V-aţi întrebat vreodată care sunt cele mai sănătoase şi mai sigure vase pentru gătit? Pe piaţă sunt disponibile câteva opţiuni extraordinare care nu vă costă mai mult decât teflonul sau alte vase antiaderente. Aruncaţi vasele care nu vă mai sunt de folos şi înlocuiţi-le, treptat, cu unele noi, mai practice şi mai sigure.
Principala problemă cu vasele de gătit tradiţionale precum cele antiaderente sau de aluminiu este că pot elibera substanţe chimice şi toxine în mâncare. Probabil nu sunt cea mai bună alegere. Însă unele dintre noile opţiuni de pe piaţă sunt mai calitative şi, odată ce te obişnuieşti cu ele, gătitul poate deveni o activitate distractivă.
Să vedem, mai departe, care sunt cele mai bune vase de gătit.
1. Vase de gătit cu interior ceramic
Acestea nu eliberează toxine în mâncare, ceea ce le face unele dintre cele mai sănătoase vase de gătit. Trebuie, totuşi, să le mânuiţi cu grijă deoarece învelişul lor se poate sparge, mai ales dacă ajung pe mâna copiilor. Sunt cel mai uşor de curăţat deoarece puteţi folosi buretele de sârmă sau alte materiale abrazive, fără a le zgâria. Suprafaţa lor nu poate fi deteriorată uşor, se încălzesc uniform şi păstrează aromele din mâncare.
Pot fi folosite în cuptor, în cuptorul cu microunde şi pe aragaz şi pot fi introduse în maşina de spălat vase. Sunt o opţiune mai bună decât vasele din fontă sau inox şi sunt mai uşor de curăţat.
Treptat, veţi învăţa să gătiţi în vasele din ceramică, însă, mai întâi, trebuie să le cunoaşteţi secretele.
Tigăile Fissler, seria Ceramic Classic White, cu strat interior ceramic sunt perfecte pentru prăjirea uşoară a alimentelor ce au tendinţa de a se lipi. Stratul interior antiaderent Protectal+ asigură prăjirea delicată, rapidă şi mai sănătoasă, fără a se lipi.
Baza tigăii se pretează pentru toate tipurile de plite, exclus cele pe inducţie şi este fabricată din aluminiu pentru o distribuire uniformă a căldurii şi pentru a economisi energie.
Mânerul ergonomic asigură confortul din timpul utilizării, fără a se încălzi.
Au marginea curbată pentru a preveni scurgerile.
Accesaţi oferta de tigăi cu interior ceramic aici.
2. Vasele de gătit din fontă
Ascultaţi staful bunicilor şi părinţilor voştri. Începeţi să gătiţi în vase din fontă! Poate părea complicat să asezonaţi o tigaie din fontă şi să o curăţaţi fără a folosi detergenţi abrazivi. Dar odată ce vă obişnuiţi, o veţi îndrăgi şi veţi adăuga un surplus de fier în dieta voastră. Puteţi folosi o tigaie din fontă la prepararea cărnurilor şi atunci când prăjiţi în ulei de cocos.
O tigaie de calitate din fontă poate oferi o suprafaţă antiaderentă excelentă. În plus, găteşte, uniform, mâncăruri gustoase. Dezavantajul este că nu puteţi găti roşii într-o astfel de tigaie întrucât aroma s-ar pierde. Vasele din fontă pot fi folosite atât pe aragaz, cât şi în cuptor, precum şi atunci când gătiţi în aer liber, după cum puteţi vedea în acest articol.
Piesa de rezistenţă - Tigaie din fontă Fissler, seria Arcana - este ideală pentru prăjeli şi datorită bazei de tip superthermic, se poate folosi pe toate sursele de căldură.
O tigaie cu marginile mici este ideală pentru ouă şi omletă la cuptor.
O tigaie grill din fontă este numai bună pentru prepararea cărnii, mai ales iarna când este prea frig să mai faceţi grătare. Deşi, cu toate discuţiile despre terapie prin frig, poate nu ar fi rău să încercaţi...
Puteţi accesa aici oferta noastră de tigăi din fontă.
3. Vasele cu interior marmorat
Sunt aur curat în casa oricărei gospodine. Una dintre piesele în care puteţi găti mâncăruri minunate este tigaia cu interior marmorat Karl Kruger. Este foarte uşor de curăţat şi conţine particule de granit pentru o mai bună rezistenţă. Se
poate folosi pe toate sursele de gătit, inclusiv pe plitele cu inducţie.
Piatra este un material sigur pentru gătitul produselor alimentare și este, de asemenea, unul dintre cele mai admirabile tipuri de material care a fost folosit de-a lungul secolelor pentru vasele de gătit. Datorită durabilității lor, vasele cu interior marmorat sunt de o importanță imensă pentru orice bucătar. Compoziția lor este tratată la temperaturi foarte ridicate, care conferă acestor vase un aspect deosebit. Ele mențin hrana caldă mult timp, deoarece materialul are capacitatea de stocare a căldurii. De asemenea, aceste vase sunt foarte rezistente în timp, nu se deteriorează şi nu se sparg uşor.
4. Vasele din oţel inoxidabil
Chiar dacă nu se ridică la nivelul celor enumerate până acum, sunt în topul celor mai sănătoase vase pentru gătit. Pot rezista mai bine de un deceniu şi încă să arate ca noi. Cel mai bun produs al nostru pentru prăjirea cărnurilor, legumelor şi pentru aproape orice altceva este tigaia din inox Fissler, seria Crispy Steelux Premium. Din oţel inoxidabil de înaltă calitate, tigaia este perfectă pentru prăjit rapid, chiar şi la temperaturi mai mari. Distribuirea uniformă a căldurii este asigurată de baza tigăii "CookStar". Forma suprafeţei interioare a tigăii oferă posibilitatea de a prepara fripturile cu un conţinut scăzut de grăsimi, cu un strat crocant la exterior şi textură fragedă la interior, aşa cum se poate prepara şi la grătar. Mânerul ergonomic asigură confortul din timpul utilizării, fără a se încălzi, iar marginea tigăii previne scurgerile lichidelor din interior.
Acest set de oale din oţel inoxidabil funcţionează foarte bine şi este o alegere excelentă. Construite în trei straturi, vasele asigură distribuirea uniformă a căldurii.
Accesaţi aici întreaga ofertă de oale din inox.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu