miercuri, 27 decembrie 2017

Frigărui de porc la roasterul Country Fissler

„Aceasta este versiunea mea despre frigărui vechi şi gustoase – friptură de porc arătoasă, carne de porc crocantă, la cuptor, precum şi toate garniturile suplimentare. Oamenii sunt pur şi simplu înnebuniţi după această reţetă. Împrăştiaţi toate ingredientele pe mijlocul mesei şi lăsaţi-i pe toţi să îşi construiască propriile frigărui – va fi o plăcere de grup garantată.” (Jamie Oliver)

Porţii: 16
Timp de preparare: 2h 30m

INGREDIENTE:
  • 1 x 3 kg muşchi de porc dezosat, fără piele 
  • 15 g semințe de chimen
  • ulei de măsline
  • 6 cepe roșii
  • 150 ml melasă de rodie
  • 150 ml oțet de vin roșu 
  • 1 salată iceberg
  • 6 roșii Beef coapte
  • 1 castravete
  • 1 legătură de mentă proaspătă
  • 32 tortilla de porumb medii
  • 1 rodie
  • 1 x 500 ml iaurt natural fără grăsime
  • 4 lămâi
  • 1 x 300 g borcan de ardei iute
MOD DE PREPARARE:
1. Preîncălziți cuptorul la 220 grade Celsius. Scoateţi porcul din frigider și lăsați-l să stea la temperatura camerei.

2. Folosind un cuțit ascuțit, îndepărtaţi atât grăsimea de porc, cât și pielea, la intervale de doi centimetri, într-un model încrucișat. Condimentaţi totul cu o mână bună de sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, apoi frecaţi peste tot cu semințe de chimen și un strop de ulei.

3. Decojiţi și tocaţi fin ceapa, apoi puneţi-o în roasterul pentru cuptor Country Fissler, cu interior teflonat. Acesta are un strat exterior Protectal+ şi vă ajută să gătiţi mai uşor orice tip de carne, putând fi folosit pentru prepararea unei mari varietăţi de feluri de mâncare. Amestecaţi melasa, oțetul și un vârf de sare și piper, apoi aşezaţi deasupra muşchiul de porc.

 Roaster cu interior teflonat pentru cuptor Country Fissler, capacitate 6.5 litri, capac
Roaster cu interior teflonat pentru cuptor Country Fissler, capacitate 6.5 litri, capac

4. Aşezaţi roasterul pe raftul mijlociu al cuptorului fierbinte, apoi puneți pielea direct pe raftul de sus - grăsimea va picura în jos, pe carne,  pentru a o face mai suculentă. Lăsaţi la gătit timp de aproximativ o oră şi 20 de minute, amestecând la jumătatea timpului, sau până când carnea de porc s-a pătruns, iar ceapa este moale şi dulce. Când sunt gata, scoateți-le pe un tocător.

5. Între timp, tăiați salata, feliați roșiile, tăiați castravetele și alegeţi frunzele de mentă.

6. Lăsaţi carnea de porc pe un tocător să se odihnească, apoi utilizați o lingură pentru a transfera ceapa într-un castron mic.

 Tigaie grill din aluminiu cu interior antiaderent Fissler, diametru 27 cm, seria Thermovision Plus7. Preîncălziți o tigaie grill la foc mare și începeți să preparaţi bucăţile de tortilla până când fiecare dintre ele este marcată cu o bară şi încălzită pe dinăuntru, întorcându-le la jumătate. 
Vă recomandăm, pentru acest lucru, tigaia grill Fissler cu interior antiaderent, care asigură gătirea delicată, rapidă şi mai sănătoasă, fără a exista riscul de lipire a preparatelor. Mânerul ergonomic este dotat cu senzor Thermovision şi asigură confortul din timpul utilizării. Puteţi achiziţiona produsul aici.

8. Rupeţi tortilla în bucăţi, apoi împăturiți muşchiul de porc și puneți toate elementele pe o placă mare sau un  platou.

9. Înjumătățiţi rodia, apoi țineți jumătate în palmă, aşezaţi-o cu faţa în jos pe o farfurie şi bateți cu spatele unei linguri, astfel încât semințele să cadă.

10. Tăiați lămâile în două și adăugaţi ardeii iuți.

11. Serviți platoul cu tortilla, iaurt, zeamă de lămâie și ardei iute pe părţile laterale, apoi lăsați-i pe toţi să își construiască propriile frigărui estetice.

Voi ce pregătiţi pentru masa de Revelion?


Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Alimente cu noroc pentru masa de Revelion

Potrivit tradiţei, cina de Anul Nou ar putea să vă aducă noroc în anul care vine. Este momentul când mulţi aleg preparatele despre care cred că le vor aduce un an de sănătate şi prosperitate. Multe dintre tradiţiile de Anul Nou se învârt în jurul mâncării, anumite preparate reprezentând simboluri ale anumitor speranţe şi dorinţe. 

Temele recurente sunt mâncărurile care simbolizează abundenţa, prosperitatea, viaţa lungă şi alte lucruri minunate care ar putea să se întâmple cuiva în anul care vine.
Potrivit tradiţiei, veți avea noroc pe tot parcursul anului, dacă veţi servi o cină cu verdeaţă, mazăre-ochi-negri, pâine de porumb şi un anumit fel de supă. În timp ce unele tradiții necesită tăiței, altele îndeamnă  la fructe. Indiferent dacă sunteți sau nu superstițioşi, aruncaţi-vă o privire la lista noastră de mâncăruri de sărbători. Dacă nu veţi avea parte de noroc, cel puțin veţi intra în noul an cu burta plină.

1. Tăiţei lungi
În China, Japonia și alte țări asiatice, se obișnuieşte să se mănânce tăiței lungi, aceştia semnificând longevitatea, în ziua de Anul Nou. Aceştia trebuie serviţi fără a fi mestecaţi au rupţi.

2. Pâine de porumb
Un aliment favorit pe tot parcursul anului şi deosebit de venerat în sudul Statelor Unite este pâinea de porumb. De ce? Culoarea ei este asemănătoare cu aurul. Pentru mai mult noroc, unii adaugă porumb suplimentar, emblematic pentru nuggeturile aurii.

3. Rodie
Din mai multe motive,  în Turcia, rodia reprezintă norocul. Culoarea lor roșie, care semnifică inima, denotă viața și fertilitatea; proprietățile ei medicinale reprezintă sănătatea; iar semințele ei abundente, rotunde, reprezintă prosperitatea - toate lucrurile pe care oricine le doreşte.

4. Fructe rotunde
A servi orice fruct rotund este o tradiție de Anul Nou, chiar dacă numărul lor diferă în funcţie de regiune. În Filipine, sunt necesare 13 bucăţi,  acesta fiind considerat un număr norocos; în Europa și în S.U.A. se consumă 12 bucăţi, ceea ce reprezintă lunile dintr-un an. În ambele cazuri, forma lor, care arată ca o monedă, precum și dulceața, sunt numitorii comuni.

5. Verdeaţă
Din partea de sud a Americii de coastă până în Europa, oamenii consumă legume verzi cu frunze – inclusiv varză kale, varză Collards și varză obişnuită - în ziua de Anul Nou, datorită culorii și aspectului lor, care seamănă cu banii de hârtie. Credeţi sau nu, cu cât mâncați mai mult, cu atât veți fi mai prosperi (și mai sănătoși!).
Varza Collards cu carne de porc este atât de gustoasă încât vă lasă gura apă. Gustul acestui preparat poate fi perfecţionat doar adăugând oţet. 
Păstraţi câteva frunze pentru a le atârna pe tavan sau pentru a le agăţa la uşă, cu scopul de a ţine departe spiritele malefice.

6.  Hering marinat
În Germania, Polonia și Scandinavia, se crede că mâncatul heringului la miezul nopții va asigura un an de recompense - întrucât heringul se găseşte din abundenţă în toată Europa de Vest. De asemenea, culoarea lui argintie seamănă cu cea a monedelor, un semn bun de avere în viitor.

7. Pești întregi
Potrivit lui Doris Lum, un expert în bucătăria chineză, cuvântul chinezesc pentru "pește" pare a fi cuvântul pentru "abundență", unul din multele motive pentru care peștele a devenit o mâncare purtătoare de noroc. De asemenea, Rosemary Gong scrie în "Good Luck Life", cartea ei despre sărbătorile chinezești, că este important ca peștele să fie servit cu capul și coada intactă pentru a avea un an bun, de la început până la sfârșit.

8. Porcul
În unele țări, printre care Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria și Austria, porcii simbolizează progresul. Unii spun că la baza acestei credinţe stă faptul că aceste animale nu se mișcă niciodată înapoi, în timp ce alții cred că este vorba de obiceiurile lor de a se hrăni (își împing boturile înainte de-a lungul pământului). Și nu se limitează doar la porc – contează şi alimentele în formă de porc (de exemplu, prăjiturile).
Aşadar, nu folosiţi doar şuncă sau grăsime de porc pentru a vă aroma legumele. Serviţi, mai degrabă, şuncă la cuptor sau carne de porc, ca fel principal.

9. Linte
O masă populară de Anul Nou, în Italia, este Cotechino con Lenticchie (linte verde cu cârnați) datorită culorii verzui și aspectului de monedă al legumelor. Pentru a pătrunde mai adânc în mit: Când este gătită, lintea plină cu apă simbolizează bogăția în creștere. Lintea este, de asemenea, considerată simbol al norocului în Ungaria, unde este de preferat a fi consumate în supă.

10. Fasole ochi-negru
Datorită aspectului ei de penny, fasolea ochi-negru este considerată a fi  aducătoare de noroc. Aceasta este savurată, în sudul Statelor Unite, în mod tradițional, într-un vas numit Hoppin 'John. În ziua de după Anul Nou, restul de "Hoppin" John "devine" Skippin "Jenny", menit să demonstreze frugalitatea și să promoveze prosperitatea în noul an.
Potrivit tradiţiei, fasolea ochi-negru şi orezul sunt gătite blând cu bacon, grăsime de pe spatele porcului sau jambon, la care se adaugă ceapă şi sare.

11. Struguri
La miezul nopții, mâncaţi douăsprezece boabe de struguri. Spaniolii și portughezii mănâncă douăsprezece boabe de struguri, în timp ce ceasul sună de douăsprezece ori pentru miezul nopții, pentru a simboliza cele douăsprezece luni ale noului an. De altfel, să mănânci strugurii atât de repede nu este atât de simplu precum sună.

12. Preparate în formă de inel
Pentru micul dejun, este indicat să aveţi în vedere preparate în formă de inel. Luați în considerare covrigii sau gogoșile, care nu unt doar delicioase, ci reprezintă și cercul complet al anului în care vine.

13. Prăjitură
Prăjiturile în formă de inel sunt un simbol al închiderii unui cerc. Coaceți o monedă într-o prăjitură. Potrivit tradiţiei greceşti, trebuie să preparaţi o prăjitură specială cu aromă de lămâie numită vasilopita, care să conţină, în interior, o monedă. Cine găsește moneda, va avea un an plin de noroc. Sau... un dinte ciobit.

Dintre toate alimentele de mai sus – în mod ironic, 13 la număr -, măcar o parte ar trebui să se regăsească pe masa voastră de revelion. Asta nu doar pentru un an plin de noroc şi prosperitate, ci şi pentru gustul lor delicios, în nenumăratele combinaţii în care le puteţi folosi. Doar imaginaţie să aveţi şi, bineînţeles, un an nou cu tot ceea ce vă doriţi în casă şi... pe masă!

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

vineri, 22 decembrie 2017

Tort magic sub formă de ren

Pregătiți un tort de Crăciun care arată exact ca Rudolph! Copiii îl vor îndrăgi și toată lumea se va bucura de bogăția de ciocolată și de coarnele de cerb din biscuiți.

INGREDIENTE:
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolată tocată
  • 240 g zahăr 
  • 3 ouă medii și 3 gălbenușuri medii de ou, bătute împreună
  • 30 g de pastă de vanilie
  • 150 g smântână 
  • 180 g făină 
  • 40 g cacao
  • 15 g praf de copt

Pentru ciocolată
  • 200 g ciocolată neagră
  • 100 g unt 

Pentru crema de unt
  • 200 g unt
  • 30 g pastă de vanilie
  • 400 g glazură de zahăr

Pentru coarne
  • 200 g zahăr 
  • 200 g unt
  • 15 g pastă de vanilie
  • 1 ou mare
  • 375 g făină 
  • 10 g ghimbir măcinat
  • 10 g scorțișoară
  • amestec de condimente

MOD DE PREPARARE:

1. Ungeți cu unt trei cutii rotunde de 3 x 15 sau 16 cm și introduceți-le la cuptor la 150 de grade Celsius.

2. Topiți împreună, într-un vas mare, ciocolata, untul și zahărul, la căldură medie, timp de un minut, amestecând, din când în când, câte un minut, până când se topește sau așezați un castron peste o tavă de apă fierbinte. Lăsați să se răcească puțin. Lăsați la răcit.

3. Bateți ouăle împreună cu vanilia și cu smântâna. Într-un alt castron, presărați făina, cacao și praful de copt. Amestecați mixul de ouă cu ciocolata topită și răcită, apoi adăugați mixul de făină și amestecați până se încorporează bine.

4. Întindeți o treime din amestec în fiecare recipient (la dimensiuni egale, puteți să obțineți forme perfecte, astfel încât prăjiturile se vor găti la aceeași înălțime). Ridicați fiecare strat subțire cu spatele unei linguri.

5. Coaceți timp de 25 - 30 de minute, dar verificați după 20 de minute, pentru a fi siguri deoarece cuptoarele diferă. Când sunt gata, scoateți formele și lăsați-le să se răcească.

6. Între timp, amestecați toate ingredientele și introduceți-le în cuptorul cu microunde timp de 30 de minute. Lăsați să se răcească la temperatura camerei înainte de a adăuga crema de unt.
Pentru a prepara crema de unt, bateți untul și pasta de vanilie până când compoziția devine cremoasă. Adăugați treptat zahărul glazurat, bătând bine. (Zahărul nerafinat va da untului o aromă naturală de caramel.) 

7. Pentru prepararea coarnelor de cerb, amestecați zahărul cu untul și cu pasta de vanilie până sunt bine amestecate, însă nu cremoase. Adăugați oul și amestecați. Mixați făina cu condimentele, apoi amestecați pentru a forma un aluat. Lăsați la frigider timp de 20 de minute, până se întărește, apoi rulați aluatul de o suprafață acoperită cu un strat de făină, așezați șablonul pe aluat și tăiați-l cu un cuțit mic și ascuțit. Împingeți batoanele în partea de jos a coarnelor și coaceți timp de aproximativ 15 - 20 de minute până când capătă o nuanță aurie. Se lasă să se răcească.

8. Faceți urechile trăgând puțin din glazura brună de fondant de pe bloc și frământați-o cu glazura de
fondant alb pentru a crea un maro deschis. Răsuciți, în grosime, restul de glazură maro închis pe o suprafață umedă, cu zahăr glazurat. Tăiați forme mari în formă de lacrimă din glazura mai ușoară pentru a modela urechile (aproximativ 6 cm înălțime) și lipiți forma mai ușoară deasupra glazurii mai închide la culoare, cu puțină apă. Tăiați o lacrimă mai mare în jurul formei mai ușoare. Îndoiți-le și strângeți-le la bază, împingeți un băț de cocktail în partea inferioară a fiecăruia și lăsați-le la o parte pentru a se întări.

9. Luați prăjiturile dacă au format o mică cocoșă în care au fost coapte. Puneți primul strat pe o placă de tort de 16 cm și folosiți puțin din glazura de ciocolată pentru a-l fixa pe placă. Răspândiți glazură peste primul strat, apoi adăugați stratul următor. Lipițile-le laolaltă, apăsând ușor și adăugați un alt strat de glazură, la acest strat. Pentru ultimul strat, luați buretele și inversați-l deasupra celorlalte două prăjituri, astfel încât partea netedă a prăjiturii - care se afla pe partea inferioară a recipientului - ajunge în partea de sus. Răspândiți un strat foarte subțire de glazură peste tot tortul, pentru -l îngroșa și lăsați la răcit pentru aproximativ 30 de minute.

10. Adăugați mai multă cremă de unt în tort - utilizați o paletă pentru a obține o finisare netedă (dar păstrați puțină cremă de unt pentru final). Marcați ochii cu un cuțit pentru a vedea unde să îi adăugați. Rolați niște benzi mici de glazură neagră fondantă pentru ochi și gene, apoi lipiți-le pe tort. Umpleți nasul cu glazură de fondant roșu și fixați-l cu un băț de cocktail, împingând un capăt în nas și celălalt în tort.

11. Pentru gulerul mic, rulați aproximativ 100 de grame de glazură de fondant verde pe o suprafață pulverizată cu zahăr dulce și tăiați o bandă subțire pentru funda care se va potrivi în jurul bazei tortului. Aduceți capetele laolaltă cu puțină apă, apoi faceți o fundă prin plierea unei alte benzi subțiri și fixați-o pe guler cu o altă presiune de apă. Scoateți cremă de unt rămasă într-o pungă. Adăugați niște păr pufos de ren pe vârful tortului, apoi urechile și coarnele de biscuiți, împingându-le ușor, dar ferm.

Voi ce reţete preferate aveţi pentru Crăciun?


Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Scorțișoara – aroma Crăciunului

Atunci când simţim miros de scorţişoară, gândul ne fuge, inevitabil, la sărbătoarea de Crăciun.
Afirmaţia poate fi susţinută de rezultate unui studiu potrivit căruia oamenii corelează anumite mirosuri cu perioade specifice din an. Studiul a arătat că aroma de scorţişoară este strâns corelată cu Crăciunul. Mai mult, subiecţii au demonstrat un grad mai înalt de familiaritate şi de plăcere atunci când au simţit această aromă în perioada Crăciunului, spre deosebire de perioada verii. Aşadar, dacă vă place mirosul de scorţişoară, este indicat să preparaţi specialităţi care conţin acest ingredient, pentru a vă putea bucura cât mai mult de sărbători.

Scorţişoara a fost intens folosită la prepararea băuturilor în Egiptul Antic şi era mai valoroasă decât aurul, fiind considerată un dar destinat regilor. Ghimbirul, nucşoara şi  menta sunt aromele clasice din lunile geroase de iarnă, însă există un motiv pentru care scorţişoara este asociată cu Crăciunul. În epoca medievală erau folosite anumite condimente pentru conervarea cărnurilor, printre acestea aflându-se şi scorţişoara. La acea vreme, Crăciunul era considerat cea mai importantă sărbătoare, aşadar toate specialităţile, carnea şi fructele conservate cu ajutorul scorţişoarei erau la mare căutare. De aici şi legătura strânsă dintre Crăciun şi aroma acestui ingredient.

Beneficiile scorţişoarei
  • Este o sursă puternică de antioxidanţi.
  • Are proprietăţi antiinflamatorii.
  • Protejează sănătatea inimii.
  • Combate diabetul.
  • Contribuie la buna funcţionare a creierului.
  • Poate ajuta în reducerea riscului de cancer.
  • Luptă împotriva infecţiilor şi viruşilor.
  • Protejează sănătatea dinţilor şi împrospătează respiraţia.
  • Poate tratata sau preveni Candida.
  • Este benefică pentru sănătatea pielii.
  • Luptă împotriva alergiilor.
  • Poate fi utilizată în loc de zahăr, la îndulcirea deserturilor.
  • Poate fi utilizată drept conservant alimentar natural.

Modalităţi de folosire a scorţişoarei

Scorțișoara poate fi consumată în nenumărate moduri. O puteți folosi ca ingredient pentru frigănele, utilizând zahăr în loc de sare, sau o puteți presăra peste pâinea prăjită, împreună cu tahini și banane. Scorțișoara este un condiment dulce aromat, folosit în mod obișnuit ca un constituent major al "mixului de condimente". Bețele de scorțișoară pot fi folosite la tocănițe, la vinul fiert sau la alte băuturi precum punch, mâncărurile de orez (precum budinca), la aromarea ciocolatei calde sau a cafelei. Scorțișoara pisată poate fi presărată și în cappuccino. Aceasta poate fi adăugată în aluatul de pâine pentru a face chifle gustoase. În același mod, merge în combinație cu oul în multe feluri de mâncare. De asemenea, este frecvent utilizată în prăjituri, în produse de patiserie și biscuiți.
Acest ingredient trebuie depozitat într-un recipient etanș și păstrat într-un dulap rece, închis la culoare. Scorțișoara presată își pierde aroma mai repede decât bastoanele, așadar cumpărați puțin și des.

Combinaţii în care este folosită scorţişoara
Indiferent dacă este folosită ca un accent subtil sau o notă mai asertivă, scorțișoara adaugă un strat de căldură unic mai multor feluri de preparate, dulci sau savuroase. Poate stimula gustul altor ingrediente și aprofundează aroma generală a preparatelor, uneori acționând ca un ingredient greu de recunoscut, chiar "secret". Iată suficiente motive pentru a face rost de scorţişoară, mai ales în perioada sărbătorilor. Pentru a vă ajuta să faceţi cele mai bune alegeri, vă oferim o listă a combinaţiilor în care poate fi folosit acest ingredient miraculos. Veţi avea parte de un Crăciun de neuitat!
  • Scorțișoară + Măr
  • Scorțișoară + Piersică
  • Scorțișoară + Prună
  • Scorțișoară + Portocală
  • Scorțișoară + Afine
  • Scorțișoară + Stafide
  • Scorțișoară + Ciocolată
  • Scorțișoară + Chili
  • Scorțișoară + Nucșoară
  • Scorțișoară + Usturoi
  • Scorțișoară + Chimion
  • Scorțișoară + Pui
  • Scorțișoară + Miel
  • Scorțișoară + Pâine
  • Scorțișoară + Orez
  • Scorțișoară + Unt
  • Scorțișoară + Miere
  • Scorțișoară + Suc de fructe
  • Scorțișoară + Cartof dulc
  • Scorțișoară + Vinete
  • Scorțișoară + Morcov
  • Scorțișoară + Roșie

Presărați scorțișoară peste:
... o plăcintă caldă de mere 
... rugelach 
... vafe
 ... frigănele, împreună cu nucșoară 
... gogoașă 
... felii de mere, împreună cu sare 
... fructe proaspete sau poșate, în special mere și piersici 
... tartă cu fructe

Prăjituri:
- în turtă dulce 
- în prăjitura de morcovi
- În prăjitura de pere 
- într-un tort de scorțișoară cu condimente zdrobite de-a lungul tortului 
- În prăjitura de cafea
- În pâinea de banane 
- În prăjitura cu prune 
- Împrăștiată peste prăjitura de dovleac vegan cu frișcă de nucă de cocos 
- În pâinea cu dovleac 
- În prăjitura de mic dejun din afine 
- în prăjiturile de Crăciun în formă de stea, preparate din migdale, albușuri de ouă și o mulțime de scorțișoară,  glazurate cu înghețată cu aromă de scorțișoară
- În baclava
- în prăjiturile cu dovleac
- în biscuiți cu castane și nuci pecan sau cu migdale și ciocolată 
- în biscuiți cu anason, nucșoară și coajă de portocală
- În prăjiturile din ovăz
- În prăjiturile de miere

Pentru preparatele la cuptor:
- În partea superioară a brioșelor, în special cele cu afine
- În plăcintă de dovleac împreună cu ghimbir și cuișoare 
- În rulourile cu dovleac
- În prăjitura cu dovleac și cu brânză, ca topping
- În rulourile cu unt, în timp ce se coc
- În budinca de pâine
- În capirotada, o pâine mexicană preparată cu brânză de cheddar și servită ca desert
- amestecată  în crema pentru tarta cu fructe
- În plăcinta cu piersici

Alte utilizări ale scorțișoarei

Pentru sportivi:
Soluția pentru sportivi: înmuierea picioarelor în ceai de scorțișoară ajută la uciderea ciupercilor piciorului. Fierbeți apa, apoi adăugați câteva bețe de scorțișoară. Odată ce amestecul este gata, înmuiați picioarele în apă caldă pentru câteva minute pe noapte.

Îndepărtarea stării de greață
Ceaiul de scorțișoară funcționează bine pentru ameliorarea stării de greață datorită catechinelor. Fierbeți o linguriță de coajă de scorțişoară într-o ceașcă de apă, timp de aproximativ 10 minute și beți. Acest amestec este interzis femeilor însărcinate.

Mască de păr:
Pentru a evita pierderea părului și a ajuta creșterea acestuia, o mască de păr amestecată cu scorțișoară vă poate diminua grijile.
Încălziți 100 de mililitri de ulei de măsline, adăugați 5 grame de scorțișoară și de miere și amestecați. Aplicați amestecul pe pielea capului, lăsați-l să acționeze 15 minute, după care spălați părul. 

Masaj sau băi:
Combinați 2.5 grame de scorțișoară, 100 mililitri de ulei de migdale sau de susan și 2.5 grame de extract de vanilie pură. Înainte de utilizare, agitați ușor uleiul.

Decor de sărbătoare

Locuința are nevoie de o decorare suplimentară, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă? Dacă răspunsul este afirmativ, puteți folosi bastonașe de scorțișoară pentru a confecționa o coroană de flori.
Veți avea nevoie de aproximativ 80 până la 120 de bastonașe de scorțișoară și un cadru din lemn de la un magazin local de materiale pentru lucruri hand made. Folosind un pistol de lipit fierbinte, lipiți bastonașele de scorțișoară pe cadrul respectiv.
Finalizați coroana atașând o panglică de sezon sau alte decorațiuni.

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

marți, 19 decembrie 2017

Cele mai bune vase de gătit pentru sărbători

Întrebaţi orice bucătar-şef care sunt instrumentele lui de gătit preferate. Lista ar putea începe -  şi chiar să se termine - cu câteva oale şi tigăi de calitate, precum şi cu ceva cuţite.
Pe măsură ce vă pregătiţi pentru sărbători, verificaţi-vă vasele. Mânerele sunt rupte sau lipsesc? În acest caz, vă jucaţi cu focul. Tigăile sunt deformate? Acest lucru creează anumite puncte fierbinți care ard mâncarea. Unele vase și tigăi sunt atât de vechi şi de uzate încât aţi prefera ca oaspeții să nu le vadă pe aragaz?
Dacă răspunsul la aceste întrbări este afirmativ, poate este momentul pentru înnoirea veselei sau pur şi simplu să completaţi ceea ce aveţi în bucătărie.
Sugestia noastră pentru aceste sărbători este să achiziţionaţi ceea ce vă lipseşte în bucătărie, fie că este vorba de o oală sau de o tigaie. În acest fel, costurile vor fi mai mici şi veţi rămâne cu vasele de gătit care vă sunt neapărat necesare. În plus, vasele de gătit ar putea fi cadoul perfect pentru orice bucătar amator din cercul vostru de persoane apropiate.


Cum să vă alegeţi vasele de gătit
În mod normal, veți dori mai multe cratițe de diferite dimensiuni,
  Cratita cu interior ceramic Karl Kruger, diametru 28 cm, seria Potsdam, inductie
tigăi, oale și capace. Tigăile obişnuite au marginile curbate; tigăile pentru sotat au marginile înalte, drepte și largi pentru a rumeni mai multe alimente simultan. În aceste vase puteţi prepara rapid legume sotate, crocante sau moi (după preferinţă), cu fâşii suculente de carne de pasăre, porc, vită sau peşte.
De remarcat este că producătorii distribuie câte un capac pentru fiecare sau aproape fiecare piesă dintr-un set de oale. Totuşi, acelaşi capac ar putea să se potrivească mai multor vase şi tigăi din set.

Pentru preparate care nu se lipesc
Vasele de gătit cu suprafaţă antiaderentă sunt cele mai populare şi
 Roaster cu interior teflonat pentru cuptor Country Fissler, capacitate 6.5 litri, capac
numeroase reţete vegetariene necesită o asemenea tigaie. În plus, nu este nevoie de ulei, ceea ce face din aceste tigăi unele dintre cele mai sănătoase vase pentru gătit. Sunt perfecte pentru prepararea mâncărurilor cu un conţinut ridicat de proteine care, în mod normal, s-ar lipi de tigaie. În aceste vase de bucătărie puteţi prepara cele mai gustoase fripturi, fără să vă îngrijoraţi că s-ar putea lipi. În funcţie de frecvenţa cu care le folosiţi, le puteţi avea timp de câţiva ani până să le înlocuiţi cu unele noi. Când gătiţi în aceste tigăi, nu folosiţi niciodată ustensile de metal sau pulverizatoare de ulei.
Alegeţi din gama noastră de vase de gătit antiaderente

Pentru mâncăruri sănătoase
Nici în tigăile cu suprafaţă ceramică nu aveţi nevoie de ulei pentru a găti legumele perfect. Nu folosiţi ustensile de metal sau pulverizatoare de ulei. Totodată, aveţi grijă nu zgâriaţi tigaia cu ustensile din oţel inoxidabil. Utilizaţi-le doar pe cele din plastic şi curăţaţi cu apă şi detergent.

Tigăile din inox - rezistenţă şi calitate
Tigăile din oţel inoxidabil pot rezista la temperaturi înalte. Dacă le
 Tigaie din inox Fissler, diametru 24 cm, seria Crispy Steelux Premium, inductie
protejaţi, le veţi putea folosi vreme de ani buni. Chiar şi atunci când folosiţi ulei, este dificil să gătiţi mâncarea astfel încât să nu se lipească. Dacă acest lucru ar putea fi evitat, este indicat să gătiţi fără ulei într-o tigaie din oţel inoxidabil. Spre deosebire de alte tigăi, aceasta suportă ustensilele din metal.
Oalele din oţel inoxidabil pot fi folosite pe plitele cu inducţie, cu gaz, electrice, vitroceramice şi cu halogen. Oţelul inoxidabil nu este un bun conducător de căldură, spre deosebire de aluminiu. Recomandat este să avem un strat de aluminiu între două straturi de oţel inoxidabil. Aluminiul ne ajută să atingem temperatura optimă, în timp ce inoxul împiedică aluminiul să intre în contact cu alimentele. Cu cât este mai gros stratul de aluminiu, cu atât este mai simplu să încălzim tigaia în mod uniform.
Se presupune că puteţi face în aşa fel încât o tigaie din oţel inoxidabil să se comporte precum una antiaderentă prin încălzirea ei la foc mare şi adăugarea câtorva picături de apă, după câteva minute, apoi a uleiului, după ce apa s-a evaporat. Este total eronat! În acest fel, preparatele se vor lipi de tigaie. În plus, uleiul într-o tigaie încinsă nu este tocmai cea mai sănătoasă combinaţie. În concluzie, dacă vreţi să sotaţi cu sos sau cu apă şi dacă vreţi să preparaţi aproape orice fel de mâncare, alegeţi dintre oalele şi tigăile noastre de inox.

Tigăile din fontă - durabilitate pe termen lung
Pe de altă parte, tigăile din fontă pot rezista vreme de mai multe
 Tigaie din fonta emailata Karl Kruger, diametru 20 cm, seria Cuisine, maner lemn, inductie
generaţii. În plus, pot fi folosite şi în cuptor. Într-adevăr, sunt mai grele decât alte tigăi, însă dacă vă veţi obişnui să le mânuiţi cu uşurinţă, veţi avea parte de nenumăratele avantaje pe care le oferă. Odată ce asezonaţi o tigaie de fontă, nu mai este nevoie să o frecaţi, decât doar dacă doriţi să o luaţi de la capăt cu procesul de asezonare. O tigaie din fontă este la îndemână atunci când rumenim carnea și poate rezista la temperaturi cu  mult mai mari decât cele considerate sigure pentru tigăile antiaderente. Plitele cu inducţie necesită oale şi tigăi cu baza plată deoarece acestea fac un contact mai bun cu suprafaţa plitei. Puteţi alege dintr-o gamă variată de modele şi materiale.
Avertisment: Tigăile de fontă necesită folosirea uleiului. Dacă nu sunteţi adepţii acestei metode, ar fi indicat să vă alegeţi altfel de tigăi.
Când vreţi să preparaţi cantităţi mari de mâncare, ar fi indicat să aveţi în vedere un roaster. Acestea pot avea interior teflonat sau marmorat sau pot fi fabricate din fontă. Vă recomandăm să alegeţi materialul acestuia în funcţie de preparatele pe care vreţi să le gătiţi.
Alegeţi cel mai potrivit vas de gătit din gama noastră variată, în funcţie de dimensiunea şi materialul dorit.

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

joi, 14 decembrie 2017

Reţetă de turtă dulce pufoasă

Tradiţionala reţetă de turtă dulce este cel mai bun mod de a vă îndulci oaspeţii, de sărbători. Există multe forme sub care poate fi găsită – de la cea mai întunecată şi mai densă, cu melasă şi bere, până la cea mai delicată, aromată numai cu zahăr brun şi cu un vârf de ghimbir.
Această reţetă este menită a satisface chiar şi pe cei mai serioşi pasionaţi de turtă dulce. Totodată, turta dulce reprezintă una dintre cele mai mari atracţii ale copiilor care, pur şi simplu, o îndrăgesc.

Reţetă pentru 4 porţii
Timp de preparare: 35 minute
Nivel de dificultate: uşor

INGREDIENTE:
  • 125 g făină
  • 7.5 g praf de scorţişoară
  • 10 g ghimbir pulbere
  • 100 g miere
  • 75 g unt
  • 60 ml iaurt gros
  • 1 ou mare
  • 15 g bicarbonat de sodiu
  • Fructe, nuci şi frişcă pentru decorare

MOD DE PREPARARE:

1. Adunaţi, într-un bol, făina, scorțișoara, praful de ghimbir şi bicarbonatul de sodiu.
2. Încălziți untul și mierea, împreună. După ce compoziţia se răceşte, adăugați laptele și iaurtul.
3. Adăugaţi oul şi amestecaţi.
4. Amestecaţi făina scorțișoara, praful de ghimbir şi bicarbonatul de sodiu cu untul şi cu mierea.
5. Coaceţi la 180 de grade Celsius sau până când se întăreşte.
6. Lăsaţi să se răcească înainte de a decora cu frişcă, fructe şi nuci.
7. Serviţi.

Vouă cum vă place turta dulce? Lăsaţi-ne un comentariu, mai jos.


Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Cadouri delicioase de Crăciun

Când simţim plutind, pretutindeni în jurul nostru, aerul de sărbătoare, parcă ne cuprinde entuziasmul. Decembrie este luna în care fiecare celebrează sosirea Crăciunului, apoi Anul Nou. Nicio sărbătoare nu este completă fără să adăugăm un plus de dulceaţă, nu-i aşa? Pe lângă tradiţionalul cozonac, bomboanele și alte delicii reprezintă o parte importantă a petrecerilor de sfârșit de an. 

Dacă nu v-aţi decis încă în privinţa trataţiilor dulci de sărbători, v-am pregătit câteva idei pentru Crăciun. Dulciurile pot fi şi un dar minunat oferit celor dragi. Chiar şi cele mai simple trufe cu ciocolată pot fi un cadou special dacă le împachetaţi într-un ambalaj festiv.

Idei rapide
Cu ajutorul unei matrițe, bomboanele sunt incredibil de ușor de preparat și fi cu adevărat sofisticate. Căutaţi  reţete rapide, care poate fi adaptate cu ușurință pentru a se potrivi oricăror gusturi şi care pot fi pregătite cu ingredientele din cămară.

Lichiorurile homemade sunt unice şi uşor de preparat. Infuzaţi extractele de aromă în lichiorul ales sau permiteți ingredientelor să se infuzeze în alcool pe parcursul mai multor zile sau, în mod ideal, săptămâni, după care păstraţi lichidul în sticle.

Pentru cei organizaţi
Preparaţi și decorați bomboane și biscuiți, cum ar fi toffee de Crăciun, turtă dulce, bomboane sub
formă de bastonaşe, salam de biscuiţi sau biscuiţi de Crăciun umpluţi cu dulciuri, pentru a oferi daruri festive minunate. Sau încercați să infuzaţi câteva sticle de vodcă sau de ulei de măsline cu ingrediente interesante. Gândiți-vă la o vodcă aromatizată cu ciocolată sau la miezul de lămâie infuzat cu ulei de măsline.

Învingători pe ultimul minut
Dacă sunteţi în criză de timp, dar încă doriţi să preparaţi un cadou excelent, uşor de împachetat în ambalaje cochete pe care să le stocaţi în frigider, gândiţi-vă la trufele de ciocolată, extravagante dar uşor de făcut, ciocolată de casă, îngheţată sau biscuiţi cu arahide.

Pentru amatorii deserturilor rapide şi uşor de preparat, am pregătit câteva sugestii care să vă inspire de Crăciun. Oricât de mult aţi aprecia preparatele tradiţionale, ingredientele din reţetele de mai jos şi combinaţiile în care le puteţi folosi vă vor convinge, cu siguranţă.

Prăjitură cu banane şi cremă de brânză
O prăjitură cu banane şi o cremă consistentă de brânză cu o mulţime de nuci va face din voi un star printre invitaţi. Este un desert delicios care vă va obliga atât pe voi, cât şi pe musafirii invitaţi la masă, să vreţi tot mai mult.

Turtă dulce
Această prăjitură încântătoare şi delicată este de o desăvârşire perfectă pentru un desert şi are doar câteva ingrediente, printre care făină, praf de scorţişoară, praf de ghimbir, miere, unt, iaurt, lapte şi ouă. Este decorată cu multe fructe proaspete, nuci şi frişcă. Vă lasă gura apă, nu-i aşa?
Puteţi vedea reţeta aici.

Budincă de prune cu sos de coniac
Profitaţi din plin de prune deoarece acestea pot avea un rol important de sărbători. Reţeta de budincă pe care v-o propunem conţine coniac şi fructe uscate îmbibate cu rom, precum şi un sos dulce şi gros de coniac cu cremă de ou.

Mingiuţe cu rom
Acest deliciu simplu de ciocolată cu puţin rom va fi desertul perfect pentru musafirii invitaţi la petrecerea de Crăciun. Tot ce aveţi nevoie este ciocolată dulce, zahăr brun, rom, biscuiţi cu vanilie, nuci tocate mărunt şi glazură de zahăr, pentru final.

Rotiţe cu ciocolată
Este o reţetă foarte simplă cu ciocolată neagră şi făină, ingrediente menite să creeze o prăjitură delicioasă. Puteţi stoca aceste prăjiturele şi oferi în dar prietenilor care vin în vizită. Aveţi nevoie doar de făină, zahăr pudră, unt, praf de ciocolată caldă şi cacao.

Mere coapte glazurate cu miere şi lămâie
Delicioasa combinaţie de miere cu lămâie, împreună cu fructele favorite ale iernii – merele – toate coapte aşa încât să vă lase gura apă, este desertul ideal pentru Crăciun. Aveţi nevoie de mere, miere, suc de lămâie, unt şi voila! Trataţia voastră dulce este gata de a fi devorată.

Voi ce cadouri dulci oferiţi celor dragi?

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)