O budincă gustoasă la aburi, cu aluatul potrivit, este un preparat glorios pentru care aproape merită să întârziați primăvara. Ce altceva aţi putea face cu rinichii? Nu este o budincă în adevăratul sens al cuvântului, ci o budincă în vechiul stil britanic de a vorbi despre mâncare. Reţeta ar putea părea puţin descurajantă la început, dar merită tot efortul de vreme ce se constituie într-un prânz sau într-o cină fabuloasă, această budincă fiind considerată unul dintre regii alimentelor britanice. Est perfectă pentru o zi rece de iarnă.
„O budincă de carne la aburi este atât de tradițională, atât de confortabilă și atât de englezească, încât îmi place în întregime.” (Jamie Oliver)
INGREDIENTE:
- 2 felii de bacon afumat, tăiate mărunt
- Ulei de măsline
- ½ nucșoară, pentru gratinare
- 4 frunze de dafin proaspete
- 4 legături de rozmarin proaspăt
- 2 cepe, curățate și tocate
- 15 g marmeladă
- 30 g făină
- 5 g ienibahar
- 15 ml sos Worcestershire
- 750 ml zeamă din carne de vită
- 30 ml bulion
- 500 g antricot de viţel, tăiată în zaruri de 2,5 cm
- puțin unt, pentru ungere
- 250 g rinichi, carne de porc sau miel
- 2 morcovi
- 6 ciuperci
- sare de mare
- piper proaspăt măcinat
- 50 g brânză Cheddar sau Stilton
MOD DE PREPARARE:
1. Puneți pe foc mare tigaia Fissler, seria Protect Alux Premium și adăugați baconul și puţin ulei de măsline. Când este ușor de
auriu, adăugați nucșoara, ienibaharul, dafinul, rozmarinul și ceapa tocată, daţi focul la mediu și gătiți timp de 10 minute, amestecând des. Pe măsură ce ceapa se înmoaie, adăugați marmalada, făina și sosul Worcestershire. Prăjiţi și se amestecaţi până când compoziţia devine închisă la culoar, apoi adăugați zeama din carne de vită, bulionul și friptura feliată. Lăsaţi la fiert timp de o oră, cu capacul pus.
2. Adăugaţi făina, untul și câteva vârfuri de sare într-un castron și folosiți degetele pentru a încorpora grăsimea în făină. Odată ce amestecul seamănă cu pesmetul, adăugați aproximativ 100 ml de apă rece, pentru a amesteca ingredientele, până când aveți un aluat moale. Acoperiți cu folie de plastic și puneți-l în frigider. După o oră, turnați compoziţia într-o altă tigaie mare, astfel încât sosul să se scurgă în tigaia de dedesubt. Luaţi o foaie mare de hârtie impermeabilă și frecați cu unt de ambele părți, apoi împingeți-o și aplatizați-o în interiorul unui vas de budincă de 1,5 litri.
3. Presăraţi o suprafață curată cu făină și rulaţi 80% din aluat. Desfaceţi aluatul deasupra vasului de budincă. Împingeți-l și lăsați-l înăuntru, lăsând câţiva centimetri să atârne peste margine. Amestecaţi ușor rinichii tăiaţi cubuleţe, morcovii și ciupercile, condimentaţi cu sare și piper, adăugaţi brânza, apoi turnaţi amestecul în vasul de budincă - nu vă faceți griji dacă nu îl umpleţi complet . Puneți tigaia cu grăsime deoparte. Scoateți ultima bucată de aluat, puneți-o în partea superioară a umpluturii, apoi puneți o foaie acoperită cu unt cu faţa în jos, urmată de o bucată de folie de aluminiu. Obțineți un şir de 2 metri, împachetați-l de două ori pe marginea bolului, legați-l de două ori cu un nod dublu, apoi atașați celălalt capăt pe partea opusă, cu un nod dublu pentru a face un mâner – acest lucru vă va ajuta să scoateți castronul la sfârșit mult mai ușor. Accesați www.jamieoliver.com/how-to pentru un tutorial rapid pe această temă, dacă doriți. Puneți budinca într-o tigaie mare astfel încât vasul de budincă să se potrivească în interior, cu capacul pus, apoi umpleți-l pe jumătate cu apă. Puneți capacul, apoi fierbeți timp de 3 ore. Setaţi un cronometru și reumpleţi cu apă din când în când.
4. Când este gata, scoateți cu grijă vasul, tăiați și aruncați șirul, hârtia de grăsime și folia și aşezaţi deasupra un platou de servire. Încălziți sosul rămas și pregătiți legumele. Serviţi cu legumele de sezon.
Sursă: www.jamieoliver.com
Care este reţeta voastră preferată de budincă?
Vă recomandăm:
Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu