joi, 30 noiembrie 2017

Cea mai gustoasă reţetă de fasole cu cârnaţi la tigaia de la Karl Kruger

Cârnaţii cu fasole se numără, după cum bine se ştie, printre mâncărurile tradiţionale româneşti. Şi nu este orice fel de mâncare, ci una cu adevărat gustoasă şi preparată, deseori, în casele românilor, chiar şi cu ocazia anumitor sărbători. Reţeta pe care v-o propunem, însă, este cu totul specială. Pe lângă fasole şi renumiţii cârnaţi, aceasta conţine şi numeroase ingrediente, care mai de care mai deosebite. În acest context, suntem tentaţi să îi dăm dreptate lui Jamie Oliver. "Deranjul de a-ţi prepara propria fasole fiartă merită în totalitate - aroma este incredibilă."

INGREDIENTE:

  • 30 ml ulei de măsline sau de rapiţă
  • 1 ceapă
  • 2 bucăţi medii de ţelină
  • Piper galben
  • 1 ardei roşu
  • 3 căţei mari de usturoi
  • 400 g chorizo
  • 400 g cârnaţi de porc
  • 2.5 g paprika dulce afumată
  • 2.5 g chimen măcinat
  • 15 g cimbru uscat
  • 125 ml vin alb
  • 2 x 400 g roșii cherry conservate sau tocate
  • 2 bucăţi de cimbru proaspăt
  • 1 cub concentrat cu gust de pui
  • 1 x 400 g fasole
  • 1 legătură arpagic (opţional)

  Tigaie adanca cu interior ceramic Karl Kruger, diametru 24 cm, seria Potsdam, inductieMOD DE PREPARARE:
1. Încălziţi uleiul de măsline sau de rapiță în tigaia adâncă cu interior ceramic de la Karl Kruger. Adăugați ceapa și gătiți ușor timp de
cinci minute. Adăugați țelina și ardeii și mai gătiți încă cinci minute.

2. Adăugați cârnații și prăjiți-i timp de cinci minute, apoi amestecați usturoiul, condimentele și cimbrul uscat și continuați să gătiți încă 1 - 2 minute sau până când aromele sunt eliberate.

3. Turnaţi vinul și utilizaţi o lingură de lemn pentru a îndepărta potenţialele resturi prinse de tigaie. Adăugaţi roșiile conservate și cimbrul proaspăt și lăsaţi să fiarbă. Fărâmiţaţi, în compoziţie, cubul concentrat cu gust de pui și amestecaţi.

4. Lăsaţi la foc timp de 40 de minute. Adăugaţi fasolea, amestecaţi și mai fierbeţi încă cinci minute. Îndepărtați fantele de cimbru, sezonați cu piper negru și serviți. Îndepărtați legăturile de cimbru, asezonați cu piper negru și serviți.
Voi ce rețete tradiționale preferați?

Pentru prepararea facilă a celor mai gustoși cârnați de casă, vă recomandăm aparatul de făcut cârnați de la Klausberg.

 Aparat de facut carnati Klausberg, inox, greutate 3 kg

Vă mai recomandăm:
Reţetă rapidă de miel la grătar

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Niciun comentariu: