi dacă tăiaţi, în formă de inimă, câteva bucăţi de pâine prăjită pe care să le lăsaţi, apoi, să plutească, într-un castron de supă caldă.

8. Plăcintuţe în formă de inimă
Dacă umpleţi câteva plăcintuţe cu dulceaţă de zmeură sau cu cireşe conervate, veţi face o declarație de dragoste îndrăzneață și delicioasă. Partea cea mai bună este că sunt uşor de preparat şi sunt foarte versatile. Le mai puteţi umple cu orice fel de fructe roşii, nuci şi ciocolată sau chiar umpluturi mai savuroase, pentru a fi pe gustul perechii voastre. În plus, aceste plăcintuţe pot fi chiar mai uşor de făcut dacă utilizaţi aluatul cumpărat din magazin. 
Vizualizaţi reţeta pe youtube

9. Fursecuri dietetice subţiri în formă de inimă
Perechea voastră încearcă să piardă în greutate? Pregătiţi-i o trataţie care să nu îi dea peste cap dieta cu nişte fursecuri dietetice subţiri în formă de inimă, mai sărace în grăsimi şi în calorii decât prăjiturile obişnuite, dar care pot avea un gust la fel de decadent. Atât de  multă grijă din partea voastră!
Accesaţi reţeta aici

10. Pizza în formă de inimă
Vă place să preparaţi pizza de la zero? Turnaţi pur şi simplu aluatul într-un accesoriu în formă de inimă, în loc să folosiţi o formă obișnuită, rotundă sau dreptunghiulară. Sosul roşu de tomate îi va da un plus de atractivitate.

11. Bomboane de ciocolată albă de Ziua Îndrăgostiților
Aceste mici trataţii cu ciocolată albă pot părea complicate, dar sunt foarte ușor de realizat datorită tăvilor mici de silicon în formă de inimă. Nu vă îngrijoraţi! Cei dragi nu vă vor iubi mai puţin pentru că le-ați pregătit un desert fără bătăi de cap. În plus, este micul nostru secret. 
Vedeţi reţeta aici

12. Lasagna în formă de inimă
Oferiţi iubitului sau iubitei o Zi a Îndrăgostiţilor cu multă brânză, pregătindu-i o lasagna în formă de inimă. Dat fiind că este o reţetă care presupune ceva muncă şi probabil nu aveţi chef să petreceţi timpul în bucătărie de Sfântul Valentin, o puteţi găti cu câteva zile înainte şi păstra la congelator. Vedeţi aici reţeta Jamilei. 

13. Decoraţi 
  • De Sfântul Valentin, faceţi  în aşa fel încât să plouă cu inimioare! Acoperiţi prăjiturile în formă de inimă cu bomboane mici colorate în roz și roșu. 
  • Utilizați glazura decorativă de culoare roșie, albă și roz pentru a crea, pe prăjituri și biscuiți, inimi şerpuite, ondulaţii sau alte forme.
  • Zmeura, căpșunile și cireșele sunt nişte fructe minunate pentru Ziua Îndrăgostiților. Au culoarea corectă, dimensiunea potrivită și, având în vedere că sunt atât de greu de găsit în miezul iernii, sunt un lux.
Cu puţină imaginaţie, puteţi prepara orice vă trece prin cap: torturi frumos ambalate şi prăjituri cu panglică albă sau roz, deserturi învelite în folie colorată de plastic, prăjituri şi bomboane de casă în cutii festive.
Scopul este de a face această zi dulce şi specială. Arătaţi-le celor dragi că îi iubiţi și sărbătoriţi Ziua Îndrăgostiților într-un mare stil, cu suflet!

Pentru pregătirea unor preparate deosebite de Sfântul Valentin, vă recomandăm următoarele produse:

Set prăjituri Klausberg, material teflon

 Set prajituri Klausberg, material teflon

 Formă din silicon pentru cuburi de gheaţă sau ciocolată KingHoff, 10 inimioare

  Forma din silicon pentru cuburi de gheata sau ciocolata KingHoff, 10 inimioare

Formă din silicon pentru ochiuri KingHoff, formă inimă

 Forma din silicon pentru ochiuri KingHoff, forma inima

Set tăvi rotunde pentru copt KingHoff, oţel carbon, 24, 26 şi 28 cm

 Set tavi rotunde pentru copt KingHoff, otel carbon, 24, 26 si 28 cm

 Set 3 tăvi Klausberg, material teflon, tavă cozonac, tavă tort, tavă friptură

  Set 3 tavi Klausberg, material teflon, tava cozonac, tava tort, tava friptura

Set de 3 tăvi pentru copt KingHoff, oţel carbon, 31, 34 şi 37 cm

 Set de 3 tavi pentru copt KingHoff, otel carbon, 31, 34 si 37 cm

  Tavă rotundă pentru tort KingHoff, diametru 24 cm

   Tava rotunda pentru tort KingHoff, diametru 24 cm

Tavă cu forme pentru brioşe Klausberg, material teflon

 ava cu forme pentru briose Klausberg, material teflon

Tavă emailată Karl Kruger, lungime 40 cm, seria Sylt

 Tava emailata Karl Kruger, lungime 40 cm, seria Sylt

 Tavă pentru copt KingHoff, oţel carbon, capac plastic cu mânere

  Tava pentru copt KingHoff, otel carbon, capac plastic cu manere

 Tavă din inox pentru lasagna KingHoff, lungime 40 cm

  Tava din inox pentru lasagna KingHoff, lungime 40 cm
Care sunt trataţiile voastre preferate de Sfântul Valentin?

Vă recomandăm:
Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)