joi, 15 iunie 2017

Supă de vară cu creveţi

Un castron de supă fierbinte parcă nu ne încântă prea mult când temperaturile încep să crească, dar supele reci sunt cu totul altă poveste. Răcoritoare, revigorante, pline de culoare și încărcate cu fructe sau legume sezoniere, ele sunt o modalitate perfectă de a face faţă căldurii.

Această reţetă de supă de vară cu creveţi poate fi un prânz sau o gustare ușoară şi răcoritoare.

Timp de preparare: 20 minute

Reţetă pentru 4 porţii

Ingrediente:
  • 18 creveți medii, decojiți 
  • Sare și piper negru proaspăt măcinat
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 linguriţă de praf de chili
  • 1/2 linguriță de chimen
  • 3 căni de boabe de porumb proaspete (de la aproximativ 4 ştiuleţi)
  • 3 ceşti de lapte

Mod de preparare:
1. Așezați creveții într-o cratiță medie. Turnaţi suficientă apă rece pentru a-i acoperi și se adăugaţi un vârf de sare. Aduceți conţinutul la punctul de fierbere, la foc mediu și gătiți , aproximativ 7 minute, fără să acoperiţi vasul, până când creveții capătă o nuanţă roz și devin curbați. Scurgeţi apa și usucaţi creveţii cu prosoape de hârtie. Transferați-i într-un castron, acoperiți-i și păstrați-i la frigider până sunteţi gata să serviți supa.

2. Încălziți 2 linguri de ulei, într-o oală mare, la foc mediu. Adăugați ceapa și gătiţi, amestecând, ocazional, până când se înmoaie, între 6 şi 8 minute. Adăugați o lingură de ulei, usturoi, praf de chili și chimen și gătiți, amestecând, până capătă aromă, timp de aproximativ un minut. Daţi focul mediu spre tare. Amestecaţi porumbul și lăsaţi aproximativ 3 minute, până se înmoaie. Răciţi ușor.

3. Transferați jumătate din amestecul de porumb în mixer. Adăugați o ceașcă de lapte și mixaţi cel puțin 2 minute, până se devine o pastă. Transferaţi într-un castron mare și amestecaţi restul de jumătate de amestec de porumb și laptele rămas. Condimentaţi bine cu sare și piper. Acoperiţi și lăsaţi la răcit cel puțin două ore.

4. Serviţi în castroane reci, garnisite cu creveţi. Înainte de a servi, puteţi adăuga o mână de ierburi proaspete, precum busuioc, coriandru sau pătrunjel.

Valori nutritive:
  • Calorii pe porţie: 320
  • Grăsimi pe porţie: 16 g
  • Grasimi saturate pe porţie: 4 g
  • Grăsimi mononesaturate pe porţie: 0.0 g
  • Grăsimi polinesaturate pe porție: 0.0 g
  • Proteine pe porție: 15 g
  • Carbohidrați pe porție: 34 g
  • Fibre pe porție: 3 g
  • Colesterol pe porţie: 49 mg
  • Fier pe porţie: 1 mg
  • Sodiu pe porţie: 557 mg
  • Calciu pe porţie: 292 mg


Niciun comentariu: