marți, 9 ianuarie 2018

Trucuri de prăjire a alimentelor

Cui nu îi place, din când în când, o halcă sănătoasă de friptură cu garnitură de legume prăjite? În acest articol, vă prezentăm opt trucuri simple pentru a vă bucura de o friptură rumenă şi suculentă, alături de o combinaţie de legume fragede. 

1. Prăjirea este una dintre cele mai simple tehnici, deoarece necesită doar puțină atenție în timpul
procesului de gătit. Este metoda preferată pentru bucăţi mari şi suculente de carne, legume bogate în zahăr și chiar fructe proaspete.


2. Începeți prin a preîncălzi cuptorului la 425 ° F.

3. Dacă prăjiţi o bucată mare de carne, lăsați-o să stea la temperatura camerei timp de o oră și asezonaţi-o chiar înainte de a fi introdusă în cuptor.

4. Folosiţi un termometru pentru gătit. Ajustați timpul de gătire după cum este necesar, în funcție de mărimea fripturii. Noi vă recomandăm termometrul pentru friptură KingHoff, ideal pentru controlarea exactă a temperaturii din interiorul fripturilor.

 Termometru pentru friptura KingHoff, material inox, temperatura 50 - 100°C

5. Lăsaţi  partea exterioară a cărnii să se gătească la 425 ° F timp de aproximativ 15 - 20 de minute.
Apoi, reduceți căldura la 350 ° F și gătiți până când ați mâncarea este gata. Lăsați carnea să se odihnească înainte de a o tăia.

6. Legumele rădăcinoase precum cartofii pot fi prăjite întregi sau tăiate în bucăţi mari. Cu cât bucăţile sunt mai mici, cu atât timpul de prăjire este mai scurt.

7. Condimentaţi-le cu cimbru proaspăt, sare, piper și ulei de măsline. Apoi amestecați-le și răspândiți legumele într-un singur strat pe o foaie de copt.  

8. Prăjiţi-le până se frăgezesc şi capătă o nuanţă auriu-maronie. Serviți imediat sau la temperatura camerei. Combinaţi legumele cu carnea prăjită, pentru un meniu complet.


Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Niciun comentariu: