joi, 4 mai 2017

Sărbătorim doi ani de parteneriat cu eMAG

Sărbătorim doi ani de parteneriat cu cel mai mare retailer din România - eMAG.ro. Doi ani frumoşi în care am crescut împreună cu ei; ani care ne-au determinat, uneori cu delicateţe, alteori cu dinamism, să ne dezvoltăm, pas cu pas, în ciuda obstacolelor şi provocărilor, de altfel, inerente.

Efortul pe care l-am depus, constant, pentru îmbunătăţirea serviciilor pe care le oferim şi pentru găsirea celor mai performante şi inovative produse se reflectă, astăzi, în rezultatele obţinute. În toţi aceşti ani, ne-am străduit să formăm o echipă dinamică şi perseverentă care răspunde cu promptitudine solicitărilor venite din partea clienţilor. 

Am reuşit, totodată, să ne fidelizăm clienţii prin intermediul unor produse de bucătărie de calitate, dar şi prin reduceri, promoţii şi concursuri cu premii. Am venit în sprijinul lor cu detalii legate de produsele noastre şi de felul în care le pot folosi. Pe site-ul nostru  - www.megaplus.ro - clienţii fideli beneficiază de un cod de reducere la orice produs şi de promoţii permanente, o parte dintre produse fiind, uneori, reduse chiar la jumătate de preţ.

Am ales să ne îndreptăm exclusiv spre produse de top, iar în cei aproape 10 ani de activitate, am evoluat până la nivelul unui magazin care poate oferi clienţilor toată gama de vase şi ustensile necesare pasionaţilor de gătit, în prezent oferta noastră incluzând peste 1600 de produse în stoc. Nu întâmplător am atras atenţia celui mai mare retailer de pe piaţa online din România - eMAG.ro. Este un parteneriat pe care l-am întâmpinat cu bucurie şi încredere şi pe care avem convingerea că îl vom fructifica mai departe.


Ultimii doi ani de când suntem prezenţi pe eMAG Marketplace au fost încununaţi de succese şi de multe satisfacţii. Tendinţa permanentă spre dezvoltare continuă a dus la câştigarea încrederii atât a partenerilor, cât şi a clienţilor noştri. Branduri germane precum Fissler, Kassel şi Zwilling J.A. Henckels nu sunt deloc străine cunoscătorilor artei culinare, adepţi ai produselor de bucătărie premium. Fabricate din materiale calitativ superioare, acestea se remarcă atât prin aspectul practic, cât şi prin designul estetic, fiind ideale pentru oricine doreşte o bucătărie modernă şi de bun gust. Oţelul inoxidabil este asociat, în cazul multor produse, cu lemnul de salcâm sau bambus, recunoscut pentru rezistenţa lui în timp. Am reuşit, de asemenea, să aducem pe piaţa din România produsele unor branduri mai accesibile şi, în acelaşi timp, sustenabile în privinţa raportului calitate/preț. Este vorba de branduri cu tradiţie pe piaţa internaţională, precum Esmeyer şi Karl Krüger. La fel ca celelalte, ele se remarcă prin manufactura ireproşabilă a produselor, atenţia acordată finisajelor, fineţe şi durabilitate. 


Din dorinţa de a oferi soluţii pentru orice buzunar, am luat contact şi cu branduri ca Nava, Kinghoff şi Klausberg. Mai accesibile ca preţ, ele nu sunt inferioare calitativ şi, pe lângă vase şi ustensile, cuprind în ofertă tot felul de accesorii precum tirbuşoane şi desfăcătoare, foarfece cu diverse utilizări în bucătărie, dar şi seturi de farfurii, boluri, căni, platouri, fabricate din inox sau porţelan.

Credem că prepararea alimentelor are un substrat mai profund decât pare la prima vedere şi ceea ce ar trebui să conteze cu adevărat în bucătărie este pregătirea unei vieţi mai bune, mai sănătoase. 

Ne-am propus să învăţăm oamenii să se bucure de gustul unui preparat bine gătit, să savureze timpul petrecut cu familia şi cu prietenii, să se conecteze cu cei care îşi doresc să se dezvolte şi să se delecteze cu ceea ce  gătesc. 
Îi ajutăm să găsească vasele şi ustensilele de care au nevoie în bucătărie, să îşi perfecţioneze abilitatea de a găti, să se inspire de la bucătarii şefi, să înveţe despre alimentele proaspete, de sezon şi alte trucuri utile în bucătărie.

Filosofia noastră este:
A mânca sănătos este o parte importantă a unei vieţi sănătoase. 
Un pas către o dietă sănătoasă este alegerea unor vase de bucătărie care ne permit să gătim sănătos pentru noi şi familia noastră. 



miercuri, 3 mai 2017

Mic dejun din peşte sau carne pentru a fi în formă toată ziua

Dacă vă imaginaţi că un mic dejun sănătos cu fructe şi ouă fierte este cel mai bun mod de a vă începe ziua, ar fi bine să vă mai gândiţi. Probabil carnea este ultimul aliment la care vă gândiţi pentru masa de dimineaţă. Trainerul personal Greg Cornthwaite propune o listă de patru mic dejunuri ideale pentru a rămâne în formă întreaga zi. Friptura, mielul şi carnea tocată, toate fac parte din meniu. Este o masă bogată în proteine şi grăsimi sănătoase, dar săracă în carbohidraţi, ceea ce, potrivit lui Greg, va împiedica producerea grăsimilor de către organism şi va echilibra nivelul de zahăr din sânge. Acest mic dejun furnizează organismului necesarul de proteine şi grăsimi, astfel încât, până la masa de prânz, să nu mai tânjiţi după zahăr.


Prima recomandare este: carne tocată de viţel cu broccoli şi ceapă roşie, prăjite în ulei de cocos. Acest preparat nu numai că este bogat în fibre, ci şi în vitaminele A, B1, B12, B6, fier, potasiu şi calciu. 

O altă opţiune ar fi să începeţi ziua cu o porţie de friptură cu varză Kale şi roşii prăjite în unt. 

A doua recomandare a lui Greg este: carne tocată de miel cu spanac şi ardei daţi la mixer. Această mâncare conţine minerale ca magneziu, fier, zinc, potasiu, precum şi vitaminele A, B2, B6, B12, C şi K.

Ultima dintre recomandări este: macrou prăjit cu fasole verde prăjită în unt şi câţiva stropi de lămâie. Este o masă plină de proteine, omega 3, vitaminele A, B1, B6 şi E, precum şi potasiu, magneziu, calciu şi fier.
Aceste mâncăruri sunt o opţiune bună pentru cei care iau repede în greutate. 

Metabolismul nostru poate diferi de cel al prietenului care poate avea la nesfârşit  un regim alimentar bogat în carbohidraţi, fără să se îngraşe. Tocmai din acest motiv, nutriţia este un subiect atât de controversat.

Opţiunea 1
Carne tocată de viţel cu broccoli și ceapă roșie (495 calorii)
Proteine: 43g
Grăsimi: 31 g
Carbohidraţi: 11g
200g carne de vită (384 kcal), 120g broccoli (38 kcal), ceapă roșie (24 kcal), prăjită într-o lingură de ulei de cocos (43 kcal).
Este bogat în zinc, vitamina B12, niacină, vitamina B6, fier şi riboflavină, fibre, acid pantotenic, vitamina E, mangan, fosfor, vitamina B1, vitamina A (sub formă de carotenoide), potasiu și cupru, magneziu, acizi grași omega 3, proteine și seleniu. 

Opțiunea 2
Carne tocată de miel cu spanac și ardei daţi la mixer (500 de calorii)
Proteine: 44 g
Grăsimi: 26g
Carbohidraţi: 14g
200 de grame de miel (400 kcal), două mâini de spanac (50 kcal), 240 de grame de ardei amestecați (50 kcal).
Pentru preparare, puteţi folosi o tigaie cu interior antiaderent şi înveliş în cinci straturi de la Nava. Straturile sunt fabricate din particule de piatră naturală şi rezistentă, pentru un gătit mai sănătos. 
Este un regim bogat în multe vitamine și minerale, inclusiv fier, zinc și vitaminele B12, K, A (sub formă de carotenoizi), mangan, folat, magneziu, fier, cupru, vitamina E, calciu, potasiu și vitamina C. Pe lângă acestea, conţine fibre dietetice, fosfor, vitamina B1. 

Opțiunea 3
Macrou prăjit cu fasole verde și lămâie stoarsă (491 calorii)
Proteine: 24 g
Grăsimi: 32g
Carbohidrați: 26g
150 de grame de macrou (300 kcal), 200 de grame de fasole verde (80 kcal) prăjite în unt (100 kcal), lămâie stoarsă (11 kcal).
Această masă are un conținut mare de cupru, vitamina B1, crom, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, vitamina A (sub formă de carotenoizi), niacină, proteine, acizi grași omega 3, fier, B6 și vitamina E. 
Peştele, fiind un preparat mai delicat, necesită o gătire ceva mai blândă. Din acest motiv, aţi putea folosi tigaia antiaderentă de la Fissler, al cărei strat interior antiaderent cu particule minerale asigură prăjirea delicată, rapidă şi mai sănătoasă, fără a se lipi. Baza tigăii se pretează pentru toate tipurile de plite, inclusiv cele pe inducţie, şi este fabricată din aluminiu pentru o distribuire uniformă a căldurii şi pentru a economisi energie.

Opţiunea 4
Friptură cu varză Kale și roșii (501 calorii)
Proteine: 28 g
Grăsimi: 29g
Carbohidraţi: 32g
113 grame friptură de vită (245 kcal), două mâini de varză Kale (100 kcal), două roșii medii (51 kcal), prăjite în unt (100 kcal).
Este o masă bogată în zinc, vitamina B12, seleniu și fosfor, dar este și o sursă bună de niacină, vitamina B6, fier și riboflavină.

Articol inspirat de www.dailymail.co.uk.


Şuncă glazurată cu ananas şi miere

Reţeta de şuncă cu glazură de miere şi ananas este atât de bună încât îţi lasă gura apă. Pentru a o pregăti, este nevoie doar de un efort minim, însă toată familia o va adora. Este alegerea perfectă inclusiv pentru ocaziile speciale, precum zilele de sărbătoare sau alte evenimente importante.

Reţeta este delicioasă şi servită la rece - sau mai degrabă la temperatura camerei - cu pere și șofran. 

Această șuncă va deveni piesa centrală a cinei, chiar dacă este servită rece cu o salată proaspăt preparată sau ca sandviș între două chifle, cu câteva frunze de salată. 

Dacă aşteptaţi musafiri în vizită, vă recomandăm să o preparaţi din timp, pentru a avea timp să vă odihniţi. Acest preparat este delicios chiar dacă îl serviţi după două zile.

Pentru 8 persoane

Ingrediente:
  • 9-10 bucăţi șuncă 

Glazură:
  • 240 ml suc de ananas 
  • 60 ml miere
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri
  • 2 linguri muştar

Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 162 grade Celsius. Așezați șunca în tavă cum este cea de la Karl Kruger şi acoperiți cu o folie de aluminiu. De mai mare ajutor v-ar fi un roaster, deoarece puteți acoperi carnea cu un capac. Un roaster de calitate puteți achiziționa de la KingHoff. Acestea sunt antiaderente, iar capacul este prevăzut cu picurător, ceea ce vă permite să adăugați condimentele fără a-l ridica (click aici pentru roaster). Lăsaţi la cuptor timp de aproximativ 10 – 12 minute pentru fiecare kilogram. În timp ce șunca este în cuptor, pregătiți glazura. Glazurați șunca cu 20 de minute înainte de a se termina de preparat.

Glazura:
Într-o cratiță mică, precum cea pentru sosuri, din inox, de la Kassel (click aici), la foc mediu, pregătiți sucul de ananas timp de 25 de minute, în timp ce amestecați frecvent. Sucul ar trebui să se reducă la jumătate. Adăugați mierea, zahărul și muștarul. Lăsați la foc pentru 5-8 minute, în timp ce amestecați constant. Odată ce glazura se îngroașă, ajungând la consistența unui sirop, luaţi-o de pe foc şi lăsați-o deoparte, până când șunca este pregătită de a fi glazurată.
Poftă bună!


Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)


marți, 2 mai 2017

Karl Krüger – Inspiraţia produselor de gătit alese cu gust

Atunci când avem nevoie de produse noi în bucătărie, cutreierăm magazinele în lung şi-n lat sau apelăm la prietenul nostru, google, pentru a face alegerea potrivită. De multe ori, diferenţa dintre un produs de calitate şi unul de doi lei stă tocmai în compania care le comercializează. Preţul este şi el un criteriu, însă dacă vedem două produse asemănătoare la preţuri diferite este bine să ne întrebăm care ar fi motivul. Este de preferat să alegem un produs mai scump, al unui brand de încredere, decât unul mai ieftin şi de o calitate îndoielnică. Aşadar, de multe ori, brandul este cel care decide. De aceea, atunci când ne alegem produsele de bucătărie, ar fi bine să cunoaştem cât mai mult despre cei care le vând.

Una dintre firmele cu tradiţie, renumită pentru calitatea produselor, este Karl Krüger. În calitate de importator de articole de menaj și bucătărie, compania este reprezentată, cu succes, pe piaţă, de peste 50 de ani. Fondată de Karl Krüger la mijlocul anilor '50 şi având sediul în Ahlen / Westfalia, compania germană distribuie produse în toată Europa.
Gama produselor de gătit este extinsă şi include vase din aluminiu, aluminiu turnat, oţel inoxidabil, fontă şi email.
Datorită afinităţii pentru inovaţie, precum şi pentru cele mai recente tendințe și culori contemporane, liniile produselor sunt, în mod constant, extinse și adaptate la nevoile clientului.

Oţelul carbon - garanţia rezistenţei 
Deşi diversificate, produsele Karl Krüger au ceva în comun: un anumit grad de duritate. Ele nu se limitează doar la funcţionalitate, ci oferă un design atractiv, în conformitate cu exigenţele actuale, fiind disponibile în mai multe modele şi culori.
Produsele companiei germane îmbină duritatea oţelului carbon cu fineţea emailului, care asigură protecţia vaselor, de-a lungul timpului. Oţelul carbon este un material foarte dur, folosit şi astăzi de către vânători pentru rezistenţa dovedită de tăişul ascuţit al lamei de cuţit. Având în vedere că umezeala poate provoca apariţia petelor pe obiectele de bucătărie din oţel carbon, s-a apelat la acoperirea lor cu un strat de email. În plus, emailul este un material sănătos, însă destul de sensibil. Din acest motiv, este bine să evităm zgârieturile. Dacă stratul de la suprafaţă este păstrat în condiţii bune, ne putem bucura de aceste produse pentru foarte mulţi ani. Deşi pretenţios, emailul mai este preferat şi pentru caracterul său antibacterian, dar şi pentru faptul că nu reţine mirosurile sau resturile alimentare.

Tonuri pastelate pentru bucătării colorate
Indiferent de seria din care fac parte, vasele de bucătărie Karl Krüger sunt fabricate dintr-o combinaţie de materiale care le conferă rezistenţă în timp şi posibilitatea de a fi păstrate ca noi pentru multă vreme. Soluţiile adoptate au dus la crearea unor produse cu suprafaţă antiaderentă, prin setarea de noi standarde de durabilitate şi eficienţă. 
Seria Sylt cuprinde produse rezistente din oţel carbon, acoperite cu un strat protector emailat care asigură o curăţare mai uşoară. Gama conţine produse cu un design asortat, în tonuri pastelate de albastru. În acelaşi ton pastelat regăsim şi produsele din seria Juist, de data aceasta, însă, verde.
Bine adaptată vremurilor moderne, seria Rom se remarcă numai prin vase de culoare roşie, cu un design deosebit. Cât de bine le-ar sta într-o bucătărie de inox de ultimă generaţie!
În seria Postdam avem oale, cratiţe şi tigăi cu interior antiaderent din ceramică neagră Greblon. Când auzim cuvântul „Greblon”, ne vin în minte două cuvinte: calitate germană.

Granitul – piesa de rezistenţă din seria Barcelona
Seria Barcelona, pe de altă parte, conţine tigăi (inclusiv grill) cu interior marmorat, fabricat din particule de granit, ceea ce le conferă o mai bună rezistenţă. Granitul este folosit, în principal, la pavarea străzilor, bordurii, trotuarelor, la executarea lucrărilor de terasamente de cale ferată, realizarea de podele în clădiri comerciale sau instituții publice, dar şi ca element de design interior (blaturi, pardoseli).
Produsele din această serie sunt prevăzute cu maner ergonomic plăcut la atingere, fiind izolate termic. Mai mult, asigură o bună distribuție a căldurii şi sunt proiectate pentru un gătit blând, prin învăluire și pentru prăjirea alimentelor, cu un conţinut scăzut de grăsime.

Seria Manhattan – inox de calitate germană
Seria Manhattan are drept particularitate oţelul inoxidabil. Produsele au baza încapsulată, pentru conservarea energiei, iar mânerele nu se încălzesc, ceea ce vă scuteşte de stresul de a avea mereu mănuşa de bucătărie la îndemână. În orice caz, pentru mânerele fierbinţi, Krüger vă oferă setul de mănuşi din bumbac la un preţ extrem de avantajos. Produsele de gătit din seria Manhattan se mai remarcă prin capacul din sticlă termorezistentă, cu orificiu de eliberare a aburului.

Lux şi eleganţă în portocaliu
Seria Cuisine are, ca dominantă, portocaliul, produsele având interior mat, de culoare neagră şi exterior emailat. Cu un aspect modern, aceste produse oferă durabilitate şi retenţie îndelungată a căldurii. Mânerul este din lemn de cireş, dintre toate tipurile de lemn acesta fiind un etalon al eleganţei. Lemnul de cireş are o frumuseţe aparte şi este folosit la fabricarea mobilei şi obiectelor de lux. 

Fontă cu aspect rustic
Coada din lemn de cireş o întâlnim şi la produsele din seria Rustica. După cum spune şi numele, acestea au un aspect clasic şi sunt fabricate din fontă – un material foarte rezistent. Cu puţină grijă, puteţi avea parte toată viaţa de aceste tigăi. Deşi se încălzesc puţin mai greu, odată ajunse la temperatura potrivită, reţin căldura pentru mult timp, fiind ideale pentru alimentele care au nevoie de temperaturi înalte pentru gătire. Ele mai pot fi folosite în loc de wok (pentru gătirea legumelor în stil asiatic) sau de grill, dar pot fi utilizate şi pentru omlete, ouă ochiuri, cartofi sau pui prăjit, fără a exista riscul de a se lipi.
Vasele de bucătărie Karl Krüger se pot folosi pe toate tipurile de dispozitive de încălzire, inclusiv plitele cu inducţie.
În tentativa de a evita orice exagerare, credem că am găsit o formulare potrivită pentru oferta Karl Krüger: servicii perfecte, prețuri corecte și satisfacție absolută din partea clienților.


Vă invităm să consultaţi aici înteaga ofertă de produse Karl Krüger 

Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)



joi, 27 aprilie 2017

Reţetă vegetariană de varză prăjită rapid în sos de arahide

Varza pare a fi un ingredient destul de ignorat, dar acest lucru nu o face mai puțin interesantă. Există atât de multe soiuri de diferite forme, texturi și culori, încât este timpul să facem din varză atracția principală. În acest fel de mâncare vegană, dulcea varză Napa se lasă la fiert într-un sos din lapte de nucă de cocos şi unt de arahide. După ce veţi gusta, vă veți întreba de ce nu gătiți varză mai des.

Acest fel de mâncare este, în esență, o cremă de varză care se prepară rapid. Puteți folosi orice fel de varză, însă, pentru un gust mai dulce este recomandat să alegeţi soiul Napa sau Savoy. Acestea au frunzele mai subțiri, se pot găti mai repede și absorb sosul mai ușor. Morcovul amestecat cu varza ajută la adăugarea unui strop de culoare și dulceață.

Reţetă pentru 4 porţii.

Ingrediente
Pentru sos:

  • 1/3 ceaşcă de lapte de nucă de cocos neîndulcit
  • 2 linguri de unt de arahide
  • 1 lingură sos de soia Tamari
  • 2 lingurițe pastă chinezească de usturoi
  • 3/4 lingurițe zahăr brun deschis

Pentru prăjeală:

  • 1 varză medie Napa sau Savoy 
  • 2 morcovi medii
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • Sare
  • 1 linguriţă suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 linguri de arahide mărunţite şi prăjite (opțional)

Mod de preparare
Pentru sos:
Amestecaţi toate ingredientele într-un castron de dimensiune medie.

Pentru prăjeală:
Tăiaţi varza în lungime, apoi scoateţi miezul din fiecare bucată. Mai departe, tăiați ingredientul în bucăți de aproximativ 2 centimetri. Spălați și uscați bine bucățile de varză. Coaceți morcovii și tăiați-i bucăţele. 
Puneţi ulei într-un wok sau într-o tigaie adâncă, cu interior antiaderent, cum sunt, de exemplu, cele de la Kassel (click aici) şi lăsaţi-l la foc mediu, până când începe să strălucească. Adăugați morcovii și jumătate din cantitatea de varză și lăsaţi pe foc, amestecând ocazional, până când începe să scadă. Continuați să adăugați, treptat, restul de varză. Condimentaţi cu sare și lăsaţi la fiert până ce toată varza începe să scadă şi să elimine apa.
Daţi focul la mediu, adăugați sosul și amestecaţi ocazional, aproximativ 3 minute, până când sosul se îngroaşă ușor (se va dilua atunci când îl amestecaţi cu zeama de la varză, apoi se va îngroșa, din nou, datorită laptelui integral). Opriţi focul, adăugați sucul de lămâie și amestecați. Presăraţi, pe deasupra, arahide prăjite, în cazul în care folosiţi, și serviţi peste orez fiert sau fidea de orez. Se mai poate servi lângă tofu la grătar, fructe de mare sau carne.


Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)