Este o rețetă foarte simplu de preparat și cu un gust bogat. Se poate servi cu cartofi copți, dar, la fel de bine, merge și cu alte garnituri, în funcție de preferințe.
Tava cu interior emailat de la Karl Kruger este cea mai bună alegere pentru prepararea acestei rețete. În ea puteți găti atât mușchiulețul de porc, cât și cartofii. Desigur, un pahar de vin roșu va oferi și mai multă savoare.
INGREDIENTE:
- 1 kg mușchi de porc
- 2.5 g sare
- 2.5 g piper negru măcinat
- 2.5 g praf de usturoi
- 1 tulpină de țelină, tocată
- ½ ceapă, feliată subțire
- 500 ml vin roșu
- 50 ml sos pentru friptură
MOD DE PREPARARE:
- Preîncălziți cuptorul la 175 de grade Celsius.
- Puneți mușchiul de porc în tava de copt Karl Kruger și asezonați cu sare, piper și praf de usturoi. Acoperiți cu felii de ceapă, țelină tocată și turnați vinul peste ingredientele din tavă.
- Lăsați la cuptor timp de 45 de minute.
- Când este gata preparată, scoateți carnea din tavă și puneți-o pe o farfurie. Turnați sosul în vasul de gătit și amestecați-l cu vin, până se îngroașă. Tăiați carnea și acoperiți-o cu sos.
Truc:
Puteți utiliza folie de aluminiu pentru a păstra alimentele moi, pentru a le prepara uniform și a curăța tava mai ușor.
Puteți utiliza folie de aluminiu pentru a păstra alimentele moi, pentru a le prepara uniform și a curăța tava mai ușor.
Sursă: www.allrecipes.com
Vă mai recomandăm:
Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu