Ceainicul clasic încă mai este o piesă importantă în orice bucătărie modernă. Fie că sunteţi băutori ce ceai sau că vă preparaţi cafeaua de dimineaţă la presa franceză, un ceainic este esenţial. Mai mult, este o modalitate simplă de a adăuga bucătăriei un accent decorativ, mai ales că cei mai mulţi preferă să îl lase la vedere.
Cele mai bune ceainice sunt uşor de umplut şi de utilizat, fierb rapid apa şi pot fi spălate fără prea mult efort. Dacă au, în plus, o capacitate mare de umplere şi un fluier gălăgios care să anunţe prepararea ceaiului, puteţi spune că aveţi tot ceea ce vă este necesar pentru a vă bucura de un ceai aromat în zilele friguroase de iarnă.
Deşi ceainicul este folosit, în general, la preparea ceaiului, acesta poate avea multiple întrebuinţări. De exemplu, apa poate fi folosită pentru a prepara ciocolată caldă, fidea ramen, supă sau fulgi de ovăz.
Criterii de alegere a ceainicului
Atunci când vă propuneţi să cumpăraţi un ceainic, designul nu este singurul criteriu de care trebuie să ţineţi cont. Zgomotul este şi el un criteriu important. Dacă în cazul produselor de bucătărie, cuvântul de ordine este „silenţios”, când vorbim de ceainice, cel mai indicat este să îl alegem pe cel care produce cel mai mare zgomot deoarece, când preparăm ceaiul, cel mai dificil lucru este să ne amintim că am pus apa la fiert. Deşi ceainicele electrice sunt destul de căutate astăzi, tot cele clasice care funcţionează pe flacăra aragazului şi sunt prevăzute cu fluier îţi atrag atenţia asupra momentului când apa începe să fiarbă. Nu puteţi uita că vă preparaţi ceaiul atunci când folosiţi cel mai bun ceainic cu fluier. O mare parte a ceainicelor din oferta noastră sunt prevăzute cu un fluier fiabil.
Un alt criteriu pe care trebuie să îl luaţi în considerare este capacitatea ceainicului. Cu cât acesta este mai mare, cu atât veţi putea prepara o cantitate mai mare de ceai, ceea ce este convenabil mai ales când vreţi să vă relaxaţi şi să socializaţi cu prietenii sau cu membrii familiei la o ceaşcă de ceai. În magazinul nostru, aveţi acces la o gamă variată de ceainice, cu o capacitate cuprinsă într 350 de mililitri şi patru litri.
Pe lângă aceste aspecte, sunt şi alte întrebări pe care ar trebui să vi le adresaţi. Ceainicul este ușor de umplut? Lichidul se prelinge pe lângă ceainic atunci când turnaţi? Vreţi să vedeţi cantitatea de apă din interior? Atunci trebuie să fie fabricat din sticlă. Mânerul are o aderență bună sau este ergonomic? Există sită pentru infuzarea ceaiului? Este uşor de curăţat? Odată ce v-ați dat seama exact ce doriți, vă prezentăm, în cele ce urmează, ceainicele care vă vor îndeplini cerințele.
Dacă sunteţi tradiţionalişti şi preferaţi un ceainic cu fluier, această piesă va fi o achiziţie frumoasă în bucătărie. Ceainicul este bine construit, iar baza largă din aluminiu multi-stratificat ajută la fierberea rapidă a apei. Ceainicul este prevăzut şi cu un indicator care vă arată cantitatea maximă de lichid pe care o puteţi introduce. De asemenea, are un mâner confortabil şi plăcut la atingere şi poate fi utilizat pe toate sursele de căldură, inclusiv pe plitele cu inducţie.
Cu acest design funcky care combină, în mod inteligent, farmecul vintage cu esteticul modern, ceainicul de la KingHoff pare că vine din timpuri demult apuse. Amatorii ceainicelor tradiţionale ar putea fi încântaţi de acest produs clasic, destinat a fi utilizat cu cea mai mare usurinţă. Şi acesta este dotat cu fluier care vă atenţionează asupra momentului în care apa începe să fiarbă. Pentru a evita împrăştierea apei în timpul fierberii, ceainicul are un indicator de umplere maximă care nu trebuie depăşit. Materialul este fabricat în aşa fel încât să nu prezinte decolorări sau pete în timp. În plus, ceainicul este dotat cu indicator de temperatură Thermo-Spot. Acest lucru înseamnă că, în momentul încălzirii apei, imprimeul de pe peretele exterior îşi schimbă culoarea.
Dacă aveţi un buget restrâns şi totuşi vreţi un ceainic de calitate, acesta este cel mai potrivit model. Acest ceainic din sticlă adaugă bucătăriei un suflu retro. Este fabricat din sticlă termorezistentă care vă permite să vedeţi cantitatea de apă din interior. Nu mai aveţi motive să vă îngrijoraţi că lichidul s-ar putea evapora sau că nu aveţi suficient pentru a umple o ceaşcă de ceai. În plus, sita din interior poate fi folosită pentru infuzarea ceaiului. Deşi este posibil să nu fie chiar primul pe lista de opţiuni, este o alegere bună pentru cei cu buget scăzut.
Fabricat din oţel inoxidabil de foarte bună calitate care nu va rugini şi nu se va păta niciodată, ceainicul de la Klausberg este o achiziţie pentru întreaga viaţă şi este destinat utilizării cu uşurinţă. Are o deschidere largă care vă permite să introduceţi mâna în interior pentru a-l curăţa. Ceainicul este prevăzut cu silicon pe mâner, pe capac şi pe capul de scurgere, pentru a vă feri de suprafaţa metalică fierbinte. Când apa începe să fiarbă, veţi auzi un fluierat zgomotos, aşa încât nu este nevoie să setaţi un timer sau să verificaţi mereu ceainicul.
Acest ceainic are o formă unică, ceea ce îl face potrivit pentru o bucătărie retro sau modernă, iar datorită inoxului din care este fabricat, se încadrează în orice decor.
Căutați o piesă de investiție? Atunci vă puteţi baza pe Karl Kruger. Ceainicul din oţel carbon acoperit cu un strat emailat este alegerea perfectă dacă vreţi să oferiţi un cadou sau dacă v-aţi propus să vă reînnoiţi stocul de ceainice. Are o culoare uimitoare, iar mânerul acoperit cu un strat protector este rezistent la clădură. Poate fi folosit pe toate sursele de gătit, inclusiv pe plitele cu inducţie.
6. Ceainic din fontă KingHoff, capacitate 1,2 litri, inducţie
Acest produs este fabricat din fontă de foarte bunăa calitate şi este prevăzut cu sită din oţel inoxidabil. Este proiectat în aşa fel încât să poată fi folosit cu cea mai mare uşurinţă şi este disponibil în două variante de culori: negru şi gri. Avantajul fontei este că păstrează lichidul cald mai mult timp, precum şi temperatura uniformă a apei. În ceainicul de fontă, aromele frunzelor de ceai sunt extrase mai bine, iar fonta contribuie la absorbţia de fier în organism. Ceainicul de fontă este rezistent, are o durată de viaţă lungă şi, datorită aspectului estetic poate fi folosit şi ca element de decor.
Frunzele de ceai sunt cu mult superioare pliculeţelor, dar în lipsa unui infuzor potrivit, aţi putea face cam multă dezordine. Infuzoarele de ceai păstrează aroma puternică a plantelor, sunt uşor de folosit şi de curăţat. Alegeţi ceea ce vi se potriveşte din oferta noastră de infuzoare, de diverse modele şi dimensiuni.
Voi aveţi vreun ceainic preferat? Ce tip de infuzor folosiţi?
Vă recomandăm:
Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu