joi, 4 ianuarie 2018

Crab de zăpadă cu orez negru la oala Fissler, seria Paris

Această reţetă este plină de condimente aromate, am putea spune chiar afrodisiacă. Originar din China, orezul negru este foarte aromat, fiind cunoscut pentru atributele sale afrodisiace. În China antică, era consumat doar de către nobili, drept pentru care a fost denumit şi “orezul interzis”,“orezul longevității” sau “mâncarea nemuritorilor”. Pe de altă parte, crabul este preparat în bucătăriile din întreaga lume şi este apreciat pentru gustul său duce şi delicat. Combinaţia dintre crab şi orezul negru ne oferă una dintre cele mai gustoase reţete de detoxifiere.

Porţii: 4

INGREDIENTE:
  • 260 grame orez negru fiert
  • 15 grame coajă de lămâie
  • 15 grame sos harissa
  • 15 mililitri ulei de măsline
  • 2 bucăţi praz, tăiate subțire
  • 32 grame pătrunjel proaspăt tocat fin
  • 1.5 grame sare de mare
  • 1.5 grame piper
  • 8 gheare de crab proaspete
  • 60 grame iaurt grecesc

 oala_inox_fissler
MOD DE PREPARARE:
1. Preparaţi ghearele de crab în oala Fissler, seria Paris, în apă clocotită, timp de 2-3 minute sau până devin roz și bine făcute. Scurgeţi apa şi lăsaţi deoparte ghearele de crab.

2. Într-un castron mare, combinați toate ingredientele, cu excepția ghearelor de crab; agitaţi-le ușor pentru a le amesteca.

3. Transferaţi  amestecul de orez în patru castroane şi puneți câte două gheare crab în fiecare dintre ele.

4. Serviți cald cu câte 15 grame de iaurt la fiecare porţie.


Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

marți, 2 ianuarie 2018

Avantajele folosirii bolului de salată

V-aţi întrebat vreodată dacă merită să investiţi într-un bol de salată sau, cum i se mai spune, salatieră? Ori este un simplu vas pe care îl puteţi înlocui cu oricare altul atunci când aveţi poftă de un prânz sănătos şi cu puţine calorii? În acest articol, vă prezentăm importanţa unui astfel de vas şi veţi face cunoştinţă cu cele mai apreciate boluri de salată. Aţi putea fi suprinşi să aflaţi că bolul de salată nu are numai o utilitate culinară, ci şi una distractivă.


Realizate în mod obișnuit ca nişte castroane rotunde şi mari, cu părţile laterale puţin mai oblice decât bolurile simple, aceste piese de bucătărie sunt concepute pentru a menține un volum considerabil de verdețuri. Cel mai adesea produse din porţelan, ceramică, lemn, sticlă, plastic sau oțel inoxidabil, bolurile tradiţionale de salată oferă suficient spațiu, astfel încât verdeţurile și alte ingrediente de salată să poată fi amestecate și tăiate şi pentru a putea fi acoperite uşor, în întregime, cu dressing. 

Porţelanul – emblema Chinei
Unele dintre cele mai căutate boluri de salată sunt cele fabricate din porţelan. Brandul Nava este recunoscut pentru porţelanul de calitate al produselor, acesta fiind emblema Chinei. Dacă sunt adepţii produselor rezistente şi care nu prezintă un pericol pentru sănătate, v-aţi putea îndrepta, cu încredere, spre produsele Nava.  Ele sunt rezistente la atacurile substanţelor chimice şi la şocurile termice.

RECOMANDĂRI

Bol adânc pentru salată Nava, porţelan, diametru 23,8 cm, seria Carreaux

 Bol adanc pentru salata Nava, portelan, diametru 23,8 cm, seria Carreaux

Set pentru salată Nava, 3 piese, fibre din bambus, seria Eco

 Set pentru salata Nava, 3 piese, fibre din bambus, seria Eco

Bol pentru salată Nava, porţelan, diametru 29 cm, seria Carreaux

 Bol pentru salata Nava, portelan, diametru 29 cm, seria Carreaux

Bolurile de salată Emile Henry şi tehnologia de înaltă calitate
Când ne dorim un bol de salată superior calitativ, suntem tentaţi să ne gândim la Emile Henry. Cine nu a auzit, în zilele noastre de acest nume măreţ? Pentru cei care nu deţin suficiente informaţii, am pregătit nişte date care să ofere o perspectivă mai largă. Emile Henry este o companie franceză cu tradiţie care produce vase de bucătărie de înaltă calitate. Dezvoltată în 1850 şi transmisă de tată în fiu, compania a devenit, treptat un brand recunoscut în peste 50 de ţări, iar în 2002 a primit certificatul internaţional de calitate ISO 9001.
Produsele Emile Henry nu se ciobesc şi nici nu se sparg prea uşor. Totodată, sunt foarte simplu de curăţat, putând fi introduse şi în maşina de spălat vase. Nu conţin plumb sau cadmiu, iar procesul de fabricaţie este în conformitate cu legea California Proposition 65, potrivit căreia trebuie evitată expunerea la substanţe chimice toxice. Prin urmare, toate produsele sunt sigure pentru alimente, iar vasele nu se decolorează cu trecerea timpului.
Datorită tehnologiei Ceradon dezvoltată în laboratoarele Emile Henry, vasele se pot pune direct din frigider in cuptor, acestea rezistând la temperaturi de până la 270 de grade Celsius.
Bolurile pentru salată Emile Henry sunt ideale pentru prepararea şi servirea rapidă a salatei. Ceramica HR (High Rsitance) din care sunt fabricate a fost dezvoltată în laboratoarele Emile Henry şi rezistă la temperaturi de până la 270 de grade Celsius, aceasta distribuind căldura uniform pe toată suprafaţa vasului. Emailul folosit la finisarea bolului de salată îl protejează de zgârieturi și ciobiri, astfel încât puteţi tăia alimentele direct în vas, fără a-l zgâria. În plus, îl puteţi curăţa fără griji în maşina de spălat vase. 

RECOMANDĂRI

Bol salată 22cm/1,3 L - Emile Henry

 Bol salata 22cm/1,3 L - Emile Henry

Bol salată 28 cm/3,2L - Emile Henry

 Bol salata 28 cm/3,2L - Emile Henry

Bol salată 28 cm/3,2L - Emile Henry

 Bol salata 28 cm/3,2L - Emile Henry

Bol salată 28 cm/3,2L - Emile Henry

 Bol salata 28 cm/3,2L - Emile Henry

Bol salată 28 cm/3,2L - Emile Henry

 Bol salata 28 cm/3,2L - Emile Henry
Bolurile de salată din bambus, mai sănătoase, mai rezistente
Mai puţin cunoscute la noi în ţară, dar cu recomandări excelente în privinţa materialului din care sunt fabricate, bolurile de salată din bambus reprezintă încă o alegere bună pentru bucătăria voastră. Bambusul este un material cu o duritate ridicată, acesta fiind, potrivit unor studii, cu 20% mai dur decât stejarul roşu. Bolurile produse din alte tipuri de lemn necesită o îngrijire specială.  Trebuie curăţate cu un detergent slab şi nu este recomandat să le înmuiaţi în apă. Trebuie bine clătite şi uscate, pentru a nu se deteriora şi nu pot fi curăţate în maşina de spălat vase. Apoi trebuie unse cu un strat de ulei mineral, cu ajutorul unui prosop de hârtie şi lăsate să se înmoaie, peste noapte. Procesul se repetă ori de câte ori lemnul capătă o nuanţă întunecată. Dacă nu vreţi să aveţi parte de toată această bătaie de cap, cea mai bună alegere este lemnul de bambus. La fel ca cele din lemn obişnuit dar ceva mai practic – după cum, probabil, v-aţi convins -, bolurile pentru salată din bambus nu interacţionează chimic cu alimentele. Din acest motiv, vasele fabricate din materiale naturale sunt mai sănătoase. Totodată, ele nu absorb petele sau mirosul.
Bolul de salată trebuie curăţat imediat după utilizare iar, cu excepţia bolului de lemn, aceste vase trebuie spălate cu o cantitate minimă de apă și detergent, astfel încât să nu dăuneze suprafeței vasului. Uscați imediat vasul spălat și lăsați-l la aer pentru o perioadă scurtă de timp, înainte de a îl pune în dulap.

RECOMANDARE

 Set pentru salata Nava, 3 piese, fibre din bambus, seria Eco
Salatiera – cel mai râvnit premiu
 salatiera_argint

Poate mulţi dintre voi sunteţi familiarizaţi cu modalităţile de utilizare ale unui bol de salată. Dar el nu este doar un simplu vas de bucătărie, gata să primească amestecul de legume şi verdeţuri proaspete. Când vine vorba de concursuri sportive, vasul de salată capătă un rol istoric. Pasionaţii de sport ştiu că, cel mai râvnit premiu în competiţiile de tenis este o... salatieră. Totul a început în 1899, când un tânăr pe nume Dwight Filley Davis, student la Harvard, a câștigat campionatul de tenis pe universitate. Simțind că poate mai mult, a plecat spre Coasta de Vest, pentru a concura cu unii dintre cei mai buni jucători ai Californiei. Pentru a duce competiţia la următorul nivel, Davis a investit aproximativ 1.000 de dolari pentru realizarea unui trofeu elegant, din argint, de 33 cm înălțime și 45 cm în diametru. La 9 februarie 1900, cupa Davis a fost oficializată și avea să devină simbolul unei competiții care durează de peste un secol. Astăzi, este cunoscută şi sub numele de „Salatiera de argint”.

Bol de salată pentru distracţie garantată

Atunci când nu îl folosiţi la prepararea salatei, bolul pentru salată se poate transforma într-o unealtă plăcută de distracţie cu care veţi da lovitura garantat. Când petreceţi momente de relaxare cu familia sau prietenii, cereţi ficărui participant la jocul vostru să scrie, pe o bucată de hârtie, un singur cuvânt care să desemneze oameni, locuri sau lucruri. Acesta ar putea fi numele sau prenumele unei persoane faimoase, un oraș de vizitat, un film sau chiar o mâncare preferată. Adunaţi toate hârtiile și puneți-le într-un bol de salată. Împărţiţi-vă în două echipe. Jocul cuprind trei runde şi fiecare este jucată într-un mod similar. Pentru început, o persoană din prima echipă alege un cuvânt din castronul de salată și coechipierii săi încearcă să ghicească cuvântul. Odată ce cuvântul este ghicit, același jucător extrage, rapid, un alt cuvânt din castron, pe care colegii lui trebuie să îl ghicească. El continuă să aleagă cuvintele timp de un minut, cât durează prima rundă (aveți nevoie de un cronometru). După un minut, dați echipei un punct pentru fiecare cuvânt corect care a fost ghicit. Odată ce prima echipă termină, continuă a doua echipă, până când toate cuvintele din castronul de salată sunt ghicite.

Runda întâi: indicii verbale
Jucătorul alege un cuvânt din castron și îl descrie coechipierilor, fără să spună cuvântul real. Odată ce cuvântul este corect ghicit, el poate selecta un alt cuvânt din castron care trebuie ghicit de colegii săi. El continuă să extragă, descriind fiecare cuvânt pe care colegii trebuie să îl ghicească, până la finalul rundei.

Runda a doua: șarade
În următoarea rundă, jucătorul alege un cuvânt din bolul de salată, pe care trebuie să îl mimeze. Odată ce a fost ghicit, el alege un nou cuvânt și continuă până când runda de un minut se termină.

Runda trei: indiciu pentru un singur cuvânt
În această ultimă rundă, un jucător alege un cuvânt din castron și oferă un indiciu pentru a-și ajuta colegii să ghicească cuvântul corect. Câștigă echipa cu cele mai multe puncte după cele trei runde.

După cum puteţi constata, un simplu bol de salată poate fi folosit în nenumărate moduri, atât pentru plăceri culinare, cât şi pentru amuzament. Nu întâmplător este şi un important premiu în concursurile sportive.

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

miercuri, 27 decembrie 2017

Frigărui de porc la roasterul Country Fissler

„Aceasta este versiunea mea despre frigărui vechi şi gustoase – friptură de porc arătoasă, carne de porc crocantă, la cuptor, precum şi toate garniturile suplimentare. Oamenii sunt pur şi simplu înnebuniţi după această reţetă. Împrăştiaţi toate ingredientele pe mijlocul mesei şi lăsaţi-i pe toţi să îşi construiască propriile frigărui – va fi o plăcere de grup garantată.” (Jamie Oliver)

Porţii: 16
Timp de preparare: 2h 30m

INGREDIENTE:
  • 1 x 3 kg muşchi de porc dezosat, fără piele 
  • 15 g semințe de chimen
  • ulei de măsline
  • 6 cepe roșii
  • 150 ml melasă de rodie
  • 150 ml oțet de vin roșu 
  • 1 salată iceberg
  • 6 roșii Beef coapte
  • 1 castravete
  • 1 legătură de mentă proaspătă
  • 32 tortilla de porumb medii
  • 1 rodie
  • 1 x 500 ml iaurt natural fără grăsime
  • 4 lămâi
  • 1 x 300 g borcan de ardei iute
MOD DE PREPARARE:
1. Preîncălziți cuptorul la 220 grade Celsius. Scoateţi porcul din frigider și lăsați-l să stea la temperatura camerei.

2. Folosind un cuțit ascuțit, îndepărtaţi atât grăsimea de porc, cât și pielea, la intervale de doi centimetri, într-un model încrucișat. Condimentaţi totul cu o mână bună de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, apoi frecaţi peste tot cu semințe de chimen și un strop de ulei.

3. Decojiţi și tocaţi fin ceapa, apoi puneţi-o în roasterul pentru cuptor Country Fissler, cu interior teflonat. Acesta are un strat exterior Protectal+ şi vă ajută să gătiţi mai uşor orice tip de carne, putând fi folosit pentru prepararea unei mari varietăţi de feluri de mâncare. Amestecaţi melasa, oțetul și un vârf de sare și piper, apoi aşezaţi deasupra muşchiul de porc.

 Roaster cu interior teflonat pentru cuptor Country Fissler, capacitate 6.5 litri, capac
Roaster cu interior teflonat pentru cuptor Country Fissler, capacitate 6.5 litri, capac

4. Aşezaţi roasterul pe raftul mijlociu al cuptorului fierbinte, apoi puneți pielea direct pe raftul de sus - grăsimea va picura în jos, pe carne,  pentru a o face mai suculentă. Lăsaţi la gătit timp de aproximativ o oră şi 20 de minute, amestecând la jumătatea timpului, sau până când carnea de porc s-a pătruns, iar ceapa este moale şi dulce. Când sunt gata, scoateți-le pe un tocător.

5. Între timp, tăiați salata, feliați roșiile, tăiați castravetele și alegeţi frunzele de mentă.

6. Lăsaţi carnea de porc pe un tocător să se odihnească, apoi utilizați o lingură pentru a transfera ceapa într-un castron mic.

 Tigaie grill din aluminiu cu interior antiaderent Fissler, diametru 27 cm, seria Thermovision Plus7. Preîncălziți o tigaie grill la foc mare și începeți să preparaţi bucăţile de tortilla până când fiecare dintre ele este marcată cu o bară şi încălzită pe dinăuntru, întorcându-le la jumătate. 
Vă recomandăm, pentru acest lucru, tigaia grill Fissler cu interior antiaderent, care asigură gătirea delicată, rapidă şi mai sănătoasă, fără a exista riscul de lipire a preparatelor. Mânerul ergonomic este dotat cu senzor Thermovision şi asigură confortul din timpul utilizării. Puteţi achiziţiona produsul aici.

8. Rupeţi tortilla în bucăţi, apoi împăturiți muşchiul de porc și puneți toate elementele pe o placă mare sau un  platou.

9. Înjumătățiţi rodia, apoi țineți jumătate în palmă, aşezaţi-o cu faţa în jos pe o farfurie şi bateți cu spatele unei linguri, astfel încât semințele să cadă.

10. Tăiați lămâile în două și adăugaţi ardeii iuți.

11. Serviți platoul cu tortilla, iaurt, zeamă de lămâie și ardei iute pe părţile laterale, apoi lăsați-i pe toţi să își construiască propriile frigărui estetice.

Voi ce pregătiţi pentru masa de Revelion?


Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Alimente cu noroc pentru masa de Revelion

Potrivit tradiţei, cina de Anul Nou ar putea să vă aducă noroc în anul care vine. Este momentul când mulţi aleg preparatele despre care cred că le vor aduce un an de sănătate şi prosperitate. Multe dintre tradiţiile de Anul Nou se învârt în jurul mâncării, anumite preparate reprezentând simboluri ale anumitor speranţe şi dorinţe. 

Temele recurente sunt mâncărurile care simbolizează abundenţa, prosperitatea, viaţa lungă şi alte lucruri minunate care ar putea să se întâmple cuiva în anul care vine.
Potrivit tradiţiei, veți avea noroc pe tot parcursul anului, dacă veţi servi o cină cu verdeaţă, mazăre-ochi-negri, pâine de porumb şi un anumit fel de supă. În timp ce unele tradiții necesită tăiței, altele îndeamnă  la fructe. Indiferent dacă sunteți sau nu superstițioşi, aruncaţi-vă o privire la lista noastră de mâncăruri de sărbători. Dacă nu veţi avea parte de noroc, cel puțin veţi intra în noul an cu burta plină.

1. Tăiţei lungi
În China, Japonia și alte țări asiatice, se obișnuieşte să se mănânce tăiței lungi, aceştia semnificând longevitatea, în ziua de Anul Nou. Aceştia trebuie serviţi fără a fi mestecaţi au rupţi.

2. Pâine de porumb
Un aliment favorit pe tot parcursul anului şi deosebit de venerat în sudul Statelor Unite este pâinea de porumb. De ce? Culoarea ei este asemănătoare cu aurul. Pentru mai mult noroc, unii adaugă porumb suplimentar, emblematic pentru nuggeturile aurii.

3. Rodie
Din mai multe motive,  în Turcia, rodia reprezintă norocul. Culoarea lor roșie, care semnifică inima, denotă viața și fertilitatea; proprietățile ei medicinale reprezintă sănătatea; iar semințele ei abundente, rotunde, reprezintă prosperitatea - toate lucrurile pe care oricine le doreşte.

4. Fructe rotunde
A servi orice fruct rotund este o tradiție de Anul Nou, chiar dacă numărul lor diferă în funcţie de regiune. În Filipine, sunt necesare 13 bucăţi,  acesta fiind considerat un număr norocos; în Europa și în S.U.A. se consumă 12 bucăţi, ceea ce reprezintă lunile dintr-un an. În ambele cazuri, forma lor, care arată ca o monedă, precum și dulceața, sunt numitorii comuni.

5. Verdeaţă
Din partea de sud a Americii de coastă până în Europa, oamenii consumă legume verzi cu frunze – inclusiv varză kale, varză Collards și varză obişnuită - în ziua de Anul Nou, datorită culorii și aspectului lor, care seamănă cu banii de hârtie. Credeţi sau nu, cu cât mâncați mai mult, cu atât veți fi mai prosperi (și mai sănătoși!).
Varza Collards cu carne de porc este atât de gustoasă încât vă lasă gura apă. Gustul acestui preparat poate fi perfecţionat doar adăugând oţet. 
Păstraţi câteva frunze pentru a le atârna pe tavan sau pentru a le agăţa la uşă, cu scopul de a ţine departe spiritele malefice.

6.  Hering marinat
În Germania, Polonia și Scandinavia, se crede că mâncatul heringului la miezul nopții va asigura un an de recompense - întrucât heringul se găseşte din abundenţă în toată Europa de Vest. De asemenea, culoarea lui argintie seamănă cu cea a monedelor, un semn bun de avere în viitor.

7. Pești întregi
Potrivit lui Doris Lum, un expert în bucătăria chineză, cuvântul chinezesc pentru "pește" pare a fi cuvântul pentru "abundență", unul din multele motive pentru care peștele a devenit o mâncare purtătoare de noroc. De asemenea, Rosemary Gong scrie în "Good Luck Life", cartea ei despre sărbătorile chinezești, că este important ca peștele să fie servit cu capul și coada intactă pentru a avea un an bun, de la început până la sfârșit.

8. Porcul
În unele țări, printre care Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria și Austria, porcii simbolizează progresul. Unii spun că la baza acestei credinţe stă faptul că aceste animale nu se mișcă niciodată înapoi, în timp ce alții cred că este vorba de obiceiurile lor de a se hrăni (își împing boturile înainte de-a lungul pământului). Și nu se limitează doar la porc – contează şi alimentele în formă de porc (de exemplu, prăjiturile).
Aşadar, nu folosiţi doar şuncă sau grăsime de porc pentru a vă aroma legumele. Serviţi, mai degrabă, şuncă la cuptor sau carne de porc, ca fel principal.

9. Linte
O masă populară de Anul Nou, în Italia, este Cotechino con Lenticchie (linte verde cu cârnați) datorită culorii verzui și aspectului de monedă al legumelor. Pentru a pătrunde mai adânc în mit: Când este gătită, lintea plină cu apă simbolizează bogăția în creștere. Lintea este, de asemenea, considerată simbol al norocului în Ungaria, unde este de preferat a fi consumate în supă.

10. Fasole ochi-negru
Datorită aspectului ei de penny, fasolea ochi-negru este considerată a fi  aducătoare de noroc. Aceasta este savurată, în sudul Statelor Unite, în mod tradițional, într-un vas numit Hoppin 'John. În ziua de după Anul Nou, restul de "Hoppin" John "devine" Skippin "Jenny", menit să demonstreze frugalitatea și să promoveze prosperitatea în noul an.
Potrivit tradiţiei, fasolea ochi-negru şi orezul sunt gătite blând cu bacon, grăsime de pe spatele porcului sau jambon, la care se adaugă ceapă şi sare.

11. Struguri
La miezul nopții, mâncaţi douăsprezece boabe de struguri. Spaniolii și portughezii mănâncă douăsprezece boabe de struguri, în timp ce ceasul sună de douăsprezece ori pentru miezul nopții, pentru a simboliza cele douăsprezece luni ale noului an. De altfel, să mănânci strugurii atât de repede nu este atât de simplu precum sună.

12. Preparate în formă de inel
Pentru micul dejun, este indicat să aveţi în vedere preparate în formă de inel. Luați în considerare covrigii sau gogoșile, care nu unt doar delicioase, ci reprezintă și cercul complet al anului în care vine.

13. Prăjitură
Prăjiturile în formă de inel sunt un simbol al închiderii unui cerc. Coaceți o monedă într-o prăjitură. Potrivit tradiţiei greceşti, trebuie să preparaţi o prăjitură specială cu aromă de lămâie numită vasilopita, care să conţină, în interior, o monedă. Cine găsește moneda, va avea un an plin de noroc. Sau... un dinte ciobit.

Dintre toate alimentele de mai sus – în mod ironic, 13 la număr -, măcar o parte ar trebui să se regăsească pe masa voastră de revelion. Asta nu doar pentru un an plin de noroc şi prosperitate, ci şi pentru gustul lor delicios, în nenumăratele combinaţii în care le puteţi folosi. Doar imaginaţie să aveţi şi, bineînţeles, un an nou cu tot ceea ce vă doriţi în casă şi... pe masă!

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

vineri, 22 decembrie 2017

Tort magic sub formă de ren

Pregătiți un tort de Crăciun care arată exact ca Rudolph! Copiii îl vor îndrăgi și toată lumea se va bucura de bogăția de ciocolată și de coarnele de cerb din biscuiți.

INGREDIENTE:
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolată tocată
  • 240 g zahăr 
  • 3 ouă medii și 3 gălbenușuri medii de ou, bătute împreună
  • 30 g de pastă de vanilie
  • 150 g smântână 
  • 180 g făină 
  • 40 g cacao
  • 15 g praf de copt

Pentru ciocolată
  • 200 g ciocolată neagră
  • 100 g unt 

Pentru crema de unt
  • 200 g unt
  • 30 g pastă de vanilie
  • 400 g glazură de zahăr

Pentru coarne
  • 200 g zahăr 
  • 200 g unt
  • 15 g pastă de vanilie
  • 1 ou mare
  • 375 g făină 
  • 10 g ghimbir măcinat
  • 10 g scorțișoară
  • amestec de condimente

MOD DE PREPARARE:

1. Ungeți cu unt trei cutii rotunde de 3 x 15 sau 16 cm și introduceți-le la cuptor la 150 de grade Celsius.

2. Topiți împreună, într-un vas mare, ciocolata, untul și zahărul, la căldură medie, timp de un minut, amestecând, din când în când, câte un minut, până când se topește sau așezați un castron peste o tavă de apă fierbinte. Lăsați să se răcească puțin. Lăsați la răcit.

3. Bateți ouăle împreună cu vanilia și cu smântâna. Într-un alt castron, presărați făina, cacao și praful de copt. Amestecați mixul de ouă cu ciocolata topită și răcită, apoi adăugați mixul de făină și amestecați până se încorporează bine.

4. Întindeți o treime din amestec în fiecare recipient (la dimensiuni egale, puteți să obțineți forme perfecte, astfel încât prăjiturile se vor găti la aceeași înălțime). Ridicați fiecare strat subțire cu spatele unei linguri.

5. Coaceți timp de 25 - 30 de minute, dar verificați după 20 de minute, pentru a fi siguri deoarece cuptoarele diferă. Când sunt gata, scoateți formele și lăsați-le să se răcească.

6. Între timp, amestecați toate ingredientele și introduceți-le în cuptorul cu microunde timp de 30 de minute. Lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de a adăuga crema de unt.
Pentru a prepara crema de unt, bateți untul și pasta de vanilie până când compoziția devine cremoasă. Adăugați treptat zahărul glazurat, bătând bine. (Zahărul nerafinat va da untului o aromă naturală de caramel.) 

7. Pentru prepararea coarnelor de cerb, amestecați zahărul cu untul și cu pasta de vanilie până sunt bine amestecate, însă nu cremoase. Adăugați oul și amestecați. Mixați făina cu condimentele, apoi amestecați pentru a forma un aluat. Lăsați la frigider timp de 20 de minute, până se întărește, apoi rulați aluatul de o suprafață acoperită cu un strat de făină, așezați șablonul pe aluat și tăiați-l cu un cuțit mic și ascuțit. Împingeți batoanele în partea de jos a coarnelor și coaceți timp de aproximativ 15 - 20 de minute până când capătă o nuanță aurie. Se lasă să se răcească.

8. Faceți urechile trăgând puțin din glazura brună de fondant de pe bloc și frământați-o cu glazura de
fondant alb pentru a crea un maro deschis. Răsuciți, în grosime, restul de glazură maro închis pe o suprafață umedă, cu zahăr glazurat. Tăiați forme mari în formă de lacrimă din glazura mai ușoară pentru a modela urechile (aproximativ 6 cm înălțime) și lipiți forma mai ușoară deasupra glazurii mai închide la culoare, cu puțină apă. Tăiați o lacrimă mai mare în jurul formei mai ușoare. Îndoiți-le și strângeți-le la bază, împingeți un băț de cocktail în partea inferioară a fiecăruia și lăsați-le la o parte pentru a se întări.

9. Luați prăjiturile dacă au format o mică cocoșă în care au fost coapte. Puneți primul strat pe o placă de tort de 16 cm și folosiți puțin din glazura de ciocolată pentru a-l fixa pe placă. Răspândiți glazură peste primul strat, apoi adăugați stratul următor. Lipițile-le laolaltă, apăsând ușor și adăugați un alt strat de glazură, la acest strat. Pentru ultimul strat, luați buretele și inversați-l deasupra celorlalte două prăjituri, astfel încât partea netedă a prăjiturii - care se afla pe partea inferioară a recipientului - ajunge în partea de sus. Răspândiți un strat foarte subțire de glazură peste tot tortul, pentru -l îngroșa și lăsați la răcit pentru aproximativ 30 de minute.

10. Adăugați mai multă cremă de unt în tort - utilizați o paletă pentru a obține o finisare netedă (dar păstrați puțină cremă de unt pentru final). Marcați ochii cu un cuțit pentru a vedea unde să îi adăugați. Rolați niște benzi mici de glazură neagră fondantă pentru ochi și gene, apoi lipiți-le pe tort. Umpleți nasul cu glazură de fondant roșu și fixați-l cu un băț de cocktail, împingând un capăt în nas și celălalt în tort.

11. Pentru gulerul mic, rulați aproximativ 100 de grame de glazură de fondant verde pe o suprafață pulverizată cu zahăr dulce și tăiați o bandă subțire pentru funda care se va potrivi în jurul bazei tortului. Aduceți capetele laolaltă cu puțină apă, apoi faceți o fundă prin plierea unei alte benzi subțiri și fixați-o pe guler cu o altă presiune de apă. Scoateți cremă de unt rămasă într-o pungă. Adăugați niște păr pufos de ren pe vârful tortului, apoi urechile și coarnele de biscuiți, împingându-le ușor, dar ferm.

Voi ce reţete preferate aveţi pentru Crăciun?


Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)