joi, 22 februarie 2018

Pui cu legume la oala din inox Fissler, Seria Profi - reţetă de iarnă

Această reţetă este o modalitate foarte bună de a duce carnea de pui la un nivel superior, iar muştarul este ingredientul secret. Combinaţia dintre pui şi legume conferă reţetei o aromă incredibilă. Este mâncarea ideală pentru nopţile reci de iarnă când tot vă doriţi este să vă strecuraţi sub plapuma călduroasă de pe canapea. Drept bonus, veţi primi o masă consistentă, cu un conţinut foarte scăzut de grăsimi.


Timp de preparare:  2 ore
Nivel de dificultate: uşor
Porţii: 4 – 6

INGREDIENTE:
  • 1 pui (aproximativ 1.8 kg)
  • 2 cepe
  • 6 legături de ţelină
  • 6 morcovi
  • 2 frunze de dafin
  • 2 legături de cimbru
  • 5 g piper negru
  • 50 g unt
  • 100 g bucăţi de bacon afumat
  • 3 napi mici
  • 15 g făină
  • 30 g muştar cu boabe
  • 45 g smântână
  • Pătrunjel tocat

MOD DE PREPARARE:
Pentru această reţetă aveţi nevoie de o oală mare. Vă recomandăm oala de 6.5 litri de la Fissler, seria Profi, din inox de cea mai bună calitate (20/10). Întrucât nu vine împreună cu capacul, vă sugerăm să îl achiziţionaţi accesând acest link. 

1. Puneți puiul în oala mare de la Fissler. Tăiaţi în două o ceapă, o țelină și un morcov. Adăugaţi-le în oală împreună cu ierburi, piper și un vârf de sare. Adăugați apă cât să acopere puiul pe jumătate, acoperiți bine și lăsaţi să fiarbă timp de 1½ ore. Lăsaţi puţin să se răcească, scoateți puiul şi puneţi-l într-un vas, apoi vărsaţi zeama de la pui într-un castron.

2. Atunci când puiul este destul de răcit pentru a nu vă frige, îndepăraţi carnea de pe oase; rupeți bucățile cu mâna. 

3. Tocaţi ceapa rămasă şi tăiaţi ţelina şi morcovii în felii groase. Încălziţi untul în aceeaşi oală, adăugaţi ceapa şi feliile de bacon afumat, apoi prăjiţi uşor timp de cinci minute până încep să se rumenească. Adăugaţi restul de legume, apoi prăjiţi încă două minute. Turnaţi făina, amestecaţi şi lăsaţi pe foc timp de un minut. Măsuraţi să aveţi 900 de mililitri de zeamă de pui (dacă nu aveţi suficient, completaţi cu apă), apoi adăugaţi-o, treptat, în tigaie, amestecând. Acoperiţi, apoi fierbeţi 20 – 25 de minute până când legumele se frăgezesc.

4. Puneţi puiul în tigaie, împreună cu muştarul şi smântâna şi fierbeţi din nou, amestecând uşor. Condimentaţi şi presăraţi pătrunjelul.


Care este rețeta voastră preferată cu carne de pui?

O altă variantă a rețetei - Pui cu legume in sos Worcester - puteți vedea pe www.bucataras.ro.
Mega Plus vă dorește poftă buna!

Vă recomandăm și alte rețete cu carne de pui:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Niciun comentariu: