Crocante şi pufoase în același timp, clătitele marocane (numite şi m'smmen) sunt produsele de patiserie preferate în Maroc. Servite, în mod tradițional, la micul dejun, clătitele marocane pot fi vedetele unei gustări de după-amiază. Vă recomandăm să le serviți calde, cu ulei de argan și miere, în asociere cu un ceai marocan fierbinte de mentă. Dacă nu aveţi la îndemână ulei de argan, sunt la fel de irezistibile cu unt sau cu miere. O trataţie atât de gustoasă care desfată simţurile poate provoca dependenţă! Mai ales că aceste clătite sunt perfecte dacă le scufundaţi în miere.
Pentru opt clătite
INGREDIENTE:
- 170 g griş
- 380 g făină de porumb
- 15 g sare
- 350 ml apă caldă
- 113 g unt topit
- 120 ml ulei vegetal
- 30 ml ulei de argan
- 45 g miere
MOD DE PREPARARE:
1. Într-un castron mare, amestecați 85 de grame griş, făină de porumb și sare. Adăugaţi apă caldă, apoi frământați amestecul pentru a obține un aluat neted. Rulaţi-l sub formă de minge și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
2. Împărțiți aluatul în bucăţi de câte patru centimetri în diametru și acoperiți fiecare minge cu ulei vegetal. Lăsaţi aluatul să se odihnească încă 15 minute.
3. Pe o suprafață unsă cu ulei, folosiți-vă mâinile pentru a aplatiza fiecare minge de aluat într-un strat subțire. Ungeţi cu unt topit și ulei vegetal și presăraţi grişul rămas.
4. Luați una din bilele de aluat și împăturiți o parte a aluatului 2/3 deasupra. Apoi, pliați cealaltă parte peste aluatul suprapus. Aceasta ar trebui să rezulte într-o bandă lungă de trei straturi de aluat subțire. Îndoiți cele două capete ale aluatului 1/3 din suprafaţă, astfel încât să se întâlnească la mijloc. Acum ar trebui să aveți un dreptunghi. Îndoiţi-l încă o dată peste mijloc, pentru a crea un pătrat perfect de aproximativ zece centimetri. Repetați procedura cu fiecare minge de aluat.
5. Lăsaţi tigaia Fissler, seria Nizza, la foc mediu și, în timp ce se încălzește, aplatizaţi pătratele de aluat cu ajutorul mâinilor, pentru a le transforma în pătrate mai mari şi mai subțiri, de aproximativ 15 centimetri.
6. Puneți imediat aluatul aplatizat în tigaie și gătiți clătita pe fiecare parte până când devine de un maro auriu.
7. Rotiți clătitele, înmuiați-le în ulei de argan, apoi scufundaţi-le în miere și serviţi cât sunt fierbinţi!
O altă variantă de clătite marocane groase şi pufoase puteţi vizualiza aici.
Secretele celor mai delicioase clătite
Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu