joi, 6 aprilie 2017

Reţetă rapidă de miel la grătar

Este o reţetă care se prepară uşor şi rapid pentru o masă festivă de Paşte, indiferent că rămâneţi acasă sau alegeţi să petreceţi câteva zile în natură. Mai mult, carnea de miel preparată la grătar vă protejează de o eventuală indigestie. Nu-i aşa că preferaţi să vă bucuraţi, în tihnă, de sărbătorile pascale?

Ingrediente:

  • 2 căţei de usturoi
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 1 linguriță oregano uscat
  • ulei de masline
  • 4 bucăţi de de miel, (aproximativ 750g în total, tăiate în bucăți de 3 cm
  • 2 ardei roși tăiaţi, fără seminţe
  • 8 frunze de dafin proaspete
  • 2 lămâi, tăiate în felii
Se serveşte cu:
  • câteva crenguţe de pătrunjel proaspăt, tocat
  • 1 lingură de iaurt grecesc
  • 1 castravete feliat
Mod de preparare:
Când v-aţi pus în gând să să faceţi un grătar, puteți încerca diferite combinaţii de  carne cu legume. Doar ţineţi cont să aibă aproximativ aceeași dimensiune și să nu le împingeți prea aproape unul de altul pe bățul de grătar, deoarece acest lucru va împiedica căldura să circule în mod corespunzător.

Aprindeţi focul la cuptor o oră înainte de a începe să gătiţi (cel mai bine este să utilizați frigărui de metal, dar în cazul în care folosiţi bețișoare de lemn, este recomandat să le înmuiaţi, în prealabil, într-o tavă cu apă, astfel încât să nu se ardă în cuptor). Când temperatura a atins 200° C (verificați cu ajutorul unui termometru), puteți începe de gătiţi. 
Decojiţi și zdobiţi  usturoiul într-un mojar, după care condimentaţi cu un praf generos de sare.
Adăugaţi oregano uscat și suficient ulei pentru a subţia amestecul, apoi asezonaţi cu  sare și piper. 
Puneţi mielul într-un castron mare, adăugaţi sosul, apoi amestecaţi pentru a-l acoperi.
Tăiaţi ardeii pe jumătate, în bucăți relativ mici, apoi tăiaţi lămâile în felii. Pe cele opt beţe de frigărui, adăugaţi, pe rând, miel, piper, frunze de dafin şi felii de lămâie. Aşezaţi frigăruile pe o tavă de copt și introduceţi-le în cuptorul fierbinte timp de aproximativ 10 până la 15 minute, întorcându-le ocazional, sau până prind o crustă de arsură. Staţi cu ochii pe ele – rotiți, din când în când tava, astfel încât toate bucăţile de grătar să fie expuse aproape de foc.
La final, puteţi presăra câteva frunze de pătrunjel tocat. Se mai pot servi cu iaurt grecesc și câteva bucăţele de castravete feliat.

Calorii: 202 (10%)
Grăsimi: 15.7 g (22%)
Acizi graşi saturaţi: 5.2g (26%)
Proteine: 18.5 g (41%)
Carbohidraţi: 3.5 g (1%)
Zaharuri: 2.6 g (3%)
Sare: 0.4 g (7%)
Fibre: 0.7 g 

Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Niciun comentariu: