Sardine la grătar este o reţetă mediteraneană clasică extrem de ușor de preparat. Reţeta merge servită cu maioneză paprika de post afumată și legume murate, coferind clasicei farfurii cu pește un aer contemporan.
1. Mod de preparare legume murate:
Feliaţi subțire ceapa, morcovii și ardeiul roșu (aruncaţi miezul și semințele). Amestecaţi oțetul, vinul alb și zahărul într-un castron, adăugaţi 150 ml de apă și amestecaţi până când zahărul s-a dizolvat. Adăugați legumele, amestecaţi bine şi lăsaţi-le deoparte, la marinat, timp de cel puțin o oră.
Ingrediente:
- 300 g ceapă eșalotă
- 300 g morcovi
- 300 g piper roșu
- 150 ml oțet de vin alb
- 150 ml vin alb
- 150 g zahăr
2. Mod de preparare maioneză de post:
Puneţi făina în apă caldă la fiert și amestecaţi încontinuu până devine o cremă groasă. După ce se răcește, amestecaţi cu mixerul, adăugând, pe rând sarea, puțin câte puțin, și alternativ, uleiul și zeama de lămâie. Pe parcurs, adăugaţi puțină apă rece. La sfârșit, potriviţi de sare și piper.
Puneţi făina în apă caldă la fiert și amestecaţi încontinuu până devine o cremă groasă. După ce se răcește, amestecaţi cu mixerul, adăugând, pe rând sarea, puțin câte puțin, și alternativ, uleiul și zeama de lămâie. Pe parcurs, adăugaţi puțină apă rece. La sfârșit, potriviţi de sare și piper.
- două cești de apă
- două linguri de făină
- 4-5 linguri de ulei
- zeama de la o lămâie
- un pic de apă rece
- sare și piper
Adăugaţi aproximativ 2 lingurițe de ulei și amestecaţi energic pentru a încorpora. Continuați să adăugați uleiul foarte încet, într-un jet subțire, bătând cu telul în mod continuu, până când este încorporat în întregime. Amestecaţi cu verdeaţă şi paprika, după gust, şi lăsaţi deoparte.
- 200 ml ulei de măsline
- 1 linguriță paprika afumată
- 2 2/3 pumni de asmățui
- 2 2/3 pumni de arpagic
- 2 2/3 pumni de pătrunjel
Încălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius şi lăsaţi tigaia grill în cuptor până se înfierbântă. Ungeţi sardinele cu ulei şi condimentaţi-le cu sare şi piper negru.
- 2 sardine întregi
- 2 linguri ulei de măsline
- Sare
- Piper
Gătiţi sardinele timp de 1 minut pe fiecare parte sau până când se rumenesc, apoi transferaţi-le la cuptor pentru încă 4-5 minute, până când sunt gata. Alternativ, aţi putea găti sardinele pe grătar, înainte de a le introduce în cuptor.
Așezați câte două sardine pe fiecare farfurie. Scurgeţi legumele murate și aşezaţi-le în farfurii, lângă sardine. La final, adăugaţi maioneza paprika de post afumată și serviţi.
Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu