miercuri, 27 decembrie 2017

Frigărui de porc la roasterul Country Fissler

„Aceasta este versiunea mea despre frigărui vechi şi gustoase – friptură de porc arătoasă, carne de porc crocantă, la cuptor, precum şi toate garniturile suplimentare. Oamenii sunt pur şi simplu înnebuniţi după această reţetă. Împrăştiaţi toate ingredientele pe mijlocul mesei şi lăsaţi-i pe toţi să îşi construiască propriile frigărui – va fi o plăcere de grup garantată.” (Jamie Oliver)

Porţii: 16
Timp de preparare: 2h 30m

INGREDIENTE:
  • 1 x 3 kg muşchi de porc dezosat, fără piele 
  • 15 g semințe de chimen
  • ulei de măsline
  • 6 cepe roșii
  • 150 ml melasă de rodie
  • 150 ml oțet de vin roșu 
  • 1 salată iceberg
  • 6 roșii Beef coapte
  • 1 castravete
  • 1 legătură de mentă proaspătă
  • 32 tortilla de porumb medii
  • 1 rodie
  • 1 x 500 ml iaurt natural fără grăsime
  • 4 lămâi
  • 1 x 300 g borcan de ardei iute
MOD DE PREPARARE:
1. Preîncălziți cuptorul la 220 grade Celsius. Scoateţi porcul din frigider și lăsați-l să stea la temperatura camerei.

2. Folosind un cuțit ascuțit, îndepărtaţi atât grăsimea de porc, cât și pielea, la intervale de doi centimetri, într-un model încrucișat. Condimentaţi totul cu o mână bună de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, apoi frecaţi peste tot cu semințe de chimen și un strop de ulei.

3. Decojiţi și tocaţi fin ceapa, apoi puneţi-o în roasterul pentru cuptor Country Fissler, cu interior teflonat. Acesta are un strat exterior Protectal+ şi vă ajută să gătiţi mai uşor orice tip de carne, putând fi folosit pentru prepararea unei mari varietăţi de feluri de mâncare. Amestecaţi melasa, oțetul și un vârf de sare și piper, apoi aşezaţi deasupra muşchiul de porc.

 Roaster cu interior teflonat pentru cuptor Country Fissler, capacitate 6.5 litri, capac
Roaster cu interior teflonat pentru cuptor Country Fissler, capacitate 6.5 litri, capac

4. Aşezaţi roasterul pe raftul mijlociu al cuptorului fierbinte, apoi puneți pielea direct pe raftul de sus - grăsimea va picura în jos, pe carne,  pentru a o face mai suculentă. Lăsaţi la gătit timp de aproximativ o oră şi 20 de minute, amestecând la jumătatea timpului, sau până când carnea de porc s-a pătruns, iar ceapa este moale şi dulce. Când sunt gata, scoateți-le pe un tocător.

5. Între timp, tăiați salata, feliați roșiile, tăiați castravetele și alegeţi frunzele de mentă.

6. Lăsaţi carnea de porc pe un tocător să se odihnească, apoi utilizați o lingură pentru a transfera ceapa într-un castron mic.

 Tigaie grill din aluminiu cu interior antiaderent Fissler, diametru 27 cm, seria Thermovision Plus7. Preîncălziți o tigaie grill la foc mare și începeți să preparaţi bucăţile de tortilla până când fiecare dintre ele este marcată cu o bară şi încălzită pe dinăuntru, întorcându-le la jumătate. 
Vă recomandăm, pentru acest lucru, tigaia grill Fissler cu interior antiaderent, care asigură gătirea delicată, rapidă şi mai sănătoasă, fără a exista riscul de lipire a preparatelor. Mânerul ergonomic este dotat cu senzor Thermovision şi asigură confortul din timpul utilizării. Puteţi achiziţiona produsul aici.

8. Rupeţi tortilla în bucăţi, apoi împăturiți muşchiul de porc și puneți toate elementele pe o placă mare sau un  platou.

9. Înjumătățiţi rodia, apoi țineți jumătate în palmă, aşezaţi-o cu faţa în jos pe o farfurie şi bateți cu spatele unei linguri, astfel încât semințele să cadă.

10. Tăiați lămâile în două și adăugaţi ardeii iuți.

11. Serviți platoul cu tortilla, iaurt, zeamă de lămâie și ardei iute pe părţile laterale, apoi lăsați-i pe toţi să își construiască propriile frigărui estetice.

Voi ce pregătiţi pentru masa de Revelion?


Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Niciun comentariu: