sâmbătă, 29 iulie 2017

Reţetă de salată italiană

Când aveţi o salată cu adevărat gustoasă în frigider, este posibil să o preferaţi în locul unei pungi de chipsuri. Această reţetă conţine ingrediente specifice bucătăriei italiene: salată crocantă, ridichi, ceapă roșie, roșii proaspete, ardei pepperoncini și brânză provolone. Merge şi cu alte tipuri de brânză, dar cel mai gustos este provolone. Nu e de mirare că este cel mai întâlnit tip de brânză. Este şi cel mai gustos. Veţi găsi în această reţetă unele ingrediente surpriză. Printre ele se află şi năutul, care conferă salatei un gust deosebit. Dacă vă place gustul crocant, ţelina este ingredientul potrivit. Iar pentru un gust umami, folosiţi roşiile uscate la soare.
Acestea fiind spuse, puteți începe să pregătiţi o salată vegană delicioasă.

Aruncaţi toate ingredientele într-un castron şi veţi avea o salată care poate crea dependenţă. Aţi putea prefera, totuşi, porţiile mici, pentru o digestie mai uşoară. Să ne lăsaţi un comentariu, la final, pentru a şti dacă v-a plăcut.

Reţeta este pentru 6 – 8 porţii normale sau 3 – 4 mai mari. Se poate păstra la frigider cel mult patru zile.

INGREDIENTE:
Pentru salată 
  • 300 g salată romană tocată (aproximativ 2 căpăţâni medii sau 3 mici)
  • ½ de căpăţână de ridiche medie, tocată mărunt 
  • ½ ceapă roșie medie, tocată 
  • 2 bucăţi țelină, tocate
  • 1 roșie cherry, tăiată în felii subțiri
  • 120 g ardei pepperoncini muraţi, tăiaţi în felii subțiri
  • 120 g roşii uscate la soare, tocate
  • 430 g năut clătit şi scurs
  • 115 g cuburi de brânză provolone
Pentru dressing 
  • 120 g ulei măsline extra virgin
  • 120 g oțet de vin roșu
  • 15 g muştar de Dijon
  • 1 linguriţă miere
  • 2 căţei usturoi, presaţi sau tocaţi
  • 10 g oregano uscat
  • Piper negru proaspăt măcinat
  • Sare


MOD DE PREPARARE:
Într-un catron mare, adăugaţi salat verde tăiată, ridichea, ceapa, ţelina, roșiile cherry, ardeii, roșiile uscate, năutul și brânza. Amestecaţi ingredientele şi lăsați-le deoparte. Pentru a pregăti dressingul, puneţi toate ingredientele într-un recipient şi amestecaţi-le bine. Gustaţi şi adăugaţi mai multă sare, dacă este cazul. Dacă veți servi toată salata dintr-o dată, amestecaţi salata cu toată cantitatea de dressing. Dacă veţi servi salata pe parcursul mai multor zile, păstraţi salata şi dressingul separat. 

Dacă doriţi o reţetă vegană, renunţaţi la brânză.
Iar dacă vă plac mâncărurile cu carne, presăraţi şi câteva bucăţi de bacon crocant, bine prăjit.
Dacă nu vă place unul dintre ingrediente (sau mai multe), puteţi renunţa la el sau înlocui cu altul.
Lăsaţi-ne un comentariu să ştim cum v-a ieşit reţeta.

Pentru rețete, informații utile din categoria "bucătărie şi gătit" şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii, reţete şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

V-ar mai putea interesa şi articolele:

Niciun comentariu: