O legendă spune că ceaiul este invenția unui călugăr budist care petrecea mult timp în rugăciune și meditație. Într-o noapte, însă, a adormit, încălcând, astfel, jurământul. Cuprins de remușcări, și-a tăiat pleoapele, iar acestea au dat naștere unui arbust de ceai, după ce au căzut pe pământ. Se spune că, din frunzele copacului, călugărul a preparat o băutură care îl menținea energic.
Beneficiile ceaiului
pentru sănătate
Ceaiul este folosit,
astăzi, în tratatea multor afecțiuni, de la simple răceli până la cancer sau
Alzheimer, fiind inclus în categoria terapiilor naturiste.
Printre beneficiile
terapeutice ale ceaiului putem enumera:
- relaxare;
- contribuie la terapia bolilor cardiace;
- ameliorează problemele digestive;
- detoxifică organismul;
- întărește sistemul imunitar;
- furnizează antioxidanți;
- revigorează organismul și crește nivelul de energie;
- diminuează stresul;
- contribuie la evitarea răcelilor;
- stimulează funcția organelor interne;
- are gust plăcut și nu conține cofeină;
- înlesnește instalarea somnului
Cum preparăm ceaiul
Pentru a prepara ceașca perfectă de ceai aveți nevoie de: ceai (frunze, granule, fructe), un ceainic sau infuzor, o ceașcă de porțelan.
Pentru a prepara ceașca perfectă de ceai aveți nevoie de: ceai (frunze, granule, fructe), un ceainic sau infuzor, o ceașcă de porțelan.
1 Potrivit
unor cercetari recente, pentru a prepara corect ceaiul, este recomandat să folosim apă proaspăt fiartă în ceainic, în ibric sau în fierbător. Este
recomandat să nu fierbeți apa de două ori. Ceaiul are nevoie de o oxigen, iar
fierberea repetată produce pierderea unei mari cantități de oxigen, motiv
pentru care va avea un gust ușor metalic.
2. După ce apa
a fiert, turnați-o în ceașcă și măsurați temperatura cu ajutorul unui
termometru.
3. Așteptați
până când aceasta scade la aproximativ 96 grade Celsius pentru majoritatea
ceaiurilor negre și în jur de 70 grade Celsius pentru ceaiurile verzi. Timpul
optim de infuzare diferă în funcție de tipul de ceai. Cele de calitate oferă recomandări despre modul de preparare, pe spatele ambalajului (ex. Ceaiurile Mount Himalaya, 5 O’Clock Tea etc). Magazinul nostru are astfel de recomandări,
inclusiv în prezentarea produselor de pe site.
Putem folosi și frunze
uscate pe care să le îngrămădim într-o sită infuzor fixată de marginea canii sau, mai simplu, o cană de sticlă cu infuzor.
4. Înainte de a
servi ceaiul, îndepărtați plantele (în orice formă ar fi acestea), fără a le
agita sau a le stoarce. În caz contrar, ceaiul poate căpăta un gust amărui.
Pentru păstrarea
gustului autentic al ceaiului, cea mai bună alegere este ceașca de porțelan. De
fapt, în acest fel era servit, la început, când a fost adus din China, iar, în
prezent, este un obicei tipic englezesc.
5. Cei care
preferă combinația dintre ceai și lapte trebuie să știe că acest ultim pas are și el o însemnătate. Cercetătorii de la University College London au descoperit
că, atunci când pregătim ceaiul în ceasca, ar trebui să adăugăm laptele la
final. Însă, dacă este preparat la ibric, ceaiul va fi turnat peste
lapte. Nu folosiți lapte condensat!
Acum este timpul să vă bucurați de o ceașcă reconfortanta de ceai, alături de familie și prieteni. Încheiem
cu un citat care subliniază atât de bine esența experienței unice de a savura o
ceașca de ceai. „...deși există unele reguli care trebuie urmate, la finalul
zilei, o ceașcă de ceai este atât de personală! Nu există o modalitate perfectă de a prepara ceaiul – ar trebui să îl savurați exact așa cum vă place.” (Becky
Sheeran)
Comandă acum ceaiurile aromate de pe www.megaplus.ro.
Urmărește-ne pe Facebook sau abonează-te la Newsletter pentru noutăți și reduceri!