Reţeta mongoleză de vită gătită la oala sub presiune este o friptură flancată subțire, apoi fiartă într-un sos uşor dulce, cu usturoi şi ghimbir, până când devine atât de fragedă încât se topește în gură.
În reţeta originală, friptura este acoperită cu amidon de porumb şi prăjită rapid. La oala sub presiune, este recomandat să adăugaţi agenţi de îngroşare, astfel încât să nu obţineţi un înveliş crocant, iar carnea de vită să fie mai fragedă şi acoperită din abundenţă cu un sos aromat.
Dacă o pregătiţi ca la carte, reţeta va avea un mare succes în familie. Merită să încercaţi, mai ales că este uşor de preparat.
Pentru această reţetă, vă recomandăm oala sub presiune Fissler Vitaquick, fabricată în Germania.
INGREDIENTE:
- 1 kg carne de viţel, tăiată în fâşii
- 1 lingură ulei
- 4 căţei de usturoi, tocaţi sau presaţi
- 120 ml sos de soia
- 120 ml apă
- 85 g zahăr brun
- 2.5 g ghimbir proaspăt
- 30 g amidon de porumb
- 44 ml apă
- 3 cepe verzi
MOD DE PREPARARE:
Condimentaţi carnea de vită cu sare și piper. Puneți ulei în vasul de gătit. Când uleiul începe să se încingă, adăugaţi feliile de carne. Lăsaţi-le până când se rumenesc, apoi puneţi-le în farfurie.
Adăugaţi usturoiul și lăsaţi timp de un minut. Adăugați sosul de soia, 120 mililitri de apă, zahărul brun și ghimbirul. Amestecaţi.
Adăugați carnea de vită și sucurile acumulate. Selectați presiunea înaltă. Lăsaţi la foc timp de 12 minute.
Când timpul a expirat, stingeţi focul şi eliberaţi presiunea.
Amestecaţi amidonul de porumb și 44 mililitri de apă, până când formați o pastă. Adăugați mixul la sosul din oală, amestecând în mod constant. Aduceți la fierbere, amestecând constant până când sosul se îngroaşă, apoi adăugați ceapa verde.
Reţetă preluată de pe www.pressurecookingtoday.com.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu