miercuri, 18 aprilie 2018

Reţetă de plăcinte cu carne de pui la tigaia Fissler, seria Protect Alux Premium

În această reţetă, plăcintele cu pui sunt transformate în pacheţele foarte gustoase, frumos rumenite. Noua versiune de plăcinte păstrează tenta fragilă şi cremoasă a plăcintelor clasice, dar cu o doză suplimentară de legume și cu un surplus consistent de făină integrală. Destul de tari pentru a fi luate la pachet, aceste plăcinte de casă trec testul unui preparat confortabil, cu cele mai bune rezultate. 
Un sucitor mic este numai bun pentru a întinde aluatul de plăcinte. De altfel, puteți utiliza şi un sucitor mai mare pentru a întinde marginile circulare ale aluatului, menținând, astfel, forma rotundă a plăcintelor. Dacă aveţi invitaţi pretenţioşi la masă, această atracţie favorită de familie este perfectă pentru toată lumea.

INGREDIENTE:
  • 450 g făină de grâu integrală plus 30 g
  • 15 g sare kosher
  • 5 g praf de copt
  • 150 ml apă rece 
  • 160 ml plus 30 ml ulei de măsline extra-virgin
  • 700 g carne tocată de pui 
  • 113 g fasole verde 
  • 40 g morcovi tocaţi mărunt
  • 1g cimbru proaspăt tocat 
  • 15 g usturoi tocat
  • 50 g mazăre proaspătă sau congelată
  • 354 ml zeamă de pui fără sare
  • 15 g pătrunjel proaspăt tocat şi ceva în plus pentru garnitură 
  • 1,5 g piper negru proaspăt măcinat 
  • 1 ou mare, bătut 
  • 5 ml apă 
  • spray de gătit

MOD DE PREPARARE:
1. Puneți, într-un blender, 450 g făină, 7,5 grame sare și praf de copt într-un procesor de bucătărie; amestecaţi până se omogenizează. Adăugaţi 150 ml de apă rece ca gheața și 160 ml de ulei. Turnaţi încet amestecul de apă și ulei până când aluatul devine fărâmicios. Așezați aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină. Frământați timp de un minut. Presaţi aluatul, înfășurați-l într-o folie de plastic și lăsaţi la răcit 30 de minute.

 Tigaie adanca din aluminiu Fissler, diametru 24 cm, inductie, seria Protect Alux Premium2. Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Încălziți 15 ml de ulei în tigaia adâncă și anti-aderentă Fissler, seria Protect Alux Premium, la foc mediu. Adăugați puiul; gătiți, amestecând des, până când nu mai este roz, aproximativ cinci minute. Puneți  puiul într-un castron.

3. Fără a șterge tigaia, încălziţi restul de ulei rămas la foc mediu spre mare; adăugați fasolea verde, morcovul, cimbrul și usturoiul; acoperiți și gătiți, amestecând ocazional, timp de cinci minute sau până când ingredientele se frăgezesc. Adăugați carnea de pui înapoi în tigaie; amestecaţi şi mazărea. Presăraţi cu restul de 30 de grame de făină; amestecaţi bine. Adăugați zeama de pui și lăsaţi la fiert; gătiți timp de 3 până la 4 minute sau până când se îngroașă. Adăugaţi pătrunjelul, piperul și restul de 7,5 grame sare.

4. Într-un castron mic, bateţi oul împreună cu 5 ml apă. Scoateţi aluatul din frigider; lăsați să stea 5 minute. Împărţiţi aluatul în 12 porții egale, sub formă de minge. Rotiți fiecare minge într-un cerc, pe o suprafață presărată ușor cu făină. Puneţi câte o lingură din amestecul de pui în centrul fiecărui cerc. Ungeţi marginile cercurilor de aluat cu ouă; după ce aţi adăugat umplutura, împăturiţi aluatul pentru a forma jumătate de lună. Presaţi marginile pentru a le lipi una de alta. Ungeţi, cu amestecul de ouă rămas, marginile plăcintelor și crestaţi-le deasupra. Aliniaţi-le pe o hârtie de copt ușor acoperită cu spray de gătit. Puneţi plăcintele pe tava pregătită.

5. Coaceți la 200 de grade Celsius timp de 22 până la 25 de minute sau până când crusta este ușor rumenită. Presăraţi şi ceva pătrunjel deasupra, dacă doriți.

6. Se lasă la îngheţat pe o foaie de copt timp de 12 ore sau până se solidifică. Se transferă într-o pungă din plastic cu fermoar ziplock şi se poate îngheța până la 6 luni.

7. Nu este necesar să decongelaţi. Coaceţi direct de la congelator!


Vedeți și altă rețetă cu carne:

7 sfaturi inteligente pentru depozitarea vaselor speciale

Vasele cu tematică de sărbători, cele de cristal și alte produse de servire de calitate rămân, deseori, nefolosite timp de săptămâni sau luni întregi. Drept urmare, acestea vor fi acoperite de praf și alte depuneri. Pentru a evita să le spălaţi de fiecare dată înainte de a le folosi, urmaţi aceste sfaturi. Astfel, vă veţi păstra obiectele depozitate curate și gata de a fi utilizate.

1. Când aveţi un teanc de farfurii, asezaţi farfuria aflată deasupra cu faţa în jos. Acest lucru va împiedica depunerea prafului și a altor substanţe dăunătoare pe suprafața farfuriei pe care o folosiţi la masă. Dacă este necesar, așezați, între farfurii, câteva dopuri de plută pentru a împiedica farfuria aflată deasupra să alunece.

2. Unele pahare pot fi depozitate cu faţa în jos pentru a împiedica colectarea prafului în interior. Acest lucru nu este valabil şi pentru paharele de cristal, deoarece acesta este un material care se poate fisura sub presiune. Grupaţi laolaltă paharele fragile și aşezaţi deasupra lor un șervețel de pânză pentru a evita depunerea prafului în interior. Dacă se murdăresc la exterior, țineți paharele în apă fiartă pentru a se curăţa, înainte de a le spăla.

3. Expunerea produselor din argint la aer ar putea provoca pierderea luciului. Pentru a preveni acest lucru, înveliți platourile din argint și, în general, argintăria de orice fel,  în folie sau pungi din plastic resigilabile. Adăugaţi, în pachete, bucăţi de cretă sau pacheţele cu silica gel; ambele absorb umiditatea și previn pierderea luciului.

4. Pentru a preveni crăparea farfuriilor, strecuraţi, între ele, un filtru de cafea. Dacă aveţi porţelanuri fragile, nu faceţi un morman exagerat de mare deoarece greutatea acestuia ar putea deteriora farfuriile din partea de jos.

5. Pentru a preveni depunerea prafului, depozitați platourile și farfuriile în saci curaţi de plastic.

6. Pentru a îndepărta praful și alte substanţe dăunătoare, dar şi pentru a fi la îndemână, depozitați obiectele în cutii. În plus, puteţi utiliza cutiile ca o platformă în cămară, pentru mai mult spaţiu suplimentar.

7. Aliniaţi platourile se servire şi acoperiţi-le cu un șervețel din pânză pentru a le feri de praf.


Vă mai recomandăm:

joi, 12 aprilie 2018

Salată cu spanac şi afine de la Jamie Oliver

Sărbătorile pascale sunt un prilej de răsfăţ culinar pentru fiecare dintre noi. Drob, ouă, friptură de miel, vin, cozonac. Toate sunt delicii care ne-au făcut să ne simţim obosiţi şi devitalizaţi. Pentru a ne repune organismul în stare normală de funcţionare, avem nevoie de o cură de detoxifiere. Ce ar fi să încercaţi, la prânz sau la cină, reţeta delicioasă a lui Jamie Oliver de salată cu spanac şi afine? Este o sursă bună de vitamina C, fibre și vitamina E și vă va ajuta la detoxifiere.

Pentru 8 porţii

INGREDIENTE:

  • 15 g unt
  • 12 g migdale albite, tăiate mărunt
  • 460 g spanac curăţat şi tăiat 
  • 120 g afine uscate
  • 30 g semințe prăjite de susan
  • 15 g semințe de mac
  • 7,5 g zahăr alb
  • 10 g ceapă tocată
  • 1,5 g boia de ardei 
  • 50 ml oțet de vin alb 
  • 50 ml oțet de cidru
  • 110 ml ulei vegetal

MOD DE PREPARARE:

1. Într-o cratiță medie, topiți untul la foc mediu. Preparaţi şi amestecaţi migdalele în unt până când se prăjesc uşor. Închideţi focul și lăsați să se răcească.

2. Într-un castron mediu, amestecați semințele de susan, de mac, zahărul, ceapa, boia de ardei, oțetul de vin alb, oțetul de cidru și uleiul vegetal. Amestecaţi cu spanac chiar înainte de a servi.

3. Într-un castron mare, amestecaţi spanacul cu migdalele prăjite și afinele.


Intraţi aici pentru o reţetă de sucuri răcoritoare din fructe şi legume.

Vă mai recomandăm:

Să curăţăm după iepuraşul de Paşti – 10 sfaturi pentru detoxifiere

Paştele este o perioadă când ne bucurăm de multe bunătăţi însă renunţăm, de obicei, la mâncarea sănătoasă. Prin urmare, după sărbători, se impun câteva schimbări care sprijină procesul de detoxifiere şi promovează o stare de bine. Secretul constă într-o serie de alimente care conţin compuşii necesari în detoxifiere.

Toxinele pot avea un impact destul de neplăcut asupra modului în care funcţionează organismul. Nivelul de zahăr din sânge este primul afectat de consumul mare de ciocolată, fapt pentru care, până la finalul sărbătorilor pascale, veţi avea o stare de letargie. După ce a lucrat din greu de Paşti, şi ficatul are nevoie de un proces sănătos de detoxifiere, la fel şi pielea. Cu cât mâncaţi mai multă ciocolată, cu atât toxinele îşi croiesc drum spre piele. 


Totodată, organismul nostru produce gaze atunci când mâncăm şi când bem, cu atât mai mult când facem alegeri nesănătoase. La acestea se adaugă respiraţia urât mirositoare care apare din cauza bacteriilor produse de unele zaharuri din alimente; printr-o dietă sănătoasă, vă veţi împrospăta respiraţia. Rinichii sunt afectaţi nu doar de carbohidraţi, ci şi de alcool care le îngreunează treaba şi îi împiedică să elibereze toxinele din sânge.
Ştiind toate acestea, putem face nişte lucruri simple pentru a face curăţenie după iepuraşul de Paşti.

1. Hidrataţi-vă cu apă şi ceai de plante.
Hidratarea este esențială pentru sănătate și detoxifiere. Începeţi ziua cu o cană de apă fierbinte cu lămâie. De preferat este să adăugaţi şi puţină rădăcină de ghimbir. Pentru a vă ajuta corpul să se cureţe şi să se elibereze de toxine, beți cel puțin doi litri de apă filtrată în fiecare zi. Este nevoie de suficientă apă pentru a susține sistemul digestiv și pentru a stabiliza pofta de mâncare. Ca să ne menţinem hidrataţi şi să ne eliberăm de toxine, corpul nostru are nevoie de 6 – 8 pahare de apă în fiecare zi. Pentru un gust mai plăcut, adăugați niște castraveți proaspeți, mentă și căpșuni.
Înlocuiţi cofeina cu un ceai din plante, cum ar fi ghimbirul, muşeţelul, urzica sau menta. Ceaiul din plante ajută la hidratare și are multe efecte benefice pentru sănătate, spre deosebire de cafea, care vă deshidratează și vă privează corpul de mineralele esențiale.

2. Folosiţi plante medicinale cu efect tămăduitor.
Plantele medicinale conțin compuși cu acțiune terapeutică asupra corpului nostru. Astfel de ierburi adăugate în mâncare vor acţiona ca un medicament. Turmericul are un rol antiinflamator asupra întregului organism. Îl puteţi adăuga în smoothie-ul de dimineaţă, în supe sau salate. Ghimbirul este tot antiinflamator şi ajută la restabilirea funcției digestive. În plus, este bun şi pentru balonare, dureri digestive sau crampe. Îl puteţi adăuga în smoothie, alături de turmeric sau tăiat, într-o cană de apă caldă pe care să o beţi după masă.

3. Mâncaţi alimente crude.
Nucile, advocado, perele și semințele conţin grăsimi sănătoase. Iar pentru doza zilnică de antioxidanți, preparaţi un delicios smoothie de fructe de pădure.

4. La fiecare masă, includeți o sursă de fibre. 
Pentru eliminarea deşeurilor, aveţi nevoie de intestine sănătoase.
Mâncaţi ouă la micul dejun, cartofi dulci la prânz şi orez la cină.
Drept gustare, încercaţi fructe proaspete, semințe de cânepă și legume cu humus.
În salate sau în legume la abur puteţi amesteca năut, linte sau fasole.

5. Puneți mai puțină sare în mâncare.
Este mai sănătos să folosiți ierburi verzi și mirodenii pentru a aroma un fel de mâncare, cum ar fi piper negru, chili, coriandru, busuioc, cimbru și arpagic. Acest lucru nu numai că vă va face hrana mai sănătoasă, dar vă va întări sistemul imunitar.

6. Mâncaţi cât mai natural.
Alegeţi o dietă cu alimente bogate în compuși naturali care susțin sănătatea ficatului, precum păpădie, castravete, radicchio, rucola, broccoli, varză, varză de Bruxelles, sfeclă roșie și turmeric.
Sfecla roșie poate fi consumată ca suc, preparată la cuptor sau folosită la salate.

7. Alegeţi o sursă de proteine la fiecare masă.
Proteinele sunt combustibilul ficatului. Pentru ca acesta să-şi facă treaba bine, alegeţi alimente care conţin proteine, precum carne, ouă, produse lactate, nuci, semințe și leguminoase.

8. Alegeţi alimentele bio și organice.
Aceasta este întotdeauna o opţiune mai bună decât alimentele procesate. Atunci când aveţi de ales între untul bio și cel normal, optaţi pentru bio!

9. Votaţi pentru mai mult verde.
Legumele verzi abundă într-o substanță numită clorofilă care le
permite să absoarbă lumina de la soare și să o transforme în energie. Prin includerea în dieta noastră a legumelor verzi cum ar fi varza kale, broccoli, sfecla elvețiană și anumite ierburi precum iarba de grâu, ne umplem corpul cu aceeași energie care dă plantelor abilitatea de a înflori și de a crește. Clorofila funcționează ca un antiinflamator puternic, alcalinizează corpul, oxigenează sângele și ajută organismul să se curățe de impurități, să se detoxifice. 

10. Echilibraţi nivelul de zahăr din sânge.
De Paşti, consumul exagerat de zahăr provoacă o stare de oboseală şi somnolenţă mai mare decât de obicei. Pentru a stabiliza nivelul de zahăr din sânge pentru câteva ore bune, începeţi ziua cu o masă care conține cantităţi adecvate de proteine și grăsimi sănătoase. Pe parcursul zilei, includeţi proteine la fiecare masă (cum ar fi ouă, pește, carne roșie etc.), alături de unele grăsimi sănătoase (avocado, ulei de cocos, nuci și semințe). Un mic dejun gustos ar putea consta în ouă poşate cu varză kale, avocado şi sfeclă.

Vă mai recomandăm:

joi, 5 aprilie 2018

Ragù de ied la crăticioara Nava, seria Stone

În Ghana, carnea de ied este foarte frecvent consumată în mai multe feluri – la grătar, preparată deasupra cărbunilor, sau folosită pentru a adăuga adâncime la diferite feluri de tocăniţe și supe tradiţionale.

Nu trebuie să mergeţi până în Ghana pentru a vă bucura de aroma iedului proaspăt. Carnea de ied este la fel de versatilă ca mielul și carnea de vită, sănătoasă și ușor de gătit.

Carnea de ied este ideală pentru masa de Paşte şi are un conţinut de proteine similar cu cel întâlnit în carnea de miel. În plus, furnizează mai puțin colesterol și este mai slabă caloric. 

Porţii: 4
Timp de preparare: 3 h
Nivel de dificultate: mediu

INGREDIENTE:
  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 legături de rozmarin proaspăt
  • 10 roșii mari şi coapte
  • 15 ml ulei din tărâţe de orez
  • 3 frunze proaspete de dafin 
  • 15 g fulgi de chilli roșii
  • 5 g nucșoară măcinată
  • 5 g oregano uscat sau condimente mixte
  • 5 g zahăr
  • 450 g pulpe de ied, cubulețe
  • 150 ml vin roşu
  • 30 ml sos de roșii
  • 175 ml supă de vită
  • 2 morcovi
  • 2 căpăţâni de broccoli
  • 2 căţei de usturoi
  • 25 g unt
  • câteva legături de busuioc proaspăt

MOD DE PREPARARE:
 Craticioara antiaderenta Nava, diametru 20 cm, inductie, capac, seria Stone1. Curățați și tocaţi ceapa, apoi curăţaţi și sfărâmați bine usturoiul. Alegeți și tăiați frunzele de rozmarin. Tăiaţi roșiile cubuleţe (dacă le utilizați) și păstrați-le separat.

2. Încălziți uleiul într-o cratiță mare cu baza groasă, la o temperatură scăzută. 
Vă recomandăm crăticioara anti-aderentă de la Nava, seria Stone, cu înveliş interior în cinci straturi şi fabricată din particule din piatră naturală, rezistentă, pentru un gătit mai sănătos. Adăugați, apoi, ceapa și sotaţi-o ușor timp de 6 până la 7 minute sau până când devine moale și translucidă.

3. Adăugaţi usturoiul, rozmarinul, frunzele proaspete de dafin, fulgii de ardei iute, nucșoara, oregano și zahărul şi prăjiţi încă trei minute, amestecând puternic.

4. Daţi focul mediu spre mare, adăugați carnea de ied și rumeniţi pentru câteva minute, amestecând des. Condimentaţi cu sare de mare și mult piper negru.

5. Turnaţi vinul roșu, amestecăţi, apoi adăugaţi sosul de roşii și roșiile proaspete sau conservate. Completați cu supa de vită - veți avea nevoie de aproximativ 100 ml de supă dacă utilizați roșii proaspete.

6. Asezonaţi, apoi lăsaţi la fiert. Reduceți focul, acoperiți și lăsați să fiarbă timp de două ore și 30 de minute sau până când se îngroașă, scade și miroase incredibil.

7. Cu aproximativ 20 de minute înainte de a fi gata, preparați morcovii la grătar, apoi amestecați-i în ragù. Verificați condimentele şi adăugaţi mai multă sare și piper, dacă este necesar.

8. Tăiaţi broccoli, inclusiv tulpinile, apoi gătiţi-i într-o tigaie cu apă sărată şi fiartă, până se înmoaie. Scurgeți și reveniți la tigaie. Curăţaţi și preparaţi  usturoiul la grătar, apoi amestecaţi cu untul.

9. Puneţi ragù în farfurii, decoraţi-le cu frunze de busuioc, apoi serviți cu piure de broccoli și o baghetă caldă, feliată, dacă doriți.


Dacă, totuşi, pe masa de Paşti, preferi aroma inconfundabilă a cărnii de miel, iată aici o reţetă absolut delicioasă de pulpă de miel la cuptor.

V-ar mai putea interesa şi alte reţete de Paşti: