joi, 21 septembrie 2017

20 de sfaturi pentru a coace inteligent

De câte ori vi s-a întâmplat să vă doriți foarte mult un desert preparat în casă și să vă spuneți: "Mai bine nu încerc asta. Dacă aluatul nu va crește, la fel ca data trecută?" La prima vedere, pare simplu. Lași untul să se înmoaie, pregătești făina și gata! În realitate, lucrurile stau altfel. Dacă prăjiturile sfârșesc mereu arse sau numai gândul că aluatul nu va crește vă dă palpitații, am pregătit câteva ponturi care să vă ajute ori de câte ori aveți de gând să coaceți rețetele preferate.

1. Asigurați-vă că ingredientele sunt la temperatura camerei
Temperatura untului poate avea un impact puternic asupra texturii produselor. Acest aspect este foarte important atunci când amestecați untul cu zahărul. Dacă untul este la temperatura camerei, veți obține produse pufoase. Este simplu. Dacă în acest amestec adăugați ouă reci, toată munca se va duce pe apa sâmbetei. Atenție! Untul trebuie să fie moale, însă nu topit și nici gras. În concluzie, lăsați întotdeauna untul pe masă timp de aproximativ o oră, pentru a obține consistența perfectă.

2. Folosiți o foaie de silicon, pentru a evita lipirea produselor
Cu ajutorul unei foi de copt din silicon, veți obține orice aromă doriți. în plus, va fi și o activitate distractivă pentru copii. Noi vă recomandăm foaia din silicon de la KingHoff.

Foaie silicon KingHoff
3. Asigurați-vă că aluatul este rece, înainte de a începe să gătiți
Dacă nu lăsați aluatul la răcit timp de câteva ore, riscați să obțineți o foaie subțire de aluat ars.

4. Achiziționați o cană pentru măsurat, pentru cantități perfecte
Când vă pregătiți să coaceți, precizia este crucială. Acest lucru este valabil nu numai pentru temperatura ingredientelor, ci  și pentru cantități. Măsurați ingredientele uscate cu linguri de măsurat, iar pentru cele lichide folosiți o cană specială pentru măsurători.

Cană din inox pentru măsurat Karl Kruger, capacitate 1 litru

Cana pentru masurat karl Kruger
 5. Nu amestecați prea mult aluatul
Când amestecați aluatul, setați viteza  mixerului la minim. Opriți-vă din mixat doar atunci când mai este vizibilă puțină făină la suprafață.

6. Cântăriți-vă ingredientele
Pentru a măsura cantitățile cu cea mai mare precizie, este recomandat să aveți un cântar digital de bucătărie. Când folosiți acest produs, veți vedea că un gram este întotdeauna un gram. Nu veți obține aceeași precizie cu lingurile de măsurat. Cea mai mare precizie o au cântarele de bucătărie de la Bestron. Pot cântări inclusiv lichidele.

Cântar digital de bucătărie Bestron, capacitate 5 kg, roșu 

Cantar digital de bucatarie Bestron
7. Achiziționați un termometru pentru gătit
Când e vorba de coacere, acuratețea este totul. Dacă aveți un cuptor cu o temperatură prea scăzută, puteți distruge produsele de panificație. Mai mult, veți pierde orele petrecute în bucătărie, banii cheltuiți pe ingrediente și desertul mult râvnit. Un termometru este ieftin și, totuși, de neînlocuit. Termometrul pentru gătit de la KingHoff este prevăzut cu o clemă reglabilă amplasată pe mâner care permite fixarea acestuia, în condiții de siguranță, pe vas.

Termometru pentru gătit KingHoff, material inox, nu conține mercur

Termometru pentru gatit KingHoff
8. Folosiți zahăr pudră în loc de făină atunci când rulați aluatul
Zahărul se topește în aluat în timp ce se coace și nu lasă deasupra produselor o dâră ca un praf alb.

9. Urmați, cu exactitate, fiecare pas al rețetei. Întotdeauna!
După cum spune un bucătar, „gătitul este o artă, dar a coace este o știință. Dacă nu urmezi instrucțiunile, nu obții rezultate bune”.

10. Pregătiți toate ingredientele înainte de a începe
Se numește “mise en place”. Dacă veți avea toate ingredientele pe masă, vă puteți asigura că nu ați uitat vreunul din ele. Lipsa unui singur ingredient poate provoca eșecul rețetei. În plus, acest fel de organizare vă va economisi timp.

11.  Folosiți spatule de silicon
Sunt mult mai ușor de curățat și de folosit. Spatulele de la KingHoff sunt fabricate din silicon de înaltă calitate și rezistă la temperaturi între -40 și 260 °C. În plus, nu absorb mirosurile sau lichidele. 

Spatulă din silicon pentru bucătărie KingHoff, lungime 26,5 cm

Spatula din silicon pentru bucatarie KingHoff, lungime 26,5 cm
12. Coacerea necesită timp
Nu puteți grăbi lucrurile. Unele rețete au nevoie de mai multe zile pentru a le termina. Aluatul trebuie să se odihnească, să crească, să se răcească, să fermenteze.

13. Procurați-vă tăvi de copt anti-aderente, de calitate
Sunt mult mai ușor de curățat, iar aluatul se prepară uniform. Tăvile anti-aderente și cele din silicon sunt uimitoare. Tăvile de copt de la KingHoff sunt fabricate din oțel carbon cu suprafață marmorată și asigură o foarte bună distribuție a căldurii în timpul coacerii.

Set de 3 tăvi pentru copt KingHoff, oțel carbon 

Set tavi pentru copt KingHoff, otel carbon
Formă din silicon pentru tartă KingHoff, diametru 27,3 cm

Forma din silicon pentru tarta KingHoff, diametru 27,3 cm
14. Folosiți numai ingrediente de calitate
După cum spune un patiser, “vanilia de calitate este unul dintre ingredientele pe care ar trebui să le folosiți întotdeauna.”

15. Folosiți spray-ul pentru uns tăvi
Este magic! Folosind acest produs, nu veți mai avea nevoie de hârtie de copt.

16. Investiți într-o răzătoare microplană
Într-adevăr, sunt destul de greu de curățat. O periuță de dinți este cel mai simplu mod de a o curăța. Răzătoarea microplană de la KingHoff este fabricată din oțel inoxidabil de foarte bună calitate. Capatul inferior este învelit cu cauciuc anti-antiderapant pentru o utilizare ușoară și practică.


Razatoare microplana
17. Citiți rețeta în întregime înainte de vă pune boneta de patiser
Citiți rețeta de la cap la coadă înainte de a începe să coaceți. Este ceea ce face diferența.

18. Evitați fulgii de ciocolată
Cumpărați o ciocolată pe care să o tăiați în bucăți mici. Nu numai că este mai ieftin, dar produsul de patiserie va fi mai gustos.

19. Țineți ușa cuptorului închisă
Într-adevăr, este tentant să arunci câte un ochi în cuptor și să vezi prăjitura crescând. Dar procedând astfel, aerul rece va pătrunde în interior și va întrerupe definitiv prepararea produsului. Sau mai rău, va înceta să crească. Dacă vreți să aplicați testul scobitorii, fiți rapizi. Scoateți tava din cuptor, închideți imediat ușa cuptorului, verificați dacă prăjitura s-a copt și introduceți, rapid, tava în cuptor.

20. Pentru prăjituri fragede, folosiți o bucată de pâine
Dacă vreți să mențineți prăjiturile proaspete și fragede, strecurați o bucată de pâine în recipientul în care le păstrați. Pâinea va elibera toată umiditatea și se va usca, în timp ce prăjiturelele vor rămâne fragede.

V-ar mai putea interesa și:

Abonaţi-vă la Newsletterul nostru și veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă, precum şi multe reţete, informaţii utile şi promoţii.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Niciun comentariu: