joi, 21 septembrie 2017

20 de sfaturi pentru a coace inteligent

De câte ori vi s-a întâmplat să vă doriți foarte mult un desert preparat în casă și să vă spuneți: "Mai bine nu încerc asta. Dacă aluatul nu va crește, la fel ca data trecută?" La prima vedere, pare simplu. Lași untul să se înmoaie, pregătești făina și gata! În realitate, lucrurile stau altfel. Dacă prăjiturile sfârșesc mereu arse sau numai gândul că aluatul nu va crește vă dă palpitații, am pregătit câteva ponturi care să vă ajute ori de câte ori aveți de gând să coaceți rețetele preferate.

1. Asigurați-vă că ingredientele sunt la temperatura camerei
Temperatura untului poate avea un impact puternic asupra texturii produselor. Acest aspect este foarte important atunci când amestecați untul cu zahărul. Dacă untul este la temperatura camerei, veți obține produse pufoase. Este simplu. Dacă în acest amestec adăugați ouă reci, toată munca se va duce pe apa sâmbetei. Atenție! Untul trebuie să fie moale, însă nu topit și nici gras. În concluzie, lăsați întotdeauna untul pe masă timp de aproximativ o oră, pentru a obține consistența perfectă.

2. Folosiți o foaie de silicon, pentru a evita lipirea produselor
Cu ajutorul unei foi de copt din silicon, veți obține orice aromă doriți. în plus, va fi și o activitate distractivă pentru copii. Noi vă recomandăm foaia din silicon de la KingHoff.

Foaie silicon KingHoff
3. Asigurați-vă că aluatul este rece, înainte de a începe să gătiți
Dacă nu lăsați aluatul la răcit timp de câteva ore, riscați să obțineți o foaie subțire de aluat ars.

4. Achiziționați o cană pentru măsurat, pentru cantități perfecte
Când vă pregătiți să coaceți, precizia este crucială. Acest lucru este valabil nu numai pentru temperatura ingredientelor, ci  și pentru cantități. Măsurați ingredientele uscate cu linguri de măsurat, iar pentru cele lichide folosiți o cană specială pentru măsurători.

Cană din inox pentru măsurat Karl Kruger, capacitate 1 litru

Cana pentru masurat karl Kruger
 5. Nu amestecați prea mult aluatul
Când amestecați aluatul, setați viteza  mixerului la minim. Opriți-vă din mixat doar atunci când mai este vizibilă puțină făină la suprafață.

6. Cântăriți-vă ingredientele
Pentru a măsura cantitățile cu cea mai mare precizie, este recomandat să aveți un cântar digital de bucătărie. Când folosiți acest produs, veți vedea că un gram este întotdeauna un gram. Nu veți obține aceeași precizie cu lingurile de măsurat. Cea mai mare precizie o au cântarele de bucătărie de la Bestron. Pot cântări inclusiv lichidele.

Cântar digital de bucătărie Bestron, capacitate 5 kg, roșu 

Cantar digital de bucatarie Bestron
7. Achiziționați un termometru pentru gătit
Când e vorba de coacere, acuratețea este totul. Dacă aveți un cuptor cu o temperatură prea scăzută, puteți distruge produsele de panificație. Mai mult, veți pierde orele petrecute în bucătărie, banii cheltuiți pe ingrediente și desertul mult râvnit. Un termometru este ieftin și, totuși, de neînlocuit. Termometrul pentru gătit de la KingHoff este prevăzut cu o clemă reglabilă amplasată pe mâner care permite fixarea acestuia, în condiții de siguranță, pe vas.

Termometru pentru gătit KingHoff, material inox, nu conține mercur

Termometru pentru gatit KingHoff
8. Folosiți zahăr pudră în loc de făină atunci când rulați aluatul
Zahărul se topește în aluat în timp ce se coace și nu lasă deasupra produselor o dâră ca un praf alb.

9. Urmați, cu exactitate, fiecare pas al rețetei. Întotdeauna!
După cum spune un bucătar, „gătitul este o artă, dar a coace este o știință. Dacă nu urmezi instrucțiunile, nu obții rezultate bune”.

10. Pregătiți toate ingredientele înainte de a începe
Se numește “mise en place”. Dacă veți avea toate ingredientele pe masă, vă puteți asigura că nu ați uitat vreunul din ele. Lipsa unui singur ingredient poate provoca eșecul rețetei. În plus, acest fel de organizare vă va economisi timp.

11.  Folosiți spatule de silicon
Sunt mult mai ușor de curățat și de folosit. Spatulele de la KingHoff sunt fabricate din silicon de înaltă calitate și rezistă la temperaturi între -40 și 260 °C. În plus, nu absorb mirosurile sau lichidele. 

Spatulă din silicon pentru bucătărie KingHoff, lungime 26,5 cm

Spatula din silicon pentru bucatarie KingHoff, lungime 26,5 cm
12. Coacerea necesită timp
Nu puteți grăbi lucrurile. Unele rețete au nevoie de mai multe zile pentru a le termina. Aluatul trebuie să se odihnească, să crească, să se răcească, să fermenteze.

13. Procurați-vă tăvi de copt anti-aderente, de calitate
Sunt mult mai ușor de curățat, iar aluatul se prepară uniform. Tăvile anti-aderente și cele din silicon sunt uimitoare. Tăvile de copt de la KingHoff sunt fabricate din oțel carbon cu suprafață marmorată și asigură o foarte bună distribuție a căldurii în timpul coacerii.

Set de 3 tăvi pentru copt KingHoff, oțel carbon 

Set tavi pentru copt KingHoff, otel carbon
Formă din silicon pentru tartă KingHoff, diametru 27,3 cm

Forma din silicon pentru tarta KingHoff, diametru 27,3 cm
14. Folosiți numai ingrediente de calitate
După cum spune un patiser, “vanilia de calitate este unul dintre ingredientele pe care ar trebui să le folosiți întotdeauna.”

15. Folosiți spray-ul pentru uns tăvi
Este magic! Folosind acest produs, nu veți mai avea nevoie de hârtie de copt.

16. Investiți într-o răzătoare microplană
Într-adevăr, sunt destul de greu de curățat. O periuță de dinți este cel mai simplu mod de a o curăța. Răzătoarea microplană de la KingHoff este fabricată din oțel inoxidabil de foarte bună calitate. Capatul inferior este învelit cu cauciuc anti-antiderapant pentru o utilizare ușoară și practică.


Razatoare microplana
17. Citiți rețeta în întregime înainte de vă pune boneta de patiser
Citiți rețeta de la cap la coadă înainte de a începe să coaceți. Este ceea ce face diferența.

18. Evitați fulgii de ciocolată
Cumpărați o ciocolată pe care să o tăiați în bucăți mici. Nu numai că este mai ieftin, dar produsul de patiserie va fi mai gustos.

19. Țineți ușa cuptorului închisă
Într-adevăr, este tentant să arunci câte un ochi în cuptor și să vezi prăjitura crescând. Dar procedând astfel, aerul rece va pătrunde în interior și va întrerupe definitiv prepararea produsului. Sau mai rău, va înceta să crească. Dacă vreți să aplicați testul scobitorii, fiți rapizi. Scoateți tava din cuptor, închideți imediat ușa cuptorului, verificați dacă prăjitura s-a copt și introduceți, rapid, tava în cuptor.

20. Pentru prăjituri fragede, folosiți o bucată de pâine
Dacă vreți să mențineți prăjiturile proaspete și fragede, strecurați o bucată de pâine în recipientul în care le păstrați. Pâinea va elibera toată umiditatea și se va usca, în timp ce prăjiturelele vor rămâne fragede.

V-ar mai putea interesa și:

Abonaţi-vă la Newsletterul nostru și veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă, precum şi multe reţete, informaţii utile şi promoţii.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

marți, 19 septembrie 2017

Scurt ghid de alegere a tigăilor

Tigai

Alegerea unei tigăi bune atunci când vrei să faci o achiziție nouă pentru bucătăria ta nu este lucru ușor. Numărul brandurilor de pe piață pare a fi în creștere pe zi ce trece, la fel și numărul modelelor de tigăi. Pe de altă parte, materialele din care sunt fabricate variază de la oțel inoxidabil la fontă, ceramică și aluminiu. Confuzia cea mai mare apare în cazul tigăilor produse dintr-o combinație de materiale. Având în vedere toate aceste aspecte, cum puteți decide care este tigaia potrivită? Răspunsul constă în a deține suficiente informații despre aceste vase de gătit, astfel încât să fiți siguri că ați făcut alegerea corectă.
În cele ce urmează, vă oferim un scurt ghid al tigăilor de care să țineți cont când mergeți la cumpărături.

Faceți inventarul
Primul lucru pe care îl aveți de făcut înainte de a merge la shopping este inventarul tigăilor din dulap. Aflați ce anume trebuie înlocuit sau ce vă lipsește din bucătărie.

Ce stil de gătit aveți?
Felurile de mâncare pe care le gătiți mai frecvent vă dau indicii asupra materialelor de care aveți nevoie. De exemplu, dacă prăjiți, deseori, carne, aveți nevoie de tigăi fabricate doar din oțel inoxidabil, pentru a facilita rumenirea uniformă. Dacă sunteți amatorii sosurilor gătite lent sau a celor cremoase, evitați tigăile de cupru care pot conferi un gust amar preparatului.
În același mod, mâncărurile sotate se prepară cel mai bine în tigăile care transmit rapid căldura, precum cele fabricate din aluminiu, eventual acoperite cu un material anti-aderent. Pe de altă parte, sosul alb sau cel de roșii necesită tigăi care păstrează căldura un timp mai îndelungat. În acest caz, evitați tigăile din aluminiu, deoarece ingredientele vor reacționa cu metalul.
Pentru a înțelege mai clar despre ce este vorba, ne vom opri asupra tipurilor de tigăi și a materialelor din care acestea sunt fabricate.

Tigăile din oțel inoxidabil
Tigăile din inox sunt clasice, durabile, ușor de întreținut și nu reacționează cu preparatele. Sunt ideale atât pentru rumenirea fripturilor, cât și pentru sosurile de paste. Oferă o încălzire rapidă și uniformă. Sunt, adesea, compatibile cu plitele pe inducție. În funcție de materialul mânerului, pot fi folosite și în cuptor. Pot fi curățate în mașina de spălat vase.  Totuși, dacă alegeți o tigaie din inox neacoperit, ar fi indicat să aveți și una sau două acoperite cu un strat anti-aderent, și invers.
Aflați mai multe detalii despre avantajele folosirii vaselor din oțel inoxidabil din acest articol.

Tigaie wok Fissler, inox diametru 35 cm, capac sticlă, inducție, Kunming Wok
 

Tigaie din inox Fissler, diametru 24 cm, inducție, seria Catania

 
Tigăile anti-aderente
Suprafețele durabile acoperite cu materiale anti-aderente permite prepararea alimentelor delicate precum ouă și clătite. Deoarece necesită puțin ulei sau chiar deloc, astfel de tigăi sunt recomandate pentru prepararea mâncărurilor fără grăsimi sau cu conținut redus de grăsime. Astfel, veți elimina unele grăsimi din dietă. Tigăile anti-aderente sunt foarte ușor de curățat, o mare parte inclusiv la mașina de spălat vase. În funcție de materialul de bază din care sunt fabricate, pot fi folosite pe orice sursă de gătit, inclusiv plitele cu inducție. Acum, cele mai multe dintre aceste tigăi suportă ustensilele metalice, însă este bine să nu zgâriați materialul de suprafață.

Tigaie cu interior anti-aderent Fissler, diametru 28 cm, inducție, seria Alux Classic Plus

Tigaie adâncă (wok) cu interior anti-aderent Karl Kruger, diametru 28 cm 

Tigaie grill anti-aderentă Nava, diametru 28 cm, mâner pliabil

Tigaie grill antiaderenta Nava, diametru 28 cm, maner pliabil
Tigăile de fontă emailată
Sunt piese clasice și pline de culoare, excelente pentru a frige, a sota, a rumeni și a prăji. Sunt recomandate, de asemenea, pentru fierbere, gătit lent și prăjirea cărnurilor. Tigăile din fontă emailată se încălzesc încet și uniform și rețin bine căldura.  Învelișul durabil nu reacționează cu ingredientele acide. Deși sunt destul de grele și devin mai grele când sunt pline cu mâncare, aceste tigăi sunt rezistente la coroziune, o parte pot fi folosite și în cuptor (atenție la mâner!) și pot fi curățate în mașina de spălat vase. Cu toate acestea, este recomandat să citiți, în prealabil, instrucțiunile de folosire care însoțesc produsul.
Tigaie din fontă emailată Karl Kruger, diametru 20 cm, seria Cuisine, mâner lemn, inducție 
Tigaie din fonta emailata Karl Kruger, diametru 20 cm, seria Cuisine, maner lemn, inductie
Tigăile de fontă pură
Sunt o alternativă excelentă la suprafețele de gătit neaderente. Fonta este durabilă și poate fi preîncălzită la temperaturi care rumenesc carnea. De asemenea, rezistă la temperaturile din cuptor mult mai bine decât alte vase de gătit anti-aderente. Tigăile de fontă pură mențin mâncarea caldă pentru mai mult timp. Însă nu le putem introduce în mașina de spălat vase și necesită o îngrijire specială. Pentru a se menține, vasele de fontă necesită o îngrijire atentă. Trebuie frecate, periodic, cu ulei și ferite de umezeală, deoarece ar putea rugini. Aflați mai multe informații despre îngrijirea tigăilor de fontă din acest articol.

Tigaie din fontă Fissler, diametru 28 cm, mâner lemn, inducție, Seria Arcana 


Tigaie din fontă Karl Kruger, diametru 24 cm, seria Rustica, mâner lemn, inducție 

Tigaie grill din fontă pură KingHoff, diametru 26 cm, mâner lemn, inducție 

Tigaie grill din fonta pura KingHoff, diametru 26 cm, maner lemn, inductie


Tigăile cu interior marmorat
Tigăile cu interior marmorat permit încălzirea uniformă a preparatelor. Mai mult, nu este nevoie să folosiți ulei sau unt care ar adăuga grăsimi în mâncare. Pe de altă parte, aceste vase necesită mai multă îngrijire decât cele tradiționale deoarece se pot păta sau zgâria mai ușor. Cu toate că pot fi curățate în mașina de spălat vase, este recomandată spălarea lor manuală pentru a le proteja de zgârieturi. Totodată, evitați detergenții abrazivi care ar putea deteriora tigaia. Spălarea manuală imediată a tigăilor cu interior marmorat previne apariția petelor și decolorarea suprafeței marmorate. Folosiți, întotdeauna, un burete moale, cu o parte ușor abrazivă, niciodată un burete de sârmă.

Tigaie cu interior marmorat Karl Kruger, diametru 32 cm, seria Barcelona, inducție 


 Tigaie cu interior marmorat Kinghoff, diametru 28 x 28 cm, mâner rabatabil, inducție 

 Tigaie cu interior marmorat Kinghoff, diametru 28 x 28 cm, maner rabatabil, inductie
Tigăile din oțel carbon
Preferate în bucătăriile profesionale, tigăile din oțel carbon sunt extrem de durabile și eficiente, fiind concepute pentru gătitul de performanță. pot fi folosite pe orice sursă de gătit, inclusiv plitele cu inducție. Tigăile din oțel carbon pur nu pot fi curățate în mașina de spălat vase, fiind recomandat să le ștergeți cu prosoape de hârtie. La fel ca fonta pură, trebuie frecate cu ulei pentru a preveni ruginirea. Din acest motiv, vă recomandăm tigăile din oțel carbon emailat. Acestea sunt mai ușor de întreținut și nu ruginesc, indiferent de tratamentul aplicat. 

Tigăile de aluminiu
Distribuie bine căldura, sunt ușoare și au prețuri rezonabile. Aluminiul în stare pură predispune la decolorarea alimentelor și poate da un gust amar sosurilor. Din acest motiv, cele mai multe tigăi de aluminiu sunt acoperite cu alte materiale, prevenind, astfel, aceste efecte.

Tigaie adâncă din aluminiu Fissler, diametru 28 cm, inducție, seria Protect Alux Premium 

Tigaie adanca din aluminiu Fissler, diametru 28 cm, inductie, seria Protect Alux Premium 

Tigaie grill din aluminiu cu interior antiaderent Fissler, diametru 27 cm, seria Thermovision Plus 

Tigaie grill din aluminiu cu interior antiaderent Fissler, diametru 27 cm, seria Thermovision Plus
Pentru a face un rezumat a celor povestite până acum, vă vom indica ceea ce trebuie să rețineți înainte de a cumpăra o tigaie.

Componentele unei tigăi
Familiarizați-vă cu terminologia specifică, pentru a face alegerea cea mai bună, în funcție de stilul vostru de a găti.
Placarea este un proces care se referă la straturile metalice topite împreună pentru a crea vasul. În timp ce stratul interior și cel exterior al tigăii pot fi din oțel inoxidabil, stratul interior poate fi din aluminiu sau alt material bun conducător de căldură.

Prețul
Acesta poate varia în funcție de destinația tigăii și de materialele din care este fabricată. Dacă vreți să gătiți anumite mâncăruri care necesită folosirea doar a anumitor tipuri de tigăi, nu fiți economi. Acest lucru ar putea provoca eșecul unor preparate în care investiți timp și energie. Totuși, înainte de a pleca la cumpărături, calculați-vă bine bugetul.

Durabilitatea
Anumite tipuri de tigăi își vor menține aspectul pentru mai mult timp și vor fi mai rezistente. În acest sens, cel mai prețuit este oțelul inoxidabil.

Reactivitatea
Unele metale reacționează cu unele ingrediente. Să luăm, de exemplu, aluminiul, care reacționează cu roșiile și cu alte ingrediente acide. Așadar, alegeți doar tigăile acoperite cu materiale non-reactive și care nu permit infiltrarea metalului în mâncare.

Îngrijirea
Dacă nu vreți să aveți grija tigăilor până noaptea târziu, este bine să aveți în vedere și modul de întreținere a tigăilor. Fonta, de exemplu, necesită mai multă muncă, în timpul ce oțelul inoxidabil este mai ușor de întreținut. Cu toate acestea, este bine să aveți în dulap și o tigaie sau două de fontă pentru zilele în care veți dori să impresionați cu prepararea unui sos special sau a unei fripturi bine rumenite.

Ponturi de final
Înainte de a pleca la cumpărături sau de a achiziționa o tigaie online, puneți pe hârtie ceea ce aveți nevoie. Nu are rost să cumpărați mai mult decât aveți nevoie, însă nici prea puține piese nu vă ajută prea mult.

De obicei, un set are un preț mai convenabil decât o singură piesă. Totuși, nu cumpărați lucruri de care nu aveți nevoie. Dacă vreți o tigaie din fontă și una din inox, este puțin probabil să le găsiți în același set.

Cumpărați întotdeauna cel mai bun produs. Deși, de multe ori, probabil trebuie să vă încadrați într-un buget, prețul nu trebuie să fie criteriul principal de alegere.

V-ar mai putea interesa și articolele:

Vă invităm să vă abonaţi la Newsletterul nostru pentru promoții, rețete și ponturi utile în bucătărie. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.

Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii utile şi rețete. Un Like ar fi binevenit :)

joi, 14 septembrie 2017

Rețetă de banane cu miere și rom la grătar

Această rețetă de banane la grătar este desertul perfect care poate fi preparat în aer liber. Cei care doresc să rămână în casă, pot folosi o tigaie grill. Pentru această rețetă, puteți folosi rom simplu, însă noi vă recomandăm Malibu, un rom tropical de Caraibe, cu extract de nucă de cocos. Acesta va da bananelor o savoare inegalabilă.

Rețetă pentru: 4 porții

Timp de preparare: 15 minute

INGREDIENTE:
  • 30 ml rom
  • 30 g miere
  • 5 g scorțișoară măcinată
  • 4 banane medii
  • Înghețată de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Într-un castron mic, amestecați romul, mierea și scorțișoara. Tăiați bananele pe jumătate, în lungime, păstrând coaja.
Așezați bananele cu partea interioară pe grătar sau pe grill. Acoperiți și lăsați la gătit timp de 3 minute. Întoarceți-le și, cu o perie sau o spatulă de silicon, ungeți-le cu amestecul de miere. Acoperiți și mai lăsați-le 5-6 minute sau până când se frăgezesc.
Decojiți bananele.
Serviți imediat cu înghețată. 


Vă puteți satisface pofta de dulce preparând și alte deserturi. Iată ce vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

miercuri, 13 septembrie 2017

8 alimente-surpriză de preparat la grătar

Dacă am servi încă o fleică de carne de porc sau un cartof rumenit bine la grătar după o vară plină de grătare încinse, poate nu am mai fi atât de entuziasmați. Însă vremea e însorită, iar noi nu avem de gând să acoperim grătarul. Avem nevoie doar de idei noi de preparare. Frank Proto, bucătar profesionist și instructor la Institutul Educației Culinare, are câteva ponturi incredibile despre gătitul în aer liber. Din cele spuse de el, diversitatea alimentelor care pot fi gătite la grătar este surprinzătoare.

1. Banane
  • Alegeți doar banane care mai sunt puțin verzi la vârfuri. Dacă sunt prea moi, vor cădea printre stinghiile grătarului.
  • Lăsați-le întregi, însă îndepărtați coaja și frecați-le cu puțin unt înainte de a le așeza pe grătar.
  • Le puteți servi cu înghețată sau cu prăjiturele.
2. Conopidă
  • Tăiați conopida, păstrând miezul intact.
  • Frecați bucățile de conopidă cu ulei și condimente, după care așezați-le pe grătarul încins (ca și cum ați prepara o friptură).
  • Gătiți-le pe ambele părți, până capătă o crustă frumoasă. Acest lucru ajută la echilibrarea caramelizării dulci a legumei.
  • Acest preparat este ideal pentru vegetarieni, dar poate fi servit și alături de un burger.
3. Varză
  • Tăiați varza, păstrând miezul intact.
  • Adăugați ulei, sare și piper înainte de a o așeza pe grătar.
  • Nu tăiați varza prea gros. Interiorul trebuie să se înmoaie și să se încălzească.
  • La final, puteți adăuga un dressing de brânză albastră.

4. Varză Kale
  • Îndepărtați tulpina, dar păstrați frunzele întregi.
  • Stropiți cu ulei și presărați, pe frunze, condimentele preferate, înainte de a le așeza pe grătar.
  • Lăsați frunzele pe grătar până încep să se înmoaie.

5. Căpșuni
  • A prepara căpșuni este ca și cum ai găti pepene galben. Pentru o scurtă perioadă de timp, acestea trebuie să stea în cea mai fierbinte zonă a grătarului.
  • Tăiați căpșunile în două, apoi ungeți-le ușor cu unt, pe partea tăiată, pentru a obține un fruct caramelizat.
  • Gătiți-le rapid pe partea unsă cu unt.

6. Colăcei și covrigi
  • Așezați covrigeii pe cea mai rece suprafață a grătarului.
  • Puneți grătarul cu fața în jos și lăsați-l așa timp de 20 de minute.
  • Acoperiți colăceii cu cremă de brânză și serviți.

7. Brânză
  • Cele mai bune brânzeturi pentru grătar sunt brânza de capră și Manchego întrucât nu se vor scurge printre stinghiile grătarului.
  • Tăiați felii suficient de groase pentru a rămâne stabile pe grătar.
  • Ungeți-le cu ulei de măsline, apoi așezați-le pe grătarul fierbinte și lăsați-le până când sunt preparate așa cum vă plac.
  • Întoarceți-le pe ambele părți, astfel încât să prindă o crustă frumoasă. Acest lucru va contribui la crearea unei texturi moi pe întreaga suprafață.
8. Prăjiturele
  • Preparați aluatul și împachetați și împachetați-le în folie, în porții individuale, aplatizând aluatul.
  • Lăsați partea superioară a foliei ușor deschisă, pentru a da prăjiturelelor un gust afumat.
  • Așezați-le pe grătar la temperatură medie spre scăzută timp de 15 minute.
  • Savurați-le cu un pahar de lapte rece de migdale.
Dacă nu aveți posibilitatea de a încinge un grătar la iarbă verde sau, pur și simplu, vreți să rămâneți în casă, puteți încerca oricând și varianta preparării la o tigaie grill.

Pentru a găti aceste alimente, vă recomandăm următoarele tigăi grill:

Tigaie grill din aluminiu cu interior antiaderent Fissler, diametru 27 cm, seria Thermovision Plus 
Tigaie grill antiaderentă Nava, lungime 36 cm, inducție 
Tigaie grill din fontă Fissler, diametru 24 cm, mâner inox, inducție, Seria Arcana

Tigaie grill cu interior ceramic Karl Kruger, diametru 28 cm, seria Potsdam, inducție 
 Tigaie grill cu interior marmorat Karl Kruger, diametru 28 cm, seria Barcelona, inducție
 Tigaie grill cu interior marmorat Karl Kruger, diametru 28 cm, seria Barcelona, inductie
 
V-ar mai putea interesa și:

Pentru reţete, informaţii utile şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

marți, 12 septembrie 2017

11 modalități de aranjare a preparatelor – recomandări de la Master Chefi

Sunt atât de multe modalități în care o masă poate fi servită! Desigur, știți să preparați un pui fript și o garnitură de piure. Însă poate ați vrea să vă surprindeți oaspeții într-o seară sau poate vreți doar să vă exersați  imaginația și în domeniul culinar. Nu trebuie să fii un bucătar-șef antrenat și nici să deții o diplomă în domeniul artistic pentru a prezenta mâncarea într-un mod atractiv. Nu este vorba de sculpturi  în unt sau de animale din ridichi. Deocamdată. Potrivit, maeștrilor, există modalități mai simple de a pregăti masa ca un profesionist.

Set de tacamuri din inox Esmeyer, 24 piese, seria Joyce

1. Așezați tacâmurile corect.
Acest aspect poate nu ar avea o importanță prea mare, însă în momentele când aveți invitați la masă, este bine să cunoașteți codul bunelor maniere. Furculițele se așează, întotdeauna, în partea stângă a farfuriei, în timp ce cuțitele stau în dreapta, cu tăișul întors spre farfurie.


Farfurie2. Alegeți cu grijă farfuriile.
„Când folosiți o farfurie de un alb strălucitor, mâncarea iese cu adevărat  în evidență, culorile par  mai vibrante și mâncarea mai interesantă. Pare simplu, dar este adevărat.” (Charlie Palmer, bucătar și proprietar al Aureole, New York City)

Asigurați-vă că farfuriile sunt destul de mari așa încât să aibă un aspect aerisit, dar și destul de mici astfel încât porțiile să nu pară minuscule. Mulți chefi preferă vasele albe, dar puteți încerca și alte culori, atât timp cât fuzionează bine cu preparatele. Dacă serviți ceva fierbinte, încălziți farfuria în cuptorul cu microunde (dacă vasul vă permite acest lucru). În schimb, dacă serviți ceva rece, răciți vasele în frigider. Puteți înfrumuseța farfuria așezând mâncarea pe o frunză de salată Butterhead, cunoscută și sub denumirea de Boston.

3. Atenție la numărătoare!
Farfurie
“Impar e mai bine. Numărul par de bucăți arată ciudat pe o farfurie.”( Rick Bayless, bucătar și proprietar al Frontera Grill și Topolobampo, Chicago)

Nu vă îngrijorați că ați putea părea ciudați în fața oaspeților. Dacă serviți creveți sau ciuperci umplute, așezați câte cinci bucăți pe fiecare farfurie. Totuși, nu încercați să numărați bucățile de mazăre.


Farfurie4. Jonglați cu înălțimea.
“Trebuie să ne mulțumim toate simțurile. Însă există un lucru pe care nu l-ați dori atunci când e vorba de designul farfuriei, și anume să adăugați garnitură doar pentru culoare. Trebuie să luați în considerare echilibrul și textura fiecărui ingredient, precum și rolul pe care îl are în compoziția farfuriei.” (Todd English, fondator al Todd English Enterprises, bucătar și proprietar al restaurantului, New York City)

Întocmai ca într-o compoziție artistică, pentru aspectul estetic al farfuriei puteți alterna mai multe dimensiuni. Evitați, însă, încărcarea în exces a farfuriei. De exemplu, dacă aveți câteva linguri de piure de înălțime medie, puteți așeza friptura puțin mai sus, plasând în față un rând de mazăre, cu un nivel mai jos. Sau alăturați unor felii de friptură de pui la grill o garnitură de orez (nivelul garniturii să fie mai ridicat decât al fripturii). Așezați deasupra o bucată de sparanghel și musafirii vor fi impresionați. De exemplu, dacă serviți pesto care are culoarea roșie, l-ați putea combina cu alimente verzi (culoare complementară) ca roșii sau ardei roșu. În mod similar, dacă preparați o supă de legume, alăturați și un morcov, iar friptura acoperiți-o cu puțină brânză feta.

5. Alegeți garnitura corespunzătoare.
Farfurie
“Garnitura trebuie să adauge încă un strat de textură și entuziasm, dar în completă armonie cu celelalte ingrediente. De asemenea, trebuie să fie ușor de servit. Dacă cineva lasă la o parte garnitura, este copleșitor.” (Karen Hatfield, patiser chef și proprietare al Hatfield’s, The Sycamore Kitchen și Odys și Penelope, Los Angeles)

Garnitura are rolul de a adăuga un plus de aromă felului principal. De exemplu, somonul poate fi servit cu o felie de lămâie. Pentru textură și culoare, puteți combina un ou ochi cu două felii de portocală și cu niște felii de roșii.
De câte ori mergeți la cumpărături, amintiți-vă de pătrunjel. Nu numai că are un gust excelent, dar este și o garnitură minunată pentru aproape orice fel de mâncare.

Alte reguli de bază pentru prezentarea mâncării
  • Întotdeauna este necesar să lăsați goale marginile farfuriei.
  • Alternați dimensiunile mari cu cele mici, alimentele moi cu cele crocante, culorile deschise cu cele închise.
  • Mențineți uniformitatea când este vorba de porționarea mărimilor.
  • Nu încărcați farfuria cu prea mult sos, mai degrabă serviți-l separat.
  • Dacă vreți să serviți frigărui de pui, chiftele sau creveți, alegeți un număr impar de bucăți. Farfuria va arăta mai interesant. 
  • Trebuie să vă uitați la farfurie ca la un ceas și să așezați anumite feluri de mâncare la anumite ore. La ora 11 așezați carbohidrații (paste, orez, cartofi), la 2 legumele, iar la 6, în cazul unei cine, proteinele (pește, carne, ciuperci).
FarfurieO formă de decorare a farfuriei care se practică în restaurantele de lux este prezentarea verticală a mâncării. Cu ceva efort și imaginație, puteți crea o adevărată capodoperă a designului culinar. Felul principal de mâncare se așează în centrul farfuriei, în timp ce restul rămâne gol sau decorat discret cu sos ori condimente. Va arăta ca semnătura unei lucrări de artă.

Pentru aranjarea, cu artă, a alimentelor, vă recomandăm următoarele produse de la Nava: 

Farfurie din porțelan Nava, diametru 27,5 cm, seria Funky
Farfurie din portelan Nava, diametru 27,5 cm, seria Funky
Farfurie mare din ceramică Nava, diametru 27 cm, portocaliu 
Farfurie mare din ceramica Nava, diametru 27 cm, portocaliu

 Farfurie pentru salată Nava, porțelan, diametru 28,1 cm, seria Lines Black
Farfurie pentru salata Nava, portelan, diametru 28,1 cm, seria Lines Black
Set de farfurii Nava, 18 piese, porțelan, seria Black Lines
Set de farfurii pentru desert Nava, porțelan, 7 piese, seria Lines Black
Set de farfurii pentru desert Nava, portelan, 7 piese, seria Lines Black
 Platou decorativ Nava, diametru 33 cm, roșu închis
Platou pentru aperitive Nava, porțelan, diametru 35,3 cm, seria Carreaux 
Platou decorativ Nava, diametru 30 cm, roșu închis 
Platou decorativ Nava, lungime 46 cm, negru

Platou pătrat din porțelan Nava, diametru 29 cm, seria Lines Black 
Platou patrat din portelan Nava, diametru 29 cm, seria Lines Black
Voi aveți idei originale în ceea ce privește aranjarea preparatelor pe farfurie? Lăsați-ne un comentariu, mai jos.

Pentru reţete, informaţii utile şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)