miercuri, 20 iunie 2018

Cum să gătiţi diferite alimente la tigaia grill

Pentru a găti grătare delicioase în această vară, nu aveţi neapărat nevoie de o curte. Dacă folosiţi tigaia grill în mod corespunzător, puteţi obţine acel grătar de vis aşa cum este preparat pe cărbunii încinşi. Aflaţi, din acest articol, cum să gătiţi, la tigaia grill, cele mai bune mâncăruri din carne şi legume.

În această perioadă a anului, ar fi ideal să daţi la schimb apartamentul pentru o casă la curte, nu-i aşa? Mai ales că pluteşte, în aer, căldura intensă a cărbunilor încinşi şi aroma delicioasă a preparatelor la grătar. O tigaie grill nu este un substitut ideal, dar poate fi un instrument util atunci când gătitul în aer liber nu este o opţiune.
Nu puţini sunt cei care au fost dezamăgiţi când au folosit o tigaie grill. În ciuda crestăturilor şi urmelor de grill, acest tip de tigaie nu oferă fumul de care avem parte la grătarul pe cărbuni. Totuşi, există secrete care vă pot ajuta să obţineţi, în propriul apartament, acea aromă inconfundabilă a preparatelor la grătar.

Cum preparaţi pieptul de pui la tigaia grill
  • Îndepărtaţi, cu ajutorul unui cuţit ascuţit, orice bucăţi de grăsime, tendoane sau oase. Noi vă recomandăm cuţitul Fissler, seria Profession pentru siguranţa sporită pe care o oferă şi pentru durabilitate, acesta fiind fabricat dintr-o singură bucată de oţel, într-o formulă specială.
  • Condimentaţi bucățile de carne cu sare și piper sau folosiţi
    condimentele preferate. Pentru o aromă mai puternică, acoperiți puiul și lăsaţi-l la frigider, peste noapte. Acest lucru oferă timp pentru ca aromele să se infuzeze în carne.
  • Lăsaţi la foc tigaia grill până se încinge. Pentru a verifica, ţineţi mâna deasupra ei şi veţi simţi când va deveni fierbinte. De asemenea, veţi vedea plutind deasupra ei valuri de căldură.
  • Ungeţi sau pulverizaţi bucăţile de carne cu ulei de şofrănel sau de avocado, după care puneţi-le în tigaie.
  • Gătiţi bucăţile de pui pe o parte timp de 3 - 4 minute, până când sunt bine marcate de urmele de grill. Întoarceţi, cu grijă, carnea, cu ajutorul unui clește şi mai lăsaţi-le încă 5 - 7 minute pe cealaltă parte.
  • După ce s-au preparat, acoperiţi bucăţile de carne şi lăsaţi-le să se odihnească timp de cinci minute, înainte de a le servi. Folosind un termometru pentru carne, determinaţi temperatura internă. Aceasta trebuie să fie de 74 de grade Celsius.
Cum preparaţi fileul de peşte la tigaia grill
  • Înainte de a găti fileul de pește într-o tigaie grill, dezgheţați-l; în caz contrar, straturile exterioare ale cărnii se vor arde înainte ca centrul să fie preparat. Majoritatea fileurilor se dezgheaţă în aproximativ 12 ore, la frigider. Dacă sunt sigilate într-un ambalaj etanș, lăsaţi-le în apă rece timp de 45 - 60 de minute. După jumătate de oră, schimbaţi apa.
  • Scoateţi fileul din ambalaj şi ștergeți-l cu un prosop de hârtie.
    Ungeţi peştele pe ambele părţi cu ulei sau cu unt topit fără sare. Condimentaţi, după gust, cu sare, piper și orice alte condimente aromate. De asemenea, mai puteţi utiliza zeamă de citrice, usturoi pisat, mărar, rozmarin, tarhon, cimbru şi curry.
  • Lăsaţi pe foc tigaia grill timp de câteva minute, până când este prea fierbinte ca să țineți mâna deasupra ei. Întindeţi fileul în tigaie şi lăsați-l timp de un minut, pentru a prinde acele urme
    frumoase de grătar. Dacă nu se desprinde cu ușurință de tigaie cu ajutorul spatulei, mai lăsaţi-l câteva secunde. Întoarceţi peştele cu grijă, pentru a nu se rupe deoarece, înainte de a se prepara, devine fragil. Lăsaţi fileul să se prepare şi pe partea cealaltă, până când carnea devine complet opacă, inclusiv în centru. Fileurile mai subțiri pot avea nevoie de aproximativ un minut după ce au fost întoarse, în timp ce fileurile mai groase pot avea nevoie de 7 sau 8 minute.

ATENŢIE! 
Peştele trebuie gătit la o temperatură internă de 63 de grade Celsius.

Cum preparaţi legumele la tigaia grill
  • Tăiaţi capetele de la dovlecei sau vinete şi feliaţi legumele în felii subţiri. Scoateţi miezul şi seminţele din ardei şi tăiaţi-i fâşii.
  • Ungeţi dovleceii şi vinetele cu ulei sau pulverizaţi-i cu spray pentru gătit. Ardeii nu necesită această operaţiune.
  • Încălziți bine tigaia până când este foarte fierbinte, aproape fumegândă.
  • Așezați legumele în tigaie, distanțându-le uniform. Dacă tigaia este destul de fierbinte, acestea ar trebui să sfârâie. Dacă doriți să aveți acele urme de grătar ca la restaurant, începeţi să gătiţi legumele la un unghi de 45 de grade, apoi rotiți-le 90 de grade, odată ce au acele semne distincte.
  • Preparaţi legumele până când sunt bine marcate de tigaia grill și încep să se înmoaie. Acest lucru poate dura aproximativ două până la cinci minute, în funcție de legume și de grosimea lor.
  • Întoarceți legumele și mai gătiţi-le încă un minut sau până când sunt destul de moi pe cât doriți. Scoteţi legumele din tigaie și condimentaţi-le ușor cu sare și piper. Serviți-le fierbinţi sau la temperatura camerei, cu un dressing pentru salată.
ATENŢIE!
Legumele poroase, cum ar fi vinetele și dovleceii au nevoie de puţin ulei pentru a se prepara corespunzător. În schimb, legumele neporoase cum ar fi roșiile și ardeii nu au nevoie de acest lucru.

Cum să gătiţi în tigaia grill din fontă
  • Încălziți, în prealabil, tigaia, la foc mediu, timp de cinci minute, indiferent de ceea ce gătiți. Astfel, evitați riscul apariției de pete fierbinți, care pot duce la gătirea exagerată a anumitor porţiuni de carne, în timp ce altele nu vor fi suficient preparate. Pentru a verifica dacă tigaia s-a încins, aruncaţi în ea câteva picături de apă. Dacă este suficient de fierbinte, apa se va evapora rapid.
  • Turnaţi, întotdeauna, puţin ulei în tigaie, pentru a forma acea suprafaţă antiaderentă. La fel ca în cazul unui grătar pe bază de cărbuni sau gaz, uleiul va împiedica alimentele să se lipească de tigaie. Cu un prosop de hârtie înmuiat în ulei, frecaţi tigaia încălzită, pentru a-i da puţin luciu.
  • Grătarele de exterior au capace pe care le puteţi folosi. Însă când vine vorba de tigăi grill, trebuie să fiţi creativi. Urmaţi indicaţiile bucătarilor şi puneţi un castron metalic peste mâncarea din tigaie, în timp ce se prepară. Utilizați acest truc pentru a găti cârnații inclusiv la interior, pentru a topi brânza pentru burger și pentru prepararea unor fripturi mai groase.
  • După ce aţi terminat de gătit, curăţaţi tigaia grill din fontă cu ajutorul unei perii abrazive sau a unui burete de sârmă. Dacă nu dispuneţi de aceste obiecte, improvizaţi, rapid, o minge din folie de aluminiu şi răzuiţi tigaia, folosind sare brută şi apă. Ştergeţi tigaia cu prosoape de hârtie, după care încălziţi-o, la foc mediu, până când se usucă complet. În cele din urmă, frecaţi suprafaţa tigăii cu un prosop de hârtie înmuiat în ulei, încălziţi tigaia încă cinci minute, lăsaţi-o să se răcească și începeţi să gătiţi din nou.


Produse recomandate pentru cel mai bun grătar:

Tigaia este perfectă pentru fripturile uzuale pe care le gătiţi atât în week-end, cât şi în timpul săptămânii. Stratul interior antiaderent Protectal+ asigură gătirea delicată, rapidă şi mai sănătoasă, fără a se lipi. Mânerul ergonomic asigură confortul din timpul utilizării, fără a se încălzi.

 Tigaie grill din aluminiu Fissler, diametru 28 cm, seria Special

Accesaţi aici oferta noastră de tigăi grill.

Cu design clasic, mânerul este fabricat din fibră de sticlă cu nituri pentru o utilizare şi siguranţă sporită. Lama este fabricată dintr-o singură bucată de oţel, într-o formulă specială (crom - molibden - vanadiu) care o face durabilă şi robustă, fiind unul dintre cele mai anticorozive aliaje.
Cu lama extrem de puternică, cuţitul asigură o tăiere fină, de maximă precizie. Ideal pentru toate tipurile de carne, precum şi pentru prepararea fripturilor şi a fileurilor.

  Cutit pentru feliat Fissler, lama 20 cm, seria Profession

Spatulă din nylon, cu mâner care poate fi folosit şi pentru a o aşeza pe blat sau a o agăţa.

 Spatula perforata lunga Nava, nylon, lungime 34 cm

Accesaţi aici oferta noastră de spatule.

Cleşte din inox şi nylon, rezistent la temperaturi înalte şi la coroziuni.

 Cleste pentru bucatarie KingHoff, inox si nylon

Accesaţi aici oferta noastră de cleşti pentru bucătărie.

Din silicon de înaltă calitate, pensula este rezistentă la temperaturi între -40 si 260 °C, nu absoarbe mirosuri sau lichide. Cu suprafaţă antiaderentă, pensula este uşor de curăţat.

 Pensula din silicon pentru bucatarie KingHoff, lungime 24 cm

Accesaţi aici oferta noastră de pensule pentru bucătărie.

Tăvile ovale de la KingHoff reprezintă combinaţia perfectă între funcţionalitate şi durabilitate.

 Set 3 tavi pentru servire KingHoff, lungime 37.5 cm, 43 cm si 49.8 cm, material inox
Accesaţi aici oferta noastră de vase pentru servit.

Niciun comentariu: