joi, 15 iunie 2017

16 ponturi ingenioase de organizare a bucătăriei

O bucătărie mică poate părea în dezordine atunci când sunt multe lucruri îngrămădite. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi cu un spaţiu mare. Dacă aveţi impresia că lucrurile v-au scăpat de sub control şi vă cuprinde panica atunci când intraţi în bucătărie, este nevoie să ştiţi că există soluţii simple pentru a avea ceva mai mult loc. În acest articol, vă recomandăm 16 modalităţi de a rezolva problema spaţiului din bucătărie. 

1. La coş cu lucrurile inutile!
Organizarea spaţiului din bucătărie este, fără îndoială, o adevărată provocare, mai ales atunci când avem o bucătărie mică şi ticsită cu multe lucruri, o parte dintre ele, inutile. Primul pas în amenajarea bucătăriei ar trebui să fie eliminarea lucrurilor care nu vă mai sunt de folos. Pornind de aici, vă va fi mai uşor să vă ocupaţi de obiectele de care aveţi într-adevăr nevoie.

2. Nu neglijaţi spaţiul de deasupra dulapului.
Pe dulap, puteţi aşeza lucrurile în cutii de depozitare sau în coşuri.
La fel de bine puteţi amenaja câteva decoraţiuni (cum sunt aceste tablouri de la Nava) care să facă din spaţiul în care gătiţi un loc mai primitor.


3. Deplasați dulapurile până la tavan pentru a recupera spațiul.
Pentru acest pas, este nevoie de ceva mai mult efort, însă dacă detestaţi cu adevărat acel spațiu mort și vreţi să faci ceva în această privinţă, aţi putea să împingeți dulapurile până la nivelul tavanului și, apoi, să adăugați un raft, mai jos. Adio, spaţiu nefolosit, bun venit spaţiu suplimentar!


4. Montaţi o bară metalică.
Aşezaţi recipientele cu detergent de vase pe o bară metalică montată sub chiuvetă.


5. Şi gunoiul contează.
Adăugarea unei bare pentru pungile de gunoi în interiorul unui dulap de dimensiuni reduse va economisi spațiul și vă va ajuta să găsiți mai ușor pungile atunci când aveți nevoie de ele.


6. Cărţile de bucate
Montaţi un raft mic pe perete pentru a păstra cărţile de bucate.


7. Şină metalică pentru mărunţişuri
Pentru stocare suplimentară, adăugaţi, pe perete sau, eventual, sub raft, o şină metalică pe care să montaţi nişte coşuleţe. Aici puteţi depozita legume şi fructe, precum şi alte mărunţişuri.


8. Ce facem cu recipientele de condimente?
De asemenea, puteţi adăuga rafturi de o parte şi de alta a dulapurilor pentru a păstra recipientele de condimente, sticluţe şi alte lucruri de dimensiuni reduse. Sau le puteţi aşeza pe toate într-un sertar, lângă aragaz, pentru a le avea mereu la îndemână atunci când gătiţi.

 Recipiente condimente                               Recipiente condimente

9. Bandă magnetică pentru cuţite
Nu aveţi suficient spațiu în sertare? Utilizați un suport magnetic pentru a atârna cuțitele pe perete. La un preţ foarte bun puteţi cumpăra unul de la KingHoff (click aici).

 Suport magnetic cutite


 Set de tacamuri din inox Esmeyer

10. Folosiţi organizatoare pentru tacâmuri.
Aşezaţi ustensilele în suporturi special concepute pentru ele. În privinţa cuţitelor, procedând în acest fel, veţi avea parte nu doar de o mai bună organizare, ci şi de mai multă siguranţă. Iar dacă v-aţi propus să faceţi o nouă achiziţie, vă recomandăm seturile de ustensile şi de cuţite de la KingHoff şi Esmeyer care vin însoţite de un suport. Mai jos, vă prezentăm câteva dintre aceste seturi dintre care puteți alege:


 Set de accesorii pentru bucatarie Esmeyer
 Suport cutite Esmeyer



 Set de tacamuri din inox Esmeyer


 Set de tacamuri din inox KingHoff


 Set de tacamuri din inox KingHoff


 Set de ustensile pentru bucatarie KingHoff


 Set cutite cu lama inox si suport Fissler


 Set de cutite cu lama inox si suport din inox KingHoff Platinum


 Set de cutite cu lama inox si suport din lemn KingHoff


 Suport pentru cutite King Hoff

11. Păstraţi condimentele în recipiente. 
Pentru a menţine ordinea şi curăţenia în bucătărie, păstraţi condimentele în recipiente. Încă un pont: puteţi lipi pe recipiente hârtie adezivă pe care să notaţi instrucţiuni de gătit, data expirării sau lipiţi, pur şi simplu, o parte din ambalaj. Apoi aşezaţi-le pe o tavă de aceeaşi dimensiune cu raftul din dulap, ceea ce vă va permite să scoateţi toate mirodeniile în acelaşi timp.

 Set de recipiente pentru condimente KingHoff
 Set recipiente ceramica Bonjour 4 piese Esmeyer

12. Decoraţi cu recipiente de condimente.
O altă idee salvatoare ar putea fi o colecție mare de articole mici. Un aranjament de rafturi poate avea un impact mare. Dacă aveţi în bucătărie aceste Seturi rasnite Klausberge de la Klausberg 
sau pe cele de la Set solnita si rasnita Kassel, puteţi monta nişte rafturi pe perete şi spaţiul va semăna cu un aranjament proiectat în stil danez. Mai jos, puteți vedea câteva exemple:



 Rasnita pentru piper Klausberg
 Rasnita pentru piper Klausberg
 Rasnita pentru piper Klausberg





 Set solnita si rasnita pentru sare si piper Kassel


 Set solnita si rasnita pentru sare si piper Kassel


13. Depozitaţi în caserole.
 Caserole pliabile KlausbergDepozitaţi alimentele din frigider în caserole, pentru a le avea întotdeauna la îndemână. Dacă sunt şi transparente, veţi găsi în doar câteva secunde ceea ce căutaţi, deoarece veţi putea vedea conţinutul. La KingHoff găsiţi caserole din yena, cu proprietăţi antibacteriene şi care se închid etanş, ceea ce permite păstrarea în siguranţă a alimentelor. La un preţ doar puţin mai mic puteţi cumpăra caserole din plastic, având aceleaşi caracteristici. Dacă preferați siliconul și vreți să economisiți spațiul de depozitare, vă recomandăm caserolele pliabile de la Klausberg, iar dacă țineți foarte mult la aspectul estetic, puteți alege unul dintre numeroasele modele de sufertașe. Puteți da click pe imaginile de mai jos pentru mai multe detalii.

 Sufertas KingHoff Sufertas Klausberg
 Sufertas KingHoffSet caserole yena KingHoff


14. Folosiţi tuburi de carton pentru a stoca foile de copt din silicon.
Tot ce aveţi de făcut este să rulaţi cât mai strâns foaia de copt astfel încât să o puteţi introduce în tub. Apoi puteţi lipi şi o etichetă. Este uşor de depozitat şi, în plus, e gratuit. Dacă sunteţi în căutarea unei folii de silicon, daţi click aici. Este important de menţionat că aceste folii pot avea mai multe întrebuinţări şi nu absorb mirosurile sau lichidele.

 Foaie din silicon KingHoff

15. Prosoape de hârtie pentru bucătărie
Prosoapele de hârtie sunt un must în bucătărie, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ocupe spațiu prețios. Mai întâi, cumpăraţi-vă un suport pentru prosoape elegant și montați-l în interiorul ușii dulapului, pentru a oferi prosoapelor de hârtie o locuință nouă, ascunsă.

 Suport din inox pentru prosoape de hartie KingHoff

16. Pâinea la cutie!
Cutiile de pâine sunt încă la fel de populare cum au fost decenii în urmă. De fapt, vasele de bucătărie vintage cum ar fi cutiile de pâine sunt la mare căutare. Astăzi, când vine vorba de stil, dimensiune și finisaje, există o sumedenie de opțiuni. Cutiile de pâine de la Kassel sunt foarte elegante și pot oferi un accent deosebit bucătăriei. Foarte moderne sunt și cele de la Nava. Multe modele de pe piaţă sunt destul de mici, însă dacă doriţi cutii de pâine de dimensiuni mai mari găsiţi, cu siguranţă, la KingHoff. Aşezaţi cutia de pâine într-un loc bun, astfel încât să vă fie la îndemână. Mai jos aveți câteva modele de la Kassel și KingHoff, pentru a vă face o idee. Cu un clik pe fiecare imagine, veți afla mai multe detalii despre produse.
 Cutie pentru paine Kassel
 Cutie din inox pentru paine KingHoff
 Cutie din bambus pentru paine KingHoff

Dacă vă abonaţi la Newsletterul nostru, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă, precum şi multe reţete, informaţii utile şi promoţii.

Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

V-ar mai putea interesa şi articolul:

marți, 13 iunie 2017

Esmeyer - pentru mese bine gătite

De câte ori decidem că avem nevoie de anumite ustensile în bucătărie, fie că dorim o achiziţie nouă, de care nu ne-am mai folosit, fie că trebuie să înlocuim un produs care s-a deteriorat, este necesar să cunoaştem foarte bine brandurile de pe piaţă şi să facem o analiză obiectivă a raportului dintre preţ şi calitate.

În fond, cine nu îşi doreşte lucruri de calitate de care să se poată folosi cât mai mult timp? În prezent, suntem bombardaţi cu fel şi fel de produse ale unor branduri de care nici nu am mai auzit. Nu toate, însă, sunt obscure. Iar dacă nu am mai auzit, până la momentul respectiv, de un anumit brand, acest lucru nu înseamnă că produsele sunt de o calitate îndoielnică.

Cine este Esmeyer
La o analiză a brandurilor care comercializează produse de bucătărie, am decis să ne oprim şi la Esmeyer. Deşi nu este un nume nou pentru amatorii lucrurilor de calitate, rezonanţa brandului german în România este destul de slabă. Din totalul românilor care caută, pe google, produse de bucătărie, doar aproximativ 20 pe lună sunt interesaţi de brand. Întrucât informaţiile despre acest subiect sunt destul de puţine, am decis să vă informăm cu privire la ceea ce înseamnă produsele Esmeyer. Mai departe, veţi putea lua deciziile în cunoştinţă de cauză.

Esemyer este o companie germană cu tradiţie, cu sediul în Erkrath, care se ocupă de catering şi comercializarea produselor de bucătărie. Compania activează pe piaţă din 1949 şi s-a axat, în principal, pe vânzarea ustensilelor de bucătărie, cu precădere tacâmuri. Acestea, precum şi multe alte produse de acest fel, sunt fabricate din oţel inoxidabil și au o manufactură atent finisată, inclusiv când e vorba de detalii. Produsele, fabricate în mare parte din inox 18/0 sunt durabile şi au un design modern şi versatil. 

Fabricate din inox de calitate
Când spunem despre un obiect că este produs din inox 18/0, înseamnă că acesta conţine 18% crom din oţel inoxidabil, fără a include, în compoziţia materialului, şi nichel. Cromul este rezistent la pete, rugină, coroziune şi este un metal foarte solid. Din acest motiv, este alegerea preferată în domeniul industriei de tacâmuri, fie că sunt destinate restaurantelor, fie că sunt de uz casnic. De fapt, cele mai multe restaurante folosesc tacâmuri din inox 18/0, cel puțin în Statele Unite. Ambele materiale – atât inox 18/0, cât şi inox 18/10 – sunt căutate inclusiv pentru capacitatea lor de a-şi menţine un aspect strălucitor, "ca nou", probabil chiar pentru o viaţă întreagă, dacă sunt îngrijite corespunzător. Dacă ne gândim bine, folosim tacâmurile doar ocazional, atunci când gătim. Şi chiar dacă amestecăm, uneori, în apa fiartă, acest lucru nu le va afecta finisajul. Se aplică în cazul produselor de marcă, precum cele de la Esmeyer, care sunt extrem de rezistente. 

De fapt, indiferent de procentajul metalelor folosite în compoziţia unui produs, ceea ce face diferenţa este manufactura acestuia. Calitatea depinde de producător, dar şi de produsul în sine. Ustensilele de la Esmeyer, prin fineţea inoxului din care sunt produse sunt la fel de bune şi de longevive precum cele fabricate din inox 18/10. 

Așadar, de câte ori plănuiți să vă cumpărați ustensile, informați-vă cu privire la renumele companiei care le vinde. Numele brandului, reputația, opiniile clienților trebuie să fie principalele criterii de selecție.

Nu în ultimul rând, vă recomandăm să căutați produse moderne și elegante ca voi; unele destinate atât utilizării zilnice, dar care pot fi folosite și cu ocazia unor evenimente speciale. 

Mai jos, vă prezentăm câteva dintre cele mai populare produse ale brandului Esmeyer, cu un design potrivit oricărei ocazii și la un preț mai mult decât convenabil. Mai departe, decizia vă aparține.

Set de cuţite cu lamă de inox, Esmeyer, 7 piese, seria Quasere
Setul conţine combinaţia clasică de cuţite necesare în orice bucătărie. Include şi un suport acrilic rotativ şi conţine: 
  • 1 cuţitul bucătarului
  • 1 cuţit pentru pâine
  • 1 cuţit pentru dezosat
  • 1 cuţit universal
  • 1 cuţit pentru decojit
  • 1 foarfecă
  • 1 suport

Suport decorativ  pentru lumânări, Esmeyer, seria Jolly
Suportul este fabricat din bambus şi inox, fiind potrivit pentru trei lumânări.
Set pentru salată Esmeyer, 3 piese, seria Wing
Setul include un bol rotund şi două linguri pentru salată. Piesele sunt fabricate din plastic acrylic.
Set de cuţite pentru brânză, Esmeyer, 3 piese, seria Juno

Pentru pasionaţii de brânzeturi, este setul ideal pe care-l puteţi face cadou cu ocazii speciale. Pentru rezistenţă maximă, cuţitele sunt fabricate dintr-o singură bucată de material, din oțel inoxidabil 18/0.
Setul conţine: 
  • 2 cuţite pentru tăiat brânza
  • 1 cuţit pentru întins pe pâine

Set de linguriţe pentru cafea Esmeyer, 6 piese, seria Sylvia


Set de 6 liguriţe ambalate în cutie pretabilă pentru cadou. Linguriţele, din oțel inoxidabil 18/0, au un finisaj lucios și sunt ideale pentru cafea.


Set de tacâmuri din inox, Esmeyer, 16 de piese cu suport din lemn, seria Tanja
Tacâmurile sunt fabricate din oţel inoxidabil 18/0 lucios. Sunt durabile datorită densităţii şi grosimii materialului.
Setul conţine: 
  • 4 linguri 
  • 4 furculiţe 
  • 4 cuţite  
  • 4 linguriţe

Set de tacâmuri din inox, Esmeyer, 24 piese, seria Joyce

Tacâmurile sunt fabricate din oţel inoxidabil 18/0 lucios, cu finisaj satinat pe partea din faţă a mânerului. Sunt durabile datorită densităţii şi grosimii materialului (2-2,5 mm).
Setul conţine: 
  • 6 linguri 
  • 6 furculiţe 
  • 6 cuţite  
  • 6 linguriţe

Set recipiente ceramică Bonjour, 4 piese, Esmeyer 
Ideale pentru păstrarea condimentelor în condiţii optime. Datorită aspectului estetic, pot fi un cadou excelent.



Suport pentru sticle Esmeyer, seria James


Un suport pentru sticle înseamnă mai multă ordine în bucătărie. Este potrivit pentru oameni practici, iar designul modern îl face ideal într-o bucătărie mobilată după ultima modă.


Set de ustensile pentru grătar. Esmeyer, 6 piese

Setul este ideal pentru preparate la grătar şi conţine un şorţ care poate fi folosit şi pentru depozitarea ustensilelor.
Setul conţine: 
  • 1 furculiţă
  • 1 spatulă 
  • 1 cleşte 
  • 1 pensulă din silicon 
  • 1 mănuşă din bumbac 

Set de tacâmuri pentru peşte, Esmeyer,12 piese, seria Sylvia

Tacâmurile sunt fabricate din oţel inoxidabil 18/10 lucios. Sunt durabile datorită densităţii şi grosimii materialului (2,5 mm).
Setul conţine: 
  • 6 furculiţe pentru peşte
  • 6 cuţite pentru peşte
Pentru mai multe produse Esmeyer, click aici.


Dacă vă abonaţi la Newsletterul nostru, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă, precum şi multe reţete, informaţii utile şi promoţii.


joi, 8 iunie 2017

Reţetă de suc verde

Dacă nu cumva aţi trăit până acum undeva în deşert sau izolaţi pe un vârf de munte, sunteţi la curent cu tendinţa către sucuri proaspete, naturale. În fond, cui nu îi place, dimineaţa, un pahar de suc bine făcut?


În prezent, pentru a evita aditivii neplăcuţi, cei mai mulţi preferă să îşi prepare singuri sucurile. Un trend în dezvoltare este şi prepararea sucurilor cu storcătoarele prin presare la rece care se obţine prin zdrobirea legumelor şi fructelor în aşa fel încât să extragem o cantitate de suc cât mai mare. Datorită faptului că aceste aparate nu produc căldură, peste 90% dintre enzimele şi substanţele nutritive sunt păstrate.

În continuare, vă prezentăm o reţetă clasică de suc verde, ideal pentru cei care iubesc energia şi eliberarea toxinelor din organism, beneficii pe care le are sucul de legume, precum şi pentru cei care se bucură, uneori, de puţină dulceaţă, ceea ce aduce un oarecare echilibru. Este un suc bogat în vitaminele A şi C, în fier şi în bioflavonoide.

Ingrediente (pentru un litru de suc):
  • 4 sau 5 mere verzi
  • 3 castraveți
  • 250 g ţelină
  • 500 g de verdeață cu frunze, cum ar fi varză Kale, spanac și chard (sfeclă elveţiană)
  • suc de la 2 sau 3 lămâi
  • 20 g de ghimbir proaspăt

Mod de preparare:
Amestecaţi toate ingredientele cu ajutorul storcătorului de fructe.
Serviți imediat sau lăsaţi la frigider pentru a-l bea rece. Sucul natural poate fi păstrat la frigider timp de maxim trei zile.

Dacă vă abonaţi la Newsletterul nostru, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă, precum şi multe reţete, informaţii utile şi promoţii.

Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

V-ar mai putea interesa şi articolele:

9 obiceiuri pentru o dietă sănătoasă

Storcătoarele prin presare la rece - Un nou mod de a trăi sănătos

Cum să mănânci sănătos şi să te bucuri de mâncare



9 obiceiuri pentru o dietă sănătoasă

Foarte mulţi specialişti în nutriţie ne bombardează, de atâta amar de vreme, cu sfaturi despre cum putem să mâncăm sănătos. Doar unele, însă, au trecut proba timpului. În continuare, vă expunem câteva dintre obiceiurile pe care, dacă vi le formaţi, vă veţi schimba nu doar modul în care vă hrăniţi, ci întreaga viaţă.


1. Nu renunţaţi la nimic!
V-a mai spus cineva vreodată să mâncaţi tot ceea ce vă place? Da, nu este o glumă. Puteţi mânca orice vă face cu ochiul, dar în cantităţi limitate. De câte ori vă veţi impune restricţii în privinţa regimului alimentar, frustrarea vă va împinge să mâncaţi mai mult. 

2. Să aveţi întotdeauna un plan
De câte ori vi s-a întâmplat să luaţi masa la un restaurant, iar tentaţia să fie atât de mare încât aţi comandat o friptură mare cu garnitură de cartofi prăjiţi? Sună mai bine decât un piept de pui amarât la grătar cu legume la abur, nu-i aşa? În timpul zilei, puteţi mânca tot ceea ce poftiţi, cu condiţia să aveţi în vedere un echilibru al meselor servite. De exemplu, dacă tentaţia unei hălci de carne a fost prea mare, aveţi în vedere o salată pentru masa de seară. La fel de bine aţi putea servi o porţie de cereale, fructe, legume, nuci și semințe, inclusiv între mese. Astfel, vă păstraţi starea de bine.

3. Nu mai număraţi caloriile
În schimb, întrebaţi-vă care este provenienţa alimentelor şi cât sunt de hrănitoare. Potrivit Doctorului Frank Lipman, „Alimentele sănătoase şi bogate în nutrienţi ţin foamea deoparte, contribuie la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, minimizează poftele şi ajută creierul să dea un mesaj stomacului atunci când este plin.”

4. Folosiţi-vă imaginaţia
Mult timp a existat convingerea că legumele nu sunt gustoase. Mulţi încă mai au această impresie. Cu puţină imaginaţie, puteţi reuşi să scoateţi legumele din zona alimentelor neagreate şi să le plasaţi în zona „yum”. Sotaţi-le cu ulei de măsline şi cu usturoi atunci când vă pregătiţi o salată sau înainte de a le introduce în cuptor, asezonate cu sare, piper şi praf de usturoi. În acest sens, v-ar putea ajuta pensula cu dozator de la KingHoff care reţine excesul de ulei în interior şi pe care o puteţi vedea aici.
Un alt lucru pe care îl puteţi face este să vă cumpăraţi un aparat de făcut tăiţei. Vă putem recomanda modelele de aici. Acoperiţi tăiţeii cu sos de roşii şi veţi avea impresia că mâncaţi nişte paste delicioase.

5. Pregătiţi şi depozitaţi
Imediat ce veniţi de la piaţă încărcaţi cu fructe şi legume, spălaţi-le, tăiaţi-le şi depozitaţi-le în caserole, la frigider. Dacă le veţi avea mereu la îndemână, nu vă veţi mai arunca la snacksuri sau alte uscături pe care le găsiţi prin casă. Puteţi proceda la fel şi cu alte feluri de alimente precum cereale şi chiar legume. 



Pentru a depozita în siguranţă alimentele, vă puteţi achiziţiona caserole de la Klausberg, cu două sau trei compartimente separate. Acestea sunt fabricate din silicon de foarte bună calitate şi se închid ermetic. Sau le puteţi alege pe cele din plastic de la KingHoff. Deşi au un preţ mai mic, şi acestea sunt verificate pentru siguranţă în contact cu alimentele. Cei mai practici îşi pot achiziţiona sufertaşe pentru alimente. Acestea sunt mai arătoase şi pot fi folosite şi la birou, dacă vreţi să luaţi cu voi supa preparată acasă. Puteţi alege de aici dintr-o gamă foarte largă de sufertaşe.

6. Prânzul – cea mai importantă masă a zilei
Se spune că, dintre toate mesele zilei, micul-dejun este cel care contează cel mai mult. După cum spune şi proverbul: „Mănâncă micul dejun singur, împarte prânzul cu prietenii, iar cina dăruiește-o dușmanilor”. Cu toate acestea, este destul de greu să mănânci atunci când nu îţi este foame. În plus, cea mai copioasă masă ar trebui să fie între orele 12.00 – 14.00, când corpul are cea mai mare nevoie de „combustibil”. Acest lucru nu înseamnă, totuşi, să vă gătiţi o ceafă de porc cu cartofi prăjiţi. Serviţi ceva uşor precum un castron consistent de supă de linte și salată de varză Kale. Dacă vă hrăniţi bine la prânz, nu veţi mai avea nevoie de o cină copioasă, complet contraindicată înainte de a merge la culcare. Supa poate fi gata imediat dacă o gătiţi în oala sub presiune. Cele mai bune de pe piaţă sunt marca Fissler şi sunt fabricate în Germania. Le puteţi vedea aici.

7. Renunţaţi la sentimentul de vinovăţie
Să recunoaştem: a pierde în greutate este, în zilele noastre, trendy. Dar dacă vom gândi doar în termeni de calorii, vom pierde plăcerea de a savura mâncarea. Studiile au demonstrat că, atunci când nu ne învinovăţim în privinţa alegerilor pe care le facem în privinţa regimului alimentar, ne simţim mai determinaţi să pierdem în greutate şi să avem controlul asupra dietei noastre.

8. „Taste the Rainbow!”
Mai ţineţi minte acele bombonele lansate la TV sub sloganul
comercial: „Taste the Rainbow”? Ar fi o sugestie bună şi în cazul nostru, însă fără nicio aluzie la dulciuri. Hrănindu-vă cu legume şi fructe de diferite culori, de fapt, de toate culorile... curcubeului, vă poate fi de folos în renunţarea la mâncarea nesănătoasă. Mai mult decât atât, veţi asigura organismului doza necesară de substanţe nutritive. Dacă analizăm datele unui experiment realizat în 2012, ajungem la concluzia că, o porţie mai mare de acest fel nu înseamnă neapărat şi creşterea numărului de calorii.

9. Aveţi grijă la gustări!
Se pare că, în ultimele decenii, gustările dintre mesele principale au fost unul dintre motivele kilogramelor în plus. Desigur, fiecare simte nevoie, la un moment dat, să ia o gustare. Şi ce poate fi mai la îndemână decât un covrigel, o pungă de bomboane sau o gogoaşă? Din acest motiv, este bine să vă umpleţi, din timp, frigiderul, cu iaurt (cel grecesc este foarte sănătos), nuci, fructe deshidratate sau bucăţele de carne uscată.

Dacă vă abonaţi la Newsletterul nostru, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă, precum şi multe reţete, informaţii utile şi promoţii.

Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

V-ar mai putea interesa şi articolele:

Storcătoarele prin presare la rece - Un nou mod de a trăi sănătos

Cum să mănânci sănătos şi să te bucuri de mâncare