joi, 14 decembrie 2017

Reţetă de turtă dulce pufoasă

Tradiţionala reţetă de turtă dulce este cel mai bun mod de a vă îndulci oaspeţii, de sărbători. Există multe forme sub care poate fi găsită – de la cea mai întunecată şi mai densă, cu melasă şi bere, până la cea mai delicată, aromată numai cu zahăr brun şi cu un vârf de ghimbir.
Această reţetă este menită a satisface chiar şi pe cei mai serioşi pasionaţi de turtă dulce. Totodată, turta dulce reprezintă una dintre cele mai mari atracţii ale copiilor care, pur şi simplu, o îndrăgesc.

Reţetă pentru 4 porţii
Timp de preparare: 35 minute
Nivel de dificultate: uşor

INGREDIENTE:
  • 125 g făină
  • 7.5 g praf de scorţişoară
  • 10 g ghimbir pulbere
  • 100 g miere
  • 75 g unt
  • 60 ml iaurt gros
  • 1 ou mare
  • 15 g bicarbonat de sodiu
  • Fructe, nuci şi frişcă pentru decorare

MOD DE PREPARARE:

1. Adunaţi, într-un bol, făina, scorțișoara, praful de ghimbir şi bicarbonatul de sodiu.
2. Încălziți untul și mierea, împreună. După ce compoziţia se răceşte, adăugați laptele și iaurtul.
3. Adăugaţi oul şi amestecaţi.
4. Amestecaţi făina scorțișoara, praful de ghimbir şi bicarbonatul de sodiu cu untul şi cu mierea.
5. Coaceţi la 180 de grade Celsius sau până când se întăreşte.
6. Lăsaţi să se răcească înainte de a decora cu frişcă, fructe şi nuci.
7. Serviţi.

Vouă cum vă place turta dulce? Lăsaţi-ne un comentariu, mai jos.


Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Niciun comentariu: