miercuri, 8 martie 2017

Reţetă de supă/ciorbă de legume la oala sub presiune

Ingrediente:

  • morcovi
  • ardei gras
  • dovlecel
  • cartof
  • roşii curăţate de pieliţă şi tocate 
  • ulei
  • puţin orez

Mod de preparare:

Punem în oala sub presiune legumele tăiate mărunt (morcovi, ardei gras, dovlecel, cartof, roşii curăţate de pieliţă şi tocate, ulei, puţin orez (sau paste făinoase scurte) şi apă.
Amestecăm de câteva ori în oală şi punem capacul. Lăsăm supa să fiarbă la foc mare până se ridică siguranţa oalei şi aceasta începe să fluiere (maxim 5 minute) şi, apoi, o lăsăm 10 minute la foc foarte mic. Stingem focul şi lăsăm oala să se răcească lent (fără să o ţinem sub jetul de apă rece).
După ce a coborât siguranţa (moment în care oala este doar călduţă), desfacem capacul, şi supa este gata. La final, potrivim de sare.
Dacă nu vi se pare îndeajuns de acră, se poate adăuga, la final, zeamă de lămâie sau borş fiert, în funcţie de preferinţe şi de ce aveţi în bucătărie.
Tot la sfârşit se adaugă şi leuşteanul.

Puteţi vizualiza aici întreaga noastră gamă de oale sub presiune.

Dacă v-a plăcut reţeta, lăsaţi-ne un review şi un Like, la final.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. 

Niciun comentariu: