marți, 31 octombrie 2017

Secretele preparării pastelor perfecte

Pastele făinoase ocupă un loc important în meniul consumatorului român, fie că sunt servite în combinație cu diferite feluri de fripturi, fie că că sunt folosite ca ingredient în supe sau ciorbe. Deși românii nu sunt cei mai mari consumatori de paste, oferta magazinelor este destul de generoasă. Totuși, cele mai sănătoase paste sunt preparate în propria bucătărie. Pentru a fi și gustoase, trebuie să cunoașteți câteva secrete. 

De-a lungul deceniilor, pastele au căpătat o anumită reputație, în mare parte din cauza dietelor care promovează un conținut scăzut de carbohidrați. Nu același lucru se poate spune despre pastele bio Durum, care au un indice glicemic mai scăzut. Consumul unor astfel de paste a fost asociat cu un nivel mai mare de “colesterol bun”, ceea ce semnifică un risc mai mic de apariție a diabetului sau a bolilor cardiovasculare. Așadar, puteți opta pentru consumul de paste din magazin sau puteți alege să le preparați acasă. Dacă aveți în vedere a doua variantă, este bine să știți că felul în care le gătiți le poate face mai sănătoase.
Masina de preparat pasteDacă preferați pastele de casă, aveți nevoie doar de făină, ouă și un făcăleț. Pentru a vă face munca mai ușoară, vă recomandăm să achiziționați o
mașină de preparat paste, dacă nu aveți deja în bucătărie. De asemenea, este util să aveți mereu în dulap o foaie de silicon pentru frământarea aluatului. Este practică, rezistentă, ușor de curățat și ocupă puțin spațiu. Desigur, veți avea nevoie și de cuțite bine ascuțite, drept pentru care vă recomandăm să aveți la îndemână un ascuțitor; mai indicat ar fi un set de cuțite de calitate, care să nu necesite deseori ascuțirea și pe care să le folosiți o perioadă lungă de timp. Un astfel de set este cel la Fissler, seria Sharp Line, care vine împreună cu un suport de lemn. Veți mai avea nevoie și de un tocător mare, dar și de un spațiu destul de generos pentru făina care se va împrăștia în toate părțile.
Pentru ca pastele să fie mai gustoase și mai sănătoase, este indicat să le preparați al dente. În acest fel, vor fi digerate și se vor absorbi mai încet decât cele lăsate prea mult pe foc. Pentru a vă bucura de paste mai sănătoase și mai delicioase, urmați recomandările de mai jos.

1. Folosiți o oală mare
Pastele trebuie să înoate într-o mare de apă deoarece se extind, în timpul fierberii. Dacă nu este suficientă apă, pastele se vor umfla prea mult și se vor lipi unele de altele. Capacitatea obișnuită a oalei trebuie să fie între 5 și 8 litri și este indicat să fie umplută cu apă doar pe trei sferturi, adică aproximativ patru litri la 500 de grame de paste făinoase.


2. Umpleți vasul cu apă rece
Acest lucru este valabil indiferent ce gătiți. Apa caldă dizolvă poluanții mai repede decât cea rece, iar unele țevi conțin plumb care se poate scurge în apă. Pentru mai multă siguranță, utilizați întotdeauna apă rece de la robinet și lăsați-o să curgă puțin, înainte de a o utiliza.

3. Sărați puternic apa
Când adăugați sare în apă este strict pentru aromă. Faceți acest lucru atunci când apa începe să fiarbă.
Sarea va fi absorbită pe măsură ce pastele se prepară, adăugând un plus de aromă. Procedați precum Mario Batali și sărați apa până când "are gustul ca marea". De asemenea, se spune că sarea face ca pastele să fiarbă mai repede, ceea ce este eronat. Într-adevăr, sarea ridică punctul de fierbere, dar pentru acest lucru este nevoie de foarte multă sare, mai multă decât poate suporta cineva.

4. Nu turnați ulei în oală!
Se spune că uleiul de măsline împiedică lipirea pastelor de oală, însă poate împiedica și lipirea sosului de paste. Cu toate acestea, dacă nu folosiți sos sau utilizați o bază de ulei de măsline, atunci acesta va avea un efect redus.

5. Asigurați-vă că apa este fiartă
Oricât ați fi de nerăbdători, așteptați momentul când apa va fierbere cu bule mari. Temperatura de fierbere este cea care împiedică lipirea pastelor făinoase unele de altele. Prima scufundare în apa fiartă este esențială pentru textura produsului final.

6. Amestecați
Nu uitați să vă amestecați. Poate părea evident, dar acest pas simplu poate fi ușor uitat atunci când vă grăbiți să terminați de gătit. Dacă îl omiteți, pastele se vor lipi unele de altele și vor fi gătite neuniform.

7. Scoateți capacul
Odată ce adăugați pastele, așteptați ca apa să revină la fierbere și apoi scoateți capacul. Astfel, nu veți mai avea parte de acea spumă albă care curge peste marginilor vasului. Lidia Bastianich, bucătar și vedetă de televiziune, oferă și o altă alternativă: mențineți capacul întredeschis, cu ajutorul unei linguri de lemn.

8. Testați
Desigur, puteți respecta instrucțiunile de pe pachetul de paste făinoase. Dar cel mai bun cronometru este propria gură. Autorul de cărți de bucate și bucătarul Jacob Kenedy recomandă, în cartea sa, “Geometria pastelor”, să "începeți degustarea la intervale de 15 - 20 de secunde, după un minut sau două de când credeți că pastele ar putea fi gata."
Pe de altă parte, dacă serviți pastele cu sos, scoateți-le din apa fiartă cu aproximativ patru minute înainte de timpul menționat pe ambalaj. Apoi, adăugați-le în sos și mai lăsați-le la fiert timp de un minut sau două până când devin al dente. Această metodă trebuie utilizată numai cu o cantitate proporțională de sos. Nu este indicat să aveți o oală mare de sos pentru câteva paste făinoase. Este bine, totuși, să aveți un surplus de sos pe care să îl păstrați în congelator pentru altă zi sau pentru a-l servi separat.

9. Nu vărsați toată apa de la paste
Folosiți-o, în schimb, la prepararea sosului. Adăugați între 50 și o sută de mililitri de apă în sos, înainte de a adăuga pastele. Apa sărată și amidonul nu numai că vor adăuga un plus de aromă, dar vor contribui și la îngroșarea sosului.

10. Aveți grijă cum scurgeți pastele
Modul în care scurgeți pastele poate afecta aroma și textura. Dacă gătiți paste lungi, cum ar fi linguini sau spaghete, încercați să folosiți un clește pentru spaghete sau o lingură pentru paste, pentru a transfera pastele din apă în sos. Pentru pastele scurte, este ideal să aveți o oală pentru paste cu sită sau o strecurătoare. Asigurați-vă că nu lăsați pastele să stea prea mult afară din apă, pentru a nu se lipi unele de altele.


11. Nu clătiți pastele fierte
Uleiul nu este singurul vinovat care împiedică pastele și sosul să se îmbine armonios. Același lucru se întâmplă dacă veți clăti pastele sub jetul de apă. Procedând în acest fel, veți elimina amidonul de pe suprafața pastelor făinoase care ajută sosul să adere mai bine.

Dacă mai știți un alt secret de preparare a pastelor perfecte, ne-am bucura să ni-l împărtășiți.

Vă mai recomandăm:
Cum preparăm pastele în casă  
Bucătăria italiană - 18 trucuri de Master Chef 
Salată grecească de paste

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

joi, 26 octombrie 2017

Rețetă de cafea cu butterscotch în cana pentru spumă KingHoff

Cafea cu butterscotch este o rețetă potrivită, în principal, pentru lunile reci de toamnă și de iarnă. Este atât de gustoasă încât veți fi recunoscători pentru fiecare înghițitură care vă va încălzi, o adevărată desfătare pentru simțuri. 
Totodată, este băutura ideală la o fabuloasă petrecere. Vă puteți amenaja un colț de cafenea în casă, cu ingrediente pentru cafea, unde musafirii să își poată prepara propria băutură. Mai puțină muncă pentru voi, mai multă distracție pentru invitați! Iubitorii de cafea vă vor aprecia la fel de mult cum își apreciază cafeaua.

INGREDIENTE:
  • 180 ml cafea
  • praf de scorțișoară
  • 30 ml butterscotch
  • 30 ml smântână
  • 14 ml sos de caramel și suplimentar, pentru topping
  • frișcă

MOD DE PREPARARE:
1. Turnați cafeaua în ceașcă.
2. Adăugați un praf de scorțișoară, butterscotch, frișcă, sos de

Cana pentru spuma din lapte
caramel și amestecați. Pentru acest lucru, puteți folosi o cană pentru spuma din lapte. Vă recomandăm cana din oțel inoxidabil de la KingHoff, în mai multe straturi. Cu interior gradat, aceasta poate fi folosită și pentru prepararea spumei din lapte pentru cappuccino sau pentru cafe latte. Este potrivită pentru plitele cu inducție, iar dacă nu aveți o oală pentru fiert laptele, o puteți utiliza și în acest scop. Dacă nu ați mai auzit de butterscotch, trebuie să știți că acesta este un lichior pentru cafea, preparat dintr-un amestec de caramel, unt, zahăr brun, vanilie, sare sau frișcă. Puteți achiziționa acest lichior din magazin sau îl puteți prepara acasă.
3. Adăugați deasupra  frișcă, sos de caramel și un praf de scorțișoară, înainte de a servi.
Pentru varianta fără alcool, puteți folosi sirop butterscotch.
Vouă cum vă place să serviți cafeaua?

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)   

9 soluții pentru o cafea mai sănătoasă

Consumul regulat de cafea este un obicei care a stârnit numeroase controverse, de-a lungul timpului. Criticată vehement, vreme îndelungată, de unii cercetători, cafeaua s-a dovedit a avea un impact pozitiv asupra stării de sănătate. Iar dacă știm anumite trucuri, vom putea profita la maxim de potențialul ei curativ. 


Două studii efectuate în zece țări europene și în Statele Unite au demonstrat că persoanele care consumă aproximativ trei cești de cafea pe zi, inclusiv decofeinizată, au o speranță de viață mai mare. Deci dacă v-ați propus să renunțați la acest “viciu”, ar fi bine să vă mai gândiți.

Punctual, iată motivele pentru care trebuie să aveți încredere în cafea:
  • Previne diabetul de tip 2
  • Scade riscul afecțiunilor cardiovasculare
  • Protejează de boala Parkinson, cancer la colon, pietre la rinichi și ciroză hepatică
  • Calmează durerile de cap
  • Are efect antiinflamator datorită antioxidanților
  • Dezvoltă atenția
  • Stimulează secreția salivară, îmbunătățește dicția și funcțiile vorbirii
  • Îmbunătățește scrisul de mână
  • Îmbunătățește starea de spirit
  • Nu provoacă aciditate
  • Vindecă herpesul
  • Nu dă dependență
Un beneficiu important al consumului de cafea îl pot avea și cei care doresc să slăbească, deoarece aceasta contribuie la pierderea în greutate.
Cu toate acestea, mulți preferă să cumpere cafea de la cafenelele populare, fără să țină cont că sunt pline cu zahăr și extra calorii. Poate nu aveți suficient timp la dispoziție sau poate doar vă place cafeaua de la o anumită cafenea. În acest caz, există soluții care vă pot transforma cafeaua într-una mai sănătoasă.

1. Evitați îndulcitorii artificiali și zahărul rafinat
Poate părea evident, însă ați fi surprinși câte versiuni populare de cafea sunt încărcate cu îndulcitori artificiali și zahăr rafinat. O cafea nesănătoasă consumată zilnic vă poate “ajuta” să luați în greutate cu două sau chiar patru kilogram mai mult, într-o lună sau două. Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca adulții să consume 25 de grame (sau mai puțin) de zahăr pe zi. O modalitate de a evita toate aceste probleme este consumul de cafea neagră. Iar dacă acest tip de cafea nu vă este pe plac, vă vom oferi, mai departe, și alte soluții delicioase pentru a mai condimenta lucrurile.
Dacă nu vă place să consumați cafea fără zahăr, încercați să adăugați o cantitate mică de ștevie. Este o alegere mai bună decât consumarea îndulcitorilor artificiali și a zahărului rafinat. Puteți utiliza, de asemenea, zahăr de cocos sau sirop de arțar organic. Secretul este să adăugați aceste ingrediente doar în cantități foarte mici. Nu exagerați!


2. Evitați frișca sau laptele artificial
Aproape la fel de rău ca îndulcitorii artificiali, lactatele artificiale conțin o mulțime de substanțe care nu doriți să ajungă, zilnic, în corpul vostru. Un sortiment mare de astfel de ingrediente este preparat cu sirop de porumb și uleiuri hidrogenate.
Puteți avea parte de o cafea mai sănătoasă dacă folosiți smântână. Aceasta conține și vitamina K2, prezentă în smântâna cu un procent mare de grăsime. Aportul necesar de vitamina K2 a fost asociat cu rate mai scăzute de cancer și boli de inimă, precum și cu pierderea în greutate, deși acest fapt ar putea părea surprinzător.

3. Utilizați apă filtrată și cafea organică
Acest lucru poate părea evident, de vreme ce cafeaua este preparată, în proporție de 99%, din apă. Cei mai mulți, însă, nu iau în considerare calitatea apei atunci când prepară o ceașcă de cafea. Începeți cu ingrediente de calitate și veți avea parte de cea mai bună cafea. Acest lucru este valabil și pentru boabele de cafea. Optați, întotdeauna, pentru un produs bio, chiar dacă va trebui să scoateți puțin mai mult din buzunar. Existe vaste culturi de cafea acoperite cu pesticide, drept pentru care nu veți dori boabe de o calitate îndoielnică.

4. Adăugați scorțișoară în cafea
Dacă doriți să adăugați mai mulți antioxidanți în cafea și, totodată, să vă controlați nivelul de glicemie, presărați un praf de scorțișoară în ceașca de cafea. Scorțișoara are o istorie de utilizare destul de lungă, fiind folosită drept condiment, precum și ca medicament. Deși poate fi utilizată în orice moment al anului, cu siguranță o veți aprecia mai mult în lunile reci de toamnă și iarnă.

5. Mâncați înainte de a bea cafea
În timp ce mulți dintre noi începem ziua cu o ceașcă mare de cafea, pentru mai multă energie, de fapt, efectul este exact opus. Cum este posibil acest lucru? Ca răspuns la cofeina din cafea, corpul nostru eliberează insulină. Acest lucru, la rândul său, determină o scădere majoră a zahărului din sânge, care ne lasă epuizați și obosiți. Nu este o modalitate foarte bună de a începe ziua. Este de preferat să luați o mică gustare în timp ce savurați cafeaua de dimineață sau chiar înainte de a bea. Cu siguranță, veți fi mai mulțumiți.

6. Adăugați colagen în cafea
Colagenul este bogat în glicină, un aminoacid care ajută la reducerea durerilor articulare. De asemenea, este un tratament eficient pentru inflamații și contribuie la repararea țesuturilor.

7. Adăugați unt bio în cafea
Cana pentru spuma din lapte
Prin adăugarea untului bio în cafeaua neagră, veți stimula buna funcționare a creierului și veți obține toate beneficiile care decurg atunci când consumați acest ingredient. Pentru amestecarea cafelei, puteți folosi o cană pentru spuma din lapte.

8. Adăugați ulei de cocos în cafea
Uleiul de cocos conține grăsimi sănătoase care au fost corelate, în cadrul multor studii, cu scăderea în greutate. Uleiul de cocos este benefic și în ceea ce privește sănătatea creierului. Se vorbește chiar despre existența unei potențiale legături între reducerea ratei bolnavilor de Alzheimer și consumul zilnic al uleiului de cocos. În plus, cafeaua de dimineața va avea un gust mult mai plăcut.

9. Adăugați cacao în cafea
Ce spuneți de o ciocolată caldă? Mulți dintre noi preferă să se încălzească în acest mod, în zilele răcoroase. De preferat ar fi să adăugați, în cafea, cacao organică, fără îndulcitori. Acest ingredient are numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv un risc mai scăzut de a ne îmbolnăvi de cancer sau de boli de inimă. Totuși, nu exagerați! O linguriță este suficientă.

Pont de final: 
Dacă vreți să păstrați cât mai mult din aroma naturală a cafelei, cumpărați-vă o râșniță și beți doar cafea proaspăt măcinată. La un preț foarte convenabil puteți achiziționa o râșniță manuală care își va face treaba impecabil. Un produs de calitate, cu un design original și retro, vă ofertă KingHoff. Consultați aici gama de râșnițe manuale pentru cafea.

Pentru prepararea unei cafele sănătoase și parfumate, dar și pentru păstrarea unei arome puternice un timp mai îndelungat, vă recomandăm:

Râșniță manuală pentru cafea KingHoff, elemente din lemn și ceramică 

Rasnita manuala pentru cafea KingHoff, elemente din lemn si ceramica

Infuzor pentru ceai sau cafea KingHoff

Infuzor pentru ceai sau cafea KingHoff, capacitate 800 ml

Espressor pentru aragaz KingHoff, capacitate 4 cupe

Espressor pentru aragaz KingHoff, capacitate 4 cupe

Infuzor pentru ceai și cafea Klausberg 

Infuzor pentru ceai si cafea Klausberg, capacitate 600 ml

Termos - dispenser pentru ceai sau cafea Klausberg

Termos - dispenser pentru ceai sau cafea Klausberg

Infuzor pentru ceai sau cafea Nava, capacitate 1000 ml 

Infuzor pentru ceai sau cafea Nava, capacitate 1000 ml


Vă mai recomandăm:
 
Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

marți, 24 octombrie 2017

10 trucuri de gătit la oala sub presiune

Cine nu știe că oala sub presiune ne economisește timp, bani și contribuie la păstrarea valorilor nutritive ale ingredientelor? Nu din întâmplare mai poartă și numele de oală-minune. Totuși, gătitul în oala sub presiune poate fi, uneori, o adevărată provocare. Odată ce am pus capacul, nu vom mai putea gusta mâncarea, pe măsură ce se prepară. Pentru a evita arderea sau gătirea insuficientă a ingredientelor preparate în oala sub presiune, trebuie să cunoaștem niște trucuri. În acest fel, vom putea profita la maxim de potențialul acestui miraculos vas de gătit.

1. Siguranța înainte de toate
Înainte de a pune capacul, asigurați-vă că ați montat, în prealabil, garnitura de cauciuc. Dacă aburul se strecoară pe lângă capac, primul lucru pe care îl aveți de verificat este garnitura.

2. Nu umpleți mai mult de jumătate de oală cu lichid. 
Oala sub presiune Fissler VitaVit Premium, capacitate 6 Litri, diametru 22 cm, accesoriu aburi, inductie
Gătitul sub presiune necesită, întotdeauna, mai puțin lichid decât metodele convenționale, deoarece procesul de evaporare este mai redus. Așadar, puteți folosi mai mult lichid decât se recomandă într-o rețetă de gătit sub presiune, dar niciodată mai puțin. Dacă, la final, rămâneți cu o cantitate mai mare de lichid în oală, lăsați vasul, neacoperit, pe foc, până în momentu când obțineți consistența dorită.

3. Nu umpleți oala sub presiune cu prea multe ingrediente și nu le înghesuiți exagerat de mult. 
Pentru a folosi eficient oala sub presiune și pentru o mâncare gustoasă, folosiți aproximativ două treimi din vas. În caz contrar, este posibil să activați valvele de siguranță.

4.  Reduceți timpul de gătit la jumătate.
Atunci când gătiți pentru prima dată într-o oală sub presiune și nu știți exact ce aveți de făcut, este indicat să reduceți timpul de gătit la jumătate. Dacă, la final, alimentele nu vor fi preparate, puteți prelungi timpul de gătit. Însă o mâncare arsă este iremediabil compromisă. Nu vă îngrijorați! Pe măsură ce veți folosi oala sub presiune gătind tot mai multe feluri de mâncare, vă veți familiariza rapid cu timpii de preparare.

5. Atenție la timpii de preparare!
După cum se știe, datorită aburului emanat în timpul gătitului, care este mai fierbinte decât apa fiartă, timpul de preparare este redus cu cel puțin 25%. Din acest motiv, este indicat să începeți să gătiți la temperatură înaltă, iar când oala ajunge la presiune, setați căldura la minim. Astfel, veți menține aceeași presiune, împiedicând-o să crească. Dacă, însă, presiunea începe să scadă, creșteți temperatura, treptat.

6. Utilizați un timer electronic

Timer electronic Fissler VitaControl pentru oalele sub presiune VitaVit Premium si VitaVit Edition
 Atunci când gătiți în oala sub presiune, tot secretul constă în timpul de preparare. Odată ce ați redus presiunea potrivit recomandărilor din rețetă, setați un timer electronic, pentru a măsura timpul de gătit recomandat. Pentru oalele sub presiune Fissler VitaVit Premium și Fissler VitaVit Edition, vă recomandăm să utilizați timerul electronic Fissler VitaControl. Acesta redă semnale optice și acustice, anunțându-vă temperatura și timpul de fierbere. Îl puteți atașa la valva oalei sub presiune cu un simplu clic. 
Când folosiți timerul electronic, aveți în vedere următoarele:
  • Timpii de preparare sunt aproximativi și trebuie subevaluați.
  • Este mai bine să nu gătiți complet o mâncare decât să o ardeți.
  • Dacă o mâncare necesită mai mult timp de preparare, lăsați-o sub presiune 1 – 5 minute.
  • Cu cât sunt mai tari ingredientele, cu atât timpul de preparare este mai lung.
7. Tăiați ingredientele în bucăți egale.
Pentru a prepara ingredientele uniform, tăiați-le în bucăți egale. Bucățile mari de carne, de exemplu, și cele cu oase necesită un timp mai lung de preparare.
Probabil, pe parcurs, va trebui să opriți activitatea și să o reluați ulterior. De exemplu, atunci când aveți de gătit, în aceeași oală, alimente care necesită timpi diferiți de preparare. În acest caz, începeți să gătiți carnea și lăsați-o la foc jumătate din timpul total de gătit. Apoi eliberați presiunea și adăugați cartofii, care necesită două treimi din timpul recomandat de preparare. La final, adăugați și legumele care au nevoie de cel mai puțin timp de gătire. Este un procedeu necesar dacă doriți să păstrați textura și savoarea ingredientelor.

Cum eliberați presiunea în mod natural
Atunci când gătiți bucăți mari sau prea tari de carne, îndepărtați oala sub presiune de sursa de căldură și lăsați presiunea să se disipe natural, pe măsură ce oala se răcește. Acest lucru poate dura până la 30 de minute.

Cum eliberați presiunea rapid
Această metodă este indicată atunci când gătiți alimente moi, care se prepară mai rapid. Cea mai simplă soluție, în acest caz, este să mutați oala sub presiune de pe aragaz direct sub jetul de apă rece. Lăsați apa să curgă pe oală și pe capac până când toată presiune este eliberată. Acest lucru ar trebui să dureze mai puțin de un minut. Atenție! Dacă folosiți o oală sub presiune electrică, nu o introduceți în apă rece!

8. Cum obțineți o carne suculentă și fragedă
Iar dacă vreți să aveți parte de o carne suculentă și fragedă, trebuie să aveți în vedere câteva detalii. Carnea este suculentă atunci când păstrează, în interior, destulă umezeală. Urmând un fir logic, un timp de preparare mai lung înseamnă mai puțină umezeală. De asemenea, grăsimea contribuie la obținerea unor cărnuri suculente. Deci ați putea avea șanse mari de reușită atunci când gătiți ceafă de porc la oala sub presiune.
Cât pentru frăgezime, trebuie să aveți în vedere nivelul de stres și vârsta animalului, precum și prospețimea cărnii. În plus, cu cât veți prepara carnea într-un mediu mai umed, cu atât va fi mai fragedă.

9. Cum rumeniți carnea în oala sub presiune
Atunci când vă propuneți să rumenii carnea, nu o tăiați în bucăți.
Așteptați până când oala sub presiune este fierbinte.
Înainte de a rumeni carnea, asezonați-o cu sare kosher și piper negru, pe ambele părți.
Turnați uleiul preferat în oală și adăugați carnea. Nu o întoarceți decât atunci când s-a rumenit pe o parte. Acest lucru durează între trei și zece minute.
După ce ați rumenit carnea, puneți-o separat, într-un castron, și folosiți o lingură de lemn pentru a dezlipi bucățile rumenite de carne rămase la baza oalei, dar nu înainte de a turna în vas lichide reci precum apă, zeamă de pui, vin sau oțet. la final, gătiți ingredientele sub presiune. Toate acestea vor adăuga sosului o aromă intensă. 

10. Adaptați rețetele favorite la prepararea sub presiune
Chiar dacă oala sub presiune este cea mai potrivită pentru prepararea alimentelor care necesită un timp de gătire mai îndelungat, în acest recipient puteți găti aproape orice fel de mâncare. Iată câteva sugestii pentru a putea adapta rețetele convenționale favorite la gătitul sub presiune.
  • Preparați ingredientele așa cum este menționat în rețeta originală.
  • Asigurați-vă că utilizați suficient lichid pentru producerea aburului.
  • Încercați să ajustați pentru oala sub presiune ingredientele și timpul de preparare al unei rețete convenționale.
  • Reduceți timpul de gătire cu cel puțin 25% și maxim 50%.
  • Amintiți-vă că puteți, întotdeauna, să reveniți și să prelungiți timpul de preparare, dacă acest lucru este necesar, în timp ce mâncarea arsă nu poate fi salvată!
La final, avem o curiozitate. Voi cum gătiți la oala sub presiune?

Dacă doriți siguranță și confort în timp ce gătiți la oala sub presiune, vă recomandăm următoarele produse:


Oală sub presiune Fissler VitaVit Comfort, capacitate 3.5 litri, diametru 22 cm, inducție

Oala sub presiune Fissler VitaVit Comfort, capacitate 3.5 litri, diametru 22 cm, inductie

Oală sub presiune Fissler VitaVit Comfort, capacitate 8.0 litri, diametru 26 cm, inducție 

Oala sub presiune Fissler VitaVit Comfort, capacitate 8.0 litri, diametru 26 cm, inductie

Oală sub presiune Fissler VitaVit Edition, capacitate 6 Litri, diametru 22 cm, inducție 

Oala sub presiune Fissler VitaVit Edition, capacitate 6 Litri, diametru 22 cm, inductie

Set oală + tigaie sub presiune Fissler VitaVit Premium, capacitate 6 + 2.5 Litri, diametru 22 cm, accesoriu aburi, inducție

Set oala + tigaie sub presiune Fissler VitaVit Premium, capacitate 6 + 2.5 Litri, diametru 22 cm, accesoriu aburi, inductie

Set oală + tigaie sub presiune Fissler Vitaquick, capacitate 6 + 2.5 Litri, diametru 22 cm, inducție 

Promotie: Set oala + tigaie sub presiune Fissler Vitaquick, capacitate 6 + 2.5 Litri, diametru 22 cm, inductie

Oală sub presiune inox Kinghoff Platinum, capacitate 5 litri, inducție

Oala sub presiune inox Kinghoff Platinum, capacitate 5 litri, inductie
Vas cu trepied pentru oale sub presiune Fissler

Vas cu trepied pentru oale sub presiune Fissler

 Acest accesoriu pentru oalele sub presiune Fissler poate fi folosit la prepararea mâncărurilor cu sos, pentru gătitul alimentelor separat, în aceeași oală, sau pentru dezghețarea rapidă, cu ajutorul oalei sub presiune.

Vă recomandăm și articolele: 
Cum gătim în oala sub presiune pe inducţie 
Oala sub presiune, un mod rapid și sănătos de a găti
Oala sub presiune Fissler – cea mai utilă inovaţie pentru bucătărie
Produsele inovatoare Fissler – calitate germană pentru pasionații de gust
Reţetă mongoleză de vită la oala sub presiune
Tocană de pui cu fasole și coriandru gătită la oala sub presiune Fissler VitaVit Edition 

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :) 

joi, 19 octombrie 2017

Ouă biryani cu orez la tigaia Fissler Kunming Wok

Ouă biryani cu orez este una dintre cele mai simple rețete, plină de arome bogate, care poate fi preparată acasă cu foarte puține ingrediente. Este potrivită la mesele festive atunci când sunteți în criză de timp și doriți să pregătiți ceva cu adevărat special. Este o rețetă indiană, originară din localitatea Hyderabad care folosește ouă în loc de carne, împreună cu condimentele tradiționale obișnuite. Fiind un fel de mâncare atât de atractiv, ar putea fi servit chiar și la curtea regală.

Timp de preparare: 40 minute
Porții: 4

INGREDIENTE:
  • Sare – după gust
  • Mentă – o grămadă
  • Iaurt – 500 ml
  • Garam masala – 5 g
  • Chimion negru – 5 g
  • Nucșoară – 3 bucăți
  • Shahi jeera (chimen imperial) – 2 ½ g
  • Frunze de dafin – 2 bucăți
  • Anason – 1 bucată
  • Cuișoare – 4 – 6 bucăți
  • Frunze proaspete de coriandru – 5 g
  • Biryani masala pulbere – 50 g
  • Ceapă prăjită – 5 g
  • Ardei iute verde – 1 bucată
  • Ulei – 23 ml
  • Pastă de usturoi cu ghimbir – 23 ml
  • Ceapă – 1 bucată
  • Ouă: 8 bucăți
  • Orez Basmati - 500 g
  • Unt: 30 g
MOD DE PREPARARE:
1. Spălați și înmuiați orezul timp de cel puțin 45 de minute sau 1 oră. 
Tigaie wok Fissler, inox diametru 35 cm, capac sticla, inductie, Kunming Wok
2. Fierbeți ouăle, decojiți-le și faceți patru tăieturi pe lung, pe porțiunea albă a fiecărui ou, fără a-l tăia complet. 
3. În tigaia Fissler Kunming Wok, încălziți untul sau uleiul, împreună cu mirodeniile (shahi jeera,
nucșoară, cuișoare, frunze de dafin și anason) și prăjiți ceapa până devin aurie. Adăugați sare, pastă de usturoi și ghimbir, ardei iute, frunze de mentă și coriandru, biryani masala și lăsați la foc. 
4. Puneți la fiert orezul (două măsuri de apă la una de orez).
Pentru a afla cum se puteți obține un orez pufos și nelipicios, citiți articolul "Recomandări pentru un orez pufos și nelipicios".
Faceți o pastă din praf de chili, pastă de usturoi și ghimbir, praf de coriandru, praf de chimen și sare.
Mai târziu, acoperiți ouăle fierte cu amestecul de mai sus și prăjiți-le în unt până când se îmbibă bine cu mirodenii. Scoateți ouăle din vasul cu apă fiartă și lăsați-le la o parte. Când găurile de aer apar pe suprafața orezului, reduceți căldura de căldură la scăzută. Când orezul este preparat, acoperiți-l cu ouă și stropiți cu apă de șofran.

Pentru prepararea apei de șofran aveți nevoie de: șofran, sare și apă. Într-un mojar se adaugă șofranu și sarea care vă va ajuta să îl zdrobiți mai ușor. Începeți să pisați până obțineți o pudră. Lăsați compoziția deoparte timp de 20 de minute înainte de a o folosi.

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :) 

Recomandări pentru un orez pufos și nelipicios

Dacă sunteți în căutarea acelei rețete perfecte care să vă ofere un orez pufos de fiecare dată, vă aflați în locul potrivit. Știm ce înseamnă o mâncare de orez cleios, cu boabele lipite între ele. Dacă se întâmplă acest lucru, una dintre explicații este existența unui înveliș suplimentar de amidon pe fiecare dintre boabe. Aplicând recomandările din acest articol, veți putea prepara unele dintre cele mai gustoase mâncăruri de orez, precum: orez cu ouă Biryani, orez cu fructe uscate sau pilaf cu legume la grătar. Rezultatele vor fi uimitoare.

Orez pufos si nelipicios

1. Folosiți un vas cu baza groasă, pentru a preveni arderea orezului.
Este mai greu să controlați o suprafață subțire atunci când se încălzește.

2. Sotați orezul în puțin ulei de măsline până devine ușor prăjit. 
Iată raționamentul care stă în spatele acestei proceduri. În timp ce orezul fierbe, lichidul cald
provoacă eliberarea cantității de amidon din boabe, ceea ce face ca acestea să se lipească unele de altele. Procedând astfel, veți avea parte de un orez lipicios sau cremos, dacă preparați risotto. Însă stratul subțire de ulei care acoperă boabele acționează ca un tampon care le permite să alunece unele pe lângă altele, fără a dezvolta amidonul. În plus, prăjirea orezului îi conferă acestuia o savoare deosebită, iar căldura vă permite să folosiți o cantitate cât mai mică de ulei.

3. Clătiți orezul în trei ape.
O altă soluție ar putea fi înmuierea orezului în apă rece, timp de 30 de minute, apoi clătirea lui de trei ori, până când apa devine limpede. Acest lucru va avea drept efect eliminarea amidonului. De fiecare dată, este indicat să scurgeți orezul de apă printr-o sită cu ochiuri fine.

4. Raționalizați
Marca de orez pe care o utilizați, tipul de oală și modul în care capacul se potrivește influențează felul
Dacă folosiți apă insuficientă, orezul de va lipi de vas și, cu greu veți reuși să îl mai curățați. pe de altă parte, în cazul unei cantități prea mari de apă, boabele vor fi groase și se vor lipi unele de altele.
în care se prepară orezul, în timp ce lățimea și înălțimea vasului afectează rata de absorbție. Folosiți un raport de 500 de mililitri de apă la 130 de grame de orez.

5. Adăugați sare în apă când aceasta începe să fiarbă.
Acest lucru conferă orezului o aromă uniformă. De asemenea, împreună cu sarea puteți adăuga și alte condimente precum nucșoară, scorțișoară sau chiar un pliculeț de ceai verde.

6. Acoperiți oala cu orez în timp ce fierbe și nu fiți tentați să îl amestecați.
Aveți grijă să fierbeți orezul la foc mic.

7. Lăsați orezul să se odihnească.
Este unul dintre pașii trecuți, de obicei, cu vederea. Când orezul este gata preparat, luați-l de pe foc și
Lăsați orezul să se odihnească timp de aproximativ 15 - 20 de minute, astfel încât umiditatea să se poată redistribui uniform. În caz contrar, orezul aflat deasupra va fi uscat, iar cel de la bază, umed.
țineți-l acoperit timp de zece minute, cu un prosop curat și uscat de bucătărie, înainte de a-l amesteca. Așezați capacul la loc și apăsați, pentru a-l închide etanș. Prosopul va absorbi orice umiditate excesivă și va împiedica picăturile de apă formate prin condens să se scurgă înapoi, pe orez.


8. Folosiți metoda lui Jamie Oliver.
Metoda recomandată de Jamie este oarecum diferită. Acesta este de părere că orezul trebuie fiert până începe să se agite în oală, după care se mai lasă la foc încă cinci minute. Apoi scurgeți orezul printr-o sită și puneți, din nou, apă la fiert, în oală. După ce a fiert, luați oala de pe foc și acoperiți orezul din sită cu o folie sau cu un capac. Așezați sita cu orez deasupra oalei cu apă clocotită și lăsați orezul la aburi timp de 8 – 10 minute. Apoi, puteți servi imediat. În caz contrar, lăsați orezul deoparte, acoperit, și serviți mai târziu. Acesta ar trebui să rămână cald timp de aproximativ 20 de minute.

Timpi de preparare:
Orez alb: 18-25 minute
Orez brun: 30 – 40 minute
Orez sălbatic: 45 – 60 minute

Recomandări finale:
  • Pentru a obține un orez delicios și pufos, lăsați-l pe aragaz mai mult timp, la început. Totuși, gustați pe parcurs, pentru a-i verifica textura.
  • Folosiți, întotdeauna, o oală mare. În acest fel, orezul se va prepara mai repede și mai uniform.
Voi cum obișnuiți să preparați orezul? Lăsați-ne un comentariu, mai jos.

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :) 

marți, 17 octombrie 2017

Secrete pentru o pâine de casă pufoasă

V-ați întrebat vreodată care este secretul brutăriilor doldora de pâini pufoase și bine coapte? Am putea spune că au instrumente de lucru mai performante, condiții speciale de lucru, precum și personal specializat. Cuptoarele sunt mai fierbinți, unele ingrediente sunt pre-măsurate și, nu în ultimul rând, brutarii își dedică întregul timp exclusiv acestei activități.
În ultimul deceniu, s-au schimbat multe aspecte referitoare la prepararea pâinii de casă. Au apărut metode noi și sofisticate de coacere a pâinii într-un timp mai scurt, pe piață au fost scoase făină și drojdie de o calitate mai bună.
În acest articol vă prezentăm câteva secrete pentru a profita la maxim de punga de făină.

1. Recomandări preliminare
 
Începeți cu o rețetă simplă
Foarte multe rețete folosesc doar patru ingrediente: făină, drojdie, apă și sare. Urmați instrucțiunile cu atenție dar apelați, totodată, la bunul simț. Nu puține sunt rețetele care ar trebui, pur și simplu, aruncate la coșul de gunoi. În ultima vreme, au fost înregistrate progrese atât de mari în acest domeniu, încât veți putea obține rezultate mai rapide prin reactualizarea rețetelor. 

DE REȚINUT: Procesul de coacere a pâinii va avea, întotdeauna, mici variații datorită conținutului de umiditate a făinii pe care o folosiți.

2. Luați-vă notițe
Obișnuiți-vă să verificați ce temperatură are încăperea, apa și a aluatul și notați-vă pașii pe care îi urmați (inclusiv dacă folosiți o cantitate mai mare de apă sau mai puțină sare). Dacă momentele în care coaceți pâine sunt mai dese, este posibil să uitați combinația cea mai potrivită.

3. Recomandări pentru prepararea aluatului
 
Nu vă grăbiți
Multe rețete pot necesita cantități mai mici de drojdie decât utilizați

în mod normal. Asemeni unui mecanism viu, drojdia crește prin diviziune. Dacă folosiți mai puțină drojdie, va fi nevoie de mai mult timp până va crește aluatul, ceea ce permite dezvoltarea mai multor arome. Încetinirea fermentației prin folosirea lichidelor reci sau prin refrigerarea aluatului contribuie, de asemenea, la dezvoltarea aromelor.
Aluatul din făină de grâu integrală este mai ușor de prelucrat atunci când făina are timp să se rehidrateze. Aceasta trezește enzimele care acționează asupra zaharurilor complexe din făină și, totodată, înmoaie tărâțele din făina integrală. Tărâțele funcționează ca niște mașini de ras mai mici, tăind firele de gluten (proteina) și împiedică aluatul să se întindă, cum se întâmplă cu aluatul din făină albă.
Cântar digital de bucatarie Bestron, capacitate 5 kg, roșu

Cântăriți, nu măsurați

Dacă aveți posibilitatea, folosiți un cântar de bucătărie pentru a vă pregăti cantitățile de ingrediente. Încercați să cântăriți pe măsură ce preparați pâinea. Nu adăugați prea multă făină, principala cauză a pâinilor uscate și tari. Pentru o precizie maximă în cântărirea ingredientelor, vă recomandăm cantarul digital de la Bestron. Cu ajutorul lui, puteți măsura și cantitățile de lichide, în mililitri. În plus, este dotat cu sistem anti-alunecare.

Folosiți maia în combinație cu drojdia, dar nu ca ingredient principal. În multe brutării din Europa, aproape toate pâinile sunt preparate cu maia. Acest ingredient va ajuta aluatul să crească, iar pâinea se va păstra proaspătă. În plus, maiaua este benefică și pentru digestie.

Pentru a păstra aluatul lipicios și pentru a obține un miez de pâine pufos, puteți folosi un mixer. În acest caz, puteți utiliza mai puțină făină decât atunci când frământați cu mâinile. Veți depune mai puțin efort, veți economisi timp și veți avea rezultate mai bune. Aluatul umed și lipicios oferă pâinii șansa de a crește mai bine.

Nu frământați prea mult aluatul
Pentru un miez de pâine ca la carte, nu frământați aluatul prea mult timp, după prima creștere. Într-adevăr, ați putea obține o pâine potrivită pentru sandvișuri, dar nu acea pâine cu miez pufos.

Nu omiteți sarea
Sarea are multe interacțiuni chimice cu făina și cu drojdia. Pâinile europene tind să aibă destul de multă sare, adesea între două și trei procente. Acest lucru conferă aromă pâinii, dar este un motiv de îngrijorare pentru UE. Din motive de sănătate, aceștia ar dori să limiteze cantitatea de sare la mai puțin de două procente. Breslele brutarilor din Europa luptă împotriva schimbării rețetelor tradiționale și susțin păstrarea aceluiași conținut de sare.
Puteți încerca să micșorați procentul de sare din orice rețetă, dar asigurați-vă că ați consemnat acest lucru în carnețel, pentru a putea compara rezultatele în privința gustului și al texturii.

Creați-vă propria specialitate de pâine
Preparați, de mai multe ori, o rețetă care vă place. Practicând, vă veți perfecționa. Astfel, veți obține rezultate din ce în ce mai bune, iar familia și prietenii vă vor aprecia iscusința.

4. Idei utile de coacere a pâinii
Pentru o crustă frumoasă, utilizați o piatră de copt. Acestea sunt

grele și durează mai mult timp până se încălzesc, dar contribuie la crearea unei atmosfere de cuptor din cărămidă. În acest fel, crusta pâinii nu se va crăpa în partea de jos, iar pâinea se va coace fără a se rumeni prea mult.
 

Reglați-vă cuptorul
Acest lucru este necesar în următoarele situații: pâinea este prea închisă la culoare, prea umedă sau necesită mai mult timp de coacere decât este menționat în rețetă. De asemenea, pâinea poate avea nevoie de temperaturi mai scăzute de preparare atunci când piatra de copt este preîncălzită corespunzător. Veți obține cele mai bune rezultate atunci când reglați cuptorul la 230 de grade Celsius, în loc de 260, cum este specificat în unele rețete.
 

Preîncălziți cuptorul
Cu sau fără o piatră de copt, am constatat că încălzirea cu o jumătate de oră înainte, fără piatră, sau cu o oră înainte,  cu piatră, este esențială pentru rezultate profesionale. Iar dacă veți coace câteva pâini într-o zi singură zi, veți  economisi și bani.


5. Alte recomandări:
  • Păstrați pâinea timp de una până la două zile într-o pungă de hârtie sau de pânză, la temperatura camerei. În acest fel , pâinea poate rezista proaspătă cu două zile mai mult.
  • Nu păstrați pâinea la frigider fără a vă lua măsuri suplimentare,
    pentru a nu se usca prea repede. În schimb, înfășurați-o într-o folie de plastic, apoi într-o pungă de congelare și păstrați-o în congelator timp de până la trei luni. Înainte de a o servi, lăsați-o la temperatura camerei, apoi încălziți-o timp de câteva minute în cuptor, de preferință direct pe grilaj.
  • Lăsați pâinea să se răcească, înainte de a o felia. Pâinea trebuie să atingă o temperatură internă de cel puțin 82 de grade Celsius, înainte să o scoateți din cuptor. În acest moment, încă se mai coace și se usucă. Lăsați pâinea să se răcească timp de două ore înainte de feliere. Dacă o tăiați prea devreme, va arăta ca și cum nu s-ar fi copt suficient.
Accesați acest link pentru o rețetă delicioasă de pâine de casă.

Pentru a vă păstra pâinea ferită de praf și pentru a o felia cu ușurință, fără a o rupe, vă recomandăm produsele:

Cutie din bambus pentru pâine KingHoff, lungime 39 cm

Cutie din bambus pentru paine KingHoff, lungime 39 cm

Set cutie pentru pâine și 3 recipiente KingHoff, capac din bambus, roșu 

Set cutie pentru paine si 3 recipiente KingHoff, capac din bambus, rosu

Cutie din inox pentru pâine KingHoff, lungime 39 cm 

Cutie din inox pentru paine KingHoff, lungime 39 cm

Cutie pentru pâine Kassel, capac bambus, corp melamină

Cutie pentru paine Kassel, capac bambus, corp melamina

Cutie pentru pâine Klausberg

Cutie pentru paine Klausberg, lungime 44 cm

Cutie pentru pâine Nava

Cutie pentru paine Nava, lungime 33 cm

Cutie pentru pâine Esmeyer, lungime 45 cm 

Cutie pentru paine Esmeyer, lungime 45 cm

Tocător din bambus pentru pâine Esmeyer, cuțit inclus 

Tocator din bambus pentru paine Esmeyer, cutit inclus

Cuțit pentru pâine Fissler, lamă 20 cm, seria Passion 

Cutit pentru paine Fissler, lama 20 cm, seria Passion

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Vă mai recomandăm: