În această reţetă, plăcintele cu pui sunt transformate în pacheţele foarte gustoase, frumos rumenite. Noua versiune de plăcinte păstrează tenta fragilă şi cremoasă a plăcintelor clasice, dar cu o doză suplimentară de legume și cu un surplus consistent de făină integrală. Destul de tari pentru a fi luate la pachet, aceste plăcinte de casă trec testul unui preparat confortabil, cu cele mai bune rezultate.
Un sucitor mic este numai bun pentru a întinde aluatul de plăcinte. De altfel, puteți utiliza şi un sucitor mai mare pentru a întinde marginile circulare ale aluatului, menținând, astfel, forma rotundă a plăcintelor. Dacă aveţi invitaţi pretenţioşi la masă, această atracţie favorită de familie este perfectă pentru toată lumea.
INGREDIENTE:
- 450 g făină de grâu integrală plus 30 g
- 15 g sare kosher
- 5 g praf de copt
- 150 ml apă rece
- 160 ml plus 30 ml ulei de măsline extra-virgin
- 700 g carne tocată de pui
- 113 g fasole verde
- 40 g morcovi tocaţi mărunt
- 1g cimbru proaspăt tocat
- 15 g usturoi tocat
- 50 g mazăre proaspătă sau congelată
- 354 ml zeamă de pui fără sare
- 15 g pătrunjel proaspăt tocat şi ceva în plus pentru garnitură
- 1,5 g piper negru proaspăt măcinat
- 1 ou mare, bătut
- 5 ml apă
- spray de gătit
MOD DE PREPARARE:
1. Puneți, într-un blender, 450 g făină, 7,5 grame sare și praf de copt într-un procesor de bucătărie; amestecaţi până se omogenizează. Adăugaţi 150 ml de apă rece ca gheața și 160 ml de ulei. Turnaţi încet amestecul de apă și ulei până când aluatul devine fărâmicios. Așezați aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină. Frământați timp de un minut. Presaţi aluatul, înfășurați-l într-o folie de plastic și lăsaţi la răcit 30 de minute.
2. Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Încălziți 15 ml de ulei în tigaia adâncă și anti-aderentă Fissler, seria Protect Alux Premium, la foc mediu. Adăugați puiul; gătiți, amestecând des, până când nu mai este roz, aproximativ cinci minute. Puneți puiul într-un castron.
3. Fără a șterge tigaia, încălziţi restul de ulei rămas la foc mediu spre mare; adăugați fasolea verde, morcovul, cimbrul și usturoiul; acoperiți și gătiți, amestecând ocazional, timp de cinci minute sau până când ingredientele se frăgezesc. Adăugați carnea de pui înapoi în tigaie; amestecaţi şi mazărea. Presăraţi cu restul de 30 de grame de făină; amestecaţi bine. Adăugați zeama de pui și lăsaţi la fiert; gătiți timp de 3 până la 4 minute sau până când se îngroașă. Adăugaţi pătrunjelul, piperul și restul de 7,5 grame sare.
4. Într-un castron mic, bateţi oul împreună cu 5 ml apă. Scoateţi aluatul din frigider; lăsați să stea 5 minute. Împărţiţi aluatul în 12 porții egale, sub formă de minge. Rotiți fiecare minge într-un cerc, pe o suprafață presărată ușor cu făină. Puneţi câte o lingură din amestecul de pui în centrul fiecărui cerc. Ungeţi marginile cercurilor de aluat cu ouă; după ce aţi adăugat umplutura, împăturiţi aluatul pentru a forma jumătate de lună. Presaţi marginile pentru a le lipi una de alta. Ungeţi, cu amestecul de ouă rămas, marginile plăcintelor și crestaţi-le deasupra. Aliniaţi-le pe o hârtie de copt ușor acoperită cu spray de gătit. Puneţi plăcintele pe tava pregătită.
5. Coaceți la 200 de grade Celsius timp de 22 până la 25 de minute sau până când crusta este ușor rumenită. Presăraţi şi ceva pătrunjel deasupra, dacă doriți.
6. Se lasă la îngheţat pe o foaie de copt timp de 12 ore sau până se solidifică. Se transferă într-o pungă din plastic cu fermoar ziplock şi se poate îngheța până la 6 luni.
7. Nu este necesar să decongelaţi. Coaceţi direct de la congelator!
Sursă: www.cookinglight.com
Vedeți și altă rețetă cu carne:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu