Cine nu iubeşte Sfântul Valentin? Flori, ciocolată, bomboane în formă de inimă, felicitări drăguţe. Deşi, în general, este o sărbătoare romantică, poate fi petrecută la fel de bine şi împreună cu copiii. Atât adulţii, cât şi cei mici, adoră dulciurile. Cu riscul de a vă acoperi toată bucătăria cu glazură roz şi bombonele, efortul vă va fi răsplătit cu multe zâmbete şi aprecieri.
Prăjiturelele cu ciocolată sunt uşor de preparat deoarece nu aveţi nevoie decât de o tigaie. Savuraţi-le împreună cu familia, prietenii sau cu admiratorul secret. Sunt perfecte pentru Sfântul Valentin!
Timp de preparare: 20 minute
Nivel de dificultate: uşor
Porţii: 24
INGREDIENTE
Pentru prăjituri:
- 130 g făină
- 115 g cacao
- 5 g praf de copt
- 2.5 g sare
- 113 g unt, la temperatura camerei
- 110 g zahăr brun
- 100 g zahăr granulat
- 1 ou mare
- 10 ml esenţă de vanilie
Pentru glazură:
- 113 g unt, la temperatura camerei
- 250 g zahăr pudră
- 30 – 45 g smântână sau lapte
- 5 ml esenţă de vanilie
- 1 picătură colorant
- Bombonele, pentru decorare
MOD DE PREPARARE:
1. Preîncălziți cuptorul la 190 grade Celsius. Ungeți cratiţa Karl Kruger cu interior ceramic, seria Potsdam și lăsați-o deoparte.
2. Într-un castron mediu, amestecați 200 de grame de făină, cacao, praful de copt și sarea. Lăsaţi deoparte.
3. Cu ajutorul unui mixer, amestecaţi untul şi zahărul timp de trei minute. Adăugaţi oul şi esenţa de vanilie. Amestecaţi bine până se omogenizează. Încorporaţi, treptat, ingredientele uscate. Aluatul ar trebui să devină gros şi dens, având consistenţa unui aluat de prăjituri. Dacă aluatul este prea umed, adăugaţi, suplimentar, 32 de grame de făină.
4. Îndesaţi aluatul în cratiţa Karl Kruger. Coaceți timp de 12 minute sau până când este gata. Scoateți din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.
5. În timp ce se răceşte, preparaţi glazura. Folosind un mixer, bateţi untul la viteză medie aproximativ două minute, până când devine cremos. Cu mixerul la viteză mică adăugați puţin câte puţin, zahărul, smântâna sau laptele și esenţa de vanilie. Creșteți viteza şi amestecaţi timp de trei minute. Dacă glazura este prea subţire, adăugați cel mult 64 de grame de zahăr pudră sau 15 grame de smântână sau de lapte. Adăugaţi o picătură de colorant alimentar roșu și amestecaţi până când compoziţia devine omogenă. Dacă doriți o culoare mai închisă, puteți adăuga mai mult colorant.
6. Tăiați prăjiturile răcite cu ustensila în formă de inimă. Cu ajutorul unui cuţit sau al unui tub de decorat, acoperiţi inimioarele cu glazură. Decorați cu bombonele.
Notă:
Folosiţi resturile de la prăjituri pentru o gustare. Merg de minune deasupra unei îngheţate sau într-un milkshake. Păstraţi prăjiturelele glazurate la frigider într-un recipient etanş cel mult două zile.
Care este reţeta voastră preferată de Sfântul Valentin?
Sursă: www.thepioneerwoman.com/
Vă recomandăm:
- Gătiţi cu suflet de Sfântul Valentin
- 6 sfaturi pentru un blat de tort pufos
- Reţetă de tort Blue Velvet
- Tort cu mandarine şi musli
Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu