marți, 2 ianuarie 2018

Avantajele folosirii bolului de salată

V-aţi întrebat vreodată dacă merită să investiţi într-un bol de salată sau, cum i se mai spune, salatieră? Ori este un simplu vas pe care îl puteţi înlocui cu oricare altul atunci când aveţi poftă de un prânz sănătos şi cu puţine calorii? În acest articol, vă prezentăm importanţa unui astfel de vas şi veţi face cunoştinţă cu cele mai apreciate boluri de salată. Aţi putea fi suprinşi să aflaţi că bolul de salată nu are numai o utilitate culinară, ci şi una distractivă.


Realizate în mod obișnuit ca nişte castroane rotunde şi mari, cu părţile laterale puţin mai oblice decât bolurile simple, aceste piese de bucătărie sunt concepute pentru a menține un volum considerabil de verdețuri. Cel mai adesea produse din porţelan, ceramică, lemn, sticlă, plastic sau oțel inoxidabil, bolurile tradiţionale de salată oferă suficient spațiu, astfel încât verdeţurile și alte ingrediente de salată să poată fi amestecate și tăiate şi pentru a putea fi acoperite uşor, în întregime, cu dressing. 

Porţelanul – emblema Chinei
Unele dintre cele mai căutate boluri de salată sunt cele fabricate din porţelan. Brandul Nava este recunoscut pentru porţelanul de calitate al produselor, acesta fiind emblema Chinei. Dacă sunt adepţii produselor rezistente şi care nu prezintă un pericol pentru sănătate, v-aţi putea îndrepta, cu încredere, spre produsele Nava.  Ele sunt rezistente la atacurile substanţelor chimice şi la şocurile termice.

RECOMANDĂRI

Bol adânc pentru salată Nava, porţelan, diametru 23,8 cm, seria Carreaux

 Bol adanc pentru salata Nava, portelan, diametru 23,8 cm, seria Carreaux

Set pentru salată Nava, 3 piese, fibre din bambus, seria Eco

 Set pentru salata Nava, 3 piese, fibre din bambus, seria Eco

Bol pentru salată Nava, porţelan, diametru 29 cm, seria Carreaux

 Bol pentru salata Nava, portelan, diametru 29 cm, seria Carreaux

Bolurile de salată Emile Henry şi tehnologia de înaltă calitate
Când ne dorim un bol de salată superior calitativ, suntem tentaţi să ne gândim la Emile Henry. Cine nu a auzit, în zilele noastre de acest nume măreţ? Pentru cei care nu deţin suficiente informaţii, am pregătit nişte date care să ofere o perspectivă mai largă. Emile Henry este o companie franceză cu tradiţie care produce vase de bucătărie de înaltă calitate. Dezvoltată în 1850 şi transmisă de tată în fiu, compania a devenit, treptat un brand recunoscut în peste 50 de ţări, iar în 2002 a primit certificatul internaţional de calitate ISO 9001.
Produsele Emile Henry nu se ciobesc şi nici nu se sparg prea uşor. Totodată, sunt foarte simplu de curăţat, putând fi introduse şi în maşina de spălat vase. Nu conţin plumb sau cadmiu, iar procesul de fabricaţie este în conformitate cu legea California Proposition 65, potrivit căreia trebuie evitată expunerea la substanţe chimice toxice. Prin urmare, toate produsele sunt sigure pentru alimente, iar vasele nu se decolorează cu trecerea timpului.
Datorită tehnologiei Ceradon dezvoltată în laboratoarele Emile Henry, vasele se pot pune direct din frigider in cuptor, acestea rezistând la temperaturi de până la 270 de grade Celsius.
Bolurile pentru salată Emile Henry sunt ideale pentru prepararea şi servirea rapidă a salatei. Ceramica HR (High Rsitance) din care sunt fabricate a fost dezvoltată în laboratoarele Emile Henry şi rezistă la temperaturi de până la 270 de grade Celsius, aceasta distribuind căldura uniform pe toată suprafaţa vasului. Emailul folosit la finisarea bolului de salată îl protejează de zgârieturi și ciobiri, astfel încât puteţi tăia alimentele direct în vas, fără a-l zgâria. În plus, îl puteţi curăţa fără griji în maşina de spălat vase. 

RECOMANDĂRI

Bol salată 22cm/1,3 L - Emile Henry

 Bol salata 22cm/1,3 L - Emile Henry

Bol salată 28 cm/3,2L - Emile Henry

 Bol salata 28 cm/3,2L - Emile Henry

Bol salată 28 cm/3,2L - Emile Henry

 Bol salata 28 cm/3,2L - Emile Henry

Bol salată 28 cm/3,2L - Emile Henry

 Bol salata 28 cm/3,2L - Emile Henry

Bol salată 28 cm/3,2L - Emile Henry

 Bol salata 28 cm/3,2L - Emile Henry
Bolurile de salată din bambus, mai sănătoase, mai rezistente
Mai puţin cunoscute la noi în ţară, dar cu recomandări excelente în privinţa materialului din care sunt fabricate, bolurile de salată din bambus reprezintă încă o alegere bună pentru bucătăria voastră. Bambusul este un material cu o duritate ridicată, acesta fiind, potrivit unor studii, cu 20% mai dur decât stejarul roşu. Bolurile produse din alte tipuri de lemn necesită o îngrijire specială.  Trebuie curăţate cu un detergent slab şi nu este recomandat să le înmuiaţi în apă. Trebuie bine clătite şi uscate, pentru a nu se deteriora şi nu pot fi curăţate în maşina de spălat vase. Apoi trebuie unse cu un strat de ulei mineral, cu ajutorul unui prosop de hârtie şi lăsate să se înmoaie, peste noapte. Procesul se repetă ori de câte ori lemnul capătă o nuanţă întunecată. Dacă nu vreţi să aveţi parte de toată această bătaie de cap, cea mai bună alegere este lemnul de bambus. La fel ca cele din lemn obişnuit dar ceva mai practic – după cum, probabil, v-aţi convins -, bolurile pentru salată din bambus nu interacţionează chimic cu alimentele. Din acest motiv, vasele fabricate din materiale naturale sunt mai sănătoase. Totodată, ele nu absorb petele sau mirosul.
Bolul de salată trebuie curăţat imediat după utilizare iar, cu excepţia bolului de lemn, aceste vase trebuie spălate cu o cantitate minimă de apă și detergent, astfel încât să nu dăuneze suprafeței vasului. Uscați imediat vasul spălat și lăsați-l la aer pentru o perioadă scurtă de timp, înainte de a îl pune în dulap.

RECOMANDARE

 Set pentru salata Nava, 3 piese, fibre din bambus, seria Eco
Salatiera – cel mai râvnit premiu
 salatiera_argint

Poate mulţi dintre voi sunteţi familiarizaţi cu modalităţile de utilizare ale unui bol de salată. Dar el nu este doar un simplu vas de bucătărie, gata să primească amestecul de legume şi verdeţuri proaspete. Când vine vorba de concursuri sportive, vasul de salată capătă un rol istoric. Pasionaţii de sport ştiu că, cel mai râvnit premiu în competiţiile de tenis este o... salatieră. Totul a început în 1899, când un tânăr pe nume Dwight Filley Davis, student la Harvard, a câștigat campionatul de tenis pe universitate. Simțind că poate mai mult, a plecat spre Coasta de Vest, pentru a concura cu unii dintre cei mai buni jucători ai Californiei. Pentru a duce competiţia la următorul nivel, Davis a investit aproximativ 1.000 de dolari pentru realizarea unui trofeu elegant, din argint, de 33 cm înălțime și 45 cm în diametru. La 9 februarie 1900, cupa Davis a fost oficializată și avea să devină simbolul unei competiții care durează de peste un secol. Astăzi, este cunoscută şi sub numele de „Salatiera de argint”.

Bol de salată pentru distracţie garantată

Atunci când nu îl folosiţi la prepararea salatei, bolul pentru salată se poate transforma într-o unealtă plăcută de distracţie cu care veţi da lovitura garantat. Când petreceţi momente de relaxare cu familia sau prietenii, cereţi ficărui participant la jocul vostru să scrie, pe o bucată de hârtie, un singur cuvânt care să desemneze oameni, locuri sau lucruri. Acesta ar putea fi numele sau prenumele unei persoane faimoase, un oraș de vizitat, un film sau chiar o mâncare preferată. Adunaţi toate hârtiile și puneți-le într-un bol de salată. Împărţiţi-vă în două echipe. Jocul cuprind trei runde şi fiecare este jucată într-un mod similar. Pentru început, o persoană din prima echipă alege un cuvânt din castronul de salată și coechipierii săi încearcă să ghicească cuvântul. Odată ce cuvântul este ghicit, același jucător extrage, rapid, un alt cuvânt din castron, pe care colegii lui trebuie să îl ghicească. El continuă să aleagă cuvintele timp de un minut, cât durează prima rundă (aveți nevoie de un cronometru). După un minut, dați echipei un punct pentru fiecare cuvânt corect care a fost ghicit. Odată ce prima echipă termină, continuă a doua echipă, până când toate cuvintele din castronul de salată sunt ghicite.

Runda întâi: indicii verbale
Jucătorul alege un cuvânt din castron și îl descrie coechipierilor, fără să spună cuvântul real. Odată ce cuvântul este corect ghicit, el poate selecta un alt cuvânt din castron care trebuie ghicit de colegii săi. El continuă să extragă, descriind fiecare cuvânt pe care colegii trebuie să îl ghicească, până la finalul rundei.

Runda a doua: șarade
În următoarea rundă, jucătorul alege un cuvânt din bolul de salată, pe care trebuie să îl mimeze. Odată ce a fost ghicit, el alege un nou cuvânt și continuă până când runda de un minut se termină.

Runda trei: indiciu pentru un singur cuvânt
În această ultimă rundă, un jucător alege un cuvânt din castron și oferă un indiciu pentru a-și ajuta colegii să ghicească cuvântul corect. Câștigă echipa cu cele mai multe puncte după cele trei runde.

După cum puteţi constata, un simplu bol de salată poate fi folosit în nenumărate moduri, atât pentru plăceri culinare, cât şi pentru amuzament. Nu întâmplător este şi un important premiu în concursurile sportive.

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Niciun comentariu: